forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 561

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/10/2017 : 16:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:
Originally posted by nagor

quote:
Originally posted by Opti

quote:
[br
Zato goinže, uopće me ne iznenađuje ova tvoja reakcija. Nije problem u tebi, nego u filmu.

Koji je to problem u filmu? Jedino šta se da iščitati iz ovog posta je: danas postoji puno cyberpunk filmova, pa stoga film bez kojega oni ne bi postojali više nije zanimljiv. Mislim, kakve to veze ima s ičim lol

Velim, moram ponovno pogledati film. Znam samo da sam kod prvog gledanja ostao skroz ravnodušan, odnosno nije mi bilo jasno zašto je toliko hvaljen taj film. Primjetio samo tu cyberpunk atmosferu. Jedino to je bilo nešto posebno. Ostalo me nije impresioniralo. Zbog toga mislim, da je u vrijeme kad je to bilo nešto novo oduševilo više ljudi i da iz toga Blade Runner vuče većinu tog svog kultnog statusa. I ništa loše u tome. Samo mi se čini da to nije dobro ostarjelo, jer evo Going, predstavnik nove generacije, nije oduševljen. Moj brat, veliki sci fi fan, koji je također tek nedavno prvi put pogledao, također ne vidi tu genijalnost.

To šta današnji adolescenti vide kao genijalnost ili prosjek apsolutno nije relevantno, sem da se prema tome radi nešto što će donijeti studijima gomilu keša. Dakle, ako današnji klinci pljuju Blejd Ranera, to ne znači da je film loše ostario već da oni nemaju pojma. A ni ti

Pa going nije tamo neki klinac. Primjetio sam da gleda dobre filmove. Zbog toga je zanimljivo da mu film na prvu nije sjeo. Nije ni meni iako obožavam sci fi, Forda i Ridleya. Ali neću više o Blejdu dok ga ponovno ne pogledam. :)
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7313 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/10/2017 : 16:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Zar ćete se doista svađati oko toga treba li svakom "pravom" film fanu original biti dobar (i da, mislin na final cut)? Upravo to su rasprave koje odbijaju ljude od foruma i pozitivnih, filmofilskih debata.

Zbog takvih stvari sam prestao pisati za FAK, jer je bio pun snobovskih idiota koji su sami sebi dali titulu filmskih znalaca i tzv. kritičara i teoretičara.

Nemojte ići u tom smjeru.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 06/10/2017 16:35:17
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 06/10/2017 : 16:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Usputan komentar:
kvragu, ja ovo ne mogu čitati
Svaka čast na trudu i ekavica mi ni najmanje ne smeta - ali Ridli Skot, Blejd raner, Rodžer, Filip K. Dik ..
nevjerojatno užasan sistem, koji mi nikad neće biti jasan.

Nazad na temu:
karte za sutra rezervirane, iznimno se veselim filmu.
Kao i mnogi (zapravo, valjda svi), bio sam vrlo skeptičan nakon najave snimanja
(iako se redatelj pokazao itekako sposobnim), ali s vremenom su se sumnje pretvorile u nešto sasvim drugo ..
što je možda i dvosjekli mač, jer ne valja previše očekivati.
Vidjet ćemo.

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 06/10/2017 : 17:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Kad vec pises po Vuku, onda bi bio Deni, a ne Denis ;)
Barem tako on sam izgovara svoje ime.

Ništa ja pisao nisam. Samo kopirao interesantan tekst o nastanku filma i verzijama.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6287 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 06/10/2017 : 17:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

quote:
Originally posted by DiSkAcH

Kad vec pises po Vuku, onda bi bio Deni, a ne Denis ;)
Barem tako on sam izgovara svoje ime.

Ništa ja pisao nisam. Samo kopirao interesantan tekst o nastanku filma i verzijama.

