forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 775

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 18:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Ok. Legitimno i subjektivno samo bez ijednog dokaza da je bolji. Volio bi shvatiti zasto. Procitao sam sve bozelijeve epizode vise puta, ali ne vidim dubinu. Sto je to u 7 gradova cibole sto propustam osim nizanja zamki? Na kojoj stra ici je otkrivenje? Ocu napokon to prosvjetljenje odmah i sad. Ako je to nemoguce svesti na jedan cin iliti 20 stranica onda mi bar daj 96 stranica bozelijeve perfekt ije i objasni istu. Sto je bolje od imanja pod opsadom, Covjeka Koji je pobjwdi o smrt, dugog putovanja, svih 5 mortimera, kämenog Diva, demonske knjige,........ I Jos bar 49 buratinijevih remek djela? To je covjek Koji je jedini zasluzan da je Zagor Jos ziv. Bozeliju se zivo jebe sto se desava sa zagorom.
quote:
Originally posted by stinky

quote:
Originally posted by adriano

DA, VRIJEME MI JE KRENUTI U RAZVOJ, ali ne znam kako. uputi me kako da shvatim, želim biti kao vi bozelijevci.

Ja nisam boselijevac. Samo kažem ono očito: Boselli je superioran Burattiniju... a podređeniji Nolitti. Ako hoćeš u tim terminima (koji mene teško mogu obuhvatiti), onda me možeš držati nolitijancem.

Što se tiče upute, stavio sam ti naznaku. Put se ne iscrpljuje u jednom postu, adriano. Nego sve ove godine otkada smo podigli Zagora na višu razinu rasprave - to je put.
Tvoja lijenost ili komocija ili neznanje ne mogu te lišiti truda: nećeš uspjeti pokrenuti se nikakvim brzinskim receptom. Ja bih te varao kad bih ti rekao formulu u stilu popularne psihologije "budi bozelijevac". Ne. Imaš forum, pretražuj rasprave koje su bile, prepoznaj one koje su bitne, čitaj recenzije, tekstove... to će ti već slomiti (adrijanski) razum, da se našalim.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/12/2016 : 18:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Iako ima dosta škarta 95 % Burattinijevih priča je bolje od Otočke skupine, ono je baš uništenje negativca koji je do tada funkcionirao dobro.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/12/2016 : 18:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Iako ima dosta škarta 95 % Burattinijevih priča je bolje od Otočke skupine, ono je baš uništenje negativca koji je do tada funkcionirao dobro.

O Nat Murdu se da raspravljati, ali ostatak epizode i nije loš. Nije vrhunsko, ali solidno.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/12/2016 : 18:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok. Legitimno i subjektivno samo bez ijednog dokaza da je bolji. Volio bi shvatiti zasto. Procitao sam sve bozelijeve epizode vise puta, ali ne vidim dubinu. Sto je to u 7 gradova cibole sto propustam osim nizanja zamki? Na kojoj stra ici je otkrivenje? Ocu napokon to prosvjetljenje odmah i sad. Ako je to nemoguce svesti na jedan cin iliti 20 stranica onda mi bar daj 96 stranica bozelijeve perfekt ije i objasni istu. Sto je bolje od imanja pod opsadom, Covjeka Koji je pobjwdi o smrt, dugog putovanja, svih 5 mortimera, kämenog Diva, demonske knjige,........ I Jos bar 49 buratinijevih remek djela? To je covjek Koji je jedini zasluzan da je Zagor Jos ziv. Bozeliju se zivo jebe sto se desava sa zagorom. [quote]

Burattini ima 49 remek djela? :O
Inače od ovih epizoda, ono što se izdvaja, od onog što sam čitao, je Kameni div i prvi Mortimer, Čovjeka koji je pobijedio smrt nisam čitao, Dugo putovanje ne pamtim, a Imanje pod opsadom je sasvim prosječna priča, kao i Demonska knjiga.
U svakom slučaju, Nestali Istraživač ih sve tuče :))
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/12/2016 : 18:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx
Evo ti npr realistična priča Teksaški Rendžeri.

