forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Star Wars
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/12/2016 : 08:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nenad Polimac se osvrće na lik i djelo Carrie Fisher:

http://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-tv/nenad-polimac-se-pita-jesmo-li-se-zauvijek-oprostili-s-princezom-leiom-hoce-li-je-jos-jednom-digitalno-ozivjeti-u-ratovima-zvijezda-ix/5444775/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 31/12/2016 : 08:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by dante

ZNANJE od pocetka sljedece godine pocinje s objavljivanjem Star Wars knjiga

U prodaji u Algoritam knjizarama.

Vrijedi li čemu koja od ovih knjiga?
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 31/12/2016 : 09:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Nisam bas gledao kako su primljene, ali meni nijedna na djeluje zanimljivo.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 31/12/2016 : 11:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa valjda znas kako su primljene kod tebe u poslovnici? Samo kazi koliko ste ih prodali :)
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 31/12/2016 : 14:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mrkva

quote:

Pa valjda znas kako su primljene kod tebe u poslovnici? Samo kazi koliko ste ih prodali :)

Otkud ti ideja da ja prodajem knjige?

P.S.
Malo.

I mislio sam primljene od strane kritike i publike na svjetskoj razini.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 31/12/2016 : 14:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Otkud ti ideja da ja prodajem knjige?

P.S.
Malo.

I mislio sam primljene od strane kritike i publike na svjetskoj razini.

Ha, Nick kombinira! Isprva su me knjige koje imas kod kuce navele na krivi trag, ali ubrzo sam uocila da malo suvise brzo stizes do najnovijih naslova (skroz sumnjivo), a k tomu su ti naslovi karakteristicni za jedno specificno prodajno mjesto :) vec neko vrijeme kad vidim tvoju recenziju potvrduje mi se teza, pa reko, idem blebnuti :) jedino bi bilo wtf da je ispalo da sam u krivu!

Da ostanem on topic: ne znam iz prve ruke, ali cujem da su knjige pristojno napisane.

Edited by - Mrkva on 31/12/2016 14:31:17
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 31/12/2016 : 18:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Nenad Polimac se osvrće na lik i djelo Carrie Fisher:

http://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-tv/nenad-polimac-se-pita-jesmo-li-se-zauvijek-oprostili-s-princezom-leiom-hoce-li-je-jos-jednom-digitalno-ozivjeti-u-ratovima-zvijezda-ix/5444775/

Nešto ju je strefilo na brzaka. Pozlilo i eto ti.

Šteta.

Konačan zaključak: Gasi serijal. Osim ako ne odluče Indijanu Džonsa vratit iz mrtvih ili sve vrtit oko Vadera mlađeg.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/01/2017 : 16:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Star Wars: Rogue One
6,5/10

Budući da me nije oduševio prošlogodišnji SW, očekivao sam da će mi ovo biti bolje, ali bez karizmatičnih likova ne ide. Jyn Erso mi je prazan jednoličan lik - ostali nisu puno bolji (čast iznimki, androidu K-2SO). Kad je u jednoj sceni htjela nabrijat ekipu na fajt, djelovala mi je tragikomično. Malo tko je očekivao da će njena izvedba biti u rangu jedne Carrie Fisher/Leie, ali bez karizme ne ide. Bolja je bila prošlogodišnja Disney princeza, tj. Rey.

Kad smo već kod Disneyeve vizije SW-a, primjetio sam da je opet sve podčinjeno usiljenoj raznolikosti (što je u biti paradakosalno jer je SW svijet definicija šarenila i raznolikosti, ali u Disney režiji mi to djeluje baš usiljeno). Žena (opet) glavna + sve etničke manjine su tu, od Diega Lune pa do Riza Ahmeda (azijat je, normalno, spiritualan i zna jedi kung fu) + jedini bijeli muški u filmu je glavni negativac = Disney PC!