A nisam mogao izdrzat ne prokomentirat

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/10/2017 : 18:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:
[br
Zato goinže, uopće me ne iznenađuje ova tvoja reakcija. Nije problem u tebi, nego u filmu.

Koji je to problem u filmu? Jedino šta se da iščitati iz ovog posta je: danas postoji puno cyberpunk filmova, pa stoga film bez kojega oni ne bi postojali više nije zanimljiv. Mislim, kakve to veze ima s ičim lol

Velim, moram ponovno pogledati film. Znam samo da sam kod prvog gledanja ostao skroz ravnodušan, odnosno nije mi bilo jasno zašto je toliko hvaljen taj film. Primjetio samo tu cyberpunk atmosferu. Jedino to je bilo nešto posebno. Ostalo me nije impresioniralo. Zbog toga mislim, da je u vrijeme kad je to bilo nešto novo oduševilo više ljudi i da iz toga Blade Runner vuče većinu tog svog kultnog statusa. I ništa loše u tome. Samo mi se čini da to nije dobro ostarjelo, jer evo Going, predstavnik nove generacije, nije oduševljen. Moj brat, veliki sci fi fan, koji je također tek nedavno prvi put pogledao, također ne vidi tu genijalnost.

To šta današnji adolescenti vide kao genijalnost ili prosjek apsolutno nije relevantno, sem da se prema tome radi nešto što će donijeti studijima gomilu keša. Dakle, ako današnji klinci pljuju Blejd Ranera, to ne znači da je film loše ostario već da oni nemaju pojma. A ni ti

Pa going nije tamo neki klinac. Primjetio sam da gleda dobre filmove. Zbog toga je zanimljivo da mu film na prvu nije sjeo. Nije ni meni iako obožavam sci fi, Forda i Ridleya. Ali neću više o Blejdu dok ga ponovno ne pogledam. :)

Hahaha hvala na ovome nije tamo neki klinac, nagore!
Swamp thing se malo zeza, zna i on da Blejd Raner nije nista psoebno kao sto ni Fight Club nije nista vise nego prosecan film koji je previse ,,nahajpovan".
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 06/10/2017 : 19:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:
[br

Swamp thing se malo zeza, zna i on da Blejd Raner nije nista psoebno kao sto ni Fight Club nije nista vise nego prosecan film koji je previse ,,nahajpovan".

Aaaaaa, prethodnim postom sam se zezao, ali poslije ovog je jasno da nemaš pojma
Zajebanciju na stranu, normalno je da nekom neki opštehajpovani filmovi ne sjednu, samo ne volim onda ubjeđivanje drugih da je to zbog toga što je loše ostario, poslije se pojavila hrpa filmova na sličnu temu, itd, itd, kad to nije baš tako. Blejd Raner nije loše ostario, efekti su odlični, priča i gluma takođe, a to što nekom ima loš tempo ili ga nije impresionirao ili koji god već drugi razlog bio u pitanju je već totalno druga stvar.
Eto, ljudi masovno obožavaju Interstellar, koji je meni govno na kvadrat, i pisao sam čini mi se na posebnom topiku o tome, ali neću ljudima to mišljenje nikad nametati kao ono pravilno, obrazložiću malo zašto mi se ne sviđa i to je to. A za 30 godina će efekti iz ovog filma izgledati zastarjelije od efekata iz Blejd Ranera, kao što danas efekti iz Alien 3 izgledaju zastarjelije od onih iz Alien. Eto ti ga na, Nil Degrase
Go to Top of Page

MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts

Member since 18/02/2013

Posted - 06/10/2017 : 22:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send MSBlueberry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mrkva

Nevezano za prethodni razgovor:
Shia LeBouf mi je uvijek bio posebno drag, zato sam pogledala Borg vs. McEnroe.
Pljacka od filma (jer ga svi osim krejzi programera s vezama poput Wolfmana moramo platiti).

