02.02. NAPOLEON 5 (5) Jesenja priča 09.02. DILAN OP 11 (14) Pegi od jezera - Klaberke - Demonovo odelo - Kako se postaje negativac 09.02. DILAN SB 39 (39) Ljudska lovina - Banda zodijaka 16.02. ZAGOR 118 (586) Antarktik 23.02. DILAN 118 (327) Mesečari
NAPOLEON 5 (5) Jesenja priča
Datum izlaska: 02.02.2017. Scenario: Carlo Ambrosini Crtež: Giampiero Casertano Naslovna: Carlo Ambrosini
DILAN OP 11 (14) Pegi od jezera - Klaberke - Demonovo odelo - Kako se postaje negativac
Datum izlaska: 09.02.2017. Scenario: Giovanni Masi / Giulio Antonio Gualtieri & Stefano Marsiglia / Federico Rossi Edrighi / Michele Monteleone Crtež: Lorenzo De Felici / Mirka Andolfo / Federico Rossi Edrighi / Flaviano Armentaro Naslovna: Matteo De Longis
DILAN SB 39 (39) Ljudska lovina - Banda zodijaka
Datum izlaska: 09.02.2017. Scenario: Gianfranco Manfredi Crtež: Giovanni Freghieri / Roberto Rinaldi Naslovna: Claudio Villa
ZAGOR 118 (586) Antarktik
Datum izlaska: 16.02.2017. Scenario: Mauro Boselli Crtež: Raffaele Della Monica Naslovna: Gallieno Ferri
DILAN 118 (327) Mesečari
Datum izlaska: 23.02.2017. Scenario: Andrea Cavaletto Crtež: Luca Dell'Uomo Naslovna: Angelo Stano
Ko radi - taj i greši. Lako je samo posmatrati i kritikovati (mislim na sve nas).
Sad me interesuje: Ko beše ono najavio ove dve OP (Ukleta Zemlja i Sindrom Belzebub)? Ako izuzmemo Carski pečat (koji je, kao "deblji" - išao za sajam), čovek je napisao tačne informacije. A može i sam da se javi.
Sindrom Belzebul je jedna od najkvalitetnijih Zagorovih priča! I jedna od onih koji svaki stripofil,makar i ne bio bonelijevac,treba imati u kolkeciji.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
E odlicno za Sindrom Belzebub, tu epizodu nikad nisam citao!
Nisi čitao ključnu Buretovu priču, kojom se probio u SBE? Kandidat za doktora Zagorologije? Užas!
Nazalost nisam. Nisam ziveo u godinama kada su te epizode bile lako dostupne svima. Tako da mi je jedina rupa u serijalu upravo to Tonninelijevo doba oko kog se i dan-danas lome koplja. Procitao sam neke bitne i dobre price iz tog doba koje sam nabavio u izdanju Odabranih prica (kao sto su Sveti breg, Demon ludila, Mracna predskazanja, Mutant Rendal...) ili u izdanju Zlatne serije kada sam kopao po starim brojevima u stripoteci Darkvud i pronasao Tonninelijevu Opkladu za strah.
A na pitanje zasto sam kandidat za Doktora Zagorologije u prethodne 3 godine ne znam odgovor. To bolje da kazu oni koji su me spomenuli u kvalifikacijama. Verovatno zbog dve dobro primljene recenzije (Zagor protiv Mortimera i specijal Budjenja) i zbog kratkih dnevnika citanja koje sam objavljivao u sticky i Juznoamericka odiseja temi (koji razbijaju ucmalost uobicajenih diskusija kao sto je ,,koji crtac je bolji" i ,,Bosseli i Burattini ne valjaju u odnosu na Nolittu") i zbog toga sto mi je Zagor idalje najbolji i najdrazi strip i pored toga sto sam ,,prosirio vidike" van Bonellija na francusko-belgijsku i americku skolu stripa.
Sindrom Belzebul je jedna od najkvalitetnijih Zagorovih priča! I jedna od onih koji svaki stripofil,makar i ne bio bonelijevac,treba imati u kolkeciji.
Odlična priča, ali ne bih se baš složio da spada u one najkvalitetnije...
Nazalost nisam. Nisam ziveo u godinama kada su te epizode bile lako dostupne svima. Tako da mi je jedina rupa u serijalu upravo to Tonninelijevo doba oko kog se i dan-danas lome koplja. Procitao sam neke bitne i dobre price iz tog doba koje sam nabavio u izdanju Odabranih prica (kao sto su Sveti breg, Demon ludila, Mracna predskazanja, Mutant Rendal...) ili u izdanju Zlatne serije kada sam kopao po starim brojevima u stripoteci Darkvud i pronasao Tonninelijevu Opkladu za strah.
A na pitanje zasto sam kandidat za Doktora Zagorologije u prethodne 3 godine ne znam odgovor. To bolje da kazu oni koji su me spomenuli u kvalifikacijama. Verovatno zbog dve dobro primljene recenzije (Zagor protiv Mortimera i specijal Budjenja) i zbog kratkih dnevnika citanja koje sam objavljivao u sticky i Juznoamericka odiseja temi (koji razbijaju ucmalost uobicajenih diskusija kao sto je ,,koji crtac je bolji" i ,,Bosseli i Burattini ne valjaju u odnosu na Nolittu") i zbog toga sto mi je Zagor idalje najbolji i najdrazi strip i pored toga sto sam ,,prosirio vidike" van Bonellija na francusko-belgijsku i americku skolu stripa.
A evo i moje ocene za dotičnu priču, obzirom da sam je i sam pročitao tek pre godinu ipo dana:
Sindrom Belzebul
Dosta ljudi je spomenulo kako je Bure najbolje priče pisao na početku karijere, a da ga je sada ubila hiperprodukcija. (još kad to napišu ljudi koji hvale ove najnovije priče od istog - "Mortimer 5" i "Predatore"?) Ne bih baš rekao. Meni je i dalje (a posle dosta dobrog uvida u Lutkov opus), najbolji "Kameni div". A od horor priča - "Pun Mesec".
Ova je negde u drugom krugu - 8,5. Prvi deo priče (oko 120 strana) je odličan - tipičan Nolitijanski uvod u priču strave, nagoveštaji, posredni dokazi, opisi masakra od strane očevidaca... Medjutim, u drugom delu dolazi do pada. Dosta do bola nategnutih scena, nelogičnih, neuverljivih. Čini mi se da, ako je već uvod imao 120 strana, da je onda cela priča trebala biti u tri epizode (oko 280 strana). Ovako imam utisak malo smandrljanog kraja. Nekako me podseća na drugu storiju o Vikinzima. Ide se ka nekom utvrdjenju, a tamo...... Sve u svemu - nije loše, priča drži pažnju, ali je drugi deo mogao da se izvede malo bolje, pa da i ova priča udje u TOP xx .
Odlična priča, ali ne bih se baš složio da spada u one najkvalitetnije...
zeznuh se. mislio sam na Caponeovu priču Sveti breg. Sindrom belzebul je sasvim dobra epizoda,ali nije liga Svetog brega. Jbga.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Odličan odabir za OP, ovu priču sigurno nije čitalo dosta mlađih zagorovaca, ako ih uopće ima :) Inače, odlična, ali ne u rangu, kako anto kaže, Svetog Brega ili prvog Hagota...