Večeras je BADNJE VEČE za sve pravoslavne vernike... Takođe napolju je hladno i poprilično idilično... Prava je prilika da se vratimo nekom omiljenom stripu koji će nas vratiti u neka srećnija vremena...
1.Šta je vaš izbor u takvoj situaciji, koji strip bi najradije skinuli sa police kako bi evocirali uspomene večeras?
2.Drugo pitanje je šta bi najradije pročitali večeras po prvi put, a čuvali ste za ovakav trenutak?
Prijatno veče svima i uživajte u miru i spokojstvu, život je kratak...
Zagor mi nije ni na kraj pameti. Uzimam Dylana Dugački pozdrav ili Lazarus Ledd Junaci. Osim toga Chabouteov Omnibus (Fibrin naravno) ili nešto od Comesa (Komiko je izbacio dva odlična omnibusa). ;)
Važno je napomenuti - original Dnevnikovi stripovi, kupus ili malo bolji, bez zadnje korice, izrezane sličice nastavka, strip koji je pročitan tisuće puta, to je ona prava nostalgija. Kad su iste te priče lijepo upakirane, to ipak nije to.
Puno je njih koji bi ušli u taj izbor,naročito kod nas kojima su romani bili jedan od glavnih izvora zabave u djetinjstvu,mislim na ZS i LMS. Od mnogih-definitivno oni prvi Blekovi-128-240. Mada ih sada i nemogu čitati zbog naivnosti-ipak su oni ostali vrh za uspomene iz djetinjstva, dovoljno je da ih držim u ruci,pa da mi svašta prolazi glavom...
Ona scena iz Snježnih sokolova kada Zagor zapne za nategnuto uže i greškom ga napadnu oni ljudi ostala mi je u dobrom sjećanju iz Dnevnikovog izdanja i odmah sam je se sjetio kada sam puno godina kasnije čitao Ludensovo. Vrlo dobra i nostalgična priča, a Eskim puno bolji nego u kasnijem pojavljivanju kao neranjivi.
Zagor - Tvrdokrilac/Jednooki Džek/Obračun - Zlatna serija naravno. To je jedini strip koji sam imao kod bake pa sam ga pročitao jedno 50 puta. Usput - izvrsna epizoda.
Kakve veze ima Donaverov karavan s nostalgijom? Strip je na ovim prostorima prvi put objavljen 2006. A to je za vas, koji ste prešli prag srednjih godina, bilo koliko jučer.
Ona scena iz Snježnih sokolova kada Zagor zapne za nategnuto uže i greškom ga napadnu oni ljudi ostala mi je u dobrom sjećanju iz Dnevnikovog izdanja i odmah sam je se sjetio kada sam puno godina kasnije čitao Ludensovo. Vrlo dobra i nostalgična priča, a Eskim puno bolji nego u kasnijem pojavljivanju kao neranjivi.
Pitka i jednostavna, dinamična i zabavna priča, a kvalitetna = Nollita.
Kakve veze ima Donaverov karavan s nostalgijom? Strip je na ovim prostorima prvi put objavljen 2006. A to je za vas, koji ste prešli prag srednjih godina, bilo koliko jučer.
Strip jeste novije proizvodnje, ali meni je jako drag.
1. Nešto iz Vjesnikove super strip biblioteke. Diabolik ili Pauk. Garth iz BISa isto. Al' u istini nema lijeka protiv nostalgije. haha 2. Bilo bi lijepo još jedan put otkriti Zagora.