Shia je ocito tvrdoglav lik koji nece slusati svoje agente, ili ima shit agente sam po sebi, ne znam. Ali ostarjet ce pa naci neku bijednu priliku kao Christopher Plummer. Bolju priliku za njega ne vidim, unatoc postojanju groznih glumaca kao sto je Miles Teller.

Film gori od "Utrke zivota", jednostavno prosjecan film.

Film o Lauda/Hunt rivalstvu je drugačiji i samo za one koji su to pratili u to vrime (mi stariji), iako je film pun nedostataka i loše izabranih scena i mjesta gdje su snimane, i naravno osoba koje se misu smile spominjat (Laudina gotovo pa supruga, plemkinja iz Austrije), pa su se prema tome i pomjerali datumi nekih događaja, meni film jako svidio, jer je to bio moj svijet i drago mi je da se film uopće snimija (moglo se lako desit da se ne snimi). Šta se tiče originala (filma koji je tema) koji san gleda u ˝Balkana˝ početkom 80-tih (kino verzija), meni se taj film i ideja jako svidija, i kad je nešto godina posli posta klasik nije me iznenadilo. Upravo zato jer san poklonik tog prvog, financijski propalog, filma odbijan gledat ovaj ˝nastavak˝. Vi mlađi naravno gledajte i mislite o njemu bilo šta, nije me briga.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 06/10/2017 : 22:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Pogledao Blade Runner 2049. Naravno da nema smisla uspoređivati s originalom; ustvari, BR i BR2049 su si međusobno kao animirani Ghost in the Shell i ovaj novi remake - novi film je u oba slučaja zanatski odrađen, pomalo bezdušan i zaboravljiv, te u startu osuđen na blijedilo jer je takoreći samo visokobudžetna fusnota na izvornik i njegovu kreativnost. Još pogotovo kad je riječ o tako značajnom, originalnom i upečatljivom djelu kao što je originalni BR (film koji, uza sve to, ni ne zahtijeva nikakav nastavak).

Villeuneuveov stil je plošan, ispeglan, neučinkovit i ni blizu prljave distopijske atmosfere originala. Ali sama usporedba je u startu promašena, budući da je BR-ov svijet bio baza za brojne buduće SF-filmove, pa tako i za ovaj, koji ipak više liči na ikoji random generični ispolirani SF film iz zadnjih par godina negoli na Blade Runnera.

Sve ovo ne znači da se film ne isplati gledati. Naprotiv, kao nastavak je sasvim OK i solidna zabava. Ovaj komentar je zamišljen kao odgovor članovima koji se pitaju hoće li film biti bolji od originala. Eto, ja mislim da tu uopće nema rasprave. S jedne strane film koji je bio prekretnica vlastitog žanra a s druge strane neoriginalni i pomalo neupadljivi nastavak na istog.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/10/2017 : 23:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:
[br

Ja ti pohvalio filmski ukus, a onda ti tako o filmu generacije Fight Clubu.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7313 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 07/10/2017 : 00:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Evo i recenzije za Filmove s ruba:

https://filmovisruba.com/2017/10/07/kino-pregled-blade-runner-2049/

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1614 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 07/10/2017 : 08:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

WIND RIVER je jako dobar film. Taylor Sheridan ima tris odlicnih scenarija u kratkom vremenu koji su pretvoreni u odlicne filmove (Sicario, Hell of high water). Odlicna atmosfera, predivno snimljeno. Malo sam se zacudio da su pustili ovakav zimski film da se otvori u kolovozu, mozda bi vise zaradio da su ga pustili u kina sada.

Pogledao i ja Wind River, izvrstan je film. Sheridan je za ovaj film dobio nesto i u Cannesu ako se ne varam.

Baby Driver je isto super zabavan film, a preporucam i Gerald's Game po Stephenu Kingu, Netflixov film. Okja je takodjer film koji se obavezno mora gledati, scena potjere po Seoulu je maestralno rezirana.

