forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 775

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2016 : 09:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:
Originally posted by adriano

ovo je sve subjektivno nagađanje. Više puta smo pokušali nabrijati bozelijeve vrhunske i s teškom mukom se došlo do broja 5.
quote:
Originally posted by D.J.

Stinky tu kad nesto govori, ne zna nista drugo reci nego istinu.
To je ono o cemu i ja vec godinama na forumu trubim... Toninelli nema, jednu, jedinu vrhunsku pricu (najveci domet su mu 8-ice). Burattini ima nekoliko vrhunskih, a o Nolitti i Boselliju se i ne treba trosit rijeci.

Ne da mi se ulaziti u vaše copy/paste prepirke ali evo na brzinu(i to više od 5):
Nestali istraživač, Osveta Vudu, Izgubljeni rudnik, Vampir, Sedam gradova Cibole, Hellingen je živ, Otočka skupina, Morska strava

Pa da, a ima ih jos nekoliko odlicnih. No dobro, neki jednostavno ne vole njegov nacin pripovjedanja i sto se tu moze, ali ipak mi nije jasno da im je Toninelli bolji i da bi rade citali takve plitke price nego velike Bosellijeve epove (koji nisu nuzno veliki po broju stranica). Zato i mislim da je tu kod mnogih u pitanju nostalgija, nesto na sto su navikli... No dobro, sto je tu je.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/12/2016 : 09:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pa da, a ima ih jos nekoliko odlicnih. No dobro, neki jednostavno ne vole njegov nacin pripovjedanja i sto se tu moze, ali ipak mi nije jasno da im je Toninelli bolji i da bi rade citali takve plitke price nego velike Bosellijeve epove (koji nisu nuzno veliki po broju stranica). Zato i mislim da je tu kod mnogih u pitanju nostalgija, nesto na sto su navikli... No dobro, sto je tu je.

ma znas kako je, lagano se tone sa buretom na dno, pa se toninelijevci krenuli da isplivavaju. 20 godina su cutali, sad je dosao red da i oni nesto kazu . dno dna, al sta ces...
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 09:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Opet subjektivno gledanje. Otočka skupina, 7 gradova cibole, osveta vudu, izgubljeni rudnik i morska strava po meni nikako ne spadaju u vrhunske epizode.
Naravno i ja sam pri tome subjektivan. Na kraju se sve svodi na subjektivno gledanje, ali mi se čini da si bozelijevci, a to je 60% zagorologa, jedini pridržavaju pravo objektivnosti.
quote:

quote:

ovo je sve subjektivno nagađanje. Više puta smo pokušali nabrijati bozelijeve vrhunske i s teškom mukom se došlo do broja 5.
quote:

To je ono o cemu i ja vec godinama na forumu trubim... Toninelli nema, jednu, jedinu vrhunsku pricu (najveci domet su mu 8-ice). Burattini ima nekoliko vrhunskih, a o Nolitti i Boselliju se i ne treba trosit rijeci.

Ne da mi se ulaziti u vaše copy/paste prepirke ali evo na brzinu(i to više od 5):
Nestali istraživač, Osveta Vudu, Izgubljeni rudnik, Vampir, Sedam gradova Cibole, Hellingen je živ, Otočka skupina, Morska strava

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 09:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Nema to veze sa nostalgijom, ali mi se na da sada širiti tu priču.
quote:

quote:

quote:

quote:

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/12/2016 : 09:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne treba uvijek sve sibnuti na nostalgiju.
Slicno kao sto ti ne razumijes kako nekome Toninelli moze biti bolji od Bosellija, tako i oni ne mogu tebe razumiti sa obrnutim stavom. To ne znaci da si ti u pravu, ili oni, ali jednostavno je tako.

Sto se tice Nostalgije, mene recimo vezu za djetinjstvo neke Tellerove price, od Zagora Horde zla itd. Pri ponovnom citanju sam vidjeo da to nije to, Tellera samo sa mukom mogu sada da citam, kod Horda zla tacno osjetim kako je vrijeme tu pricu pregazilo, ne gledam epizodu istim ocima kao nekada. Slicno je sa Thundermanom (Covjek munja), pricom koja mi je nekad odlicna bila, sada mi izazove podsmijeh. Mnogo sam razocaran bio kada sam te epizode opet nakon nekoliko godina uzeo u ruke.

