Kupio sam u N. Sadu prije dva mjeseca izdanje VČ, inače to ne radim, čekam Ludens, ali baš sam se zatekao kad je bio na kioscima. Pročitao sam do pola i odustao... još skupljam volju za nastavak. Tako da preskačem Ludensovo izdanje, valjda prvi Zagor koji neću kupiti u zadnjih 5-6. Da strip imalo vrijedi kupio bih ga principa radi i za podršku Zagoru, ali ovaj crtež.... majko moja
zar ne bi bio smisleniji naslov peteročlana banda?
naravno. samo osoba bez imalo opce kulture moze ne napisati ovako kako si rekao. nije to nikakva razina pismenosti cak, najobicnija mrva razuma. ali tko ce ga dati...
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Nije njih previše briga za smislenost, po pitanju tih stvari Ludens je malo modernija verzija Dnevnika.
Dnevnik je, unatoc mnogim biserima, imao nerijetko i izvrsne adaptacije naslova. Recimo Hodnik za pakao (podnaslov unutar stripa za koji sam se jedva izborio kao glavni naslov dok sam bio u LB), pa Nasilje u Darkvudu, Demoni ludila, Pregršt pepela... samo su primjeri naslova daleko boljih od izvornih. Dnevnik je sinonim za cenzuru, prepravljanje naslovnica u ocajne, los otisak... ali nikako za los prijevod.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Pa da, nisam mislio da prijevod nego na cjelokupno izdanje, znači prepravljanje naslovnica, izbacivanje stranica itd. Danas se ipak nije moguće toliko srozati, ali ovakvi bijedni prijevodi su recimo u nekom smislu ekvivalentni tome.
aha, razumijem sad. ali evo imali smo Nasilni ljudi u PSDZ, umjesto Nasilnici / Ljudi od nasilja. to je jos gore od ove petorice. sad cemo imati Jesenski umjesto Jesenji vjetar. pa naslov je očito poetičan, ne možeš tu staviti svakodnevni pridjev umjesto "pjesničkog", nije rijec o prognozi. nije samo LU loš do boli. opca kultura tzv. prevoditelja gotovo je nepostojeca.
Kupio sam u N. Sadu prije dva mjeseca izdanje VČ, inače to ne radim, čekam Ludens, ali baš sam se zatekao kad je bio na kioscima. Pročitao sam do pola i odustao... još skupljam volju za nastavak. Tako da preskačem Ludensovo izdanje, valjda prvi Zagor koji neću kupiti u zadnjih 5-6. Da strip imalo vrijedi kupio bih ga principa radi i za podršku Zagoru, ali ovaj crtež.... majko moja
Nije se valjda još pogoršao u odnosu na onaj maxi Legija ubojica.
Nije se valjda još pogoršao u odnosu na onaj maxi Legija ubojica.