forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 BOOKGLOBE PREDSTAVLJA: ALIX SENATOR 1 i 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/01/2017 : 17:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Pročitao prvi dio i nemam volju za nastavcima.
Previše nezanimljivih likova u povijesnom razdoblji kojeg jako volim. Scenarij- mislim da uopće nisam osjetio neku priču a likovi su svi nekako nezanimljivi. Ko da karton blebeće s kartonom.
Crtež - kadriranje je ok ali stil mi nikako odgovara: šablonske linije i nedinamičan prikaz stvaraju dojam slikovnice a ne stripa

Ako ne trčim pred rudo (jer možda kasnije postaje bolje) ovo mi vuče na totalni promašaj od stripa i nije mi uopće jasno kako je dobio financijsku potporu od grada. Moglo je to radije otiću u nekog Pratta, Asterixa ili Usagija

Bok, kako si.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12911 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 07/01/2017 : 19:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Cromwell

Pročitao prvi dio i nemam volju za nastavcima.
Previše nezanimljivih likova u povijesnom razdoblji kojeg jako volim. Scenarij- mislim da uopće nisam osjetio neku priču a likovi su svi nekako nezanimljivi. Ko da karton blebeće s kartonom.
Crtež - kadriranje je ok ali stil mi nikako odgovara: šablonske linije i nedinamičan prikaz stvaraju dojam slikovnice a ne stripa

Ako ne trčim pred rudo (jer možda kasnije postaje bolje) ovo mi vuče na totalni promašaj od stripa i nije mi uopće jasno kako je dobio financijsku potporu od grada. Moglo je to radije otiću u nekog Pratta, Asterixa ili Usagija

Nije ništa bolje.

Have mercy
Go to Top of Page

hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/03/2017 : 14:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Send hrvoje23 a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by teller

Vredi li taj Alix, još se predomišljam????...
napalila me reklama na novom Dilanu.
Niko ništa ne komentira..nije vrijednio ili...

Kao i slični francuski albumi povijesne tematike. Krimić, zavjere, ubojstva, mijenjanje lokacije.
Po meni dosadnjikavo, ima akcije, pa u konačnici možeš prolistati.
Ako su ti se svidjeli Orlovi Rima, i ovo će.

A cijena je previsoka za kvalitetu. Ako se dobro sjećam na predlistu stoji da je štampano uz potporu i Grada Zagreba.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19286 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 28/03/2017 : 20:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote

Originally posted by hrvoje23

Originally posted by teller

Vredi li taj Alix, još se predomišljam????...
napalila me reklama na novom Dilanu.
Niko ništa ne komentira..nije vrijednio ili...

Kao i slični francuski albumi povijesne tematike. Krimić, zavjere, ubojstva, mijenjanje lokacije.
Po meni dosadnjikavo, ima akcije, pa u konačnici možeš prolistati.
Ako su ti se svidjeli Orlovi Rima, i ovo će.

A cijena je previsoka za kvalitetu. Ako se dobro sjećam na predlistu stoji da je štampano uz potporu i Grada Zagreba.

hvala care..prolistat cu jednom pa mozda...Orlovi su mi ok ali ne svrsavam na tu tematiku...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 28/03/2017 20:02:13
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6392 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 06/08/2017 : 08:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Posudio u knjiznici ova prva dva albuma i moram reci da se meni ovo jako svidjelo (mala napomena, i Orlovi Rima su mi odlicni pa cisto za referencu), crtez je jako dobar, premda likovi izgledaju kao oni alieni iz X-Filesa (ako me sjecanje ne vara...) jer svi imaju jako jako tamne oci tj potpuno crne pa to malko narusava izgled. Price su OK, i ajmo reci da je ovo kao neki detektivski strip smjesten u doba starog Rima (koje isto tako obozavam). Nisam citao daljnje brojeve premda imam spremne skenove, a ovo cu kupit sigurno, ako BG nastavi izdavat, zasad nedam 200kn za samo 2 broja i veliku mogucnost ne nastavljanja objavljivanja ostatka serijala. Izdanje je inace vrhunsko, ali je cijena ipak malko prevelika.
Inace price su svaka za sebe, premda u cijelini tvore jednu vecu pricu.

