Author |
Topic  |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 23/11/2016 : 14:36:11
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
quote: Originally posted by King Warrior
Piccinelli je veliki Zagorovac, bio i ostao. Texa crta samo radi love. Villin je ucenik, to se najbolje vidi po prilozenim naslovnicama. Ne mogu da shvatim da neko moze voliti Villu a kritikovati Piccinellija. Do juce su svi volili Villu, sada odjednom, kada Piccnelli crta Zagorove naslovnice, pojedinci cesto nesto zvocaju. Mada, ljudi bi zvocali da je bilo koji drugi crtac izabran za naslovnicara.
Potpuno pogrešno. Jednostavno ne trebaju texovske naslovnice u Zagoru. Zagor je u milijun epizoda bio na konju pa je samo jedanput-dvaput to bilo na naslovnici ovako u facu. Ferri dvaput u šesto naslovnica a ovaj 1 u 4, nema šanse da nije bilo boljeg motiva. Epizoda s Rakosijem a Zagor na konju Bogu iza nogu. Znači crta dobro sve osim Zagorove face ali ovo je totalno bezidejna naslovnica.
U sukobu sa svakim neprijateljem može ovakvo sranje staviti. Ide Zagor na konju, tamo Kandraxova/Mortimerova/bilo čija faca iza, jao muke nacrtati. Pa mogao je bar neki leš da gleda, zavisno od toga što Zagor radi unutra i kako se radnja odvija, a ne čisto potraga na konju i Rakosi iza.
Dakle, crtež je 9-ka, to se ne spori ali tematika crteža promašena, morala se bolja naći.
I u redu je da cjepidlačimo, to je znak zainteresiranosti
Nekako i nije. Naslovnica je odlicna u svakom pogledu (i Zagor i konj i priroda i Rakosi) samo je steta sto nije nastavila u zapocetom tonu prethodne dve.
Inace, retko naslovnicar sam bira temu naslovnice. Uglavnom dobije predlog od crtaca epizode i svakako gomilu hintova i zeleno svetlo pri gotovoj skici od urednika.
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 23/11/2016 : 14:44:16
|
quote: Originally posted by Dwayne_Looney
quote: Originally posted by King Warrior
Piccinelli je veliki Zagorovac, bio i ostao. Texa crta samo radi love. Villin je ucenik, to se najbolje vidi po prilozenim naslovnicama. Ne mogu da shvatim da neko moze voliti Villu a kritikovati Piccinellija. Do juce su svi volili Villu, sada odjednom, kada Piccnelli crta Zagorove naslovnice, pojedinci cesto nesto zvocaju. Mada, ljudi bi zvocali da je bilo koji drugi crtac izabran za naslovnicara.
Potpuno pogrešno. Jednostavno ne trebaju texovske naslovnice u Zagoru. Zagor je u milijun epizoda bio na konju pa je samo jedanput-dvaput to bilo na naslovnici ovako u facu. Ferri dvaput u šesto naslovnica a ovaj 1 u 4, nema šanse da nije bilo boljeg motiva. Epizoda s Rakosijem a Zagor na konju Bogu iza nogu. Znači crta dobro sve osim Zagorove face ali ovo je totalno bezidejna naslovnica.
U sukobu sa svakim neprijateljem može ovakvo sranje staviti. Ide Zagor na konju, tamo Kandraxova/Mortimerova/bilo čija faca iza, jao muke nacrtati. Pa mogao je bar neki leš da gleda, zavisno od toga što Zagor radi unutra i kako se radnja odvija, a ne čisto potraga na konju i Rakosi iza.
Dakle, crtež je 9-ka, to se ne spori ali tematika crteža promašena, morala se bolja naći.
I u redu je da cjepidlačimo, to je znak zainteresiranosti
Nekako i nije. Naslovnica je odlicna u svakom pogledu (i Zagor i konj i priroda i Rakosi) samo je steta sto nije nastavila u zapocetom tonu prethodne dve.
Inace, retko naslovnicar sam bira temu naslovnice. Uglavnom dobije predlog od crtaca epizode i svakako gomilu hintova i zeleno svetlo pri gotovoj skici od urednika.
