Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/11/2016 : 21:36:59
|
quote: Originally posted by VALTER
quote: Originally posted by velka031 Ma nismo mi nikakvi nostalgičari, Zagor će ako ovako nastave postati strip koji će mi biti kao Blek ili PSDZ - za na policu. Strašno!
Priče s Divljeg zapada su dobar strip i ne zaslužuju usporedbu s Blekom.
Slažem se s tobom, ali za mene su oba stripa - teško čitljiva, a Essegesse Blek - nečitljiv. Ali da su PSDZ strip koji nije naiva kao Blek, to stoji. |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 13/11/2016 : 23:09:41
|
Redovna serijala, ovo što trenutno izlazi, je OK. Iako su naši "Talijani" preko svake mjere nezasluženo nahvalili južnoameričku odiseju.
+1 ovo si dobro rekao,znaci narode ne vjerujte nasim Talijanima |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 14/11/2016 : 17:36:55
|
Ajme, kako je ovo loše... Glupi klišeji o mudrom poglavici koji želi mir s bijelcima i mladcu koji bi ratovao, pa kupuje oružje od zlog bijelca i vrbuje mlade ratnike. Mudroserine o tome da će osveta bijelaca pogoditi sva indijanska plemena, dvoboj, pošteda pobijeđenom, izdaja pa sekira s oblutkom umjesto sječiva u glavu. Najmanje Perryeve prošlosti. Crtež čak i ne izgleda loše, ovako u boji.
Sasvim solidan strip! Ako još netko nije skužio, ovdje su glavni protagonisti Zagorovi prijatelji, a on kao i obično, za njih vadi kestenje iz vatre... tvrdnja o klišeju s mudrim poglavicom je za ovu priču manje bitna.. to je scenaristički izlaz jer nam je trebao ponuditi zadovoljavajuću sudbinu plavuše iz Perryjeve prošlosti...i po meni je uspio. Napominjem, muku mučim s čitanjem većine maxija, almanaha i novih Zagijevih epizoda, ali je Kolor edicija za sada sasvim ok i zadovoljan sam za 30 kn po epizodi. |
---
<b></b> |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/11/2016 : 17:59:56
|
Ovoga još nemam a od prethodna 3 kolorca onaj o Guthrumu je vrlo dobar. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 14/11/2016 : 22:09:52
|
quote: Originally posted by El Morisco
Ajme, kako je ovo loše... Glupi klišeji o mudrom poglavici koji želi mir s bijelcima i mladcu koji bi ratovao, pa kupuje oružje od zlog bijelca i vrbuje mlade ratnike. Mudroserine o tome da će osveta bijelaca pogoditi sva indijanska plemena, dvoboj, pošteda pobijeđenom, izdaja pa sekira s oblutkom umjesto sječiva u glavu. Najmanje Perryeve prošlosti. Crtež čak i ne izgleda loše, ovako u boji.
Sasvim solidan strip! Ako još netko nije skužio, ovdje su glavni protagonisti Zagorovi prijatelji, a on kao i obično, za njih vadi kestenje iz vatre... tvrdnja o klišeju s mudrim poglavicom je za ovu priču manje bitna.. to je scenaristički izlaz jer nam je trebao ponuditi zadovoljavajuću sudbinu plavuše iz Perryjeve prošlosti...i po meni je uspio. Napominjem, muku mučim s čitanjem većine maxija, almanaha i novih Zagijevih epizoda, ali je Kolor edicija za sada sasvim ok i zadovoljan sam za 30 kn po epizodi.
Bogme-pravo kažeš. Ova četiri Zagorova kolorca su bolja od svih zajedno Zagi maxi ili almanaha ili specijala. Žali bože što zauzimaju prostor i već duže vremena se lomim da ih sve stavim u prodaju,a razlog zašto već nisam to napravio-šteta mi ih je samo zato što ih imam kompletirane i što je u ponekima Ferri... |
|
|
El Morisco
Junior Member
Croatia
459 Posts
Member since 10/12/2007 |
Posted - 14/11/2016 : 22:19:43
|
haha, vidim da nisam jedini sa sto upitnika što učiniti...kupovanje Zagorovih stripova od Ludensa radim po čistoj navici, uz eto, povremena buđenja euforije! |
---
<b></b> |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 14/11/2016 : 23:51:03
|
quote: Originally posted by zlatko900
quote: Originally posted by El Morisco
Sasvim solidan strip! Ako još netko nije skužio, ovdje su glavni protagonisti Zagorovi prijatelji, a on kao i obično, za njih vadi kestenje iz vatre... tvrdnja o klišeju s mudrim poglavicom je za ovu priču manje bitna.. to je scenaristički izlaz jer nam je trebao ponuditi zadovoljavajuću sudbinu plavuše iz Perryjeve prošlosti...i po meni je uspio. Napominjem, muku mučim s čitanjem većine maxija, almanaha i novih Zagijevih epizoda, ali je Kolor edicija za sada sasvim ok i zadovoljan sam za 30 kn po epizodi.
Bogme-pravo kažeš. Ova četiri Zagorova kolorca su bolja od svih zajedno Zagi maxi ili almanaha ili specijala. Žali bože što zauzimaju prostor i već duže vremena se lomim da ih sve stavim u prodaju,a razlog zašto već nisam to napravio-šteta mi ih je samo zato što ih imam kompletirane i što je u ponekima Ferri...
