forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 volitve v Zdruzenih Drzavah Amerike
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 12/11/2016 : 09:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Što se tiče razlike između ljevice i liberala, i sam si valjda svjestan da ta razlika postoji samo terminološki.
Sadržajno je nema.

NE! postoji i jasna terminološka i još jasnija sadržajna razlika!

tako da... obrazuj se!!!
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/11/2016 : 09:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Ako bi pod 'ljevicom' podrazumijevali nominalno socijaldemokratske stranke kao što je hrvatski SDP, njemački SPD ili francusku Socijalističku partiju, onda bi fra Amos zapravo bio u pravu. To su liberalne stranke. Ali tu se radi upravo o izdaji lijevih ideja, gdje su pederi i transrodne osobe postali važniji od radnika, a kapitalizam sustav koji ne samo da se ne propituje, nego ga se niti ne nastoji poboljšati.

Edited by - VALTER on 12/11/2016 09:46:21
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/11/2016 : 10:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Nixonova supruga je još prije 30-ak godina znala što će se dogoditi.

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/zvuci-blesavo-ali-nixon-je-1987-godine-u-pismu-koje-poslao-trumpu-predvidio-njegovu-pobjedu/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 12/11/2016 : 10:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message
Meni se cini da ce trampovcima , kako u us tako i na ovom forumu
da narastu magarceve usi. Par dana od
izbora a vec je poceo da meksa.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/11/2016 : 10:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by kiky

quote:

A što su se liberali/ljevica uzvrtili oko Trumpa.
Baš mi je gušt da je izabran, čisto zato da ih malo vidimo kako plačkaju!

ja stvarno ne vidim, ne znam koja je to ljevica uzvrćena zbog trumpa. valter i ja definitivno nismo, što je sasvim jasno iz naših upisa na ovom topiku. zbog čega bi, kao jugokomunist, plaćkao za klintonkom neoliberalkom, simpatizerkom ropskog kapitalizma i američke hegemonije koja je aktivno radila/sudjelovala na uništenju država poput jugoslavije? nije li i žižek objasnio zašto bi prije trupmu dao glas?

a to što tu pišeš nešto tipa liberali/slash/ljevica čime oboje dovodiš u nekakovu svezu, međuovisnost i dapaće, radiš od tih pojmova istoznačnicu govori samo koliki je propuh u tvojoj glavi i koliko ti znaš što je ljevica i liberalizma. ali kao jasno ti je da to nije ništa krščansko, pa po injerciji sve suprotivo tebi trpaš u isti koš. a najsmiješnije je to što ti uopće nije neugodno niti tolika neznalica, dapače, još se ponosiš time.

Smiri malo doživljaj.
Nisam uopće mislio na ovdašnju forumsku ljevicu u vidu tebe i valtera, već na sve one koji se sada javljaju po medijima i internetu s pljuvačinom po Trumpu, kod nas i u inozemstvu.

Što se tiče razlike između ljevice i liberala, i sam si valjda svjestan da ta razlika postoji samo terminološki.
Sadržajno je nema.

Naravno da sadržajna razlika postoji, i to suštinska. Liberali se prvenstveno zalažu za tržište, njegov razvoj i slobodno kretanje kapitala, a uz to idu i ljudska prava i slobode u onolikoj mjeri koliko tržištu i kapitalu odgovara, odnosno koliko ih mogu podnijeti da nesmetano i prema njima "zdravo" funkcioniraju i kolaju.

Pravoj ljevici su u fokusu socijala i radništvo, koje nikad neće žrtvovati zbog kapitala, naprotiv, spremni su ići žestoko i protiv banaka i poslodavaca i establishmenta u zaštiti radnika i socijale. Pravi ljevičar je Corbyn, mislim da je i Varoufakis, Jose Mujica itekako, a Tsipras je promijenip kurs i popustio pritisku, pa od ljevičara postao socijal-liberal s mogućnošću da liberalno i pretegne, ovisno o okolnostima.

Svakako, ljevičari su i liberali, jer u skrb o čovjeku, radniku i socijali sasvim prirodno pripadaju i ljudska prava i slobode, štoviše one su obvezni i neizostavni dio čitave priče.

Ono što ti brkaš jest da ljevičarstvo svodiš na ljudska prava i slobode, pa po tome izjednačavaš ljevicu i liberalizam.