Teksaški rendžeri su elaborat o onom najzagorovskijem. To se zove "odnosi među likovima". To je Texas in nuce, kao da je živ. Adriano ne može pratiti diferencijacije, jer se tu ne radi o mehaničkim buratinijevskim lutkama, nego je sve u dinamici: diferencijacije među Komančima, diferencijacije među rendžerima, diferencijacije među negativcima (par revolveraša naspram komančerosa). Unutar tih diferencijacija je opet nolitijanska, zagorovska, podjela na dobre i loše. A dobri su oni koji se mogu razvijati, koji će se prihvatiti u svojim najistaknutijim pojedincima (Adam i Sivi Vuk).

Takav sukob plemenskih svijesti, ono tvrdo, najtvrđe, koje se ne može prevladati... osim u najboljim pojedincima, koji otpadaju iz svoje plemenske svijesti i postaju ono zagorovsko, ljudsko u najvišem smislu.

Sve ispričano tečno i bez greške.

Ti likovi i Texas čine organsku cjelinu. Tek sam nedavno otkrio da je Boselli ovdje prenio, da, baš prenio Fordove Tragače. Znači, jedan klasik, ne uobičajene fantasy ili modernije, carpenterske stvari.

Teksaški rendžeri, jedan od najboljih Zagora ikada, na mojoj vječnoj listi (a vidjet ćemo koja pozicija).

Tome pretpostaviti Burattinijeve fragmentirane likove, napisane za tu i tu namjenu... ma to je suludo.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/12/2016 : 18:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sto je to u 7 gradova cibole sto propustam osim nizanja zamki? Na kojoj stra ici je otkrivenje? Ocu napokon to prosvjetljenje odmah i sad.

Dobro.
Evo ovako: ja ću uzeti 7 gradova Cibole i pročitati. Ali ti ćeš napraviti to isto. Zatim ćemo pričati, imat ćemo debatu. Javnu. Ovdje.
To znači da ćeš se i ti morati potruditi i staviti svoja razmišljanja ili pak osporiti moja. Morat ćeš pisati.

Drugačije neću, jer niti imam vremena niti mi je bilo u planu.
Ali, ako ti hoćeš "ovdje i sad" na primjeru konkretne epizode, ja ću se žrtvovati i uraditi to. To neće biti JEDINI odgovor. Odgovori su ti, kako rekoh, već stavljeni, razasuti po forumu. To će biti primjer načina kako se radi da privatni dojmovi postanu nešto više. Da postanu obvezatniji za druge, a što se dogodilo sa prijeporom Boselli-Burattini. Boselli je obvezatniji, jer, kako si i sam primijetio, više je o njemu suvislijih stvari napisano.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 23/12/2016 : 20:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Toninelli je izvrstan scenarist koji vrlo dobro zna voditi priču. Njegovi likovi imaju karakter, uključujući i Zagora koji je kod Bureta vrlo često tabula rasa, tijelo bez emocija.

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/12/2016 : 20:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

Toninelli je izvrstan scenarist koji vrlo dobro zna voditi priču. Njegovi likovi imaju karakter, uključujući i Zagora koji je kod Bureta vrlo često tabula rasa, tijelo bez emocija.

To je uglavnom točno,
ali nema nekih vrhunskih priča. Nije netko tko bi osmislio originalnu ideju. Boselli i Nolitta su puno bolji po tom pitanju.
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 23/12/2016 : 20:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

Nedostajale su mi te riječi - vrlo dobro zna voditi priču.
I ovo ostalo potpisujem.
Toninneli klub se okuplja u sve većem broju. :))))

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2016 : 20:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by solar

quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Naravno, ni ja se ne povlačim, ali se i vraćam starim pričama, tako što ih stalno čitam iznova i skupljam, ali u različitim izdanjima (KI Vć-Ludens, Ludens ZEX, Klsik, OPVČ)

Naravno! Evo ja sam nedavno procitao epizodu "Neljudi", gdje imamo nesto kao Zagora-Terminatora-Ramba. Cak sam napisao i recenziju za tu pricu. Nakon citanja dva dana mi se vrtilo u glavi, morao sam mozak da isperem jednom Nolittinom epizodom da dodjem opet sebi.

