Imam jedno pitanje, več davno sam na vhs-u gledao odličan film-traje skoro dva sata i po, sa odličnim glumcem Tomom Berengerom, igrao je sjevernoameričkog indijanca, koji dodje u pleme južnoameričkih indijanaca, da li možda neko zna naslov filma, još ga tražim, išao sam i na IMDB, pa nisam pronašao, hvala vam za bilo kakvu informaciju.
Moglo bi biti At Play in the Fields of the Lord (Igra na poljanama Božjim), ali u tom slučaju si malo pobrkao...
Ne bih rekao da je mislio na taj film...jos jednom da ti zahvalim za film "Tonka"...
Onda je valjda zamjenio Berengera s nekim
Gledao sam stare poste izpred 9 godina(pfuu što vrijeme leti)
Da ne kopam po topiku, molim forumase ovdje da mi preporucite dobru i opseznu knjigu o mitovima i legendama sjevernoamerickih Indijanca. Idealno bi bilo da su mitovi i legende skupljeni i prepricani na jednom mjestu, ali i da knjiga ponudi nekakvu antropolosko-folklornu pozadinu.
Ono sto mi je do sada zapelo za oko, ako ste citali pa da kazete vise:
Oswalt: This Land Was Theirs: A Study of Native North Americans Erdoes: American Indian Myths and Legends (The Pantheon Fairy Tale and Folklore Library) Zimmerman: The Sacred Wisdom of the Native Americans
Imam jedno pitanje, več davno sam na vhs-u gledao odličan film-traje skoro dva sata i po, sa odličnim glumcem Tomom Berengerom, igrao je sjevernoameričkog indijanca, koji dodje u pleme južnoameričkih indijanaca, da li možda neko zna naslov filma, još ga tražim, išao sam i na IMDB, pa nisam pronašao, hvala vam za bilo kakvu informaciju.
Moglo bi biti At Play in the Fields of the Lord (Igra na poljanama Božjim), ali u tom slučaju si malo pobrkao...
Ne bih rekao da je mislio na taj film...jos jednom da ti zahvalim za film "Tonka"...
Onda je valjda zamjenio Berengera s nekim
Gledao sam stare poste izpred 9 godina(pfuu što vrijeme leti)