Liberalizam je sadržan u ljevici, kao nekakav podskup ili bolje riječ je o dvama skupovima koji se dijelom preklapaju, no ljevica nastavlja ondje gdje liberalizam staje, jer je liberalizam spreman odgoditi pa donekle i žrtvovati radništvo i socijalu na oltaru kapitala i profita, što istinska ljevica nikad neće napraviti.

A što se tiče žešće forumske ljevice, VALTERA i kikyja, oni se ponajprije vode idejom da će ostatku svijeta biti bolje što Americi bude gore. U konkretnom slučaju to nema nikakve veze s ljevicom i ljevičarenjem, jer se isti pojmovi ni u ludilu ne mogu projicirati u Trumpa, nego u tome što oni vjeruju i nadaju se da će pod Trumpom Amerika slabiti, da će ju on urušavati iznutra, a posljedično bi mogao jačati Putin. To je ono o čemu piše i Chomsky, no on to izražava kao bojazan za Ameriku i svijet, jer smatra da jačanje Putina također nikome ne može donijeti ništa dobro.

Ako VALTER i kiky vjeruju da će Trump postati saveznik Rusije i Kine, da će se zbližiti s Putinom i Xi Jinpingom, onda su pogotovo i fatalno naivni, jer će u tom slučaju Trump dobiti metak u čelu usred Bijele kuće i u pol bijela dana, i nitko za njim neće pustiti ni suzu.

Svijet, protok kapitala, vojna industrija i sve ostalo sjajno funkcioniraju zahvaljujući trajnom i nepromjenjivom antagonizmu, pa i sukobima do ruba rata ali ne i preko njega, i tu se baš ništa nikad neće promijeniti.

Što se mene tiče, ja sam paradoksalno sretan što nije pobijedila Clinton, ali sam nesretan što je pobijedio Trump, američki Kerum, rasist, šovinist, seksist i sve u tom smislu najgore što se može reći, jedan od stupova establishmenta koji se lažno predstavlja(o) da to nije.

Jer ako Trump, službeno "težak" preko četiri milijarde a prema vlastitim riječima i 10 milijardi dolara, nije dio establishmenta, i to njegov jako bitan pa možda i vitalan dio - ima ga svugdje, od industrije do medija - onda dio establishmenta nije ni Todorić, pa možemo biti mirni.

Edited by - Johnny Difool on 12/11/2016 10:41:55
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/11/2016 : 10:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:
Originally posted by senokute

Meni se cini da ce trampovcima , kako u us tako i na ovom forumu
da narastu magarceve usi. Par dana od
izbora a vec je poceo da meksa.

Upravo to. Trumpu dakako nije ni u primisli bilo kakvo zbližavanje s Rusijom i Kinom, bilo kakav detant bilo gdje, jer kao milijarder izrastao iz kapitala i u kapitalu zna da to ni u kom slučaju nije niti može biti u interesu Amerike.

Ali je dobro poslužilo za navlačenje naivnih, obespravljenih i očajnih koji su s jedne strane željeli srušiti Clinton(ove) - i kao simbole vječnih oligarhija - a s druge isprovocirati ono za što vjeruju da će biti promjene. Sasvim nebitno koje i kakve, može i negativne, važno da su promjene.

Trump će se u boljem slučaju svesti na novog Reagana, o čemu i Rusima već počinje svitati, a u gorem na doslovnu kopiju Keruma (Trump je četiri puta bankrotirao) kojeg će Pentagon i visoka politika maknuti kad skuže da im više šteti nego koristi.

Štoviše, do njegove inauguracije ima više od dva mjeseca, pa nisam siguran da će i postati službenim predsjednikom.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-elections/donald-trump-impeached-could-he-be-can-us-president-election-stop-a7410756.html

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/11/2016 : 11:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Nismo toliko naivni da bi maštali o 'savezništvu' SAD, Rusije i Kine. Priroda geopolitike ne dopušta takvo što. Ali detant je moguć. Unutar američkog establišmenta postoji grupa, naročito u vojsci, koja ne želi sukob s Rusijom radi očuvanja američke pozicije svjetskog hegemona. Ta grupa zna da će i u nastajećem multipolarnom svijetu SAD biti bitan igrač. Da je Clinton pobijedila, sukob s Rusijom bi bio neminovan, ovako barem postoji mogućnost da se izbjegne.

