Moze li mi neko objasniti kako ide izdavanje DD kod Ludensa i Veselog, gledam sad na pretrazivanju, epizode koje imaju kod VC, nedostaju kod LU, a zadnja dva broja i kod jedni i kod drugi su ista.
Ludens je preskočio brojeve od Nepoznatog svijeta do Obiteljskog portreta koje izdaje u extra seriji. VČ je došao do Obiteljskog portreta pa se epizode poklapaju.
Hvala druze i jos nesto, kontam da skupim kolekciju, ali u dilemi sam koju uzeti. Sta bi mi ti preporucio VC ili LU. Koja je bolje odradjena?
Obje imaju svojih mani (VČ loš otisak, Ludens slab prijevod), no s nijednom nećeš požaliti. Ipak ti je možda bolje uzeti VČ zato jer ide kronološki, bez ovih Ludensovih preskakanja. Preporučio bi ti i starije Ludens extra brojeve, zbilja ima odličnih priča.
Hvala druze i jos nesto, kontam da skupim kolekciju, ali u dilemi sam koju uzeti. Sta bi mi ti preporucio VC ili LU. Koja je bolje odradjena?
Originalni brojevi: 1-88 - Slobodna Dalmacija Extra (1-12 + Ludens Extra 13-88). Tu nedostaju 4 broja (27, 30, 39, 48). To mozes naci samo u Dnevnik izdanju i u VC KI (kolekcionarsko izdanje) i Libelus biblioteka (9,10,13,16). 89-209 - Slobodna Dalmacija (1-60), Ludens (61-126), Ludens Extra (27, 30, 39, 48, 89). Tu nemas izbora :D 209-325 - Veseli Cetvrtak (1-116), Ludens Extra (90-109) - originalni brojevi 210 do 229). Ludens redovna (127-152) - originalni brojevi od 300 do 325). Ludens 127 (originalni 300) nije u boji - VC91 je u boji. Isto i Ludens Extra 104 (originalni 224) nije u boji - VC15 je u boji.
Moze li mi neko objasniti kako ide izdavanje DD kod Ludensa i Veselog, gledam sad na pretrazivanju, epizode koje imaju kod VC, nedostaju kod LU, a zadnja dva broja i kod jedni i kod drugi su ista.
Zar se nije prije početka preporoda govorilo da će Medda biti zadužen za Almanah/Magazine ediciju koja će se baviti Blochom u mirovini? Vidim da je ovo već drugi broj magazina gdje je obje priče napisao Ostini pa ono...
Ko nije nabavio epizodu apsolutno preporucujem da to uradi sto pre, sjajna prica koja se bavi mnogim ozbiljnim temama na nepretenciozan i poetican nacin. Pravi uzas svakodnevice! Odlicna recenzija kolege Sarghana, neka pise sto je moguce vise! I evo linka i za sjajnu analizu meni omiljenog Dilandologfila sa foruma mhejla: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=268&TOPIC_ID=36831#1890797