forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Jeste li primijetili? (talk show sa stinkijem)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Macon
Senior Member

Slovenia
1419 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/01/2018 : 19:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Bonellija sam prestao čitati oko moje 16-te godine, 100% mi je dosadio.

Izvini, to nije automatika, da je nešto u redu, to je treba sve odbraniti i dokazati. Ja kažem, da je Bonelli u glavnom detinjast i dosadan a posebno "klasični" Bonelli- Zagor, Blek, Mark, Miki, Teller, a stripove ćitam 40 godina što znaći da sam dosta toga pročitao, da mogu usporediti.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 03/01/2018 19:27:47
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2018 : 19:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pa to je tvoj slučaj, macone. Klasični slučaj propadanja svakidašnjeg tubitka u Se.
Ovo je mehanizam: sa 16 godina sam prestao čitati bonellija.

I pogodi što, macone. I ja sam sa 16 godina prestao čitati bonellija. Jer su me zanimale cure.
A onda sam, godinama poslije, počeo čitati stripove. Isprva mi je to bilo, vau, otkrio sam ovo i one (francuze pozere, recimo). Kada sam postao znalac, maknuo sam sve te budalaštine koje mi ništa ne znače niti me ičemu mogu učiti (čak ni zabavit: ta francuska pozerija ne vrijedi ni kao zabava, najbezazleniji pop).

Mislim da uopće ne pričamo na istim razinama.
Ti bi stripove, a ja stvari koje nešto znače.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1419 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/01/2018 : 19:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Čitam različite stvari, naravno da tražim ono što nešto znaći. Moja polazna tačka u strip nije bio Bonelli nego Disney i Muster, tako da se donekle vraćam sa sakupljanjem Fantagraphicsovog Barksa, koji je dosta detinjast a ponekad i ne a i shvaća strukturu priče.

Francuska pozerija je naravno i na efektu ali nismo više ćista deca, tako da je mogućih više uglova posmatranja, ne samo bezazleni, ćisti, sa velikim oćima. Tamo se više ne možemo vratiti a zašto i bi?

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 03/01/2018 19:38:08
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2018 : 19:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Pa da. To što ti NE MOŽEŠ naći perspektivu za Zagora, NE ZNAČI da se on mora čitati djetinjasto. Prije to govori o tvojim mogućnostima. Tj. manjkavosti u tvojim mogućnostima, što drugim riječima znači, manjkavosti u slobodi.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1419 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/01/2018 : 19:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Tražim izražene rukopise i klasični Bonelli je za mene crtaćki previše retro. A u sami scenaristiki je previše praznog objašnavanja, presporog ritma i montiranja u srednjim planovima što sve za mene nisu svojstva dobre scenaristike. Ograničava me.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 03/01/2018 19:54:29
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/01/2018 : 20:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Nisam ti ja tip za pivo. Uživo pričam samo razmatranja vezano uz pitanje Boga i tako:)
Možemo se naći na misi ili da idemo na planinu ali u Evolinom smislu ili već duže vrijeme planiram prijeći rutu Djure Szabe po Zagorju. Samo takve stvari mene zanimaju, pivo ne.

Heaven on Earth kažeš. Trenutno ne, ali jednom ću to pogledati.
Stripove smanji, do takve postavke jednostavno moraš doći: što više toga čovjek zna, ne događa se kako se to obično misli da ti se proširuje polje, nego upravo obratno - sužuje se krug BITNIH stvari. Što čovjek bistrije i odlučnije gleda, trivijalnosti otpadaju.
Ili najkraće: znalac ne čita stripove. Čita Zagora i Mister Noa;)

Steta. Pivo ali i ostali alkoholni derivati cine stvari i zivot zanimljivijim. Ne prica mi se o bogu, nikako, nisam ti bas religiozan tip. A narocito, trenutno u Port Quasimu u Pakistanu, mi nije do toga. Vec bas do pive, ali toga ovde ni. Boga da, ali cudnovatog, jos cudnovatijeg od tog sto ga spominjes... uglavnom jedva se cekam vratit u Split, HR, Kenu i recimo Acceptu, ali i drugome/drugima, sto pravi znalci vole/citaju/proucavaju.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2018 : 20:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
A vidiš, meni to manje znači. Ne kažem da je potpuno beznačajno, ali TEHNIKA proizvodnje priče ili stripa - ma baš me zaboli za to.
Zanima me ovo: ideja.
Da li mi tu ideju priča Ford ili Billy Wilder ili neki drugi klasičar, ili mi priča Tarr ili Fellini ili Bergman, svaki sa svom pristupu mediju - to je irelevantnije.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2018 : 20:17:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl
Ne prica mi se o bogu, nikako, nisam ti bas religiozan tip.

Zašto?
Kaj te muči njofra u pitanju religije, vjere, Boga...
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/01/2018 : 20:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam ti ja tip za pivo. Uživo pričam samo razmatranja vezano uz pitanje Boga i tako:)
Možemo se naći na misi ili da idemo na planinu ali u Evolinom smislu ili već duže vrijeme planiram prijeći rutu Djure Szabe po Zagorju. Samo takve stvari mene zanimaju, pivo ne.

Heaven on Earth kažeš. Trenutno ne, ali jednom ću to pogledati.
Stripove smanji, do takve postavke jednostavno moraš doći: što više toga čovjek zna, ne događa se kako se to obično misli da ti se proširuje polje, nego upravo obratno - sužuje se krug BITNIH stvari. Što čovjek bistrije i odlučnije gleda, trivijalnosti otpadaju.
Ili najkraće: znalac ne čita stripove. Čita Zagora i Mister Noa;)

Stinky nije me briga , ali tvrdiš na ideš na misu (doduše nisi reka koju ), zar Oholost nije prvi smrtni grijeh A ruku na srce tebi je baš ti grijeh prirasta srcu
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2018 : 20:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
na žalost, ne idem na misu. to se šalim.
za ostalo: vi me poznajete, gospodine.
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/01/2018 : 20:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:

na žalost, ne idem na misu. to se šalim.
za ostalo: vi me poznajete, gospodine.

