forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 20. Crtani romani šou - Zagreb Comic Con
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/05/2017 : 21:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Počinje Crtani romani šou: Velika izložba posvećena Dylanu Dogu i Modesty Blaise:

http://www.index.hr/black/clanak/pocinje-crtani-romani-sou-velika-izlozba-posvecena-dylanu-dogu-i-modesty-blaise/969162.aspx
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 10/05/2017 : 22:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Počinje Crtani romani šou: Velika izložba posvećena Dylanu Dogu i Modesty Blaise:

http://www.index.hr/black/clanak/pocinje-crtani-romani-sou-velika-izlozba-posvecena-dylanu-dogu-i-modesty-blaise/969162.aspx

Ha, Mrki kao D.D. :D

Ljetos na kavi, nakon nekog, paaaa koncerta tradicionalne japanske glazbe, i ta spika, ovaj što je filmski kritičar njemu, ti si ono D.D. pljunuti

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/

Edited by - andjusticeforall on 10/05/2017 22:42:46
Go to Top of Page

Golub
Average Member

Croatia
568 Posts

Member since 01/02/2017

Posted - 11/05/2017 : 09:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Golub a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

quote:
Originally posted by solar

Ha, Mrki kao D.D. :D

Ljetos na kavi, nakon nekog, paaaa koncerta tradicionalne japanske glazbe, i ta spika, ovaj što je filmski kritičar njemu, ti si ono D.D. pljunuti

To sam isto i ja pomislio nakon što sam ga gledao u jednoj predstavi u VT kazalištu. Pravi DD.
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1048 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 12/05/2017 : 07:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by CRŠ

quote:
Originally posted by nenno

Mogu li se brojevi za crtanje i potpisivanje u popodnevnom terminu (subota) dobiti ujutro tj. prijepodne?

Pravila vezana za brojeve za crtanje i potpisivanje ćemo objaviti večeras ovdje na forumu i na našoj Facebook stranici pa molim za malo strpljenja.

????????????????????????????????????????????
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10347 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/05/2017 : 09:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by www2

quote:
Originally posted by CRŠ

quote:
Originally posted by nenno

Mogu li se brojevi za crtanje i potpisivanje u popodnevnom terminu (subota) dobiti ujutro tj. prijepodne?

Pravila vezana za brojeve za crtanje i potpisivanje ćemo objaviti večeras ovdje na forumu i na našoj Facebook stranici pa molim za malo strpljenja.

????????????????????????????????????????????

+1
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 12/05/2017 : 09:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
ima informacija na njihovom FB profilu, vjerojatno će u uskoro osvanuti i ovdje :)

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 12/05/2017 : 09:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Kopirano sa Facebooka:

Objašnjenje crtanja za publiku i sistema brojeva: Ako želite da vam neki crtač nacrta crtež po želji i potpiše se, morate doći na štand CRŠ-a sat vremena prije i kupiti serigrafiju, a zauzvrat dobijete broj za crtanje. Jedna osoba u jednom terminu može uzeti koliko god želi brojeva za koliko god crtača (naravno, sve ovisi o tome koliko ih je ostalo jer je količina brojeva OGRANIČENA), ali za svaki broj mora kupiti po serigrafiju. Brojevi su isprintani, s vizualom festivala i imenom, i s preuzetim brojem idete na termin crtanja onoga crtača za kojeg ste uzeli broj. Svi termini crtanja su već navedeni u satnici pa dođite sat vremena prije termina jer brojevi često brzo odu. Pod serigrafije podrazumijevamo potpisane printove u ograničenim i numeriranim serijama Rissa, Berneta i talijanskih crtača. Ako ste broj osvojili putem nagradne igre ovdje, onda ga samo morate preuzeti i ne morate ništa kupiti prije niti doći sat vremena ranije (ali ipak dođite po broj na vrijeme, prije početka crtanja).
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 12/05/2017 : 09:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Iz prijasnjih iskustava, koliko cca kostaju serigrafije?
Idem prvi put pa neznam pojma kako to funckionira.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 12/05/2017 : 09:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Lani je Dylanova (za Recchionija) bila 100 kn ako se dobro sjećam. Ako budu i ove godine tako, vjeruj mi, neće biti gužve.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 12/05/2017 : 14:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
Da, ja prošle godine kupio MM (Alessandrini) i bila je 100 kn, dobio sam broj i za crtež od Hermanna, ali morao kupiti album.....

