forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Crna Željka (novi strip)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

xilrion
Advanced Member

Croatia
3024 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 29/12/2016 : 20:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
ja mislim da je strip uspio. nekome se sviđa, nekome ne, nekome je stao na žulj, nekoga je razljutio, nekoga potaknuo na razmišljanje (kakvo god da ono bilo), nekoga ostavio ravnodušnim (iako sumnjam), nekoga uvrijedio (i to treba znat) i to je to.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 29/12/2016 : 20:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by xilrion

ja mislim da je strip uspio. nekome se sviđa, nekome ne, nekome je stao na žulj, nekoga je razljutio, nekoga potaknuo na razmišljanje (kakvo god da ono bilo), nekoga ostavio ravnodušnim (iako sumnjam), nekoga uvrijedio (i to treba znat) i to je to.

Ma sve potiče na nekakve reakcije, i Crna Željka i bilo koji drugi strip. Ako te zanima. Ili možda ne potiče strip, možda neka rečenica u stripu...neki komentar...štogod.
Pitanje: je li uspio za tebe?
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3024 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 29/12/2016 : 21:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
je. scenaristički, crtački, i vizualno me oduševio. znači s tehničke strane sve 5. i radnja je dobra, ali tematika je ipak malo preteška za moj ukus, a i smetucka me što autor ipak malo agresivno izbacuje svoj stav bez obzira kakav je moj. ali strip drži vodu. jedino je pitanje da li se slažemo s porukom stripa ili ne i da li odobravamo takav način izražavanja. nisam bio na satu kad su se učila pravila što se sve smije, a što ne smije u stripu pa s te strane nisam mjerodavan.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 29/12/2016 : 21:13:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

je. scenaristički, crtački, i vizualno me oduševio. znači s tehničke strane sve 5. i radnja je dobra, ali tematika je ipak malo preteška za moj ukus, a i smetucka me što autor ipak malo agresivno izbacuje svoj stav bez obzira kakav je moj. ali strip drži vodu. jedino je pitanje da li se slažemo s porukom stripa ili ne i da li odobravamo takav način izražavanja. nisam bio na satu kad su se učila pravila što se sve smije, a što ne smije u stripu pa s te strane nisam mjerodavan.

Ma s tehničke strane i je sve 5
tu se nema što prigovarati.
Druga stvar je radnja, i sam si primjetio da autor kroz strip (dosta očigledno) izražava svoje političko-vjerske nazore.
No pravi problem je kraj, koji zaista previše skreće u, da tako kažem, jednu vrstu pamfleta u stripu koji tematiku nije dotakao dovoljno ozbiljno da bi to imalo veću težinu.
Go to Top of Page

MarkoDj
Average Member

Croatia
597 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/12/2016 : 21:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
quote:

ljudska zloba i licemjerstvo niti ne zaslužuju drugo nego hračku u bulju. a božić je samo dan kada to više dolazi do izražaja. mislim, želudac mi se okreće od tolike priče o pobožnosti i dobroti a svima je u interesu samo se nažderat, napit i pokazat se u crkvi. ako smo toliko pobožni zakaj ne pošaljemo sve kaj imamo dječici u afriku. brus. nismo ludi, ne? ponekad je bolje bit sa svemircima nego sa vlastitim ljudskim rodom. o tome je strip.

Eto, Xilrion je shvatio poantu, to znači da se ona pak može iščitati iz stripa. Sve ostalo je za diskutirati na osobnoj razini za ili protiv.

HRVATSKI AUTORSKI STRIP: https://www.facebook.com/groups/hrvatskiautorskistrip/
Strip-PREFIKS: https://www.facebook.com/strip.prefiks
web: http://markodjeska.com/
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 29/12/2016 : 21:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MarkoDj

quote:

ljudska zloba i licemjerstvo niti ne zaslužuju drugo nego hračku u bulju. a božić je samo dan kada to više dolazi do izražaja. mislim, želudac mi se okreće od tolike priče o pobožnosti i dobroti a svima je u interesu samo se nažderat, napit i pokazat se u crkvi. ako smo toliko pobožni zakaj ne pošaljemo sve kaj imamo dječici u afriku. brus. nismo ludi, ne? ponekad je bolje bit sa svemircima nego sa vlastitim ljudskim rodom. o tome je strip.