Novi Istrebljivac 2049. mi je na listi, ali cekam da se malo kina isprazne. Kad sam gledao It, onda sam neke klince morao zamoliti da vise prestanu komentirati svaku scenu i chatati mobitelima. Za divno cudo su me poslusali i smirili se.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/10/2017 : 20:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

[

Novi Istrebljivac 2049. mi je na listi, ali cekam da se malo kina isprazne. Kad sam gledao It, onda sam neke klince morao zamoliti da vise prestanu komentirati svaku scenu i chatati mobitelima. Za divno cudo su me poslusali i smirili se.

Auh koji uzas. To je pogotovo na hororima, zato i ne volim da idem u bioskope u trznim centrima, previse ljudi buke i adolescenata.

@nagor sta si ti bese rekao za Lynchovo remek delo Mulholland drive?

Edited by - going going on 07/10/2017 20:44:50
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/10/2017 : 21:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ipak nisam išao danas, sva dobra mjesta su bila zauzeta tako da frend i ja idemo u utorak

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7304 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/10/2017 : 02:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ja sam eto isao i ne znam jos sta bih rekao. Definitivno nije na razini prvog dijela, no svejedno mi je na trenutke bio impresivan. Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce ostariti.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25368 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/10/2017 : 08:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Koliko god je Blade Runner 2049 nastavak onog Blade Runnera, to ipak nije taj film. Film je odličan, da se razumemo, ali nije to taj osećaj. Gossling nije Ford, a Villeneuve nije Scott. I onaj prvi deo je noir, a ovaj je sepia. I u onom prvom ima dijaloga koji se i danas citiraju, iz ovog ne znam šta izvući.

S obzirom kakvo se sve smeće u SF žanru proglašava odličnim filmom (Arrival, Passengers, Life) ovo je prijatna promena. Film je vizuelno ispeglan, preusiljen i nema dušu. Sve ostalo je odlično. Onaj CGI sneg na kraju je jedini ogroman propust.

Prvi deo 10/10
Drugi deo 8/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 08/10/2017 08:40:14
Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 08/10/2017 : 11:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Onaj CGI sneg na kraju je jedini ogroman propust.

Eh kad bi samo to bio propust.
Kad glavni lik Joe pronađe Deckarda u napuštenoj kockarnici sve sjaji kao da nisu nikad čuli za prašinu, i onda dođe do klavira koji je prekriven prašinom kao i tipke. Kasnije i na podu ima prašine, kad nakon potpuno nepotrebne tučnjeve, Joe ostavlja tragove u njoj da ga Deckard može pratiti Pa ono iskakanje iz vode u maniri najbanalnijih Dolph Lundgren ili JCVD akcijanera. Jadno.
Filma nema nikakve napetosti iako muzika stalno glasno naglašava situacije one su toliko umjetne da nisu u stanju graditi napetost. U Scottovoj viziji atmosfera je gradila napetost i držala vas cijeli film, a ovdje isforsiranost gradi atmosferu ali nema napetosti i isčekivanja. Ritam je potpuno nekonzistentan, pogubljen. U filmu nam je sve servirano, nema nedoumica, nema tajnovitosti. A to su upravo i bili najjači aduti Scottovog filma. Od filma koji traje više od 2,5 sata nisam upamtio nijednu pamtljiviju scenu ili barem citat, a film je vizualno i zvučno impresivan. Što to govori o kvaliteti filma :)

Još jedan šareni artikal koji nema nikakvog smisla (Koja je poruka/e filma?) i koji bi se vrlo brzo zaboravio da nije zvanični nastavak jednog kultnog naslova. Ovako će se povremeno spominjati u kontekstu razgovora kao nastavak jednog genijalnog filma. Daleko najslabiji naslov Villeneuvea.