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7167 Posts
Member since 15/10/2014 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7946 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 23/11/2016 : 15:41:05
|
quote: Originally posted by Solid Snake I meni je original puno bolji. Od ovu drugu preragjenu mene bole oci(no offense Cromwell)...
Ma kakvi offense, i mene bole oči  Takav zamagljeni efekt je zato što sam doslovno u par trenutaka smanjio saturaciju, brightness i ton plave boje kompletnoj slici. Htio sam samo objasniti da su boje prenaglašene a nebo neefektno a netko tko je vješt u koloriranju bi zasigurno to neusporedivo bolje izveo nego ja sam 5-6 klika mišem. |
Bok, kako si.
|
 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2176 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 23/11/2016 : 15:53:38
|
Odličan je Piccinelli. Samo se nadam da neće biti previše pozerskih naslovnica. Nedavno sam pročitao 'Hurone' - odličan je u akcijskim scenama. Ferri je bio Ferri, ali kad se sjetim svim poderanih hlača, karate poteza, i poziranja, prerano se kreće s kritiziranjem novih naslovnica. |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 23/11/2016 : 16:30:51
|
quote: Originally posted by hrvoje23
Odličan je Piccinelli. Samo se nadam da neće biti previše pozerskih naslovnica. Nedavno sam pročitao 'Hurone' - odličan je u akcijskim scenama. Ferri je bio Ferri, ali kad se sjetim svim poderanih hlača, karate poteza, i poziranja, prerano se kreće s kritiziranjem novih naslovnica.
Točno. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19633 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/11/2016 : 17:00:24
|
Navijao sam za Nuccia ali kad sada vidim kako Pici crta Zagorovo lice...nek mu Bog da zdravlja i dug zivot...ono o pozerstvu je bezveze...na serijalima od 600-700 naslovnica sve bi trebale biti borbene i pune akcije valjda...imao je i Ferri pozerskih koliko hocete..pa mu nitko ne zamera...kolor je vrhunski i samo da ostane na tom nivoju..vec smo imali naslovnice razlicitih crtaca pa su se nasle zamerke i na Nuccijev rad za gigant sa lavom..,rdavom kur*cu svaka dlaka smeta... Previse ste/smo razmazeni..kad se samo setim na kakve naslovnice Dnevnika smo svrsavali...sori Bane,Plavsic,Peka i drustvo... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 23/11/2016 : 17:24:02
|
Odličan je Pici,kupio me već sa prvom naslovnicom.Drago mi je zbog njega a ne Nuccia,on bi ionako bio čista Ferrijeva kopija.Jebajga,nikad nije dobro kad čoek umre,al da nije, ne bi se nikad ni maknuo sa naslovnica. |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 23/11/2016 : 17:27:48
|
quote: Originally posted by igor 12
Odličan je Pici,kupio me već sa prvom naslovnicom.Drago mi je zbog njega a ne Nuccia,on bi ionako bio čista Ferrijeva kopija.Jebajga,nikad nije dobro kad čoek umre,al da nije, ne bi se nikad ni maknuo sa naslovnica.
A realno trebo je prije 15 godina u mirovinu,ono sto je crtao ovih zadnjih par godina je bilo katastrofa. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 23/11/2016 : 17:51:08
|
Kad smo već kod toga,koji je razlog da Ferri nije otišao u pemziju?
Ferriju je Zagor bio cijeli život i nije bilo razloga da se on toga svojevoljno odrekne. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 23/11/2016 : 18:04:14
|
quote: Originally posted by teller
Navijao sam za Nuccia ali kad sada vidim kako Pici crta Zagorovo lice...nek mu Bog da zdravlja i dug zivot...ono o pozerstvu je bezveze...na serijalima od 600-700 naslovnica sve bi trebale biti borbene i pune akcije valjda
Da su htjeli takve naslovnice onda bi angažirali Mikicu i opet bi ljudi prigovarali. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 23/11/2016 : 19:00:07
|
Dobro nacrtan zagor, konj isto vrlo dobro nacrtan, ali kad se pogleda sve kompletno tj, zagor na konju ipak ima malih propusta.
|
 |
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
|
goghy
Average Member

Croatia
674 Posts
Member since 11/12/2012 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 23/11/2016 : 20:01:20
|
quote: Originally posted by solar
Ferriju je Zagor bio cijeli život i nije bilo razloga da se on toga svojevoljno odrekne.