Zadnjih 40ak minuta je dobra SW akcija, ali nakon što staviš po strani sam završetak odnosno najbolji CGI cameo ikada, ostaje nam dosta generičan akcić sa SW elementima. Htio bih više, odnosno radije gledam "Skywalker Star Warse".

PS:
Star Wars: Force Origins bi bio puno zanimljiviji film:
http://collider.com/rogue-one-new-planet-jedha-details/
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 02/01/2017 : 23:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Da, ak razmišljaš malo o filmu, generičan je i previše PC, običan ratni film u SW ruhu.
Ali u odnosu na prošlogodišnje smeće je dobar, a i sam po sebi je sasvim ok film.
Najdraži lik mi je, naravno, Donnie Yen.
A cameo likovi su dobrodošli, plus ima pravog SW negativca koji krade film u onih par scena.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 19:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Kad smo već kod Disneyeve vizije SW-a, primjetio sam da je opet sve podčinjeno usiljenoj raznolikosti (što je u biti paradakosalno jer je SW svijet definicija šarenila i raznolikosti, ali u Disney režiji mi to djeluje baš usiljeno). Žena (opet) glavna + sve etničke manjine su tu, od Diega Lune pa do Riza Ahmeda (azijat je, normalno, spiritualan i zna jedi kung fu) + jedini bijeli muški u filmu je glavni negativac = Disney PC!

Nisam baš shvatio, po tebi je raznolikost glumačke postave nedostatak filma?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 03/01/2017 : 21:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Nisam baš shvatio, po tebi je raznolikost glumačke postave nedostatak filma?

Ne, mislim da je čovjek rekao da mu raznolikost glumačke postave djeluje usiljeno, a onda je to nedostatak.
Meni isto ide na zivce što se forsira zenski glavni junak do iznemoglosti; ne samo u SW svemiru, a najgore od svega je što je taj zenski junak uvijek jedna te ista, generička osoba.
Ti bokca, nit išta znam o osobnosti jedne Rey, niti o osobnosti jedne Jyn.
Mijenjala bih njih dvije za pola poštene Leije.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 21:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, mislim da je čovjek rekao da mu raznolikost glumačke postave djeluje usiljeno, a onda je to nedostatak.
Meni isto ide na zivce što se forsira zenski glavni junak do iznemoglosti; ne samo u SW svemiru, a najgore od svega je što je taj zenski junak uvijek jedna te ista, generička osoba.
Ti bokca, nit išta znam o osobnosti jedne Rey, niti o osobnosti jedne Jyn.
Mijenjala bih njih dvije za pola poštene Leije.

Opet, u kojem smislu je to nedostatak? Nebitno je da li govorimo o kvaliteti filma ili nečemu drugom.

I ne vidim zašto bi bilo problematično to što je glavni lik žena. Također, niti Rey, niti Jyn ne doživljavam kao generičke likove.

Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 03/01/2017 : 21:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
Pa štojaznam, meni se čini da taj pridjev "usiljeno" nije pozitivan.
"Hej, ti si baš usiljen čovjek, svaka čast prijatelju!" - nije rečenica koju često čujem. Ne kazem da film u svemu mora biti prirodan, ali da bude usiljen svakako ne moze biti dobro.
Ali da se razumijemo, ja nikako ne mislim da je film usiljen, samo sam objašnjavala što mi se činilo da je nagor rekao.
Ali i dalje stojim iza toga da su (meni, Mrkvi, i ne namećem nikome to svoje mišljenje) Rey i Jyn previše slične. Jyn je kao malo manje cinična, jedino to.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 21:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa štojaznam, meni se čini da taj pridjev "usiljeno" nije pozitivan.
"Hej, ti si baš usiljen čovjek, svaka čast prijatelju!" - nije rečenica koju često čujem. Ne kazem da film u svemu mora biti prirodan, ali da bude usiljen svakako ne moze biti dobro.
Ali da se razumijemo, ja nikako ne mislim da je film usiljen, samo sam objašnjavala što mi se činilo da je nagor rekao.

Sve je ok, ali pitanje nije bilo upućeno tebi.

