forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Crna Željka (novi strip)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/12/2016 : 17:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
hoćeš rađe elaborat o đeški?
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 17:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
Inače, zanimljivo mi je vidjeti koliko je Markov strip pogodio u sridu.
Rasprava na ovom topicu točno preslikava radnju iz stripa.
Marko je bezopasan, dobročudan i smušen lik s dopadljivim i ljepuškastim crtežom kojeg bi svi rado voljeli i željeli tapšati po ramenu. Željka je bezopasan, dobročudan i smušen lik s dopadljivim i ljepuškastim licem i tijelom koju bi svi voljeli i željeli tapšati po guzi, a i negdje drugdje. I onda Marko napravi jednu totalno minornu stvar. Napiše da Isus nije postojao. Ne podsjeća li vas to na šutnju zbog koje ekipa u stripu "opravdano" bulla Željku?
I krenu grude, petarde, uvrede... A zbog čega?
Iz razloga što je Marko tim napravio distancu između sebe i onih koji bi ga tapšali i ovi su sad uvrijeđeni što ih je stavio u situaciju da ga moraju ne voljeti, a oni bi ga tako rado tapšali i milovali. Ista stvar i sa Željkom. Ona svojom šutnjom pravi distancu između sebe i svih onih koji bi je željeli voljeti. Šutnjom odbija njihovu naklonost i pažnju što ljudi instinktivno doživljavaju kao uvredu.
I što se na kraju dogodi?
Željka otpići u svemir kod vanzemaljca, a Marko će izgleda ponovo u svijet Bula i Bala.

Mislite da pričam gluposti?
Evo malog testa.

Isus nije postojao i sve što je napisano u Novom zavjetu je obična izmišljotina.

Baš me zanima koliko će vas tražiti da editiram ovaj post ili da mi moderatori roknu ban.
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 30/12/2016 : 17:24:53  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli

A kolika je kazna za otvaranje duplih profila?
Što ti je to trebalo?
Želiš si dati malo oduška, a izbjeći ban na culture vulture profilu?

"Cilj opravdava sredstvo" je ipak iznad moralnih i etičkih normi, jel da?

Nemam dupli profil, vec ih imam tri. (Nije potrebno navoditi koji je treci jer je jednostavno moje ime i prezime, pod kojima kupujem na aukcijama.)
O kazni nema govora, jer je Markos pristao dopustiti mi da otvorim i taj treci.
A svrha je bila mnogo benignija. Kao CV nisam vise htio ikad ista napisati (razlozi su jasni), a htio sam imati mogucnost s vremena na vrijeme traziti ili dati ovdje poneku informaciju, bez tereta reputacije zlocestog katolika. Ali vi ste jednostavno takva bagra da za svakoga s imalo muskosti nije uopce opcija ostati cool. Postoje samo dvije opcije - ili potpuna apstinencija od foruma, ili rat. A rat s bagrom nema smisla pa...

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 17:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

A kolika je kazna za otvaranje duplih profila?

pa ti si otvorio dupli profil npr.

Ne, ja sam otvorio profil dupli.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 17:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culture vulture
A svrha je bila mnogo benignija. Kao CV nisam vise htio ikad ista napisati (razlozi su jasni), a htio sam imati mogucnost s vremena na vrijeme traziti ili dati ovdje poneku informaciju, bez tereta reputacije zlocestog katolika. Ali vi ste jednostavno takva bagra da za svakoga s imalo muskosti nije uopce opcija ostati cool. Postoje samo dvije opcije - ili potpuna apstinencija od foruma, ili rat. A rat s bagrom nema smisla pa...

Rat?!
Bagra?!

Što je tebi?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/12/2016 : 17:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
A rat s bagrom nema smisla

kako nema?

