Dragonero - Bez duše je, nakon Dragonero redovne serije i Dragonero Adventures, treći po redu serijal proizašao iz Dragonero univerzuma, a odvija se u vrijeme kada je Jan Aranill imao između 16 i 18 godina i bio član Družine Bez duše. Za sad je planirana prva sezona od 12 brojeva, prvu epizodu i naslovnice crta Mario Alberti a glavni kolorist i voditelj kolor tima je Andres Mossa. Serijal trenutačno izlazi samo u knjižarama (64 str., A4 format u boji sa dodatnim materijalima), zasad se ne zna kada će i hoće li uopće krenuti na kioske. Bez Duše je dio nove Bonellijeve izdavačke linije Audace, u kojoj autori imaju veliku slobodu i gdje ne vrijede klasična Bonelli "pravila". Serijali pod Audace etiketom mogu obrađivati kontraverzne teme, crtež može sadržavati eksplicitne scene a vizualni stil i raspored vinjeta na tabli nije ograničen.
Ovaj serijal kod nas objavljuje izdavačka kuća Libellus.
- Jedan od motiva za ovu zasebnu ediciju je mogućnost eksperimentiranja, kako s formatom, tako i sa crtežom/kolorom, koja je u redovnoj seriji ograničena. - U crtačkom staffu bi trebali biti: Alfio Buscaglia, Ivan Calcaterra, Manolo Morrone, Riccardo Burchielli, Alessandro Vitti, Stevan Subić itd.
zanimljivo iako nisam preveliki pobornik otvaranja silnih serijala na istu temu uvijek me strah da će puno brže presušiti ideje kad se crpe na tri fronte :)
- Vietti je najavio da će na Kronikama crtati i Riccardo Burchielli koji je radio za Marvel i DC, a trenutačno radi za Dark Horse Comics.
- Ranije je bilo govora kako će (Družina) Bez duše biti prva narativna cjelina u okviru zasebnog spin-off serijala naziva Erondarske kronike koje su se trebale usredotočiti na ratove i avanture iz prošlosti Dragonerovog svijeta koja seže stoljećima unatrag, ali naknadno je odlučeno da će Kronike biti zaseban spin-off.
Vietti je na talijanskom Dragonero forumu iznio nove informacije iz kojih proizlazi da je projekt u određenom obliku promijenjen, bacite pogled na prvi post.
Prvo poglavlje novog Dragonero serijala "Družina bez duše" u A4 formatu za knjižare i striparnice izlazi već za Lucca comics and games kao neka vrsta ekskluzive pošto će sam serijal na kioske stići tek 2018. godine.
Veseli cetvrtak je zapoceo serijal, doslovno na kapaljku... malo i nista, uvodna knjiga 2008, prva knjiga s cetiri pocetne epizode 2014, knjiga broj 2, 2016-te, i iste godine Dragonero i Zagor...malo, malo i nista. Velika steta za ovaj mastom razigrani serijal, mahom velicanstveno nacrtan.
Veseli cetvrtak je zapoceo serijal, doslovno na kapaljku... malo i nista, uvodna knjiga 2008, prva knjiga s cetiri pocetne epizode 2014, knjiga broj 2, 2016-te, i iste godine Dragonero i Zagor...malo, malo i nista. Velika steta za ovaj mastom razigrani serijal, mahom velicanstveno nacrtan.
nece ga uzeti DW jer VC ima prava... Jedino da ga uzme neko u Hrvatskoj (npr Libellus) al oni su mislim rekli da nisu zainteresovani za Dragonera
Nije li nedavno bilo razgovora da i dva izdavača mogu imati prava na iste junake, ako hoće? Što se V.Č. I Darkwooda tiće. A za Libellus, nije mi jasno kako nekoga ne zanima Dragonero (mislim u smislu izdavanja, izbacivanja na tržište Hrvatske)? Pa bez problema bi ga kupilo 300 ljudi, što su im i inaće tiraži pojedine knjige...
Nije li nedavno bilo razgovora da i dva izdavača mogu imati prava na iste junake, ako hoće? Što se V.Č. I Darkwooda tiće. A za Libellus, nije mi jasno kako nekoga ne zanima Dragonero (mislim u smislu izdavanja, izbacivanja na tržište Hrvatske)? Pa bez problema bi ga kupilo 300 ljudi, što su im i inaće tiraži pojedine knjige...
Uzeo bi ga ja sigurno, jos npr Lazarus led i mojoj sreci nema kraja.
Dragonera bi uzimao prioritetno, i s velikim zadovoljstvom, 100 % !!! Što se tiče Lazzarusa Leda, on je izdan od strane Slobodne Dalmacije 90-tih godina... to je prošlo svršeno vrijeme...
To mi je mozda i najbolji serijal koji sam citao. A sto se tice SD i njenih preskoka, mislim da LL to nije zasluzio a i nisu ga izgurali do kraja. Inace da pitam izlazi li Lazarus vise u Italiji, i koliko je imao brojeva.
Ne izlazi vise. Odredjena celina se zaokruzila sa brojem 151 redovne serije, da bi se kasnije nastavilo kroz extra ediciju, u godisnjem ritmu. Poslednja prica koja je izasla je Arizona moon, a Ade je bio privodio kraju definitivnu poslednju epizodu "The End" kada je preminuo. Koliko sam ulovio, tek sada su se resila prava oko te price, kao i table vecine crtaca, pa cekamo vesti o konacnom izlasku te sveske
Da ne offtopičarim, sve smo pisali u topicu Lazarus Ledd u pdf-u stripovi
Koliko ja znam, ne izlazi vise. 1992. prvi broj,a 2006-te zadnji 150-ti broj, "ultima battaglia". Ilitiga zavrsna bitka. Bilo je jos 27 extra brojeva...