Ja sam iz nagorovog komentara shvatio da mu je raznolikost glumačke postave nedostatak filma. nagore, jesam li te krivo shvatio?

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/01/2017 : 22:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Mrkvo, nisam očekivao da ćeš me razumijeti. ;)

Da, jednostavno mi djeluje usiljeno ta glumačka postava, koja je tu samo da se pokaže multikulti.

Bushido, zar tebi to ne djeluje usiljeno? ;)

Evo, čitam da je i cura Han Sola u novom filmu crnkinja. Ništa loše u tome samo po sebi, ali nitko me neće uvjeriti da je Hanova cura crnkinja samo zbog toga što je Disney odlučio da filmu treba "raznolikosti". To da bi Han Solo ljubio ženu bijele puti je jednostavno ne dovoljno progresivno za Disney.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/01/2017 : 22:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Dodat ću i ovo, kad smo već kod teme.

Tko će glumiti glavnog lika u filmskoj adpataciji serijala The Dark Tower? Dakle, tko će glumiti blago rasističkog gunslingera u svijetu koji je utemeljen na westernu odnosno settingu divljeg zapada u kojem crnci ne prolaze dobro? Pa, Idris Elba je taj! Normalno!

Obožavam Idrisa Elbu, ali ovo nije uloga za njega. Isto kao što uloga Shafta nije za Jessea Eisenberga...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 22:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mrkvo, nisam očekivao da ćeš me razumijeti. ;)

Da, jednostavno mi djeluje usiljeno ta glumačka postava, koja je tu samo da se pokaže multikulti.

Bushido, zar tebi to ne djeluje usiljeno? ;)

Evo, čitam da je i cura Han Sola u novom filmu crnkinja. Ništa loše u tome samo po sebi, ali nitko me neće uvjeriti da je Hanova cura crnkinja samo zbog toga što je Disney odlučio da filmu treba "raznolikosti". To da bi Han Solo ljubio ženu bijele puti je jednostavno ne dovoljno progresivno za Disney.

Ok, tebi ta multikulturalnost očito predstavlja problem. Ali kakve to konkretno veze ima s kvalitetom filma/filmova?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 22:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dodat ću i ovo, kad smo već kod teme.

Tko će glumiti glavnog lika u filmskoj adpataciji serijala The Dark Tower? Dakle, tko će glumiti blago rasističkog gunslingera u svijetu koji je utemeljen na westernu odnosno settingu divljeg zapada u kojem crnci ne prolaze dobro? Pa, Idris Elba je taj! Normalno!

Obožavam Idrisa Elbu, ali ovo nije uloga za njega. Isto kao što uloga Shafta nije za Jessea Eisenberga...

Ne treba očekivati da će adaptacija biti u potpunosti vjerna predlošku. To ovisi o autorima adaptacije. Predložak nije uklesan u kamenu.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/01/2017 : 22:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, multikulturalnost na uštrb istine mi predstavlja problem.

Konkretno kod filmova, kad vidim da je raznolikost usiljena i ne organska (uloge očito podijeljen po rasnoj osnovi), mene to odvlači od filma i smanjuje mi uživanciju. Ne osjećam likove. Film mi je lošiji. ;)

Bi li ti podržao film o Shaftu u kojem bi Shafta glumio Jesse Eisenberg? ;)
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/01/2017 : 22:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne treba očekivati da će adaptacija biti u potpunosti vjerna predlošku. To ovisi o autorima adaptacije. Predložak nije uklesan u kamenu.