Razumljivo je da su simpatizeri džihadista u Siriji uzrujani, jer bi stvari i ondje mogle poći neželjenim tokom. To potvrđuje i Obamina zapovijed da se prvi put napadne Al-Nusra u Siriji, u namjeri valjda da anticipira politiku svog nasljednika koji je najavio da neće biti smjenjivać režima, nego borac protiv terorizma.

Što više reći o Chomskom, toliko puta optuživanom da je 'gatekeeper' američkog imperijalizma i sustava? Zlokobna upozorenja o jačanju Rusije samo to potvrđuju. Rusija nikad nije imala ambiciju stvoriti globalno carstvo kakvo su Anglosakskonci stvorili u 19. i 20. stoljeću, a naročito danas za takvo što nema ljudskih niti ekonomskih potencijala. Nasušno joj treba Europa, ne podčinjena, nego kao trgovinski i tehnološki partner. Zato i Majdan, da se to dvoje razdvoji. Dugoročno, Kina bi mogla imati ambiciju da se domogne uloge svjetskog hegemona kakvu je SAD imao od pada Berlinskog zida do danas, kada je u američkoj režiji toliko smrti i razaranja prouzročeno, naročito na Bliskom istoku.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/11/2016 : 11:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Kako se čini, Obamacare će ostati (što je odlična vijest), a to će biti tek prvo iznevjereno obećanje.

http://hr.n1info.com/a161511/Svijet/Svijet/Trump-odustaje-od-Obamacarea.html

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 12/11/2016 : 15:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
nije ni počeo da radi pa ga več ruše, smješni su...eh taj soros samo pravi probleme...Pa sam više "ljevičar" nego "desničar" :)

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/ulica-rusi-trumpa-tko-stoji-iza-2091

i šta su ovi dosad napravili?
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/11/06/poljska-drzavna-televizija-emitirala-sve-gadosti-clintonovih-u-kontraverznom-dokumentarcu-clinton-cash-video/

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 12/11/2016 15:24:24
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 12/11/2016 : 16:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message
http://www.kurir.rs/vesti/politika/danas-svakom-citaocu-kurira-poklon-poster-trampe-srbine-clanak-2536539
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 12/11/2016 : 16:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
Michael Flynn će navodno zamijeniti Ashtona Cartera. On također traži bližu saradnju sa Rusijom. Mogli bi zaista izbaciti većinu neokona iz administracije, mada će biti nemoguće izbaciti sve jer treba naći ljude za 4000 pozicija. Ali bitno je da ih drži dalje od ratnog savjeta.

Michael Flynn:
http://cdn2.spiegel.de/images/image-1071595-galleryV9-vtba-1071595.jpg

Newt Gingrich bi navodno mogao zamijeniti Johna Kerryja. Prvi put sam ga gledao na zadnjoj Munk debati. Koju god poziciju dobije, preporučujem ovu debatu da ga bolje upoznate, na mene je ostavio jako pozitivan utisak načinom kako argumentuje, zahvaljujući njemu je njegova strana pobijedila u debati.

Newt Gingrich:
http://cdn1.spiegel.de/images/image-1071594-galleryV9-nktz-1071594.jpg

Interesantno je to da ljudi u Trampovom timu izgleda razmišljaju o osnivanju državne televizije, poučeni iskustvom sa američkim korporativnim medijima i odnosom prema Trampu tokom kampanje.

Na neki način i datum izbora Trampa za predsjednika ima simboliku, 09.11. Nadajmo se da neće u...nerediti motku i izdati povjerenje, i da će popraviti štetu nanesenu svijetu poslije 11.09.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.

Edited by - Dranki on 12/11/2016 16:57:43
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 12/11/2016 : 18:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
O Michael Flynnu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_T._Flynn#Attendance_of_RT_Gala_Dinner

quote:
In 2015, Flynn attended a gala dinner in Moscow in honor of RT, a Russian owned English-language news outlet on which he made semi-regular appearances as an analyst after he retired from U.S. government service. Before the gala he gave a talk on world affairs.

Ima da ga mediji raščereče zbog ovoga.

