integral 2 ce imati 208 stranica - znači da Bernard prelazi na ovaj drugi tip integrala ( http://www.bedetheque.com/serie-35780-BD-Chlorophylle-L-integrale.html ) koje je Pejo nabavio. Pa dobro,tako je sigurno bolje;iako ćemo ostati uskraćeni za priču iz prvog integrala Le bosquet hanté (Ukleti lug),koje nema u prvoj objavljenoj SA knjizi.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
U tom slučaju zbog razlika u integralima (prvi integral od Strip agenta nije iz iste serije integrala) ostali bi zakinuti za epizodu od 20 stranica iz prvog integrala (nova serija):
Le bosquet hanté (Ukleti lug), Politikin zabavnik 2066, Kekec 119-137? - (Ovo je inače bio dodatak albumu Le retour de Chlorophylle/Krcko se vraća)
plus razni dodaci (ali to manje više).
A možda ovo bude neko prilagođeno izdanje pa se i to ubaci.
integral 2 ce imati 208 stranica - znači da Bernard prelazi na ovaj drugi tip integrala ( http://www.bedetheque.com/serie-35780-BD-Chlorophylle-L-integrale.html ) koje je Pejo nabavio. Pa dobro,tako je sigurno bolje;iako ćemo ostati uskraćeni za priču iz prvog integrala Le bosquet hanté (Ukleti lug),koje nema u prvoj objavljenoj SA knjizi.
Originally posted by Peyo
Moglo bi biti da je to taj integral.
U tom slučaju zbog razlika u integralima (prvi integral od Strip agenta nije iz iste serije integrala) ostali bi zakinuti za epizodu od 20 stranica iz prvog integrala (nova serija):
Le bosquet hanté (Ukleti lug), Politikin zabavnik 2066, Kekec 119-137? - (Ovo je inače bio dodatak albumu Le retour de Chlorophylle/Krcko se vraća)
plus razni dodaci (ali to manje više).
A možda ovo bude neko prilagođeno izdanje pa se i to ubaci.
Pejo,glumiš papagaja?
mada,čak i da ostanemo uskraćeni za Ukleti lug (kao što verujem da hoćemo),ne nalazim to ni malo strašno - epizodica bez koje se itakako može. Osim ako niste strip fundametalista;ovaj,htedoh reći kompletista.
Sve je to u redu, nije bitna epizoda, bez nje se može, nismo svi kompletisti itd. Ali, bitno je da edicija u tom slučaju više jednostavno neće biti integral, jer serijal neće biti cjelovit. Naime kaj, ide kao integral, ali to nije. Ili kraće, nemarno, površno, bez poštovanja čitatelja.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
U vezi Krcka, kao i Iznoguda i drugih junaka, šteta je što se domaći izdavači moraju vladati po stranim izdanjima. U suštini, tako im je i lakše, a sigurno ne bi ni smeli da odstupaju od originalnog izdanja.
Kad bi bilo moguće da sam praviš kombinacije priča u albumima i integralima, ja bih, da sam izdavač, sve Mašerove epizode u kojima se ne pojavljuje Antracit svrstao u jedan integral.
Originally posted by hrvoje23 pod 'Unesite pojam:' upiši Krcko, i lupi enter...
Hvala na objašnjenju I mislio sam da treba da pretražim, nego me nervira kad link ne vodi direktno do traženog pojma... Dobro, to je već problem do sajta, koji je tako napravljen da te vraća na početnu stranicu
199kn po albumu ... uz sve ostale zanimljivosti koje bi trebale izaći najavljujem bankrot u 11. mjesecu :-D Hranit ću se i grijati stripovima ove zime :-(
Je li izostavljena koja epizoda?
Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Po uzoru na lanjski integral Sybilline, i ovo bi na Interliberu moglo kao nekakav promo biti jeftinije, pretpostavljam po 160 kn (20 %), a možda i koju kunu niže.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Radimo ovo na stripzoni u digitalnom obliku. Bio sam razocaran sa prvim SA Krcko integralom. Koristili su skenove stampanih starijih stripova, pa su boje bile jako izbledjene. U drugom i trecem integralu su koristili one nove boje iz Francuske, pa oni odlicno izgledaju. Ali ovaj prvi je blagi uzas. Odlucio sam da kupim dva primerka iz Francuske (jedan za rastavljanje i skeniranje, drugi za moju kolekciju), pa obradjujemo skenove sa ovim novim bojama. A za prevod nema boljeg nego originalan prevod Dusak Radovica iz Kekeca.