Medjutim, kod vecine drugih prica to nije slucaj. Cak su mi neke Toninellijeve price bolje sada nego prije, jer kada sam bio mladji volio sam iskljucivo nadnaravne epizode, dok price poput Tvrdokrilca ili U sakama robijasa npr. mi nisu bile nesto. Dakle, u mom slucaju, morao sam prvo odrasti da bih naucio da uzivam u Toninellijevim pricama.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2016 : 09:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Adriano, ne mislim da su svi kojima je Toninelli bolji od Bosellija nostalgicari, nisam mislio povuci tako ostru crtu, jer i sam sam cesto pisao da Toninellijev Zagor ima kvalitete koje mi fale kod Bosellija i Burattinija, a to je ono sto je KW spomenuo, da mu Zagor nije toliko perfektan i kontroliran, ali mi njegove price nisu na Bosellijevom nivou. Od Buratinija je cesto bolji.
E da, ja sigurno nisam Bosellijevac nego zagorovac, znaci volim Zagor stripove, raznih autora.
Dobro je ponekad iznijeti razlicite stavove, ako sve ostane u dobrom duhu, Duha Sa Sjekirom.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2016 : 10:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne treba uvijek sve sibnuti na nostalgiju.
Slicno kao sto ti ne razumijes kako nekome Toninelli moze biti bolji od Bosellija, tako i oni ne mogu tebe razumiti sa obrnutim stavom. To ne znaci da si ti u pravu, ili oni, ali jednostavno je tako.

Sto se tice Nostalgije, mene recimo vezu za djetinjstvo neke Tellerove price, od Zagora Horde zla itd. Pri ponovnom citanju sam vidjeo da to nije to, Tellera samo sa mukom mogu sada da citam, kod Horda zla tacno osjetim kako je vrijeme tu pricu pregazilo, ne gledam epizodu istim ocima kao nekada. Slicno je sa Thundermanom (Covjek munja), pricom koja mi je nekad odlicna bila, sada mi izazove podsmijeh. Mnogo sam razocaran bio kada sam te epizode opet nakon nekoliko godina uzeo u ruke.

Medjutim, kod vecine drugih prica to nije slucaj. Cak su mi neke Toninellijeve price bolje sada nego prije, jer kada sam bio mladji volio sam iskljucivo nadnaravne epizode, dok price poput Tvrdokrilca ili U sakama robijasa npr. mi nisu bile nesto. Dakle, u mom slucaju, morao sam prvo odrasti da bih naucio da uzivam u Toninellijevim pricama.

KW, drago mi je sto si objasnio. Jer stvarno sam dobivao dojam da se radi o nostalgiji. Izgleda da sam ja kao klinac volio Toninellijeve price vise od tebe. I sad su mi dobre, jer ocijena 8 za neke od njih nije losa, samo sto me ne obaraju s nogu kao sto to cine neke Nolittine, Bosellijeve, Caponeove i Sclavijeve.
Nadam se da cemo uskoro dobiti nekog novog talentiranog, a brzog pisca.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 10:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Naravno. Da svi mislimo isto, ne bi bilo niti potrebe za razmjenom mišljenja.
quote:

Adriano, ne mislim da su svi kojima je Toninelli bolji od Bosellija nostalgicari, nisam mislio povuci tako ostru crtu, jer i sam sam cesto pisao da Toninellijev Zagor ima kvalitete koje mi fale kod Bosellija i Burattinija, a to je ono sto je KW spomenuo, da mu Zagor nije toliko perfektan i kontroliran, ali mi njegove price nisu na Bosellijevom nivou. Od Buratinija je cesto bolji.
E da, ja sigurno nisam Bosellijevac nego zagorovac, znaci volim Zagor stripove, raznih autora.
Dobro je ponekad iznijeti razlicite stavove, ako sve ostane u dobrom duhu, Duha Sa Sjekirom.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/12/2016 : 10:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nadam se da cemo uskoro dobiti nekog novog talentiranog, a brzog pisca.

Altariva ima potencijal, ali mora jos da stasa kada su Zagorove price u pitanju. Marolla je pun pogodak. Vidjecemo da li ce jos sta osim najavljenog kolorca napisati. Hellgate u plamenu je prva liga.
Zamberletti je zavrsio na pogresnom serijalu. On je vise za Texa.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 23/12/2016 : 11:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Spadam u skupinu fanova koji su odrasli uz SD/LU Zagora, dakle paralelno čitanje extra i standardne serije (uz povremeni upad starih ZS), dakle susret sa starim i novim scenaristima i crtačima.