Poanta je u tome što Bruce ne prihvaća ili ne vidi da se mozak može isprati sa Nolittom (naravno) ali isto tako i sa Tajanstvenim samostanom, Morskom stravom, Očajničkom utrkom, Izgubljenim svijetom, Mrtvom šumom, Osvetom vudu, Sotonskim Mortimerom, Izgubljenim rudnikom, Nestalim istraživačem, Čovjekom koji je pobijedio smrt i hrpom ostalim super-kvalitetnih priča koje su objavljene u zadnjih 25 godina.

Da, ljudi zive u proslosti i ne vide pored zdravih ociju. Da se razumijemo, i mene ponekad Burattini i Boselli udave sa previse teksta ili objsanjavanja, a od Chiarolling Zagora mi katkad dode slabo, ali reci da B&B nemaju vrhuskih prica je neozbiljno

Znaš, zreo čovek je onaj koji zadrži dete iz detinjstva, a istovremeno se i reši raznih predrasuda i stečenih iskustva, samim tim to nema veze sa življenjem u prošlosti... Chiarolla, Cassarovi, Manginttini, Laurenti... je jendo veoma loše Zagorovo iskustvo, i vreme je da se oni reše, a duh deteta Ferria i Donatellia, mogu samo da nose Nuccio i Verni... a da ne bi bilo baš sve tako jednolično nek tu bude i Della Monica, Venturi, Bros, Torricelli ;)

Što se tiče Bosellia i Burattinia, imaju oni sijaset fenomenalnih priča, ali kad krenu kao u nekom transu, ovaj prvi napravi od Zagora višostruke ličnosti iz svakojakih dimenzija, a ovaj drugi zabalavi u nekim komentarima, da crtež i nije potreban...

@ solar
Ne prihvatam, imao sam pokušaj pranja mozga pomenutim crtačima, ali nije išlo inače priče koje si pomenuo su sam vrh, čak su crtači prva liga, nažalost dvojica su sada u Texovom staffu, njih ne pomeinjem u vezi Zagora jer ga više ne crtaju... što se tiče Laurentia u Osveta Vudu, on je tu ok, to je njegov jedan od boljih crteža, a da je ostao na nivou Kradljivca senki, kada je počeo Zagora, bio bi i odličan

Slazem se za prvu recenicu... Pa taj sam!
Ustvari slazem se sa svime sto si sad napisao i meni i Solaru. Skocio sam jer si ranije rekao da dolazis do realizacije "da Zagora više nema sa završetkom ZS". To me je pogodilo u zicu.
Pa sto mi citamo vec 25 godina (osim starih epizoda) ako ne mnoge odlicne, mnoge vrlo dobre, a i neke lose epizode, kao sto ih je uvijek i bilo. Pa nije cak ni (meni inace omiljeni) Nolitta uvijek briljirao.
Sto se tice crtaca zaista ima previse "kuhara u kuhinji". Sa scenaristima sve stoji, znaju itekako pretjerati, a i tesko je plesati na ivici. Kod Zagora su prevelike mogucnosti i slobode, pa to ponekad izmakne kontroli, ali u tome i jest njegova draz.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2016 : 20:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ike666, Zoroasterixx, Kucak da! I Toninelli i Burattini imaju boljke. Toninelli zna voditi pricu, ali ima slabe ideje. Burattini ima odlicne ideje, ali mu ja razrada slaba. Da se udruze, sto je vjerovatno nemoguce radi proslosti i ega, rezultat bi mogao biti fascinantan!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/12/2016 : 20:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Sto je to u 7 gradova cibole sto propustam osim nizanja zamki? Na kojoj stra ici je otkrivenje? Ocu napokon to prosvjetljenje odmah i sad.