A čekaj sad malo. Predložak nas ne zanima više? Hoćeš reći, da nigdje nije uklesano u kamen da Batman svoj grafički izraz bazira na šišmišu? Batmana kao Catmana bi fanovi serijala prihvatili?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 23:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Konkretno kod filmova, kad vidim da je raznolikost usiljena i ne organska (uloge očito podijeljen po rasnoj osnovi), mene to odvlači od filma i smanjuje mi uživanciju. Ne osjećam likove. Film mi je lošiji. ;)

Ne shvaćam. Gledaš film i što? Glumci su ti ok i uvjerljivi, ali smeta ti što su ili Orijentalci, ili Arapi, ili Latinoamerikanci, ili žene... to mi pokušavaš reći? I to još u znanstvenofantastičnom filmu koji nema nikakve veze s ovozemaljskim?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 23:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A čekaj sad malo. Predložak nas ne zanima više? Hoćeš reći, da nigdje nije uklesano u kamen da Batman svoj grafički izraz bazira na šišmišu? Batmana kao Catmana bi fanovi serijala prihvatili?

https://en.wikipedia.org/wiki/Catman_(comics)

Edit: jebiga, ne znam zašto mi kompletan link nije označen.

Edited by - Mr. Bushido on 03/01/2017 23:05:09
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/01/2017 : 23:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne shvaćam. Gledaš film i što? Glumci su ti ok i uvjerljivi, ali smeta ti što su ili Orijentalci, ili Arapi, ili Latinoamerikanci, ili žene... to mi pokušavaš reći?

Glumci nisu ok i nisu uvjerljivi. To jasno kad ih gledaš na ekranu i kad shvatiš po kojem ključu su odabrani. To ti govorim. ;)

Očekivano, uhvatio si se za taj dio moje kritike Roguea One, ali taj dio nije uopće glavna stvar zašto mi film nije dobar. ;)

quote:
I to još u znanstvenofantastičnom filmu koji nema nikakve veze s ovozemaljskim?

Ovo je već za jednu drugu raspravu.

Svako fiktivno djelo je nužno povezano sa ovozemljaskim svijetom jer ga nisu pisala bića energije iz dimenzije X, nego ljudi koji su preslikali naš svijet u svijet fikcije. Ne zavaravajmo se da samo zato što je film sci fi, film mora bti nerealan i ne smijemo ga povezivati sa našim svijetom. U biti, razočarao si me što to uopće misliš. ;)
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/01/2017 : 23:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

https://en.wikipedia.org/wiki/Catman_(comics)

Edit: jebiga, ne znam zašto mi kompletan link nije označen.

Nisam ni sumnjao da postoji Catman. :)

Ajmo onda probati sa komarcem. Predložak nije bitan? Batman u kostimu komarca? Bi li ti se to svidjelo? :)
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2017 : 23:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne shvaćam. Gledaš film i što? Glumci su ti ok i uvjerljivi, ali smeta ti što su ili Orijentalci, ili Arapi, ili Latinoamerikanci, ili žene... to mi pokušavaš reći?

Glumci nisu ok i nisu uvjerljivi. To jasno kad ih gledaš na ekranu i kad shvatiš po kojem ključu su odabrani. To ti govorim. ;)

Očekivano, uhvatio si se za taj dio moje kritike Roguea One, ali taj dio nije uopće glavna stvar zašto mi film nije dobar. ;)

quote:
I to još u znanstvenofantastičnom filmu koji nema nikakve veze s ovozemaljskim?

Ovo je već za jednu drugu raspravu.

Svako fiktivno djelo je nužno povezano sa ovozemljaskim svijetom jer ga nisu pisala bića energije iz dimenzije X, nego ljudi koji su preslikali naš svijet u svijet fikcije. Ne zavaravajmo se da samo zato što je film sci fi, film mora bti nerealan i ne smijemo ga povezivati sa našim svijetom. U biti, razočarao si me što to uopće misliš. ;)

Samo da bude jasno, u tvojim ostalim argumentima po pitanju kvalitete filma ne vidim ništa sporno. Ne slažem se s njima, ali nisu mi sporni.

Međutim, ne mogu nikako shvatiti kako u ovom slučaju podrijetlo i spol glumaca mogu imati direktan utjecaj na samu kvalitetu filma.

Što se tiče tvog argumenta po pitanju odnosa svijeta fikcije i našeg svijeta, reci mi, da li u "našem svijetu" žive isključivo bijeli muškarci?

Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000