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

440 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 12/05/2017 : 15:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Nikad nisam nijednog autora do sada žicao za crtež pa ne znam kakva je procedura. Dali ja donesem papir i kakav? Prior za crtanje? ima autor olovku ili nešto? Nije vic fakat nemam pojma.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15636 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 12/05/2017 : 15:27:55  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Jedino si uzmi papir na kojem bi htip da ti bude crtež..to ti je najbolje

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 12/05/2017 : 15:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote
Uvijek me razveseli do razgali kada se za obljetnice upriliči neka novina kako bi se dodatno motiviralo vjerne ljubitelje.
Nekada je to koncertić, nekada gost iznenađenja, pokloni sponzora, a nekada i dodatna mogućnost kupovine serigrafija (zbog ovako zvučnog naziva koji laicima djeluje pompoznije, nekima je za kopiju crteža lakše izdvojiti poveliku sumu), a da bi se, kako piše u propozicijama, zauzvrat dobio potpis ili crtež.
Budu li cijene kao i prošle godine, nadam se da će prostor Doma HDLU-a biti dovoljan za traženi broj serigrafija.

Obljetnica se ne slavi rečenicama o OGRANIČENOM broju crteža na prodaju (ako ćemo cjepidlačiti, SVE materijalno ima ograničenoj broj).

Ma pustite sirotinju da se veseli!
Pa zamislite da se, zbog te ograničenosti, nađe neki šeik pa kupi sav ograničeni tiraž (dobro sad, šeiku bi se svidjela samo Sharaz De te Pet bagdadskih pripovjedača, a ne tamo neki Batman ili gola Klara), pa crtač cijeli dan radi samo za šekija. 😃
Jer, pazi, jedino nije ograničen broj serigrafija (počinje mi se sviđati ova riječ) koje pojedinac može kupiti. Sjajno!
Naravno, šeik ne mora biti s Bliskog istoka. Može to komotno biti vodeći neke firme u stečaju jer, logično, on jedini ima.

I opet, obljetnica se ne slavi rečenicama o OGRANIČENOM broju crteža na prodaju koji su uvjet za potpis, tj. za komunikaciju između umjetnika i nas.

Ali ramišljanja ne smiju biti ograničena. Posebno kada se misli o ljudima kojima se uskraćuje neko veselje. Ljudima koji, barem takvih kod nas ima, nešto vole, a nemaju puno više od ljubavi i radosti te možda nešto novca koji su izdvojili za knjižničku članarinu, a možda i za primjerak strip-albuma, češće za kiosk izdanja.

Ne mislim tu na sebe. Na svoju veliku žalost ove godine, nakon valjda 11 uzastopnh godina, neću moći prisustvovati lijepom događaju.
A ja sam i pun para. Naime, kolega iz studentskih dana koji radi za Algoritam obećao je sa mnom podijeliti cijelu buduću plaću.
Pa razmišljam, jer hladne, bezdušne serigrafije mi za razliku od stripova ništa ne znače, bih li, da sam tamo, na štandu samo ostavio novac za potpise i crteže ili bih osobno strip-autorima platio potpisivanje, a možda i crtež... 😀

Ne volim kada je nešto OGRANIČENO. Ne volim ograničenost.
Volim kada je nešto prožeto ljubavlju i predanošću. Volim vidjeti kako se ljudi tamo druže i koliko im znači što im je neki autor rekao hvala u obliku potpisa ili crteža.

Volim što sam, kao i mnogi prijatelji, davao veliku podršku CRŠ-u svojim dolaskom i praćenjem cijelog programa i druženjima s autorima. I želim da CRŠ i sve dobro poživi, posebno stvari koje nas čine jednakima u jebenom materijalnom društvu.

Da, ne volim ograničenost.
Volim kada je nešto poput broja crteža, ljubaznosti, zahvalnosti, strpljenja i vremena koje je gospodin Font jedne prethodne godine proveo crtajući za svoje fanove - NEOGRANIČENO!
A nije jedini!

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 12/05/2017 15:39:06
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10347 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 12/05/2017 : 17:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
@H.Coe

Dobar komentar.

Nećeš moći doći niti jedan dan?

Između ostalog, veselio sam se i da ću tebe moći pozdraviti na CRŠ-u.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 12/05/2017 : 21:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
CRŠ i na službenoj Bonellijevoj stranici:

http://www.sergiobonelli.it/notizie-flash/2017/05/11/news/30-anni-di-dylan-dog-in-croazia-1001094/
Go to Top of Page

tomassi
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 04/10/2007

Posted - 13/05/2017 : 14:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tomassi a Private Message  Reply with Quote
Jučer nije bilo gužve i uspio sam dobiti potpis Fonta i slikanje s njim, na kupljen strip Libellusa, zaista nije bilo nikakvih problema, djevojke koje kontaktiraju s njim su odradile komunikaciju i gospodin Font je vrlo rado stavio potpis i bio raspoložen za slikanje.. Odlično..!!
:)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26823 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/05/2017 : 15:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ima li dobra dusa koja ce poslikati serigrafije da i mi odsutni bacimo oci na ta blaga?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 13/05/2017 : 16:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ima li dobra dusa koja ce poslikati serigrafije da i mi odsutni bacimo oci na ta blaga?