Dobro.
Evo ovako: ja ću uzeti 7 gradova Cibole i pročitati. Ali ti ćeš napraviti to isto. Zatim ćemo pričati, imat ćemo debatu. Javnu. Ovdje.
To znači da ćeš se i ti morati potruditi i staviti svoja razmišljanja ili pak osporiti moja. Morat ćeš pisati.

Ali, ako ti hoćeš "ovdje i sad" na primjeru konkretne epizode, ja ću se žrtvovati i uraditi to. To neće biti JEDINI odgovor. Odgovori su ti, kako rekoh, već stavljeni, razasuti po forumu. To će biti primjer načina kako se radi da privatni dojmovi postanu nešto više. Da postanu obvezatniji za druge, a što se dogodilo sa prijeporom Boselli-Burattini. Boselli je obvezatniji, jer, kako si i sam primijetio, više je o njemu suvislijih stvari napisano.

Oho! To se trazi, analiza i debata epizode "uzivo". Slijedeci stupanj filozofije sa sjekirom!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 23/12/2016 : 20:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

quote:

quote:

Dobro.

Oho! To se trazi, analiza i debata epizode "uzivo". Slijedeci stupanj filozofije sa sjekirom!

E sad se Adriano treba izjasniti prihvaća li izazov. :)
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/12/2016 : 21:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Teksaški rendžeri su elaborat o onom najzagorovskijem. To se zove "odnosi među likovima". To je Texas in nuce, kao da je živ.

Teksaški rendžeri jeste dobra priča, Tex u svom najboljem izdanju. Koliko je to zaista Zagor, o tome bi se još moglo raspravljati.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/12/2016 : 21:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Texaški rendžeri su više Zagor nego što je to npr. Atlantida.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/12/2016 : 21:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
To je Martin Mystere.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 23/12/2016 : 21:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
@ D.J.

Dobro, malo sam otišao nazad, sa tom rečenicom da je Zagor prestao sa ZS, tu sam pre svega mislio na crtače, mada i tada su i Laurenti i Chiarolla (7 gradova Cibole) bili prihvatljivi... period SD jeste lično za mene neki novi početak, jer me je posle 8 godina vratio stripu (a sam ne znam gde mi beše tada mozak, da sa 15 godina ostavim stripove, a vratim se njima sa 24 )... sve ukupno najveći pad Zagor je doživeo sa propratnim edicijama, pre svega Almanh, a onda iz broja u broj sve slabijim Maxi-ima... suviše su prste koristili ovi nepoželjni, kvalitet je morao da padne... u ovom trenutku osim redovne serije imamo tri propratne edicije, koje po broju strana gotovo pariraju redovnoj seriji, bilo bi dobro bar da se to prepolovi

Edited by - Bruce Springsteen on 23/12/2016 21:30:37
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 22:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Teks. Rendzer je vise Teks nego Zagor, ali se svejedno radi o odlicnoj epizodi s kako kazes diferencijom likova. Ipak tu sam znao da ce onaj rendzer prec na tamnu stranu. U imanju pod opsadom imamo diferencijaciju unutar jedne obitelji i do samog kraja se ne nazire rasplet. 7 gradova cu se prisilit procitat jos jednom.
quote:

quote:
Originally posted by Zoroasterixx
Evo ti npr realistična priča Teksaški Rendžeri.

Teksaški rendžeri su elaborat o onom najzagorovskijem. To se zove "odnosi među likovima". To je Texas in nuce, kao da je živ. Adriano ne može pratiti diferencijacije, jer se tu ne radi o mehaničkim buratinijevskim lutkama, nego je sve u dinamici: diferencijacije među Komančima, diferencijacije među rendžerima, diferencijacije među negativcima (par revolveraša naspram komančerosa). Unutar tih diferencijacija je opet nolitijanska, zagorovska, podjela na dobre i loše. A dobri su oni koji se mogu razvijati, koji će se prihvatiti u svojim najistaknutijim pojedincima (Adam i Sivi Vuk).