pa upravo to ima smisla

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8340 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2016 : 17:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne zaboga, ovako od krvi i mesa si mi puno drazi.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/12/2016 : 17:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače, zanimljivo mi je vidjeti koliko je Markov strip pogodio u sridu.
Rasprava na ovom topicu točno preslikava radnju iz stripa.
Marko je bezopasan, dobročudan i smušen lik s dopadljivim i ljepuškastim crtežom kojeg bi svi rado voljeli i željeli tapšati po ramenu. Željka je bezopasan, dobročudan i smušen lik s dopadljivim i ljepuškastim licem i tijelom koju bi svi voljeli i željeli tapšati po guzi, a i negdje drugdje. I onda Marko napravi jednu totalno minornu stvar. Napiše da Isus nije postojao. Ne podsjeća li vas to na šutnju zbog koje ekipa u stripu "opravdano" bulla Željku?
I krenu grude, petarde, uvrede... A zbog čega?
Iz razloga što je Marko tim napravio distancu između sebe i onih koji bi ga tapšali i ovi su sad uvrijeđeni što ih je stavio u situaciju da ga moraju ne voljeti, a oni bi ga tako rado tapšali i milovali. Ista stvar i sa Željkom. Ona svojom šutnjom pravi distancu između sebe i svih onih koji bi je željeli voljeti. Šutnjom odbija njihovu naklonost i pažnju što ljudi instinktivno doživljavaju kao uvredu.
I što se na kraju dogodi?
Željka otpići u svemir kod vanzemaljca, a Marko će izgleda ponovo u svijet Bula i Bala.

Mislite da pričam gluposti?
Evo malog testa.

Isus nije postojao i sve što je napisano u Novom zavjetu je obična izmišljotina.

Baš me zanima koliko će vas tražiti da editiram ovaj post ili da mi moderatori roknu ban.

Ma nemoj
Nisu scenaristi ni crtači svete krave pa da su imuni na kritiku.
Ti si sad izmislio da je Marko "napadnut" da bi mogao baciti ovo svoje "Isus nije postojao, što mi možete".
Čudno da nisi upotrijebio izraz "fašizam".

P.S. Gdje je dokazano da Isus nije postojao (povijesno)?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/12/2016 : 17:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

bah, ne radi se o tome, nego ti ne možeš pratiti na onoj razini

kao što se i ovdje pokazuje vaša dvoličnost. dupli bi rado testirao, ali jurica je već pao na testu: njemu su fašističke paradigme kada se piše o grbavim autoknirps srbima, uostalom kao i tebi, dok su ti istovremeno ove budalaštine jednog luka borba protiv establišmenta, hračkanje u lice hipokriziji.

hipokrizija je biti djeska: stavljati na istu razinu tisućljeće razvijanja teologije i vlastito petminutno "mišljenje" koje ne dopire dalje od frizure na glavi
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8340 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2016 : 17:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

kao što se i ovdje pokazuje vaša dvoličnost. dupli bi rado testirao, ali jurica je već pao na testu: njemu su fašističke paradigme kada se piše o grbavim autoknirps srbima, uostalom kao i tebi, dok su ti istovremeno ove budalaštine jednog luka borba protiv establišmenta, hračkanje u lice hipokriziji.

hipokrizija je biti djeska: stavljati na istu razinu tisućljeće razvijanja teologije i vlastito petminutno "mišljenje" koje ne dopire dalje od frizure na glavi

Jutros sam prosao pregled prostate, radije bi se vratio tamo nego usao u raspravu ovdje. Uzivajte.

P.s. Crtat cu tvoje ultimativno preseravanje za 120 eura po tabli.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 17:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx
Ma nemoj
Ti si sad izmislio da je Marko "napadnut" da bi mogao baciti ovo svoje "Isus nije postojao, što mi možete".

Ako baš želiš, metode kojima se koristiš nisu fašističke ali me
tvoj pristup neodoljivo podsjeća na komunističke metode i jugonostalgiju.

P.S. Na onome tko tvrdi da je nešto bilo ili postojalo je da ponudi uvjerljive i vjerodostojne dokaze.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/12/2016 : 17:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Jutros sam prosao pregled prostate, radije bi se vratio tamo nego usao u raspravu ovdje. Uzivajte.

P.s. Crtat cu tvoje ultimativno preseravanje za 120 eura po tabli.

Da si više domoljubno nastrojen, crtao bi UHS bez naknade...
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/12/2016 : 17:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Ma nemoj

Ako baš želiš, metode kojima se koristiš nisu fašističke ali me
tvoj pristup neodoljivo podsjeća na komunističke metode i jugonostalgiju.

P.S. Na onome tko tvrdi da je nešto bilo ili postojalo je da ponudi uvjerljive i vjerodostojne dokaze.

I što sad želiš reći
Jel možeš pojasniti koje su to moje metode i naći poveznicu s jugonostalgijom ili si to samo napisao tek tako?

P.S. Ti si kategorički tvrdio da Isus nije postojao, a trebao bi znati da po tom pitanju ne vlada konsenzus kod povjesničara.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 17:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potpuno se slažem.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 18:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:
I što sad želiš reći
Jel možeš pojasniti koje su to moje metode i naći poveznicu s jugonostalgijom ili si to samo napisao tek tako?