Da mos mislit da su kolorci bolji od svih maxija i specijala zajedno,,medu maxijima i specijalima ima epizoda koje spadaju medu najbolje Zagorove,sto se koloraca tice bah,zanatske epizode kao sto rece jedan forumas. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 14/11/2016 : 23:52:13
|
quote: Originally posted by velka031
Eh momci, zaboraviste Gramaccionija, D'arcangela... Sramota stripa uopće. Jebote, stvarno smo postali skromni, a naša ljubav prema Zagoru apsolutno bezuvjetna. Kad za ovakva sranja ili zadnjeg very bad maxija tretiramo kao "ma važno je da izlazi". Čitao nedavno opet Kapetana Zmiju, Dobar i loš, Supermikea i PLAČE MI SE, na što je Zagor danas spao. Ma nismo mi nikakvi nostalgičari, Zagor će ako ovako nastave postati strip koji će mi biti kao Blek ili PSDZ - za na policu. Strašno! Palac dolje i jebite se više, napravite nešto kako spada, nemojte nas stalno tjerati da se vraćamo 40 godina unatrag da se podsjetimo zašto volimo Zagora!
D'arcangelo je meni jedan od boljih Zagorovih crtaca. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 15/11/2016 : 01:34:20
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Jedva prolazan crtač po mojim mjerilima.
ono kako je nacrta Presuda po kratkom postupku (mislim da sam to spomenija par puta vec) je za zatvor!!! |
GALLIENO FERRI
|
Edited by - markotamara on 15/11/2016 01:34:48 |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 15/11/2016 : 20:06:23
|
quote: Originally posted by velka031
Na kraju krajeva, meni je opet bolje čitati banalne i 100 puta viđene epizode kod Zagora nego neke nove futurističke serijale za koje unaprijed znam da mi ne odgovaraju.
Amen
Da,a to je ono što i Velka kaže,a sa čime se i ja slažem-ako želiš pročitati pravog Zagora vrati se 30-ak godina unazad,pa i više... Već sam negdje komentirao kako uskoro neću znati jel čitam Marti Misteriju ili Zagora. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 15/11/2016 : 20:56:25
|
Koji uzitak procitati Zagora koji je crta Pini Segna,a nije bija dobar... |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 16/11/2016 : 14:20:34
|
quote: Originally posted by roby05
Koji uzitak procitati Zagora koji je crta Pini Segna,a nije bija dobar...
Uz Gambu i Gramaccionia najgori crtač koji je crtao Zagora. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 16/11/2016 : 14:35:23
|
Ti stalno mijenjaš mišljenje, zar nije neki dan najgori bio Piccato. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 16/11/2016 : 15:55:29
|
Ti stalno mijenjaš mišljenje, zar nije neki dan najgori bio Piccato.
Al on je nacrtao jednu epizodu,mislim na crtače koji su crtali Zagora,Piccatto je samo gostovao. |
|
|
goghy
Average Member
Croatia
645 Posts
Member since 11/12/2012 |
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 17/11/2016 : 22:11:39
|
Upravo pročitao. Meni je sasvim ok, čak je i nadmašilo (pesimistična) očekivanja. Stoga, dao bih mu tu negdje oko 6/10, plus-minus 0,5. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/11/2016 : 20:08:28
|
Danas pročitano i dojam je sasvim solidan. Počelo je slutiti na najgore nakon onakvog uvoda, još kada je onaj lik rekao da ima nekakve račune sa Perryjem odmah sam pomislio da je u pitanju ljubomora zbog plavuše iz mladosti. Na svu sreću takva katastrofa je izbjegnuta, pa iako je pobuna indijanaca izlizana tema da ne može biti izlizanija još uvijek je puno bolja za čitanje od ljubavnih bljuvotina kakve su npr. bile prisutne u prošlom kolorcu sa Jimmyjem Gitarom. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/11/2016 : 08:33:29
|
Dobar strip na tako malo stranica...u rangu ostalih do sada.. A najbolje u stripu je na predposljednjoj strani... Najava za novog Malog Rendzera CRNCI SA KARIBA....za pa dana na kiocima..nadam se. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
|
goghy
Average Member
Croatia
645 Posts
Member since 11/12/2012 |
Posted - 19/11/2016 : 10:27:01
|
[quote]Originally posted by velka031
Nisam bio u Hr par dana, valjda ću naći na kiosku koji primjerak bez utora
Autobusni kolodvor Osijek |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/11/2016 : 20:27:18
|
quote: Originally posted by teller
Dobar strip na tako malo stranica...u rangu ostalih do sada.. A najbolje u stripu je na predposljednjoj strani... Najava za novog Malog Rendzera CRNCI SA KARIBA....za pa dana na kiocima..nadam se.
Ipak je Zagor ugodniji, mislim da je bolje imati posla sa bijelcima i indijancima nego sa crncima. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 20/11/2016 : 00:23:43
|
quote: Originally posted by goghy
[quote]Originally posted by velka031
Nisam bio u Hr par dana, valjda ću naći na kiosku koji primjerak bez utora
Autobusni kolodvor Osijek
|
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 20/11/2016 : 00:31:58
|
Ako se na kios ne uzme najdalje dan-dva veća je mogućnost dobijanja na lotu nego kupovina glancera. Još utori predstavljaju i najmanji problem , kako ih nabijaju u uske police ,oštećeni hrbati dužinom ivice, krajevi korica polomljeni....Svugdi isti problemi |
|
|
Topic |
|