Eto, Xilrion je shvatio poantu, to znači da se ona pak može iščitati iz stripa. Sve ostalo je za diskutirati na osobnoj razini za ili protiv.

Tako je, pa ne mislim da je on jedini shvatio poantu.
Ali to je tek prva faza, sad dalje slijedi, je li ta poanta izvedena dobro, je li ispravna, je li moglo bolje, itd.
Go to Top of Page

MarkoDj
Average Member

Croatia
597 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/12/2016 : 21:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Tako je, pa ne mislim da je on jedini shvatio poantu.

Vjerujem da nije jedini...

quote:
Originally posted by Zoroasterixx
sad dalje slijedi, je li ta poanta izvedena dobro, je li ispravna, je li moglo bolje, itd.

Uvjek vjerujem da može bolje ili da je trebalo bolje. To je ono što gura napred...

Edited by - MarkoDj on 29/12/2016 21:43:20
Go to Top of Page

BD
Starting Member

40 Posts

Member since 19/10/2016

Posted - 29/12/2016 : 21:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send BD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
licemjerstvo

Na stranu sad to sto "licemjerstvo" nije rijec u hrvatskom jeziku.
Mozda vam engleski bolje lezi? OK, I'll see your hypocrisy charge and raise you an imputation.
Marko, kad ti je uletila gaza od bosanskih fratara, jesi li im odgovorio nesto u stilu: "Hm, pa ja nemam nista protiv toga da crtam za vas, ali mozda bi bilo fer da vam kazem nesto o sebi... cisto da vi znate zelite li vi mene. Ja sam vam diplomirao s radom 'Sotonin sin', a vasu religiju smatram apsurdnom bajkom... i o tome crtam stripove"?
Ili si im samo uzeo lovu bez puno razmisljanja o "licemjerstvu"?

He lived, he loved, he laughed, he left.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 29/12/2016 : 21:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BD

quote:

quote:
licemjerstvo

Mozda vam engleski bolje lezi? OK, I'll see your hypocrisy charge and raise you an imputation.
Marko, kad ti je uletila gaza od bosanskih fratara, jesi li im odgovorio nesto u stilu: "Hm, pa ja nemam nista protiv toga da crtam za vas, ali mozda bi bilo fer da vam kazem nesto o sebi... cisto da vi znate zelite li vi mene. Ja sam vam diplomirao s radom 'Sotonin sin', a vasu religiju smatram apsurdnom bajkom... i o tome crtam stripove"?

Pa oni su vjerojatno čuli za taj njegov rad, može se naći i na internetu.
Dakle njima nije smetalo da upošljavaju crtača koji ne vjeruje, a njemu nije bilo problem crtati za njih.
Samo to sve skupa nema veze sa ovom temom.
Go to Top of Page

BD
Starting Member

40 Posts

Member since 19/10/2016

Posted - 29/12/2016 : 21:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send BD a Private Message  Reply with Quote
Da, naravno, bosanski fratri su cesti i rado vidjeni gosti 24-satnog crtanja stripova.
A do njegovog su imena dosli guglajuci.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 29/12/2016 : 22:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BD

Da, naravno, bosanski fratri su cesti i rado vidjeni gosti 24-satnog crtanja stripova.

Ako su surađivali direktno s njim mogli su lako saznati za njegov film.
Za detalje neka ti Marko odgovori. Ali to nije tema.
Go to Top of Page

MarkoDj
Average Member

Croatia
597 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 29/12/2016 : 22:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BD

quote:
Originally posted by BD

Ne bi vjerovali, Bosanski su fratri puno otvoreniji od tipičnih pa i od ne tipičnih vjernika u Hr, tj. od praktičnih i ne praktičnih vjernika svih zajedno. Svoju naklonost prema ateistima i drugim vjerama posebno naglašavaju svakom prigodom.
To je nešto čime se oni ponose. I glavni gvardjan, autor viceva, je pročešljao sve o meni što se nađe na internetu, a na internetu je baš sve, tako da je znao u šta ulazi i u to je ušao sa ciljem da pokaže svoju otvorenost i kompromis.

