Asterix_30 Gali na galiji --------------------------- Naslov originala: LA GALÈRE D’OBÉLIX Tekst i crtež: Albert Uderzo Izdavač: Bookglobe - Strana knjižara d.o.o. Prevoditelj: Darko Macan Lektor: Josip Sršen Kolor: 218 x 287 mm Meki uvez: 39,90 kn Tvrdi uvez: 75,00 kn
Puno bolje od čarobnog saga. Ima par urnebesnih situacija oplemenjenih natruhama stereotipova/političkih nekorektnosti. You know, onih elemenata zbog kojih se Asterix voli i u zrelijim godinama Nebitna stvar ali mi je zapela za oko: Asterix se ovdje uzdaje u Eolovu pomoć. Budući da je Eol grčki a ne galski bog vjetra možemo zaključiti da je Asterix openminded europski poganin. Što je cool (osim ako nije lapsus)! Macan je ovdje također jako dobar! Zasmetala su mi možda dva previše arhaična/pjesnička izraza koji malo razbijaju ritam ali ništa strašno.
Dobro, puno bolje od Saga. Fore su bolje i ljepše raspoređene. Priča mi opet malo šteka, narativno se paralelne priče lijepo odvijaju ali kao da to nije dovoljno na kraju ubace jednu potpuno novu?? Ne razumijem zašto...