Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Shaner
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
7428 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Hajo
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/255thf6.jpg.gif)
1895 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 03/02/2017 : 15:23:57
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by Hajo
Hvala, momci. Nego, jesu li Živi Mrtvaci 1 reprint ili samo doštampano prvo izdanje?
Koja je zapravo razlika? ![](icon_smile_blush.gif)
Sigurno nije samo "dostampao" par stotina primjereka stripa koji ima zapisanu nakladu? Ili je? ![](icon_smile_big.gif)
Možda se varam, ali mislim da nema nikakve razlike između ta dva izdanja, apsolutno nikakve. Da li se po nečemu vidi da je riječ o različitim izdanjima??? Neka me netko ispravi ako griješim.
|
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Poli
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 03/02/2017 : 15:36:12
|
Koliko mi je poznato, pise na izdanju. Razmisljam ... ali mislim da nemam nijedan Fibrin reprint doma pa tako ne mogu provjeriti (jedino KP 1-12 ali to nije "pravi" reprint, posto je drugi izdavac u pitanju). Ako nije na poleđini (kao kod LL), mislim da je sigurno unutra u impresumu.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29471 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21326 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/02/2017 : 19:58:50
|
jeste da je tematika rasprodatih izdanja na drugom topiku (Fibra,stanje na skladištu),ali kad već trenutno pričamo o tome ovde,moram reći da sam blago razočaran činjenicom da nijedan Žerom Bloš još nije otišao,sa obzirom da je na stalnom popustu od 50%!!! A pogotovu što se radi o sjajnom serijalu,koga je Fibra kompletirala u ekspresnom roku i nudi po fenomenalnoj ceni ( 25k/400din po albumu - k'o faking kiosk boneli sveska).U međuvremenu se nakupilo i za peti integral,ali ne želim sa da smaram Markosa o planu za njegovo objavljivanje. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 03/02/2017 19:59:40 |
|
Torghal
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/am119.gif)
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Hajo
Senior Member
![](AvatarUpload/255thf6.jpg.gif)
1895 Posts
Member since 26/12/2008 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
![](AvatarUpload/Fade2BlackCOVER_AVATAR.jpg)
Croatia
6358 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 04/02/2017 : 08:12:02
|
quote: Originally posted by anto
jeste da je tematika rasprodatih izdanja na drugom topiku (Fibra,stanje na skladištu),ali kad već trenutno pričamo o tome ovde,moram reći da sam blago razočaran činjenicom da nijedan Žerom Bloš još nije otišao,sa obzirom da je na stalnom popustu od 50%!!! A pogotovu što se radi o sjajnom serijalu,koga je Fibra kompletirala u ekspresnom roku i nudi po fenomenalnoj ceni ( 25k/400din po albumu - k'o faking kiosk boneli sveska).U međuvremenu se nakupilo i za peti integral,ali ne želim sa da smaram Markosa o planu za njegovo objavljivanje.
Op, ajd bacim pogled na privju Jeromea pa mozda pazarim ![](icon_smile_blush.gif) A moj zakljucak po ovome je da 5og integrala nebude, jer se ocito strip ne prodaje ![](icon_smile_disapprove.gif) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 04/02/2017 08:20:57 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Muten roshi.jpg)
Croatia
12950 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6358 Posts
Posted - 04/02/2017 : 10:21:47
|
Procitao privju Jerome-a, simpaticno, kid friendly, razmislim jos dal cu uzet. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 04/02/2017 10:22:29 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6358 Posts
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10458 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 04/02/2017 : 12:50:53
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Procitao sam oba, zaboravio napomenut.
prve dve priče, u kojima scenario potpisuju Makyo i Le Tendre, su mi pomalo konfuzne (druga mi je nešto bolja), a i crtež je lošiji nego u kasnijim epizodama.Ali dajem im prelaznu ocenu.
treća priča, u kojo sarađuju samo Makyo i Dodier, napreduje i scenaristički i crtački, mada i tu priča ima određenih šupljina.
četvrta, gde sve odrađuje Dodier, je bez greške - ooodličan BD krimić, sa prelepim crtežom i tečnom i tačnom pričom.Dodier znaznanje.
...
3,4
Meni su ova dva integrala seli ko budali šamar.Da sam ih platio po punoj ceni ne bih žalio. Evidentno je kako Dodier napreduje i crtački i scenaristički iz epizode u epizodu. Što se tiče crteža, on mi je sjajan.ZA razliku od mnogih poznatijih crtača gde svi likove liče jedni na druge, kod Dodiera je prosto neverovatno kako svako lice ima svoj pečat - mislim da ne postoje dve osobe u stripu koja i malo sliče; a toliko ih se mnogo pojavljuje.A tek kako čovek oslikava Pariz, njegove uličice,stare zgrade,krovove,sela,male varošice.Ja sam očaran detaljnošću i vernim prikazivanjem svega ovoga.
