Author |
Topic |
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 30/11/2016 : 18:39:14
|
Poll Question:
Svi znamo da je redovna serija najbolja,ali koja je od ovih vanrednih edicija najbolja? Dvoumim se između maxija i specijala.
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 30/11/2016 : 18:48:49
|
Težak izbor jer nijedna nije nešto posebno. Da nema toliko (crtačkog) fušeraja u maxijima onda bi to bila najbolja edicija, ovak ipak prevaguju specijali. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
DragonSlayer
New Member
Croatia
266 Posts
Member since 22/01/2013 |
Posted - 30/11/2016 : 19:09:45
|
Glasam za kolor, istina je da su sve priče dosadnjikave bile, ali je jedina edicija koja ima drukčiji pristup i fokusira se na sporedne likove iz Zagorova svijeta, dok su sve ostale samo normalne epizode u drugim edicijama... |
When I die, I want to die like my grandfather who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 30/11/2016 : 19:37:08
|
Fali opcija "nijedna" jer su sve smeće. Specijal je dobro krenuo, pa otišao kvragu, tako i maxi, a giganta su izašla samo tri od kojih je dobar samo drugi. Kolori su nešto između, a almanahe ne želim ni spominjati... A upravo jesam. :D
Ukratko, većina Bonellijevih popratnih izdanja koje sam čitao su bezveze, osim Tex giganata. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
danilo9899
New Member
Serbia
111 Posts
Member since 15/12/2015 |
Posted - 30/11/2016 : 19:44:53
|
Glasao za specijale. Nisu oni nista narocito, ali kad uporedim sa ovim ostalim edicijama najbolji su. Kada gledam celu ediciju ima tu da se probere par dobrih epizoda (mislim na specijale). |
Sta reci? Koju posluku porati? |
Edited by - danilo9899 on 30/11/2016 19:45:48 |
|
|
kucak
Average Member
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/11/2016 : 20:01:37
|
Specijali su ok, Maxiji kako koji, najbolji su Čiki, ostalo za preživjet. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 30/11/2016 : 20:13:20
|
Najbolje edicija je redovna serija, mada po nekoj logici to ne bi trebala da bude.
Vrh bi trebale da budu epizode u specijalima, bilo je tu nekoliko dobrih prica, ali je taj "specijal" s vremenom izgubio svoje znacenje.
Maxi dosta varira, zaista je tako da su tu izasle nekoliko zaista dobrih epizoda, nazalost vecinom sluzi samo kao mjesto gdje se trpaju price koje nemaju vise mjesta u redovnoj seriji, ili iz sazaljenja prema nekim autorima, kao npr. Chiarolli, koji je tu nagomilao prica da zaradi takodje koji dinar.
Almanah je bio samo dno, sluzio je kao boks vreca za predstavljanje novih autora, tu su ulogu sada preuzeli maxi i specijali. Nazalost.
Prva dva giganta su bila odlicna, onda je dosla na red ona nesrecna prica o Zagijevoj majci. Mozda i bolje sto je edicija ugasena.
Kolorci su promasaj, prazno blebetanje o nebitnim/dosadnjikavim likovima. Mogli su od ove edicije napraviti nesto da ima drugi koncept, ali jbg.
Chico specijali su na pocetku bili vrh, ali onda su poceli da ih stancaju na godisnjem nivou, imam osjecaj samo zbog toga da bi i Gamba nesto zaradio. Scenaristi svi redom operisani od humora. Mislim da je to najveci kvalitetni pad jedne edicije. Prve epizode se mogu ubrajati u sam vrh Zagora, ostatak je blizi dnu.
Dakle, ono sto je najbolje izlazi vecinom u redovnoj ediciji, sa tu i tamo kojim izuzetkom. |
|
|
Gru
Average Member
830 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 30/11/2016 : 20:40:35
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Svi znamo da je redovna serija najbolja,
Extra, sine extra, ova redovna više nije ni za podupirač pod kauč. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 30/11/2016 : 20:53:30
|
Samo extru kupujem, ostalo nix. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
karlitos
New Member
243 Posts
Member since 29/10/2016 |
Posted - 30/11/2016 : 20:53:33
|
Specijal. Ima tu katastrofalnih epizoda(Smrtonosna močvara, Crna krv), no isto tako i odličnih, možda čak i ponajboljih u serijalu (Crna duša, Nulta godina Darkwooda, Princ vilenjaka...).
|
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 30/11/2016 : 21:11:17
|
quote: Originally posted by King Warrior
Najbolje edicija je redovna serija, mada po nekoj logici to ne bi trebala da bude.
Vrh bi trebale da budu epizode u specijalima, bilo je tu nekoliko dobrih prica, ali je taj "specijal" s vremenom izgubio svoje znacenje.
Maxi dosta varira, zaista je tako da su tu izasle nekoliko zaista dobrih epizoda, nazalost vecinom sluzi samo kao mjesto gdje se trpaju price koje nemaju vise mjesta u redovnoj seriji, ili iz sazaljenja prema nekim autorima, kao npr. Chiarolli, koji je tu nagomilao prica da zaradi takodje koji dinar.
Almanah je bio samo dno, sluzio je kao boks vreca za predstavljanje novih autora, tu su ulogu sada preuzeli maxi i specijali. Nazalost.
Prva dva giganta su bila odlicna, onda je dosla na red ona nesrecna prica o Zagijevoj majci. Mozda i bolje sto je edicija ugasena.