Edited by - usagi77 on 08/10/2017 12:40:21
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25368 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/10/2017 : 11:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
U pravu si, ali ovo sa snegom se baš vidi. ;)

Ono sa vodom i talasima je nespretno urađeno, dok je bila ta scena sam pomislio da se vidi da je rađeno u studiju i na naredbu "action" kad krenu talasi.

Ima dosta rupa, nedoslednosti, ali je još uvek dobar film u poređenju sa modernim blockbusterima.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 08/10/2017 : 12:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Odlican film, savrsen za pogledati na velikom platnu. Kino je bilo puno i zacudo tisina od prve do zadnje minute. Pljesak na kraju. Iako nastavak, film odlicno funkcionira kao zasebna cjelina i srecom ne najavljuje novi nastavak. Ja nisam Blade Runner cistunac niti smatram prvi film remek djelom, nego vrlo dobrim filmom, tako da ne gledam na ovaj film kao na svetogrdje. Hans Zimmer je napravio svoj tipicni "zavijanje i tuljenje" soundtrack koji je usavrsio kod Nolana i koji mi vec polako ide na onu stvar, ali za ovaj film ipak jako dobro pase. Najveci plus ovog filma je sto ne podilazi danasnjoj publici koja vecinom pati od ADD sindroma i treba akcijsku scenu svakih 10 min kako ne bi zaspali. Ovaj film je dugacka, debela zmija koja puze vecinu svog trajanja od 2 i pol sata, ali ni u jednom trenutku nije bila dosadna, barem meni. Respekt za Villeneuva.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4744 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 08/10/2017 : 16:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Pogledao ga i ja sinoć. Odmah ću naglasiti i da sam ja veliki "fanboy" originalnog Blade Runnera (spada mi u uži krug najboljih filmova uopće) i općenito svega što ima veze sa cyberpunkom, i iz te perspektive mogu reći da je sveukupni dojam koji je nastavak ostavio na mene vrlo dobar.

Pregršt prekrasno i vješto snimljenh kadrova i scena te uistinu prekrasni i genijalni editing Joea Walkera su ono što se najviše od svega ističe i čini film vrijednim gledanja. Ne slažem se s Optijevom tvrdnjom da je Villeneuve neučinkovit, pa jedino zbog toga što lik ima redateljsku "osobnost" na tragu Kubricka i Tarkovskog razlog su zašto ovaj film funkcionira na dužini od dva sata i 40 minuta. Mogu samo zamišljati na što bi ovo ličilo da je komercijalni Scott to režirao, a samo mašatati da nije bio producent i nazovi-mentor te da je Dennisu prepustio potpunu slobodu.

No ipak postoji jedno "ali" - as in: ali zašto je ovaj film nazvan "Blade Runner 2049"? Zašto ga je trebalo plasirati na tržište pod tim brendom kad je dovoljno dobar da funkcionra u svom vlastitom univerzumu i bude nešto svoje? Cijelo vrijeme sam imao dojam kao da gledam prostu adaptaciju Nathana Nevera, umjesto nečega što bi po naslovu trebalo imati barem neke intelektualne veze s prvim djelom i Dickovim romanom "Do androids dream of electric sheep?"

SPOILER: također je poprilično nevješto sproveden onaj twist da K. nije Rachelin sin. Uopće ni na trenutak scenaristi nisu pokušali navesti publiku da se zapita što je stvarno, a što ne, već samo lika kojeg tumači Ryna Gossling, što je u potpunosti suprotno od open-endinga u originalnom BR-u gdje otvoreni kraj sugerira da je i Deckard replikant. Mogli su Nolanu dati da im malo ispegla scenarij, on je stručnjak za subjektivnu realnost.SPOLIER

Ima tu i još aspkata koji se tiču screenplay-a i dijaloga koji su podložni oštroj kritici, ali recimo da je sveukupni dojam dovoljno dobar da mu malo progledam kroz prste, barem do drugog gledanja. Do tada, subjektivnih 9/10

Go kneel and weep
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7313 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 08/10/2017 : 17:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by usagi77

quote:
Onaj CGI sneg na kraju je jedini ogroman propust.