Takav sukob plemenskih svijesti, ono tvrdo, najtvrđe, koje se ne može prevladati... osim u najboljim pojedincima, koji otpadaju iz svoje plemenske svijesti i postaju ono zagorovsko, ljudsko u najvišem smislu.

Sve ispričano tečno i bez greške.

Ti likovi i Texas čine organsku cjelinu. Tek sam nedavno otkrio da je Boselli ovdje prenio, da, baš prenio Fordove Tragače. Znači, jedan klasik, ne uobičajene fantasy ili modernije, carpenterske stvari.

Teksaški rendžeri, jedan od najboljih Zagora ikada, na mojoj vječnoj listi (a vidjet ćemo koja pozicija).

Tome pretpostaviti Burattinijeve fragmentirane likove, napisane za tu i tu namjenu... ma to je suludo.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/12/2016 : 22:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
7 gradova cu se prisilit procitat jos jednom.

okej
onda ću i ja

ali, također ćeš dati osvrt. što ne valja.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 23/12/2016 : 22:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
da ne znam da je burattini, bio bi uvjeren da je imanje pod opsadom odradio toninelli. ono je baš klasična njegova priča sa svim elementima. što ne znači da je loša, dao bi joj trojku, iako je predvidljiva.

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 23/12/2016 22:46:48
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 23:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Pa i nije bas. Do samog kraja sam mislio da je onaj lokalni mocnik slao indijance . A ne rodak. Sto se tice diferencijaciju ijacije likova u covjeku s puskom imamo diferencijaciju unutar jedne og lika Koji je odbacen od obje strane. Pa to je za lektiru.
quote:
Originally posted by igor 12

da ne znam da je burattini, bio bi uvjeren da je imanje pod opsadom odradio toninelli. ono je baš klasična njegova priča sa svim elementima. što ne znači da je loša, dao bi joj trojku, iako je predvidljiva.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 23/12/2016 : 23:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Pisem s Mob pa Imam dosta gresaka u Pisa ju
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 23/12/2016 : 23:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U kasnijem dijelu priče je postalo jasno da taj moćnik nije unajmio indijance, pa je bilo lako odgonetnuti tko je pravi krivac i tko bi imao najviše koristi od smrti izgubljenog sina.

Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 23/12/2016 : 23:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Samo nakratko da se ubacim u raspravu kad se vec Toninelli spominje. Bas sam juce procito Ukletu zemlju po prvi put otkako sam bio klinac. Ostala mi je u toplom sjecanju i imo sam velika ocekivanja. Ovo je opet klasik. Nazalost, nije to bas tako dobro kako sam pamtio. Mislim dobra je prica, napeta i ima bar par legendarnih scena koje ne padaju u zaborav koliko god mlad da je covjek bio pri prvom citanju. Napad onih zaba je vrhunski momenat. Strasan, brutalan i atmosfericno nacrtan. Samo je Ferri ovo mogo docarati na onaj pravi nacin.

Ali karakteri su tanki do vraga. A prica, i pored ove mastovitosti, nekako sterilna i naivna. Mozda zato sto sve ide od tacke do tacke bez nekog produbljenja. Prica tece da, ali Toninelli joj nije ulio dusu. Zagor i Chico su tu i rade ono sto se ocekuje od njih. Ali osjecaju se hladni. Ko lutke sto samo slice na one likove kojima je Nolitta znao uliti toliko duse i u slabijim pricama. A da ne govorim za Bosellija koji zna i najsporednijem karakteru dodati drugu dimenziju.

Nazalost, Ukleta zemlja ne ispunjava ocekivanja. Zabavna je ovo pricica i zasluzuje svoj status klasika zbog trenutaka koji su stvarno upecatljivi. Ali nije ovo bas jak argument za Toninellija kao velikog pripovjedaca.

Edited by - hamzik on 24/12/2016 00:08:35
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/12/2016 : 00:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni su dobro pogođeni karakteri većine likova u Ukletoj zemlji, pogotovo onog dječaka Busha koji na kraju nesretno završi.

Go to Top of Page
Page: of 775 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000