Ma...stripovi su opcenito preskupi... Morali bi bit dostupni svima za normalne novce... Ovako izpada da su luksus a morali bi biti normalni proizvod ko novine ili kruh..
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Ma...stripovi su opcenito preskupi... Morali bi bit dostupni svima za normalne novce... Ovako izpada da su luksus a morali bi biti normalni proizvod ko novine ili kruh..
Pa stripovi i jesu luksuz,ne spadaju u tu kategoriju kruh,mlijeko... Bez stripova se moze,tesko ali se ipak moze!
Uz naziv topica: e Libellus ga sad već debelo pretjeruje s cijenama. Konkretno kod Martina, knjige 78 i 79, jednodijelne priče na 96 stranica s jednom naslovnicom, a cijena golemih 150 kn. Kad su kretali s Martinom prije devet godina, cijena prvog broja od 96 stranica i s također jednom naslovnicom je bila 60 kn, a inflacija u međuvremenu ipak nije 150 %. Znam, znam, smanjena prodaja i naklade, ali s obzirom da Martin uz Texa najčešće izlazi, reklo bi se da se edicija isplati, osobito u usporedbi s recimo Nickom Raiderom. Tako da to što 96 stranica Martina košta 150 kn (dok 96 stranica Dylana košta nekih 58 kn) uistinu izgleda kao znanstvena fantastika. Pravi slučaj za detektiva nemogućeg.
Pa cijenu izdavač odredi tako da stavi najveću moguću po kojoj on misli da če kupci kupovati.Nema tu velike filozofije.
Cijena mora biti pravedna. To je pretočeno i u zakon kroz formulaciju o 'jednakoj vrijednosti činidaba'. Što se ignorantske ulizice i plaćenici tome čude kao pura dreku, to je njihov problem.
Kakav je ovaj kolor specijal br. 3.'Bijeli vrač' (Boselli/Ticci)?
Solidan!
Tex i Tiger Jack se nalaze u jednoj dolini gdje traže jednog ubojicu, ( vrlo orginalno ), koji se predstavlja kao vrač i bježeći od zakona sakriva se kod jednog indijanskog plemena. Inače je bijelac po ocu, a indijanac po majci. Naravno, saznavši da mu je Tex na tragu nahuškao je cijelo pleme na njega i Tigera. Lov počinje, pitanje je tko će tu koga nadmudriti.
Ovo je samo uvod, naravno. Cijela priča je dosta zanimljiva, saznajemo i povijest tog vrača, skroz od djetinjstva i zašto ga Tex lovi. Ovo je prosječna Bosellijeva priča i lijep crtež Ticcija, kojemu skidam kapu, jer crta Texa od 1968 godine i broja 91. Za dvije godine zaokružiti će 50 godina rada na Texu. I sam se ponekad čudim kako usprkos poodmaklim godinama još uvijek ima mirnu ruku. Boje na crtežu su mi sasvim u redu, standarde kakve su i inače u dosadašnjim brojevima.
Za Texove fanove obavezno štivo, ali pošteno ću priznati da ako netko ne kupuje Texa, a htio bi pročitati neku odličnu priču neka ovu preskoči. Ima puno boljih Texova u izdanju Libellusa ili Ludensa...
Mislim da u Libellusu ipak malo previše dižu cijene, jer smanjuju nakladu, čini mi se da bi bilo bolje obratno i bili bi zadovoljni i trgovci i kupci. Nekako je velika razlika u cijenama, npr. Zagor kolor je pristojna cijena za 300 str., a Tex, Mystere ili Mister No su ipak manji formati i crno-bijeli, a cijena je gotovo ista. Mislim da je bolje povećat nakladu, smanjiti cijene i prodati ono što ostane u onim odličnim akcijama "ponude tjedna" kojih više ni nema. Nadam se da će se to promjeniti sa zahtjevima nas vjernih čitalaca, zbog kojih se sve ovo i radi
evo 240 naslovnica reppublice. kako se razvijao crtež tako je villa prilagođavao naslovnice. po debelom vč texu s epizodama iz striscia faze se vidi da su velike promjne bile u samom početku te da su već oko 25. broja klasičnog bonelli formata likovi u osnovi definirani s daljnjim mjenama kako se galep razvijao što znamo iz zs razdoblja.
Što se tiče cijena, ne čudi me koliko košta Tex jer su za njega najskuplja prava, ali neka druga izdanja bi ipak trebala biti jeftinija. Nedavno sam baš uspoređivao Texa i Mister Noa sličnog broja stranica i ispada da je Tex samo 5 kn skuplji, očekivao sam da će MN biti dosta povoljniji jer se ipak radi o mrtvom junaku.
Mislim da u Libellusu ipak malo previše dižu cijene, jer smanjuju nakladu, čini mi se da bi bilo bolje obratno i bili bi zadovoljni i trgovci i kupci. Nekako je velika razlika u cijenama, npr. Zagor kolor je pristojna cijena za 300 str., a Tex, Mystere ili Mister No su ipak manji formati i crno-bijeli, a cijena je gotovo ista. Mislim da je bolje povećat nakladu, smanjiti cijene i prodati ono što ostane u onim odličnim akcijama "ponude tjedna" kojih više ni nema. Nadam se da će se to promjeniti sa zahtjevima nas vjernih čitalaca, zbog kojih se sve ovo i radi
Bojim se da ih neće više ni biti, jer se nove knjige svih serijala tiskaju u malim nakldama, tolikima da ni striparnice ne mogu dobiti koliko traže (čime si Libellus sam smanjuje bazu kupaca, ali to je druga priča), pa se logično niti nema što prodavati u ponudama tjedna.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...