Teško je porediti koji je stil najbolji za Zagora s obzirom da i on podliježe promjenama u skladu sa vremenom što je sasvim normalno i po meni prihvatljivo. Nolita i Boseli su mi definitivno najbolji scenaristi, Nolita je iznjedrio neke od najtvrđih priča, kičmu serijala i te epizode su i danas jako kvalitetne i zabavne, Boseli je s druge strane dao najbolje moderne (epske) priče sa novim idejama, likovima itd. Uveo je mistiku, Atlantidu i sl. stvari što mi se jako dopada.

Tonineli i Buratini su mi također sasvim OK, ima super priča iz Toninelijevog razdoblja, ali i do bola glupih, ista stvar je sa Buratinijem. Čini mi se da je u oba slučaja kriva njihova prezaposlenost jer oba, pogotovo Buratini, imaju primjere odličnih priča, a s druge strane manja količina talenta u odnosu na Nolitu i Boselija, jer i Nolita je bio preproduktivan ... Ipak, nedopustivo je da bilo kakav razlog bude uzrok nekim sranje pričama koje se znaju često pojaviti u posljednje vrijeme. Po meni bi obavezno trebalo angažovati još jednog ozbiljnog scenaristu na Zagoru koji će zajedno sa Buratinijem i Rauchom biti temelj, a ostali da ulijeću ponekad, otprilike tako da jedan scenarista nema preko dvije priče godišnje.

Otprilike Nolitin zlatni period i period SD-a imaju najveću koncentraciju odličnih i dobrih priča, sve ostalo je mix svega i svačega.

Meni najviše smetaju priče, kojih je u posljednje vrijeme jako puno, gdje ideja i ima smisla, ali je tako banalno i zbrzano izvedena (npr. kolorac o Fishlegu, Kamena pustinja iz JA sage i sl). To su priče bez razrade, karakterizacije, kao da nekome blicne dobra ideja i ono hajmo nešto napisati po svaku cijenu.

Što se crtača tiče, na tronu je rahmetli Ferri! Jako su mi dobri Nuccio, Della Monica, Laurenti, Pesce, povremeno Chiarola, ostali su mi dobri. Ne gode mi npr. Mangiantini, Sedioli ... Donateli je bio dobar, ali je jako često crtao pa je postalo monotono, Bignoti je bio jako dobar, Segnu nisam volio, Gamba mi je bio ok ... Generalno nemam ništa protiv novih crtača, posebno kada su dobri poput Rubinija :-)

Besmislene su mi prepirke oko toga koji je Zagor pravi Zagor i koji je bolji ... Sve je to Zagor i nadam se da će još dugo izlaziti i biti sve kvalitetniji. Volio bih vidjeti i neku side seriju pored ove osnovne gdje bi se angažovali novi crtači i gdje bi stvari čak još više izašle iz okvira klasičnog Zagora ... možda čak da bude i color ... možda i neki drugi format i sl. Naravno ne bih dirao osnovnu seriju.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/12/2016 : 11:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa mozda je to mogla da bude vatrena voda, ali nije
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/12/2016 : 13:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Evo, Indijansku zemlju sam baš jučer ponovno pročitao.
Klasičan burattinijevski scenarij, racionalizacija, šabloniziranje, plitki dijalozi, detektivluk u drugoj epizodi i još k tome jedva podnošljivi Chiarolla.
Ukratko, ništa posebno.

Pretpostavljam da se tebi sviđa ideja indijanskog otpora pomoću metoda bledolikih, uključivanje u Povijest, prihvaćanje civilizacijskih tekovina (pismo, obrazovanje) nagrizanje sustava iznutra itd.?

ne, nisam nešto analizirao tu priču
također, fabula je buratinijevska, ali ono što mi se svidjelo je setting i boselijevsko uključivanje Cherokeeja u priču. za više, morao bih ponovo čitati, a nemam sada vremena za to.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/12/2016 : 14:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Opet subjektivno gledanje. Otočka skupina, 7 gradova cibole, osveta vudu, izgubljeni rudnik i morska strava po meni nikako ne spadaju u vrhunske epizode.
Naravno i ja sam pri tome subjektivan. Na kraju se sve svodi na subjektivno gledanje, ali mi se čini da si bozelijevci, a to je 60% zagorologa, jedini pridržavaju pravo objektivnosti.

Adriano, otkad me nema, ti si se oteo s lanca.
Naravno da si subjektivan, to nitko ne spori, ali sasvim je druga stvar tvoje neprepoznavanje razine rasprava.
To što nešto ne prepoznaješ, ne oslobađa te odgovornosti da se držiš pravilnih odnosa. Npr. tebi uopće nije jasno da ti nitko na svijetu neće niti može dokazati matematički (nagorovski) koja epizoda koliko vrijedi. Bez obzira na to, postoje drugi načini.
Njima si mogao prisustvovati 1. na forumu 2. kroz razvijanje tzv. zagorologije, što posljeduje opet 3. izdanjima podignutim na višu razinu, jer sadrže kritička sagledavanja.

