Chris Cornell, frontman Soundgardena i Audioslavea je mrtav u 52. godini. Ne mogu vjerovati Ostao je jos samo Eddie Vedder od Seattle giganata. Jos jedan komadic mladosti otisao...
Meni najdraži vokal sa Seattle scene 80-ih i 90-ih i definitivno jedan od najjačih Rock vokala uopće. Šteta, u Lisinskom je prošle godine bio odličan... :-(
Women would be wonderful if we could fall into their arms instead of their hands...
Sjecam se kad samo kao srednjoskolac vrtio kasetu Superunknowna do iznemoglosti i za neke vokalne dionice sam govorio "ovo je nemoguce izvuci uzivo". A onda sam ga cuo uzivo...
Btw, iskreno se nadam da njegov brat Eddie Vedder cuva svoje zdravlje.
R.I.P. Meni njegov glas nije bio pretjerano dobar, ali to sad nije bitno... Zato su mi neke pjesme, koje je otpjevao, bezvremenske... Onaj live na Cubi, Audioslave-a je nevjerovatan... Soundgarden, Temple of the dog... Ostace zapamcen.
SOUNDGARDEN je inace usred sjevernoamericke turneje, sinoc su odsvirali koncert u Detroitu za koji se ispostavilo da je posljednji. Nedugo nakon toga Cornell je preminuo. Sutra su trebali svirati u Columbusu.