Priča mi je takva da jedva čekam da uhvatim slobodan trenutak da joj se prepustim.Ne daje Dodier neke glamurozne slučajeve da budu rešeni,već kroz neke svakodnevne i obične "nezgodacije" teku Žeromove avanture.U prvom integralu se u skoro svim pričama već na polovini (ako ne i pre)naslućuje ne samo ko je krivac, već i zašto i kako je došlo do kriminalnog dela.Ali pravo je čudo kako to ni najmanje ne umanjuje kvalitet stripa - jednostavno se uživa u neobičnim (a tako realnim) postupcima likova, u njihovim dijalozima,... A onda sa prvom dvodelnom pričom, scenariji postaju i komplikovaniji,i još kvalitetniji.Kraj priče Pismo me je rasturila koliko je tu bilo jakih emocija.
Dvadeset objavljenih albuma Žerom Bloša za šest meseci, pa još sve to za 25 kuna po epizodi u luksuznom izdanju, je za mene jedna od najlepših stvari koje su mi se desile za zadnjih pet godina od kada skupljam strip albume.
|
Edited by - anto on 04/02/2017 13:01:03 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
![](avatars/aragorn2.gif)
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 06/02/2017 : 15:04:03
|
![](https://s28.postimg.org/gtna71wzh/000.jpg)
Dieter Lumpen 8/10
Nisam nikada prije čitao Dietera Lumpena. Kakvo zabavno ime!? Nisam znao što me čeka i nisam ostao razočaran! Album se sastoji od više kratkih i dužih priča koje prate dogodovštine glavnog junaka po cijelom svijetu. Put ga vodi od Istambula, pa Afrika, Indija, Karibi, sjeverna amerika, Venecija, Kina... Teško mi je odrediti vrijeme radnje Dieterovih pustolovina, ali nekako mi izgleda kao vrijeme poslije Drugog svjetskog rata ili možda malo prije. Zanimljive priče različitih tema, a sve na kraju završava na zanimljiv i nepredvidljiv način što može biti samo pozitivno! Što se tiče crteža... maestralno! A što se boja tiče, fenomenalno! Užitak je samo prolistati ovo bez da se pročita i jedna riječ. Malo sam stripova u životu pročitao sa boljom kombinacijom crtež-boja. I sve je to sam napravio Ruben Pellejero.
Jedina zamjerka ovom stripu, ali to je samo moje subjektivno mišljenje, je da mi je Dieter Lumpen dosadan lik. Nije On jedan Corto Maltese ili Mister No. Ili možda Hombre i Frank Cappa. Sporedni likovi su mi zanimljiviji i malo njegovih poteza, gesti i rečenica će mi ostati u sjećanju.
Inače, tko nije čitao, preporučam! ![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_cool.gif) |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 06/02/2017 : 15:13:20
|
ovo je jedan od prošlogodišnjih albuma koje sam preskočio,a mislim da bi mi se baš dopali.Tu su još i:Časni ljudi,Pogrebnik,Jedna noć u Rimu i Danas je poslednji dan ...(eventalno i Huan Solo) |
Edited by - anto on 06/02/2017 15:22:44 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
![](avatars/aragorn2.gif)
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7428 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 06/02/2017 : 17:34:51
|
ovo je jedan od prošlogodišnjih albuma koje sam preskočio,a mislim da bi mi se baš dopali.Tu su još i:Časni ljudi,Pogrebnik,Jedna noć u Rimu i Danas je poslednji dan ...(eventalno i Huan Solo)
Sve mogu razumjeti, ali da si preskočio Časne ljude nikako. Nabavljaj to pod hitno, na moju odgovornost.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/02/2017 : 17:47:51
|
quote: Originally posted by Shaner
ovo je jedan od prošlogodišnjih albuma koje sam preskočio,a mislim da bi mi se baš dopali.Tu su još i:Časni ljudi,Pogrebnik,Jedna noć u Rimu i Danas je poslednji dan ...(eventalno i Huan Solo)
Sve mogu razumjeti, ali da si preskočio Časne ljude nikako. Nabavljaj to pod hitno, na moju odgovornost.
anto vise ne cita gibrata, zao mi je |
Edited by - kasper on 06/02/2017 17:48:23 |
|
zare80
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/aragorn3.gif)
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 06/02/2017 : 18:22:55
|
quote: Originally posted by Shaner
Casne ljude nabavi prve od svega ovoga sto si nabrojao. Neces se razocarati |
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8781 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 06/02/2017 : 20:50:33
|
Dobri su Časni ljudi, ali Dieter Lumpen mi je puno bolji strip. Baš je vrh. |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 06/02/2017 20:53:55 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 06/02/2017 : 23:09:06
|
@shaner ok,dogovoreno! @zare80 pa gde si bre prijatelju;slabo nam svraćaš na forum,a lepo je videti te ovde! |
|
Mrkva
Senior Member
![](AvatarUpload/rsz_img_20170624_141332.jpg)
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 07/02/2017 : 08:32:02
|
Časni ljudi imaju odličnu atmosferu, čovjek ne moze skinuti osmijeh s lica kad ih čita. A evo i sad kad ih se sjetim, dođe mi da sve ostavim i odem piti vino i čitati Shakespearea, iako nisam pretenciozna osoba (jako). :) |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|