Isti kompromis sam imao i ja kada sam došao u njihovo podneblje i poštivao njihove običaje s kulturološke perspektive.

A svećensku elitu s Kaptola, i općenito sve crkvene glasnogovrnike u ovoj državi, kao i tu instituciju ne poštujem, smatram ju golemim problemom u društvu, a protiv problema se možeš boriti (između ostalog) humorom i ismijavanjem.

Edited by - MarkoDj on 29/12/2016 22:32:31
Go to Top of Page

BD
Starting Member

40 Posts

Member since 19/10/2016

Posted - 29/12/2016 : 22:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send BD a Private Message  Reply with Quote
Ne, to jest tema, koju je ovom epizodom Zeljke Marko otvorio.
Tko ste ti i ovaj neki xilimili i zasto odgovarate u Markovo ime - nemam pojma.
Ali kad covjek izadje u javnost s ovakvim stripom za Bozic, onda jest tema ne samo to sto sam ga pitao, nego i stosta drugo.
Npr.: nije li apsurdno da covjek koji i materinjim jezikom vlada otprilike kao stranac s malo talenta za jezike i jos manje vremena i volje za ucenje pametuje o "sluzbenoj znanosti i Isusu"?
Ili: koja je razlika izmedju slavonca vegetarijanca s dredovima i tipa iz dalmatinske Zagore s bijelim sesirom i afinitetom za operu?

Go to Top of Page

BD
Starting Member

40 Posts

Member since 19/10/2016

Posted - 29/12/2016 : 22:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne bi vjerovali, Bosanski su fratri puno otvoreniji od tipičnih pa i od ne tipičnih vjernika u Hr, tj. od praktičnih i ne praktičnih vjernika svih zajedno. Svoju naklonost prema ateistima i drugim vjerama posebno naglašavaju svakom prigodom.
To je nešto čime se oni ponose. I glavni gvardjan, autor viceva, je pročešljao sve o meni što se nađe na internetu, a na internetu je baš sve, tako da je znao u šta ulazi i u to je ušao sa ciljem da pokaže svoju otvorenost i kompromis.

Isti kompromis sam imao i ja kada sam došao u njihovo podneblje i poštivao njihove običaje s kulturološke perspektive.

A svećensku elitu s Kaptola, i općenito sve crkvene glasnogovrnike u ovoj državi, kao i tu instituciju ne poštujem, smatram ju golemim problemom u društvu, a protiv problema se možeš boriti (između ostalog) humorom i ismijavanjem.

Ako je to tocno, onda ste na istoj intelektualnoj razini pa mi je suradnja napokon jasna.
Fala na odgovoru!

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 29/12/2016 : 22:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BD

Predlazem da se na pocetnu stranicu napise: "Obujte cizmice prije nego pocnete citati ovaj strip. Nije osobito dubok, ali morat cete se probiti kroz poprilicnu kolicinu govana".

Ništa čudno s obzirom da ljudi koji slave Božić tijekom blagdana u
organizam unose veće količine hrane nego inače.

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 29/12/2016 : 22:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BD

Ne, to jest tema, koju je ovom epizodom Zeljke Marko otvorio.
Tko ste ti i ovaj neki xilimili i zasto odgovarate u Markovo ime - nemam pojma.
Ali kad covjek izadje u javnost s ovakvim stripom za Bozic, onda jest tema ne samo to sto sam ga pitao, nego i stosta drugo.
Npr.: nije li apsurdno da covjek koji i materinjim jezikom vlada otprilike kao stranac s malo talenta za jezike i jos manje vremena i volje za ucenje pametuje o "sluzbenoj znanosti i Isusu"?
Ili: koja je razlika izmedju slavonca vegetarijanca s dredovima i tipa iz dalmatinske Zagore s bijelim sesirom i afinitetom za operu?