Baš tako, kao što se niti jedan otac svoga sina ne odriče svojevoljno, bez obzira da li mu je još 40-ak i nešto godina ili dostigao doba mirovine. Pravog roditelja može samo smrt od dijeteta odvojiti i njegovu ljubav prekinuti. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2330 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 23/11/2016 : 20:22:17
|
quote: Originally posted by Zagor12
Što se tiče crtačke obrazovanosti, ako je Nuccio liga šampiona, Piccinelli je onda intergalaktički prvak. Nuccio, koliko god ugodan oku, ipak je amater.
Kako arhitekta (tehnički crtač) može biti amater? Uostalom, nije to ni bitno - Nućo je daleko najbliži idealnom crtežu Zagora (po mom kriterijumu) i jedina njegova mana je to, što nije profesionalni crtač stripa, pa moramo da čekamo po 5 godina na jednu njegovu priču. A u Punom Mesecu me oduševio preciznošću u proporcijama (odlika tehničkih crtača). Bog, pa Nućo. |
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 23/11/2016 : 20:24:46
|
quote: Originally posted by Zagor12
quote: Originally posted by Dukidule
No ipak, da ne bude zabune: u pogledu na neke pojedince švrljače koji su mogli doći, meni je dečko sasvim ok (ni manje ali ni više!) no Nuccio je nešto sasvim drugo, liga šampiona.
Što se tiče crtačke obrazovanosti, ako je Nuccio liga šampiona, Piccinelli je onda intergalaktički prvak. Nuccio, koliko god ugodan oku, ipak je amater.
I izvjesni Perica Ognjenović biješe nekada vrhunski školovan (obrazovan), prošao najbolju školu svoje struke, u pogledu na karijeru okićen prognozama najsvijetlije svjetske zvijedze.... Dok na drugoj strani i samo godinu dana kasnije, jedan do tada nepoznati Miroslav Klose, amaterski i nižerazredno školovan, tek u 23. godini života i igrom slučajnosti uskače u "Ognjenovićeve vode".
Epilog priče?
Vrhunsko školovanog Ognjenovića se danas malo tko još sjeća (pa moža ni ti?), a tadašnji amater Klose pamti se kao do danas najbolji strijelac svih vremena na svjetskim prvenstvima.  |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2330 Posts
Posted - 23/11/2016 : 20:25:29
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Hvala Pače - da se ja ne mučim pisanjem. Pa bar je na ovom forumu bilo rasprava o Ferijevim naslovnim stranama, koje je urednik(?) osakatio - ili uzeo one lošije. Dakle - nije do crtača, nemojte džaba pljuvati Pićija. |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2330 Posts
Posted - 23/11/2016 : 20:28:53
|
Zašto bi? To bi bilo pre 22 godine. U to vreme je Feri još bio odličan crtač (a meni je bio dovoljno dobar sve do svoje prerane smrti). |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7167 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 23/11/2016 : 21:29:24
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
quote: Originally posted by PijaniPatak
Hvala Pače - da se ja ne mučim pisanjem. Pa bar je na ovom forumu bilo rasprava o Ferijevim naslovnim stranama, koje je urednik(?) osakatio - ili uzeo one lošije. Dakle - nije do crtača, nemojte džaba pljuvati Pićija.
Znači sasvim slučajno se potrefilo da je za Zenith 666, usudio bi se reći, prva naslovnica sa Zagorom u trećem planu? Sasvim slučajno sad Zagor na konju što se prosječno događalo svako 200 naslovnica? To bi otprilike crtao i Ferri da je živ? Ne budimo naivni, prve Piccijeve naslovnice su pod povećalom i sigurno da ga Burattini mazi i da motiv naslovnice nastaje teškim konsenzusom a ne da Bure kaže "Čuj hoću to i to" |
loading...
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 23/11/2016 : 21:49:29
|
ja stvarno ne vidim u čemu je problem sa tom kobilom?zagor je sada jašio na njoj i ko zna kada će opet.
|
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Topic  |
|