P.S. Ti si kategorički tvrdio da Isus nije postojao, a trebao bi znati da po tom pitanju ne vlada konsenzus kod povjesničara.

Agresija pod krinkom političke korektnosti i stripaškog razumijevanja.
U jugi je bila agresija pod krinkom jednakosti, bratstva i jedinstva.
Fašizam lijepo uvede zakon i onda te tare po pravnoj osnovi.

P.S. Znači jednako sam u krivu kao i vjernici koji kategorički tvrde da je postojao.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/12/2016 : 18:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
I što sad želiš reći

P.S. Znači jednako sam u krivu kao i vjernici koji kategorički tvrde da je postojao.

Ne podmeći,
Tvoj post je napisan u svrhu da provocira pod krinkom solidarnosti s kolegom. Nađi mi jedan post koji je agresija usmjerena prema Djeski.

Ili ti misliš da je dozvoljeno pisati samo hvalospjeve o stripovima?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/12/2016 : 18:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

1.Ako baš želiš, metode kojima se koristiš nisu fašističke ali

2. Na onome tko tvrdi da je nešto bilo ili postojalo je da ponudi uvjerljive i vjerodostojne dokaze.

1. ajde da te vidimo na težim testovima od tvojih: je li, po tebi, fašističko pisati novelu o autoknirps srbima, dati perspektivu lika koji ih smatra srcem tame?

2. to što kažeš ne stoji. jer, teza u ovom slučaju je - misterij. baš ti kao oponent teze moraš dati uvjerljive razloge zašto si protiv teze, a onome tko brani tezu dovoljno je odgovoriti na tvoje razloge.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19747 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 30/12/2016 : 18:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma nemoj

Gdje je dokazano da Djed mraz nije postojao? Ili Uskršnji zec?
Ne možeš dokazati da netko nije postojao, samo da jest.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 18:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
I što sad želiš reći

Ne podmeći,
Tvoj post je napisan u svrhu da provocira pod krinkom solidarnosti s kolegom. Nađi mi jedan post koji je agresija usmjerena prema Djeski.

Ili ti misliš da je dozvoljeno pisati samo hvalospjeve o stripovima?

Nisam solidaran s Djeskom.
Ne mogu biti solidaran s nekim tko nezna da li bi pišio ili kakio.

Kakvi hvalospjevi? Pa ja kritiziram na sve strane.
Iritira me licemjerje.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/12/2016 : 18:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Ma nemoj

Gdje je dokazano da Djed mraz nije postojao? Ili Uskršnji zec?
Ne možeš dokazati da netko nije postojao, samo da jest.

Loša ti je usporedba iako na prvi pogled fino zvuči.
Dupli je kategorički rekao da Isus nije postojao (radi provokacije).
Rekao je to unatoč tome što, za razliku od Djeda Mraza, postoje dokazi da jest postojao (znači, nisu se svi znanstvenici složili da nema dokaza).
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 30/12/2016 : 18:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pali ste u jamu u kojoj je nekakav cudan vampir. Vegetarijanac je, ne grize, ali vam sise inteligenciju i wisdom. Ako se hitro ne izvucete, uskoro cete biti na razini idiota. Buduci da vam mozgovi brzo hlape pa nakon treceg bacanja vise necete moci postaviti pitanje slozenije od: "Jesti trava?"...

quote:

Rat?!
Bagra?!

Što je tebi?

Dobro si se uzivio, ali si potrosio vrijeme i sad moras rollat najmanje 10 da ti ne kazem 'game over'.

Meni je isto sto i zadnje 2-3 godine, o cemu nisam stedio rijeci na ovom forumu... pa da se ne ponavljam.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3470 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 30/12/2016 : 18:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam solidaran s Djeskom.
Ne mogu biti solidaran s nekim tko nezna da li bi pišio ili kakio.

Kakvi hvalospjevi? Pa ja kritiziram na sve strane.
Iritira me licemjerje.

Čije licemjerje?
Ti si postavio stvar kao da su svi zasuli Djesku grudama i petardama jer se usudio postaviti protiv vjere.
Uopće to nije baš tako.
Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1049 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 30/12/2016 : 18:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

1.Ako baš želiš, metode kojima se koristiš nisu fašističke ali

2. Na onome tko tvrdi da je nešto bilo ili postojalo je da ponudi uvjerljive i vjerodostojne dokaze.

1. ajde da te vidimo na težim testovima od tvojih: je li, po tebi, fašističko pisati novelu o autoknirps srbima, dati perspektivu lika koji ih smatra srcem tame?