Kolorci su promasaj, prazno blebetanje o nebitnim/dosadnjikavim likovima. Mogli su od ove edicije napraviti nesto da ima drugi koncept, ali jbg.
Chico specijali su na pocetku bili vrh, ali onda su poceli da ih stancaju na godisnjem nivou, imam osjecaj samo zbog toga da bi i Gamba nesto zaradio. Scenaristi svi redom operisani od humora. Mislim da je to najveci kvalitetni pad jedne edicije. Prve epizode se mogu ubrajati u sam vrh Zagora, ostatak je blizi dnu.
Dakle, ono sto je najbolje izlazi vecinom u redovnoj ediciji, sa tu i tamo kojim izuzetkom.
Po kojoj to logici redovna serija nebi trebala da bude najbolja? Slažem se za almanahe iako je bilo 2,3 zaista dobra,maxiji su mozda sad odpadci od redovne serije ali prije to nisu bili isto kao niti specijali(ne zaboravimo da je u maxijima i specijalima izašlo nekoliko epizoda koje spadaju u sam vrh serijala). Ne slažem se da su Fishleg,Pery ili Jim Gitara nezanimljivi likovi,prije da su scenariji nezanimljivi. Stalno se Chicho specijali guraju među Zagora,međutim to nije Zagor ali kad si ih već gurnuo odma da ti kažem,mani se nostalgije i te price prvih 5 je odlično a ostali su svi sranje. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 30/11/2016 : 21:12:49
|
quote: Originally posted by karlitos
Specijal. Ima tu katastrofalnih epizoda(Smrtonosna močvara, Crna krv), no isto tako i odličnih, možda čak i ponajboljih u serijalu (Crna duša, Nulta godina Darkwooda, Princ vilenjaka...).
Slažem se,slična je stvar i sa maxijima,ima odličnih epizoda ali i onih zaista groznih. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 30/11/2016 : 21:24:14
|
Stalno se Chicho specijali guraju među Zagora,međutim to nije Zagor
Jok vala, to je Kapetan Miki. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 30/11/2016 : 21:33:11
|
Stalno se Chicho specijali guraju među Zagora,međutim to nije Zagor
Jok vala, to je Kapetan Miki.
Ne Nego je Chicho specijal,dakle ne Zagor specijal nego Chicho specijal. I to ne spada pod Zagor ediciju. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 30/11/2016 : 21:38:41
|
neznam zašto potcenjujete Čiko specijale... ima i poslje Ferrijevih odličnih u Gambinoj izvedbi.. I najlošiji Čiko je humorniji od Alan Forda poslje Magnusa. Dobri su Detektiv, Kopač zlata, Traper, Nasljednik...ma ima jih. Ubijte me ali volim Gambu...Sijera Blanka je jedan najbolje nacrtanih Zagora ikad... ko sve danas crta Zagora Gamba bi bio vrh.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 30/11/2016 : 21:39:08
|
Predajem se.
Pa da si se tako predao Bostalgičarima, ne bi nam danas u komentarima masakrirali odličnu "Očajničku utrku". |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 30/11/2016 : 21:42:25
|
quote: Originally posted by teller
neznam zašto potcenjujete Čiko specijale... ima i poslje Ferrijevih odličnih u Gambinoj izvedbi.. I najlošiji Čiko je humorniji od Alan Forda poslje Magnusa. Dobri su Detektiv, Kopač zlata, Traper, Nasljednik...ma ima jih. Ubijte me ali volim Gambu...Sijera Blanka je jedan najbolje nacrtanih Zagora ikad... ko sve danas crta Zagora Gamba bi bio vrh.
Znam dobro zašto je tebi Gamba vrh, sigurno ne zbog Zagora ili Chica. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 30/11/2016 : 21:59:37
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by teller
Znam dobro zašto je tebi Gamba vrh, sigurno ne zbog Zagora ili Chica.
Ma daj telleru,pa taj crta Zagora toliko lose da mi je zlo to i gledat. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 30/11/2016 : 22:04:15
|
Predajem se.
Prihvati činjenicu da Cicho specijali ne spadaju pod Zagorov serijal. Slažem se sa tellerom,nemojte podcjenjivat tolko ove neke nove Chicho specijalce,bilo je odličnih pa evo meni mozda i najbolji "Chicho vojnik" potpisali su bas Burattini i Gamba(koji je dobar u Chicho specijalima upravo zato jer tamo ne mora crtat Zagora,osim na prvim i zadnjim stranicama)zatim taji agent,robijaš.... Ma ima ih dobrih. |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 01/12/2016 : 01:42:23
|
Rahazlame, Čiko specijali SPADAJU pod Zagorov serijal. Idi na Bonelijev sajt pa vidi koje se sve edicije pojavljuju u okviru Zagora. Ako se ne slažeš s tim, mogao bi uputiti jedno protestno pismo Boneliju da im objasniš kako nemaju pojma i da te specijale prebace kod nekog drugog junaka... |
Mek Koj nema alternativu |
|
|
kucak
Average Member
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 01/12/2016 : 01:48:45
|
Čiko specijali definitivno pripadaju Zagorovom serijalu. Ne znam čemu dvojba. Uostalom ima službena web stranica. |
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 01/12/2016 : 11:06:30
|
Sada će Rahazlam srediti da Chico specijale prebace na Kapetana Mikija jer su toliko slični po tematici. |
|
|
Topic |
|