Nažalost Burattini opet nije uspio isporučiti dobru priču. Vrlo obećavajući početak u potpunosti je ubio dosadnim i predugim prepričavanjem te mlakim krajem. Šteta Prisca, šteta nas čitatelja...
Nažalost Burattini opet nije uspio isporučiti dobru priču. Vrlo obećavajući početak u potpunosti je ubio dosadnim i predugim prepričavanjem te mlakim krajem. Šteta Prisca, šteta nas čitatelja...
Potpisujem, takav je bio i moj dojam nakon što sam pročitao.
Da, mada mi se ni sam početak nije previše svidio, govorim o prethodnim brojevima, ovdje je kompletno umrtvio priču prepričavanjem, da bi sam kraj bio ne toliko atraktivan da opravda odlazak od Endurancea na početku.
Loše, prosječna epizoda, Burattini svojim prepričavanjima svaki put ubije ritam priče, ako baš ima potrebu toliko prepričavati, onda bi to moglo malo taktičnije. Prisco solidan.
Nije to prepričavanje. To je povijesna priča koju je Bure htio ispričati i oko koje je izgradio obrat na kraju. Zar mislite da bi priča bila bolja da su samo dosadni banditi i indijanci unutra. Priča nije vrh, ali nije ni loša. ;)
Ako ju je već htio ispričati učinio je to na krajnje nezgrapan način, predugo i s hrpom irelevantnih informacija. Ne mogu shvatiti kakve to veze ima s bijegom zarobljenika i potrjerom na početku priče? Castelli je u Marti Misteriji znao ispričati povijesnu pozadinu na par stranica da sve bude razumljivo i zanimljivo, a ovom nesretnom Buretu nekada nije dovoljna ni cijela sveska. Ma katastrofa!
Ne mogu shvatiti kakve to veze ima s bijegom zarobljenika i potrjerom na početku priče?
Nikakve. Velim, poanta priče uopće nisu već sto puta viđeni odbjegli robijaši nego Jemmy Button. To je Bure htio ispričati. Robijaši su samo izgovor da se Zagora pošalje u Ognjenu zemlju. Da, vjerojatno je previše povijesnih flashbackova unutra ali nije to razlog da se priča proglasi dnom.
Da... Prevladava žal. Nadao sam se stvarno odličnoj priči, a dobili smo samo dobru. Morao je Burattini pretjerati sa objašnjavanjima, umjesto da zadrži fokus na glavnoj priči, akciji, borbi, boljoj karakterizaciji tih robijaša. Sve je to ostalo nedorečeno.