Kad je s Chicom posjetio pleme, otkrio je da vlada epidemija ušiju. Svi ostali iz plemena pristali su ih istrijebiti, samo je ovaj odlučio biti svoj i drugačiji. I tako mu je Zagi morao očitati bukvicu...
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Pročitao prvu priču Čovjek koji je vidio budućnost i na kraju je ostavila solidan dojam. Ipak, ne razumijem toliko često forsiranje klišeja o indijancu unutar nekog plemena koji želi svim silama krenuti na ratnu stazu protiv bijelaca. To se prečesto ponavlja, a nemoguće je da se uvijek nađe neki naivac koji misli da će time dugoročno postići neku veću korist. Izuzev toga nemam većih zamjerki, možda malo na kraju predvidljivo. Dobra je ona fora sa lažnim Zagorom u viziji, iako nije bilo teško pogoditi o kome se radi kada se pojavio na stijeni prilikom atentata na vojnike.
Druga priča Otpadnici je tematski toliko puta ispričana na ovaj ili onaj način, a ovdje je još napravljen scenaristički propust koji bode u oči. Zagor hoće da se prijavi u brigadu otpadnika i uopće ne pokušava sakriti svoj identitet bez obzira što je nadaleko poznat kao zaštitnik indijanaca. Uloga onog Haskella je neiskorištena a ubacivanje austrijskih agenata nepotrebno, napravljen je mix svega i svačega koji u završnici tvori slabašnu političku zavrzlamu. Sam kraj je na silu razvučen samo da bi maxi imao svojih standardnih 288 stranica.