Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4808 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5293 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 01/03/2017 : 20:53:33
|
Buddha me je podsjetio na neke starije japanske rpg igrice koje sam kao klinac gutao...dosta teatralno u trenucima kada se najmanje nadate. |
|
|
naker
Advanced Member
4548 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 14/12/2020 : 07:10:31
|
Na momente previše detinjasto i autorov smisao za humor se često razilazi sa mojim, ali kakvo je samo ovo bilo epsko putovanje koje hrani dušu
Osam tomova na 3.000+ stranica gde se ni u jednom momentu nije osetila dosada niti zamor materijala već samo glad da nastaviš dalje stranicu po stranicu Kao što i likovi iz ove odiseje prelaze sa jednog iskušenja na drugo na svom dugom putu u potrazi za prosvetljenjem i konačnim odredištem - nirvanom
Ep o budizmu ali sa toliko puno humanizma i ljudskosti i prožet sa jednostavnom, univerzalnom istinom koja nažalost i dan danas ostaje nedokučiva za mnoge, čini ovaj strip prigodan za maltene sve uzraste
Tezukin Buda je obavezna lektira stripa i hvale vredan izdavački poduhvat |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 14/12/2020 : 08:37:29
|
quote: Originally posted by naker
Na momente previše detinjasto i autorov smisao za humor se često razilazi sa mojim ...
U počecima "druženja" sa Tezukom sličan je bio i moj doživljaj, ali poslije sam se navikao i sa simpatijom prihvatio. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/07/2021 : 16:23:00
|
Od danas je u prodaji drugo izdanje prve knjige, za sve one koji su propustili kupiti prvo na vrijeme! Nema na čemu!:) |
Trouble will find me |
|
|
don_draper
Advanced Member
4351 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 25/09/2021 : 20:12:44
|
Kapilavastu
Hvala Fibri na reprintu ovoga, nisam duljio oko nabavke ovoga sad na ljeto jer slutim da je u pitanju remekdjelo koje sam nepravedno zapostavio.
Iako o Buddhi ne znam previše, u ovom stripu sam itekako uživao. Koliko sam primjetio, detalji nisu pretjeranoo povijesno precizni i Tezuka si je uzeo podosta umjetničke slobode ovdje. Na jedan iznenađujuće duhovit i lucidan način stvara se epska biografija začetnika jedne religije. Ima dosta pošalica koje su van tadašnjeg vremenskog konteksta (Coca-Cola) te skrivene karikature raznih sporednih aktera (svinjske glave). Priča ide vrlo brzo, sve se odvija dinamično, a opet ima neku unutarnju logiku i teče besprijekorno. Povlači se tema socijalne nepravde, duhovnosti i mesijanskog spasa. Velike stvari ovdje Tezuka ubacuje, a prikazuje ih na tako jednostavan i široko prihvatljiv način. Vizualno mi je puno snažniji od Kirihita kojeg sam ranije čitao. Prizori preko cijele stranice su sjajni, crtež odlično varira od ozbiljnog preko karikaturalnog i jednostavnog pa do sjajnih akcijskih scena. Kompletan strip što bi se reklo. Bez ikakvih premišljanja ovaj serijal nastavljam. Pošto stvarno ne mogu naći nekakvu suvislu manu i dojam tijekom i nakon čitanja je izrazito pozitivan ovaj strip dobiva čistih 5/5. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
don_draper
Advanced Member
4351 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 30/10/2021 : 18:38:09
|
Četiri susreta
Nastavlja se Buddha u slicnom ritmu i s pregršt zapleta i svakojakih čudnovatih avantura na putu. Ovaj put upoznajemo Siddharthu kao klinca u sazrijevanju i naziremo neke karakterne crte koje će ga pretvoriti u ono po čemu je poznat u svjetskoj kulturi i povijesti. Iako radnja postaje konkretnija, malo je previše vrćenja u krug bilo ovdje i bilo je na mahove repetetivno čitati premišljanja i patnje mladog Siddharthe. Naravno, knjiga je većinski na vrlo visokom nivou i ima prizora i scena dostojnih veličanstvenog epa kao što je Buddha. Neću biti prestrog pa mogu reći da nije došlo do značajnijeg gubitka na kvaliteti. Možda malo usporavanja ritma uoči još bitnih događaja, definitivno u direktnoj usporedbi ispod prve knjige. 4.5/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Topic |
|