Eh kad bi samo to bio propust.
Kad glavni lik Joe pronađe Deckarda u napuštenoj kockarnici sve sjaji kao da nisu nikad čuli za prašinu, i onda dođe do klavira koji je prekriven prašinom kao i tipke. Kasnije i na podu ima prašine, kad nakon potpuno nepotrebne tučnjeve, Joe ostavlja tragove u njoj da ga Deckard može pratiti Pa ono iskakanje iz vode u maniri najbanalnijih Dolph Lundgren ili JCVD akcijanera. Jadno.
Filma nema nikakve napetosti iako muzika stalno glasno naglašava situacije one su toliko umjetne da nisu u stanju graditi napetost. U Scottovoj viziji atmosfera je gradila napetost i držala vas cijeli film, a ovdje isforsiranost gradi atmosferu ali nema napetosti i isčekivanja. Ritam je potpuno nekonzistentan, pogubljen. U filmu nam je sve servirano, nema nedoumica, nema tajnovitosti. A to su upravo i bili najjači aduti Scottovog filma. Od filma koji traje više od 2,5 sata nisam upamtio nijednu pamtljiviju scenu ili barem citat, a film je vizualno i zvučno impresivan. Što to govori o kvaliteti filma :)

Još jedan šareni artikal koji nema nikakvog smisla (Koja je poruka/e filma?) i koji bi se vrlo brzo zaboravio da nije zvanični nastavak jednog kultnog naslova. Ovako će se povremeno spominjati u kontekstu razgovora kao nastavak jednog genijalnog filma. Daleko najslabiji naslov Villeneuvea.

Ne slažem se doslovno ni sa čim što si napisao. Nema tajnovitosti? Pa tajnovitosti praktički nije bilo u originalu, o čemu ti pričaš? Čitao sam svakakve kritike ovog filma, ali ovako nepravedno oštru nisam. Pišeš kao da te je osobno pogodila po tebi loša kvaliteta filma.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 08/10/2017 : 19:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Usagi, prijatelju, te filmske greske (prasina?) ima doslovno svaki film ikad snimljen, ukljucujuci i Blade Runnera iz '82.

Sto se tice nedoumica i tajnovitosti u Scottovom filmu, slazem se s Vicom. Jedina nedoumica/tajnovitost ili kako god ju htio nazvati se pojavljuje doslovno u zadnjoj sceni filma kada Deckard podize origami jednoroga kojeg je napravio i tamo ostavio Gaff. Zasto tada? Jer se u tom trenutku sjetimo one scene kad je Deckard na klaviru i sjeca se jednoroga. U tom trenutku se pitamo kako je Gaff mogao znati za jednoroga, i onda dolazimo do odgovora da je vjerojatno znao isto kako je Deckard znao za Rachaelina sjecanja - zato jer su umetnuta. Ili mozda nisu? Kraj nedoumice. Sve prije samog kraja je totalno pravocrtna detektivska prica umocena u SF noir gdje murjak/detektiv/istrazitelj trazi osobe koje mora ukloniti.

Edited by - dante on 08/10/2017 19:02:20
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/10/2017 : 20:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

Usputan komentar:
kvragu, ja ovo ne mogu čitati
Svaka čast na trudu i ekavica mi ni najmanje ne smeta - ali Ridli Skot, Blejd raner, Rodžer, Filip K. Dik ..
nevjerojatno užasan sistem, koji mi nikad neće biti jasan.

hehe
dobar GIF
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25368 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/10/2017 : 20:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih da spomenem najslabiju ulogu: Jared Leto kao negativac.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 08/10/2017 : 22:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zaboravih da spomenem najslabiju ulogu: Jared Leto kao negativac.

To je inace trebao biti David Bowie.

Go to Top of Page
Page: of 561 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1 seconds. Snitz Forums 2000