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/11/2016 : 18:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mesic-trumpu-ponudio-pomoc-u-upravljanju-sadom-i-svijetom-pogledajte-sto-mu-je-napisao/931578.aspx

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 12/11/2016 : 18:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kako se čini, Obamacare će ostati (što je odlična vijest), a to će biti tek prvo iznevjereno obećanje.

http://hr.n1info.com/a161511/Svijet/Svijet/Trump-odustaje-od-Obamacarea.html

nadam se da ce ga promijeniti jer da znas koje je to sr... nebi virova

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/11/2016 : 19:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Reci, Risardžijo, je li i pobjeda Trumpa zamišljena u masonskom planu iz 19.stoljeća, o kojem je Albert Pike u pismu izvijestio Mazzinija?

Je li i Putin njihov igrač, ili se bori protiv Novog svjetskog poretka?

Postoje li ljudi-gmazovi?
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 12/11/2016 : 19:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

Reci, Risardžijo, je li i pobjeda Trumpa zamišljena u masonskom planu iz 19.stoljeća, o kojem je Albert Pike u pismu izvijestio Mazzinija?

Je li i Putin njihov igrač, ili se bori protiv Novog svjetskog poretka?

Postoje li ljudi-gmazovi?

mislim da cionisti, koji vladaju amer. če teško prenesti poraz, da svoju lutku Hillary nisu uspijeli postaviti za predsjednicu. Pa demokratski je izvoljen. Gledaj samo svaki dan gonju protiv Trampa sa svim sredstvima. Možda če doživjeti usodu Kenedija. Nadam se da ne.
pitanje za sorosa: http://thefreethoughtproject.com/soros-trump-protests-revolution/

Pa Putin kad je zaplakao, sam je kazao, da se bori protiv nwo...možda je i on dio nwo-pitanje sta su pričali sa kisingerom, jer kad se je sa Obamom dogovarao, kao da si delita svijet-bio je jedan isečak na tubu..

Gušteri priče iluminata za malu djecu...
ufo, ona vjeruje http://www.express.co.uk/news/weird/731345/Aliens-UFOs-Hillary-Clinton-not-make-White-House
a ko je tu uz nju? http://www.openminds.tv/hillary-clintons-et-book-discovered/1735

Edited by - Risar_69 on 12/11/2016 19:49:53
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4633 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 12/11/2016 : 19:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/donald-trump-novoizabrani-predsjednik-sad-a-izrael-nazvao-zastitnikom-ljudskih-prava-na-bliskom-istoku---456785.html

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 12/11/2016 : 19:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/donald-trump-novoizabrani-predsjednik-sad-a-izrael-nazvao-zastitnikom-ljudskih-prava-na-bliskom-istoku---456785.html

to je glupo. Ivanka je iz protestantske vjere išla u judovsku, pa vjeruje-greška, mislio sam da je pametniji

A kako ovdje priča, mislim da nije za nwo..
https://www.youtube.com/watch?v=pDZR-t0Vr7E

Edited by - Risar_69 on 12/11/2016 19:58:58
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4633 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 12/11/2016 : 20:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
to je put koji je zacrtan zadnjih pedesetak godina i trump ga samo slijedi

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/11/2016 : 20:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mesic-trumpu-ponudio-pomoc-u-upravljanju-sadom-i-svijetom-pogledajte-sto-mu-je-napisao/931578.aspx

Mesić je pravi antifašist i ljevičar, za razliku od pojedinih forumskih primadona koje ništa ne razumiju. Index ga naslovom zlobno želi prikazati kao megalomana.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12918 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/11/2016 : 20:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
mesić je kurac od ovce

Have mercy
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/11/2016 : 20:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Šta je, tu je. I meni se malo gadi što sva forumska reakcija - Amos, Živko, Manhunter itd. - o izboru Trampine misli slično kao ja.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25960 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/11/2016 : 20:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

Šta je, tu je. I meni se malo gadi što sva forumska reakcija - Amos, Živko, Manhunter itd. - o izboru Trampine misli slično kao ja.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25960 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/11/2016 : 20:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
http://www.blic.rs/vesti/svet/ja-sam-zena-muslimanka-i-imigrant-i-glasala-sam-za-trampa-video/v5qp7nq

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12918 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 12/11/2016 : 20:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Ajd, normalno je što ja mislim o Trumpu.
Ti se tu nekako ne uklapaš. Ti bi trebao biti protiv.

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000