Ja svakako nisam njegov glasnogovornik, a kad čovjek napiše ovakav strip za Božić to će svakako izazvati reakcije, no držimo se teme.
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 29/12/2016 : 22:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Još nedavno, u jednoj večernjoj, debatnoj emisiji uživo, Slaven Letica (pa tko ga volio ili ne volio) reče Draženu Laliću, koji se, siroti, sav uzvrpoljio, što uvjerljiviji želeći biti u komentiranju i davanju naputaka crkvi, kakva bi trebala biti :"Kolega, to što vi o crkvi govorite je jedno obično "divanjenje", bez ikakave težine i ozbiljnosti. A, znadete li zašto!? Zato, kolega, što niste insajder! Morate biti insajder, po pitanju crkve i crkvenih pitanja, da biste mogli uvjerljivo i s težinom o toj problematici polemizirati sa mnom i ostalim kolegama za stolom!"(slobodna interpretacija teksta, po sjećanju). E, u toj Letičinoj rečenici pronađite se, vi koji o Božiću božićarite, a da ga, osim u tuđim (obično trivijalnim, po vlastitim afinitetima) iskustvima, niste niti okusili, a kamoli darivali druge i potrebite, u ime njega ili bez njega, jer o tome malo znadete, jer niste - insajderi! Usput, samo netko tko nije insajder, može reći da današnja povijesna i ostale znanosti niječu postojanje Isusa Krista kao povijesne osobe. I vrapci na grani znaju da je postojao. Drugo je da li u njega vjerujete kao u Božjega sina... Kada crtate, ili pišete, svejedno, morate biti insajderi.
Go to Top of Page

Gru
Average Member

832 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 29/12/2016 : 22:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BD

quote:

Ako je to tocno, onda ste na istoj intelektualnoj razini pa mi je suradnja napokon jasna.
Fala na odgovoru!

Što više reći???
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 29/12/2016 : 22:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

Usput, samo netko tko nije insajder, može reći da današnja povijesna i ostale znanosti niječu postojanje Isusa Krista kao povijesne osobe. I vrapci na grani znaju da je postojao. Drugo je da li u njega vjerujete kao u Božjega sina... Kada crtate, ili pišete, svejedno, morate biti insajderi.

Da, ne može se tome pristupiti samo tako. Željka nije strip koji duboko zalazi u teologiju, ali ipak, na kraju imamo vanzemaljca koji je autoritet, i koji govori ne samo da Isus nije božji sin nego da je obična izmišljotina? Mislim da to definitivno nije nešto oko čega se slažu baš svi povjesničari.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8339 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2016 : 22:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nešto mi daje na lešinare...

...but do go on...

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 29/12/2016 : 23:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Nešto mi daje na lešinare...

I ti si ubra
Avatar je lik iz "Plašt i očnjaci", a to je culture vultureu
najdraži strip.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3024 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 30/12/2016 : 00:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote

quote:
Originally posted by BD

znači, fratrima je uzeo lovu lik koji je napravio sotoninog sina.

Go to Top of Page

MarkoDj
Average Member

Croatia
597 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 30/12/2016 : 01:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by BD

znači, fratrima je uzeo lovu lik koji je napravio sotoninog sina.

'Uzeo lovu' se aludira na otimačinu, bez obostrane razmjene :) No, uz vrijeme i trud sa moje strane, sa njihovim parama sa njihove strane, podjednaki smo si.

a Sotoninog sina bi preporučio, dapače, svim vjernicima. Dopao se onima koji su vidli. Tako da, ne radi se čak o ideološkoj podjeli, nego o tome je li netko pogledao stvarno film ili nije.

Edited by - MarkoDj on 30/12/2016 02:40:20
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7131 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/12/2016 : 07:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Odlicno nacrtan strip. Slazem se da nije bilo onog očitog na zadnje dvije stranice bio bi mnogo jači i mogao bi reci da je odlican, ali ovako mi nije sjeo. Radi kraja strip mi je pre direktan i mislim da gubi svoju moc i kao sto su drugi napisali ispada kao pamflet. Ponekad je kritiku bolje pažljivo umotati, kako je i bilo napravljeno u prvih 30 stranica. No naravno to je na autoru, a na nama je sviđa li nam se ili ne.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7131 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/12/2016 : 07:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ne dao Bog da ga Stinky procita!
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.07 seconds. Snitz Forums 2000