Da, sada ti možeš reći: ma da, sve je to sranje; obično brbljanje i glupost. Time si lupio jedan post na forumu. Jedan post vrlo običnog tipa. Kažimo, tipični šablonski post. Ako se onda osvrneš na put koji sam ti ja naznačio i na tvoj "put" lupanja običnog posta, nešto će se u tebi, ako bar imalo vrijediš, potresti. Shvatit ćeš da tvoj način nema istu težinu kao onaj put razvijanja zagorologije.

Jasno, ti se možeš tvrdoglaviti: nema ničega na svijetu što bi se moglo napisati, a da ti ne možeš reći - "ma to je bezveze".

Ali, kada ostaneš sam u svoja četiri zida i razmišljaš o svojim propustima i kardinalnim grijehovima, tada znaš da je tvoja priča šuplja i da ti je vrijeme - krenuti dalje, u razvoj.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 23/12/2016 : 15:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/12/2016 : 15:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

to su vrhunska ostvarenja pustolovnog stripa, ne samo Zagora!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 16:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
DA, VRIJEME MI JE KRENUTI U RAZVOJ, ali ne znam kako. uputi me kako da shvatim, želim biti kao vi bozelijevci.
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Naravno da si subjektivan, to nitko ne spori, ali sasvim je druga stvar tvoje neprepoznavanje razine rasprava.
To što nešto ne prepoznaješ, ne oslobađa te odgovornosti da se držiš pravilnih odnosa. Npr. tebi uopće nije jasno da ti nitko na svijetu neće niti može dokazati matematički (nagorovski) koja epizoda koliko vrijedi. Bez obzira na to, postoje drugi načini.
Njima si mogao prisustvovati 1. na forumu 2. kroz razvijanje tzv. zagorologije, što posljeduje opet 3. izdanjima podignutim na višu razinu, jer sadrže kritička sagledavanja.

Da, sada ti možeš reći: ma da, sve je to sranje; obično brbljanje i glupost. Time si lupio jedan post na forumu. Jedan post vrlo običnog tipa. Kažimo, tipični šablonski post. Ako se onda osvrneš na put koji sam ti ja naznačio i na tvoj "put" lupanja običnog posta, nešto će se u tebi, ako bar imalo vrijediš, potresti. Shvatit ćeš da tvoj način nema istu težinu kao onaj put razvijanja zagorologije.

Jasno, ti se možeš tvrdoglaviti: nema ničega na svijetu što bi se moglo napisati, a da ti ne možeš reći - "ma to je bezveze".

Ali, kada ostaneš sam u svoja četiri zida i razmišljaš o svojim propustima i kardinalnim grijehovima, tada znaš da je tvoja priča šuplja i da ti je vrijeme - krenuti dalje, u razvoj.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 16:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
stinki prosvijetli me
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 16:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
želim proniknuti u samu bit otočke skupine. stinki i svi vi ostali prosvijetlite me u čemu je otočka skupina superiorna u odnosu na npr. imanje pod opsadom
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/12/2016 : 16:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kucak

Slažem se sa Bruceom u većini, posebno na ograničenje broja i to najboljih crtača, pretjerano eksperimentiranje..
S Kingom se do boli slažem - makar pisala i crtala najgora pera na svijetu - Zagor se ne napušta.
I uvijek ponavljam onu moju - postoje samo dobri, bolji i najbolji Zagori.
DJ - također odlična dijagnoza, ali glavu gore i palac gore za Zagora.

Daj molim te stavi potpis u dva reda, hvala.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 17:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

bas. Nizanje kolinja. Nigdje radnje, ali kog briga za fabulu. Nebitan je odnos medu likovima. Bitno da se nizu akcijske scene sa sto vise likova. To nije Zagor kakvog zelim. Svjestan sam da je novo vrime i da se moran prilagodit pa bolje i takav americki Zagor nego nikakav.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/12/2016 : 17:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

bas. Nizanje kolinja. Nigdje radnje, ali kog briga za fabulu. Nebitan je odnos medu likovima. Bitno da se nizu akcijske scene sa sto vise likova. To nije Zagor kakvog zelim. Svjestan sam da je novo vrime i da se moran prilagodit pa bolje i takav americki Zagor nego nikakav.