2. to što kažeš ne stoji. jer, teza u ovom slučaju je - misterij. baš ti kao oponent teze moraš dati uvjerljive razloge zašto si protiv teze, a onome tko brani tezu dovoljno je odgovoriti na tvoje razloge.

1. Ovo autoknirps ne kužim što znači. Ali generalno, nije fašistički dok se radi o noveli. Nije krivnja pisca ako drugi njegovo djelo čitaju kao pamflet. Ako se pak novela tj. likovi koriste samo kao marionete (kuži se po jednodimenzionalnosti i banalnosti radnje) da bi se napisao pamflet ili program onda postaje granično. Na istoj stvari pada i Djeskina božićna Željka. Mada kod njega mi je pripovijedanje uvijek malo štekalo pa nisam siguran koliko je stvarno želio lansirati pamflet, a koliko je nespretan pripovjedač.

2. Zoroasterixx je lijepo u svom P.S. u zagradi stavio (povijesno). Dakle na njemu je da ponudi dokaze jer on tvrdi da je postojao.
Go to Top of Page

MarkoDj
Average Member

Croatia
597 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 30/12/2016 : 19:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit MarkoDj's Homepage  Send MarkoDj a Yahoo! Message  Send MarkoDj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nije krivnja pisca ako drugi njegovo djelo čitaju kao pamflet. Ako se pak novela tj. likovi koriste samo kao marionete (kuži se po jednodimenzionalnosti i banalnosti radnje) da bi se napisao pamflet ili program onda postaje granično. Na istoj stvari pada i Djeskina božićna Željka. Mada kod njega mi je pripovijedanje uvijek malo štekalo pa nisam siguran koliko je stvarno želio lansirati pamflet, a koliko je nespretan pripovjedač.

Pristajem na kritike po svim točkama,
(Glede pripovjedaštva, o tom po tom)
No, ne slažem se sa ovim glede likova, jer kao što sam rekao:

quote:
Originally posted by MarkoDj

Svi likovi koje koristim u Zeljki su karakteri s kojima sam se susretao u stvarnosti. Moj stric koji zivi na selu, nacelno je dobar covjek u svojoj zajednici ga smatraju ljudinom i dobrom osobom. No to ga ne prijeci da sa druge strane, zbog ideoloskog i generacijskog jaza cesto bude agresivno naporan. Dijalozi za stolom za vrijeme vecere su identicni kao i u stvarnosti. Htio sam reci da su ti karakteri karikirani, no zapravo nisu ni karikature.

Radi se više o tome što ti nisi imao takve ljude oko sebe (srećom ili nesrećom), a ja jesam, pa ih ne možeš pojmiti kao realne i živopisne :)

HRVATSKI AUTORSKI STRIP: https://www.facebook.com/groups/hrvatskiautorskistrip/
Strip-PREFIKS: https://www.facebook.com/strip.prefiks
web: http://markodjeska.com/

Edited by - MarkoDj on 30/12/2016 19:19:10
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/12/2016 : 19:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
1. Ovo autoknirps ne kužim što znači. Ali generalno, nije fašistički dok se radi o noveli. Nije krivnja pisca ako drugi njegovo djelo čitaju kao pamflet. Ako se pak novela tj. likovi koriste samo kao marionete (kuži se po jednodimenzionalnosti i banalnosti radnje) da bi se napisao pamflet ili program onda postaje granično.

s ovim se slažem

s tim da, meni, ni granično nije nikakav problem

quote:
Zoroasterixx je lijepo u svom P.S. u zagradi stavio (povijesno). Dakle na njemu je da ponudi dokaze jer on tvrdi da je postojao.

čekaj
što je po tebi sporno: Isus kao historijski pojedinac ili misterij?
nekako sumnjam da je ovo prvo ikoga briga, izvan kruga nekakvih filologa.
što se tiče tih dokaza, to bar nije problem: uvjeren sam da postoje čitave biblioteke znanstvenih radova koji dokazuju historijsku osobu. ako te TAJ problem zanima (što uopće nije slučaj, jer toliko znaš da znaš da se tu radi o pitanju vjere, a ne povijesti) lako ćeš naći literaturu, vjerojatno ima i na guglu uputa.
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000