forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 781

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 23/11/2016 : 22:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:
Originally posted by Zagor12

Što se tiče crtačke obrazovanosti, ako je Nuccio liga šampiona, Piccinelli je onda intergalaktički prvak. Nuccio, koliko god ugodan oku, ipak je amater.

Kako arhitekta (tehnički crtač) može biti amater?
A u Punom Mesecu me oduševio preciznošću u proporcijama (odlika tehničkih crtača).

Nitko nije rekao da je on amater u području arhitekture, o stripovima pričam. Ja ne znam jesmo li mi čitali isti strip, ali Nuccijeve glavne boljke upravo su brljanja s proporcijama i perspektivom te neprirodne poze likova. Nema taj osjećaj kakvog profesionalni crtač stripa ima, ali spašava ga izvrstan stil. Svejedno volim vidjeti njegov crtež, no Piccinelli je mnogo vještiji crtač, na to sam mislio pod "obrazovanošću", što je ujedno odgovor i na Dukiduletov post.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/11/2016 : 23:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:

Što se tiče crtačke obrazovanosti, ako je Nuccio liga šampiona, Piccinelli je onda intergalaktički prvak. Nuccio, koliko god ugodan oku, ipak je amater.

Kako arhitekta (tehnički crtač) može biti amater?
A u Punom Mesecu me oduševio preciznošću u proporcijama (odlika tehničkih crtača).

Nitko nije rekao da je on amater u području arhitekture, o stripovima pričam. Ja ne znam jesmo li mi čitali isti strip, ali Nuccijeve glavne boljke upravo su brljanja s proporcijama i perspektivom te neprirodne poze likova. Nema taj osjećaj kakvog profesionalni crtač stripa ima, ali spašava ga izvrstan stil. Svejedno volim vidjeti njegov crtež, no Piccinelli je mnogo vještiji crtač, na to sam mislio pod "obrazovanošću", što je ujedno odgovor i na Dukiduletov post.

Slazem se Zagor12. Kad je izasao Pun mjesec bio sam odusevljen jer me je po nacinu kako Nuccio crta Zagora covjek odusevio. Po izgledu mu Zagor lici na Zagora iz Zlatnog donba. To odusevljenje je trajalo nekoliko godina dok ponovo nisam uzeo strip u ruke i svjezim ocima vidio bas ovo sto si napisao. Toliko gresaka u proporcijama i perspektivom da je to nevjerovatno.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 23/11/2016 : 23:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
kako ljudi brzo minjaju stavove,do prije misec dana je bija najbolji naslovnicar ili jos prije do izlaska giganta 7 ocajnicka trka cak i bolji od maestra a sada najednom uvidili da ipak je on amater,lose proporcije, zaboravlja usi lavu nacrtati,zagoru 6 prsti.....

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/11/2016 : 23:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
A za Piccinellija, kad se citaju komentari na zadnjih nekoliko stranica stvarno se dobija dojam da ga i previse kritiziramo, a covjek je odlicno obavio posao, nista losije od mnogih naslovnica Ferrija. A kao sto je igor 12 rekao, ni Ferri nije cesto ostavljao "vau" efekt na naslovnicama.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/11/2016 : 23:37:48  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

kako ljudi brzo minjaju stavove,do prije misec dana je bija najbolji naslovnicar ili jos prije do izlaska giganta 7 ocajnicka trka cak i bolji od maestra a sada najednom uvidili da ipak je on amater,lose proporcije, zaboravlja usi lavu nacrtati,zagoru 6 prsti.....

Pa znas kako je. Dosta ljudi je impulzivno i cim nesto podsjeca na nesto sto vole, u ovom slucaju Ferrija, proglase to odlicnim. No realnost nastupi kad se glava ohladi.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2330 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 24/11/2016 : 00:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Znači sasvim slučajno se potrefilo da je za Zenith 666, usudio bi se reći, prva naslovnica sa Zagorom u trećem planu? Sasvim slučajno sad Zagor na konju što se prosječno događalo svako 200 naslovnica? To bi otprilike crtao i Ferri da je živ? Ne budimo naivni, prve Piccijeve naslovnice su pod povećalom i sigurno da ga Burattini mazi i da motiv naslovnice nastaje teškim konsenzusom a ne da Bure kaže "Čuj hoću to i to"

Zenit 666 je sasvim sigurno namerno takav, kakav je.
Kao i ostale naslovne strane.
Ne znam šta znači "maženje" Pićinelija, obzirom da mu je prva posle te bila akcijska, a i ova iz Maxija je takva.
Ne vidim nikakvo maženje, jednostavno - detaljistima poput njega, više odgovaraju pozerske naslovne strane, totali i to će i biti forsirano.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2330 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 24/11/2016 : 00:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ni ja nisam siguran da smo čitali isti strip.
Scena borbe Zagora sa onom trojicom braće je tako prikazana - da se u svakom kadru vidi da su viši od Zagora za oko 10-15 cm.
To kod drugih crtača nisam sreo.
Recimo, kod Barisona, u specijalu Budjenja, Zagor se bori sa patuljkom, koji narasta do diva i obratno.(nije da to nešto preterano smeta priči - ali je uočljivo)
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 24/11/2016 : 04:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:

Pa znas kako je. Dosta ljudi je impulzivno i cim nesto podsjeca na nesto sto vole, u ovom slucaju Ferrija, proglase to odlicnim. No realnost nastupi kad se glava ohladi.