Ti misliš da Burattiniju bolje idu fabule i odnosi među likovima?
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 23/12/2016 : 17:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by solar

quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Naravno, ni ja se ne povlačim, ali se i vraćam starim pričama, tako što ih stalno čitam iznova i skupljam, ali u različitim izdanjima (KI Vć-Ludens, Ludens ZEX, Klsik, OPVČ)

Naravno! Evo ja sam nedavno procitao epizodu "Neljudi", gdje imamo nesto kao Zagora-Terminatora-Ramba. Cak sam napisao i recenziju za tu pricu. Nakon citanja dva dana mi se vrtilo u glavi, morao sam mozak da isperem jednom Nolittinom epizodom da dodjem opet sebi.

Poanta je u tome što Bruce ne prihvaća ili ne vidi da se mozak može isprati sa Nolittom (naravno) ali isto tako i sa Tajanstvenim samostanom, Morskom stravom, Očajničkom utrkom, Izgubljenim svijetom, Mrtvom šumom, Osvetom vudu, Sotonskim Mortimerom, Izgubljenim rudnikom, Nestalim istraživačem, Čovjekom koji je pobijedio smrt i hrpom ostalim super-kvalitetnih priča koje su objavljene u zadnjih 25 godina.

Da, ljudi zive u proslosti i ne vide pored zdravih ociju. Da se razumijemo, i mene ponekad Burattini i Boselli udave sa previse teksta ili objsanjavanja, a od Chiarolling Zagora mi katkad dode slabo, ali reci da B&B nemaju vrhuskih prica je neozbiljno

Znaš, zreo čovek je onaj koji zadrži dete iz detinjstva, a istovremeno se i reši raznih predrasuda i stečenih iskustva, samim tim to nema veze sa življenjem u prošlosti... Chiarolla, Cassarovi, Manginttini, Laurenti... je jendo veoma loše Zagorovo iskustvo, i vreme je da se oni reše, a duh deteta Ferria i Donatellia, mogu samo da nose Nuccio i Verni... a da ne bi bilo baš sve tako jednolično nek tu bude i Della Monica, Venturi, Bros, Torricelli ;)

Što se tiče Bosellia i Burattinia, imaju oni sijaset fenomenalnih priča, ali kad krenu kao u nekom transu, ovaj prvi napravi od Zagora višostruke ličnosti iz svakojakih dimenzija, a ovaj drugi zabalavi u nekim komentarima, da crtež i nije potreban...

@ solar
Ne prihvatam, imao sam pokušaj pranja mozga pomenutim crtačima, ali nije išlo inače priče koje si pomenuo su sam vrh, čak su crtači prva liga, nažalost dvojica su sada u Texovom staffu, njih ne pomeinjem u vezi Zagora jer ga više ne crtaju... što se tiče Laurentia u Osveta Vudu, on je tu ok, to je njegov jedan od boljih crteža, a da je ostao na nivou Kradljivca senki, kada je počeo Zagora, bio bi i odličan

Edited by - Bruce Springsteen on 23/12/2016 17:34:58
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/12/2016 : 17:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

DA, VRIJEME MI JE KRENUTI U RAZVOJ, ali ne znam kako. uputi me kako da shvatim, želim biti kao vi bozelijevci.

Ja nisam boselijevac. Samo kažem ono očito: Boselli je superioran Burattiniju... a podređeniji Nolitti. Ako hoćeš u tim terminima (koji mene teško mogu obuhvatiti), onda me možeš držati nolitijancem.

Što se tiče upute, stavio sam ti naznaku. Put se ne iscrpljuje u jednom postu, adriano. Nego sve ove godine otkada smo podigli Zagora na višu razinu rasprave - to je put.
Tvoja lijenost ili komocija ili neznanje ne mogu te lišiti truda: nećeš uspjeti pokrenuti se nikakvim brzinskim receptom. Ja bih te varao kad bih ti rekao formulu u stilu popularne psihologije "budi bozelijevac". Ne. Imaš forum, pretražuj rasprave koje su bile, prepoznaj one koje su bitne, čitaj recenzije, tekstove... to će ti već slomiti (adrijanski) razum, da se našalim.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 18:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
100 %
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

quote:

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/12/2016 : 18:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

100 %
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

quote:

Baš naprotiv, Boselli to radi bolje.
Evo ti npr realistična priča Teksaški Rendžeri.
Boselli je osmislio više originalnih likova i svi su zanimljivi.
Sve one priče koje si ranije nabrojao kao da ne valjaju su prilično dobre.
Navedi ti par Burattinijevih koje su bolje.
Go to Top of Page
Page: of 775 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.06 seconds. Snitz Forums 2000