Evo primjer tih tamnih ociju, i takve oci imaju svi likovi u stripu osim slijepca koji ima skroz bijele oci:

Jos samo moram procitat Murenu za koju vecina tvrdi da je naj BD smjesten u doba starog Rima.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 06/08/2017 08:26:01
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27448 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/05/2018 : 13:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
izašli novi albumi

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17434 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 12/05/2018 : 14:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pa najavljeno je u nekoj drugoj temi već:

Edited by - delboj on 12/05/2018 14:09:36
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27448 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/05/2018 : 15:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
nisam napisao da sam otkrio ameriku:)

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21623 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2021 : 15:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Mangin&Demarez:Alix senator 1 - Orlovi krvi (Bookglobe)
Mangin&Demarez:Alix senator 2 - Poslednji faraon (Bookglobe)
Mangin&Demarez:Alix senator3 - Urota grabljivica (Bookglobe)

Francuski strip autor Žak Martin (1921.-2010.) je sredinom 50-ih pokrenuo strip serijal Aliks,koji i dan danas izlazi (izlazio je i u bivšoj Jugi u nekim strip časopisima,čini mi se Caku,možda Denisu).Mangin i Demarez pokreću 2012.novi serijal o Aliksu,ali kao pedesetogodišnjaku koji je danas i senator (inače,Aliks je Gal).

U pitanju je svojevrsni politički triler,smešten u svet starog Rima;osim u prestonicu,radnja će biti odvijana i u ostalim rimskim zemljama,Egiptu,Grčkoj...Žanr i scenografija,kakava se samo poželeti može.
U prvom ciklusu,Aliks istražuje smrt Agripe,vojskovođe i zeta cara Avgusta,koga je usmrtio orao;indicije ukazuju da se ne radi o nesrećnom slučaju već o ubistvu,iza koga stoje krupne spletke.
Velika je šteta što fenomenalna ideja nije ispraćena dobrim scenarijem - ovako,imamo radnju koja je pomalo konfuzna (trebalo mi je baš dosta vremena da pohvatam ko je ko i kakve su međusobne veze tih likova),nekako neubedljiva i sve vreme je jasno vidljivo da tu nešto fali,da može i bolje.
Pa ipak,priča se nekako popravlja kako odmiče,i na koncu se čak može reći i da je solidna.
Crtež je sa krupnim i lepim kadrovima,ali kad se bolje zagleda,čini mi se da bi bez boje bio potanak.
3.5/5

Mangin&Demarez:Alix senator 4 - Demoni Sparte (Bookglobe)

U novom ciklusu koji započinje sa 4.albumom i završava se sa sedmim,Aliks i njegovi sinovi (jedan je u stvari posinak) dolaze u Atinu po Sibiinske knjige (ne bi li bile pohranjene u Apolonovom hramu u Rimu),koje je iz proročišta u Delfima pokupio jedan rimski oficir,ali negde u putu ubijen sa pratnjom,pri čemu tragovi ukazuju na spartance;pa je zadatak našeg junaka i da pronađe izgubljene svitke i da reši misteriju ubistva.

Teško je dati ocenu na osnovu jedne četvrtine priče,ali za sada mi je slabije od prethodnog ciklkusa;doduše,i on je počeo slabašno.

BG albumi su sjajni;format veći od A4 i zaista je lep ugođaj držati ih u rukama.Pa ipak,šteta što nisu integralisani po ciklusima,pogotovu što verovatno niko živi nema poverenje u ovog izdavača.Verujem da skoro svi čekaju da se izdaju preostala tri albuma,pa tek tada da uzmu i ovaj.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 08/01/2021 16:26:00
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000