E da je ovako s Američkom odisejom na kioscima u mekanom uvezu s cijenom oko 60 do 80 kuna Naravno sve od Zagora kronološki ,mekani uvez,malo kvalitetniji papir s kolorom, ZAGOR KOLOR KLASIK
Po koji put Americka odiseja? Zar je nisu do sada vec jedanput objavili ovi iz BAOa? I neko bese nije bio zadovoljan materijalom, mislim bas ti solare.
Na ovo sam mislio, pobrkao sam loncice. U pitanju je Zagor prica.
Originally posted by solar
Za razliku od odličnog Dragonero izdanja, ovaj reprint "Zagor priča" u koloru i u A4 nije ispunio moja očekivanja.
- Dok Dragonero ima sjajni, kvalitetni parir, ovdje je onaj grublji, lošije kvalitete - Kolor je isti kao i u Libellus tj. "collezione storica a colori" izdanju, tzv. tvornički, bezvezni - Table nisu dovoljno oštre tj. neadekvatne su za A4 format, vjerovatno nisu imali originale budući je to stara priča ili ih nije bilo toliko briga pa su samo povećali već postojeće fajlove iz kolor-reprinta, uglavnom - nisam zadovoljan.
Slazem se, besmisleno je objavljivati u tom formatu ako nemaju originale. Ko zna gde li su originalne table?
Originalne table su najvjerovatnije rastrcane po svijetu kod raznih kolekcionara/fanova. Inace, ako su materijali (skenovi) dobri nema uopce problema da se strip stampa u vecem formatu.