tek sada vidim da na sajtu fali prvo izdanje - ovo gore je samo dopunjeno i donekle promjenjeno izdanje ovoga dole (valja onda zamjeniti i brojeve izdanja UMca?)
Avtor Sitar, Iztok Naslov Zgodovina slovenskega stripa : 1927-2007 / Iztok Sitar ; [notranja slika Tomaž Lavrič] Vrsta/vsebina type of material knjiga Jezik slovenski Leto 2007 Založništvo in izdelava Ljubljana : UMco, 2007 ([Ljubljana] : Potens) Ostali avtorji Modic, Max Lavrič, Tomaž, 1964- Fizični opis 159 str. : ilustr. ; 31 cm Zbirka Zbirka Dos Pesos Opombe 500 izv. Risar, ki se ljubi s stripom ali lik in delo Iztoka Sitarja / Max Modic: str. 159 Bibliografija: str. 149 Izbrana stripografija: str. 150-158 ISBN ISBN 978-961-6445-70-2 : 19,90 EUR Predmetne oznake Strip - Zgodovina - Slovenija UDK 087.5(497.4)(091) COBISS.SI-ID 234663936
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Datum izlazka je bio 27. 9. 2007, a unutra ima svega i svacega.
Mislim, ako stavljamo na sajt Kvadrat i slicne revije (koje su prvenstveno namjenjene clankovima, intervjujima itd., a ne samim stripovima), onda je slicni slucaj i sa ovom knjigom. Ali da, ova knjiga predstavlja povijest slovenskog stripa (hrpa informacija plus prikazane table), kako i sam naslov nalaze. Znaci, nije strip u pitanju, pa se sam odluci.
Možda bi bilo dobro da se sve teoretske knjige o stripu stave zajedno (neovisno od izdavača) pa da imamo celokupan pregled. Dosta je toga izašlo i u Srbiji i u Hrvatskoj pa bi bilo šteta da se ne zna za sve te knjige. Naravno, još puno toga bi trebalo skenirati.
Vojko je rekao da je imao puno posla, pogotovo sa Durangom (ako sam dobro zapamtio). Za sve stripove je dobio materijale u koloru, pa zato sivine.
šteta...ne volim tu umjetno sivinu koja ostaje od kolornog stripa...a i 16 eura bi pregurao na kiosku kupljeno...ovako, ne hvala. ali Vojkotu do poda na ustrajnosti i trudu...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Namucio sam se posto stripa jos nema u knjiznicama/bibliotekama te nema tog podatka na Cobissu, ali sam ga na kraju ipak nasao ... strip ima 212 stranica. Ocigledno se svi oni koji su ga vec kupili ne javljaju ovdje.
Namucio sam se posto stripa jos nema u knjiznicama/bibliotekama te nema tog podatka na Cobissu, ali sam ga na kraju ipak nasao ... strip ima 212 stranica. Ocigledno se svi oni koji su ga vec kupili ne javljaju ovdje.
Nema toliko, ima oko 120 strana ali ne znam ni ja tačno.