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17132 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/11/2016 : 20:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
I dalje mislim da bi Nuccio bio daaaleko najbolje rješenje za naslovnice.
Ali s obzirom na njegovu zauzetost drugim poslom, to je ipak bilo previše očekivati. On ionako crta premalo.
Osuđeni smo na ekipu koja sustavno svojim brljotinama uništava serijal.
Nuccio je praznik za oči i koliko god crtao malo, bitno je da crta, da bar s vremena na vrijeme u gustoj magli Cassarovih ili Gramaccionija razaznamo kako bi Zagor trebao izgledati.
Piccinelli je dobro rješenje za naslovnice, ne najbolje, ali dobro. I nadam se da će biti još bolji.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 24/11/2016 : 21:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

I dalje mislim da bi Nuccio bio daaaleko najbolje rješenje za naslovnice.
Ali s obzirom na njegovu zauzetost drugim poslom, to je ipak bilo previše očekivati. On ionako crta premalo.
Osuđeni smo na ekipu koja sustavno svojim brljotinama uništava serijal.
Nuccio je praznik za oči i koliko god crtao malo, bitno je da crta, da bar s vremena na vrijeme u gustoj magli Cassarovih ili Gramaccionija razaznamo kako bi Zagor trebao izgledati.
Piccinelli je dobro rješenje za naslovnice, ne najbolje, ali dobro. I nadam se da će biti još bolji.

Eto, iznio si i moje misli u pisan oblik.
A sad pogledaj na ovoj stranici topica šta sam ja, uz one dvije priložene naslovnice, napisao:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=17643&whichpage=558

pa procijeni sam da li je to "pro" ili "contra" Piccinelli, ili tu negdje "u sredini".

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/11/2016 : 21:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Koliko znam i sam maestro nije poceo sa naslovnicama tipa "zasjeda u sumi" vec su bile striscie i nisu bile naslovne kakve ih danas znamo u bonelli "standardu".
Nekada je to bila referenca, isjecak, dio neke akcije ili radnje iz stripa i prenesena kao naslovnica.
A ovo danas je fantazija sa svim mogucim detaljima od zakovica na ularu i sedlu konja do Zagorove dlake u nosu i rese na cizmi sto leluja na lahoru.
Nuccio ima onu neku naslovnu za vukodlaka, a ne sjecam se da je i crtao neke variant covere za redovne epizode. Lik je busy do celenke.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 24/11/2016 : 21:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Evo moje skromne koloristicke verzije, cisto da vidimo kako bi izgledalo da je mracnija atmosfera. Inace, naslovnica mi je dobra, crtez i originalni kolor mi se jako dopadaju.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10930 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/11/2016 : 22:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
dobar, steta sto nema trece naslovnice za ovog vampira

quote:
Originally posted by legaz

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/11/2016 : 22:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Evo moje skromne koloristicke verzije, cisto da vidimo kako bi izgledalo da je mracnija atmosfera. Inace, naslovnica mi je dobra, crtez i originalni kolor mi se jako dopadaju.

Pun pogodak! To je to!
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4373 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 24/11/2016 : 22:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
nikako mi se ne svidja ova picinelijeva naslovnica,to je prva koja mi se ne svidja od ovih nekoliko koje je napravio
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 24/11/2016 : 22:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Meni je isto najlosija, mada je dovoljno dobra za prelaznu ocjenu. I bas lici na Villu!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/11/2016 : 22:14:47  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Dobro je Brdar, malo si "zamastio" atmosferu. 😛
Kad usporedis ona sluzbena je kao da gledam u nedeljno popodne "Grizzly Adams" krajem osamdesetih, sve sareno, idilicno-romanticno, ptice cvrkucu i pogadjamo na koga lici onaj oblak desno.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10867 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/11/2016 : 22:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
I jos nedostaje Hobbit da pretrci preko puta. 😇

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 24/11/2016 : 22:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Plava i ova nijansa smeđe(kod konja) su najgore boje za naslovnicu. Zato mi je naslovnica malo čudna, odnosno kolor ju ne ističe dovoljno.
Brdarova je puno bolja.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"

Edited by - Leonid on 24/11/2016 22:20:50
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 25/11/2016 : 17:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

quote:
Originally posted by legaz

lipo je mogorovic reka u jednom postu,malo po malo i lice je Ferrijevo
*

p

Ovo je dobro.
Samo ne znam ko je ovaj lik u Zagorovoj majici?
Vrhunsko..Ferri u zlatnom razdoblju...
Mozemo zalit za maestrom ali dobili smo drugog...
Kome ovo nije dobro nek se batali bonellija i prede na fibru...

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 25/11/2016 : 19:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote

picineli savršen na ovoj naslovnici...čista perfekcija...
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/11/2016 : 20:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Brdar

Pun pogodak! To je to!

Je, to je to! Odlično Brdar, tako je i original trebao biti!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7148 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/11/2016 : 20:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Trebalo bi je pokazati SBE-u da oni promijene originalnu ili da je tebi dadu da je promijenis.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/11/2016 : 20:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Stavio sam je na italijanski forum.
Treba to staviti na vise mjesta po internetu, neka je zapaze.
Dzaba nama i Piccinelli ako ce se taj amaterski kolorista i dalje izdrkavati.
Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 25/11/2016 : 21:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

picineli savršen na ovoj naslovnici...čista perfekcija...

To lice mijenja sve.
Sad je to to!
Go to Top of Page
Page: of 781 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.67 seconds. Snitz Forums 2000