Tafra

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

maddjuro
Average Member

672 Posts

Member since 08/01/2008

Posted - 13/05/2017 : 17:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send maddjuro a Private Message  Reply with Quote
kupih 2 serigrafije potpisa poradi i uspio dobiti potpis bez da sam morao kupiti i treću. A za crtaje mi je bio "bed" tražiti autora da nesto skicira jer je dosta ljudi čekalo svoj potpis pa nisam htio kao neki o po pola sata okupirati autora. A za slike tih serigrafija; imas ih na faceu CRŠa

tu su dvije (naravno bez reklama su orginali)
Ova nažalost nije bila u boji
https://9gag.com/gag/aG1q57X

https://9gag.com/gag/aZmK58V

Edited by - maddjuro on 13/05/2017 17:45:51
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 13/05/2017 : 19:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Meni se nije svidjel nijedna serigrafija, ali sam uzeo Bouncer integral i majicu na Jera od prosle godine.
A evo i par malo losijih slicica sa moba, em nisam neki fotograf em sam opalio manje od 10ak slika:

I jedina osoba koju sam ja tamo uspio prepoznat je Markos, dao covjeku ruku i uteko dalje.

Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 13/05/2017 : 20:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
@DiSkAch

Steta sto te nisam vidjela, sljedeci put se dogovorimo preko PM-a, nadam se!

E vako.

Puno hvala mom anđelu cuvaru Peyi, s kojim se, nazalost,na kraju nisam vidjela, ali je bio logisticka apsolutna potpora od prvog do zadnjeg koraka, ukljucujuci i bodrenje oko moje lose voznje auta :) skoro pa sam uvjerena da sam zato dobro odvozila.

Hvala onom liku na Fibrinom standu koji mi je oprostio 2 kune.

Hvala tati lika od kojeg sam kupila Epilepticara, koji je mislio da se pokusavam cjenkati pa mi je priredio dugacku ispriku zasto to ne moze. I hvala mu sto je pravilno uocio kakav sam ja ulov od zenske :)

Bilo mi je super vidjeti sve izlozbe, velike pohvale svim autorima. A jos vise od svega, bilo je krasno vidjeti sve te zene i djecu :) bila sam prvi put, ali definitivno ne i zadnji :)

Edited by - Mrkva on 13/05/2017 20:24:42
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 13/05/2017 : 20:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
E da zaboravio sam rec da su mi oone table sto su bile izlozene u djecijem dijelu prekrasne, sve prsti od boja i crtezi su bas predivni, samo sam zaboravio kako se stripovi zovu :(

@mrkva: A neznam ja dal bi te prepoznao, vidio sam samo jednu sliku tamo u svastari, ali da mogli smo se dog...a hebat ga drugi put.

Nego jel jos netko bio gore cekao crtez/potpis kad se onaj PTSP-ovac poceo derat na decka koji je imao nacrtane kao neke rane po licu i ruci onako iz cista mira, nesto o lopatanju govana, domovinskom ratu i guzenju u JNA...bilo je ''malko'' neugodno?

Edited by - DiSkAcH on 13/05/2017 20:32:40
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/05/2017 : 22:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Diskach, tebe sam vidio dok si pruzao ruku Markosu mislim, ali nisam bio siguran da si ti.
Mrkvu nisam vidio, a bio sam sveprisutan, sto znaci da se skrivala.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 13/05/2017 : 22:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Diskach, tebe sam vidio dok si pruzao ruku Markosu mislim, ali nisam bio siguran da si ti.
Mrkvu nisam vidio, a bio sam sveprisutan, sto znaci da se skrivala.

Ja mislim da sam ja tebe vidjela. Sad imas neku poduzu kosu, jel? Duzu s jedne strane? Ne volim se javit pa se zeznut, to mi je sramotno. Pricala sam s Djeskom i andjusticeforallom i tim striposovcima koje polu-znam i otprije, a sto se tice stvaranja kontakta s forumasima, opet mucak, nazalost.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/05/2017 : 22:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Jok, kratka kosa na sve strane.
Dobro da se nisi javila.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000