I sad će po ovome biti da je 14 Zg Ex objavljeno u 2017.god., ako se ne varam. A ti Demoni (ili Demon, to me uvijek mučilo, jednina ili množina?) će sad pola 2018. godine uzeti, jedan od rijetkih kojima se nisu svidjeli, čitao ih u Odabranim pričama.
dobro je preveden strip jer naslov i jeste nocne more...broj sa naslovom demon ludila ide za par brojeva
Da, naslov je u redu, ali problem je kad se ova sintagma koristi u srpskom, jer predstavlja samo još jedan u nizu prevoda s engleskog nauštrb starijih pozajmljenica iz drugih stranih jezika.
Ohohoh!! Tempo je odličan! Teman za praznike (školske) da djecu malo skinem s weba i PS4
48 god. Alan Forda u HR
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Originally posted by roby05 Ako se ne varam,ovo je 14-i u ovoj godini.
Da se mene pita puno premalo . Neki ajmo reći normalni tempo extra serije bi trebao biti barem 18 komada godišnje, a najidealniji 24. Ali to je već neka druga priča.
Za one koji misle da se s prijevodom nešto ne štima i sl. gluposti, original epizoda na talijanskom se zove Incubi, i to doslovno znači NOĆNE MORE! Toliko o tome.
Za one koji misle da se s prijevodom nešto ne štima i sl. gluposti, original epizoda na talijanskom se zove Incubi, i to doslovno znači NOĆNE MORE! Toliko o tome.
Volio bih da neko nađe neki tekst prije Drugog svjetskog rata u kome se koriste noćne more. Uvijek su bili košmari.
Da se mene pita puno premalo . Neki ajmo reći normalni tempo extra serije bi trebao biti barem 18 komada godišnje, a najidealniji 24. Ali to je već neka druga priča.
Za malo više od tri godine spaja se sa Slobodnom Dalmacijom i tu će mnogi stati s kupovanjem Zagora extra. Ja sigurno, jer neću duplirati. Pogotovo zato jer te naslovnice imaju manji logo od extra serije i zato su mi i bolje! Pa mi tempo u iduće tri godine i nije previše bitan, 12, 14 ili 18 komada, skoro da mi je svejedno.
Pa u tome da pozajmljenicu iz jednog jezika potiskuješ pozajmljenicom iz drugog jezika. Npr. kao da sad umjesto rezime uzmeš sumarijum, kao što su neki pisci radili.
I noćna mora spada u prevedenice, tzv. kalkove. Tako smo dobili vodopad koji je potisnuo slap. Kod nas čak narod misli da je slap hrvatski a vodopad srpski, što je apsurdno.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Imam i ja oda-brane ali vjerojatno ću uzeti ovo iako ne volim dupliranja. Ako ništa drugo barem zbog naslovnica i boljeg otiska, a oda-brane bi moga prodati...