Ne. ali poznajem grijeh : "Ja" "Ja" "Najbolji u svemu" "Najbolji u svemu" ..... "Ja" "Ja" .......... "Ja sam faca" "Ja sam faca mnogo načitana faca" .........
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 03/01/2018 : 20:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
probat ću biti skromniji

a ti probaj biti ozbiljniji. dobacivati sa strane i moći raditi samo to - također je grijeh. grijeh lijenosti.
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 03/01/2018 : 20:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:

probat ću biti skromniji

a ti probaj biti ozbiljniji. dobacivati sa strane i moći raditi samo to - također je grijeh. grijeh lijenosti.

Eto , bar je zadnji 7, nije prvi
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 03/01/2018 : 22:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Bonellija sam prestao čitati oko moje 16-te godine, 100% mi je dosadio.

Izvini, to nije automatika, da je nešto u redu, to je treba sve odbraniti i dokazati. Ja kažem, da je Bonelli u glavnom detinjast i dosadan a posebno "klasični" Bonelli- Zagor, Blek, Mark, Miki, Teller, a stripove ćitam 40 godina što znaći da sam dosta toga pročitao, da mogu usporediti.

Premali ti je uzorak pročitanih stripova, pretpostavljam da si oko 45 godina, za takav otpis Bonellija. Bonelli nije infantilni Blek, Mark, Miki, Teller, Bonelli je puno više od toga. Ali za to treba dati šansu. Pročitao sam i Jodorowskog i Macana, nisu me se dojmili da prestanem čitati Bonelli, kao ni mnogi drugi "slični" njima (a čitam ih i dalje)...
Daj šansu, možda se iznenadiš
Bonelli je puno kvalitetniji nego to strip elitisti (kako ružno, ali istinito) mogu priznati.

Edited by - velka031 on 03/01/2018 22:48:42
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1419 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/01/2018 : 23:00:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam i Mistra Noa, koji mi se više sviđao zbog manje crno-bijelog junaka ali sam crtež i montaža su bili slični Bonelli klasikom. Marti Misteriji i Dilan Dogi su mi bili bolji.

Sve je to žanr sa svojim zakonima ali su mi sa vremenom postale bitniji osobniji stilovi crtanja a i nežanrske teme. Recimo životnije teme, autobiografija i slično.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 03/01/2018 23:04:01
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/01/2018 : 03:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ivanl
Ne prica mi se o bogu, nikako, nisam ti bas religiozan tip.

Zašto?
Kaj te muči njofra u pitanju religije, vjere, Boga...

Izvlacis stvari iz konteksta, po osobnom nahodenju. Kao u losem novinarstvu. Ako ti neko nesto napise/kaze, osvrni se na to kao cijelinu. Ne izvodi proizvoljne zakljucke. Kljucne rijeci su bile Pakistan, Port Quasim. Gdje je trenutno moja malenkost. Pa stoga i gore navedeno. Mozda si ti onaj sto cita samo ono "podvuceno". Mozda samo preletis naslove, sto li? Briga te, "talk show" ide dalje...ja cu se lagano vratiti na raspre o stripovima i glazbi...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2018 : 08:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
daj se prestani duriti za svaku riječ
vrati se ti stripovima, ivane, nisi baš religiozan tip

Macon:
"ali su mi sa vremenom postale bitniji osobniji stilovi crtanja a i nežanrske teme. Recimo životnije teme, autobiografija i slično."

+

"Izvini, to nije automatika, da je nešto u redu, to je treba sve odbraniti i dokazati. Ja kažem, da je Bonelli u glavnom "

Macone, kao što vidiš, pričaš AUTOMATIKU kako kažeš. Pričaš napamet, bezveze, ništa argumentirano ako hoćeš. TEBE zanima autobiografija. Pa to je lijepo, ali ne znači pod milim bogom ništa. Pretpostavljaš da je to tako, da tako mora biti... tako Se odrasta, tako Se bavi stripom. Tebe zanimaju najbudalastije stvari koje su se dogodile nekom pierru. Ja to ni štapom ne bih dirao. Jer, to je NIŠTA, pierre je nitko i ništa u londonu i parizu, nula, beskičmenjak, nikogović koji me ne zanima ni najmanje. Niti njegova autobiografija. Tebe zanimaju BIZARNOSTI i još si tako preuzetan da misliš da je to nešto odraslo, zrelo.

Naprotiv, u Zagoru ima stoput više od takvih slučajnih događaja. U Zagoru se događa povijest i mogu je gledati, proučavati... što je to što je utjecalo na "šablonu", što je to iz velikog, stvarnog svijeta (svjetske povijesti) odredilo da se u Zagoru pojavljuje to i to.
A imam i Nolittinu "autobiografiju". Ona me više zanima, jer nešto znači. Pierre i ostali mi ne znače ništa.

Edited by - stinky on 04/01/2018 08:21:56
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1419 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 04/01/2018 : 08:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Život jest bizaran ali šta je bizarnije nego junak- mješavina Tarzana i Fantoma sa istorijskim temama iz National Geographic Juniora, koji kao nešto znači. Nešto takvo baš ne može nešto značiti jer je retro kliše od klišeja i njegovo temeljno ograničenje preveliko za bilo kakav osvrt na nešto realnije i životnije.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 04/01/2018 : 09:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Mda. Religija me zbilja ne zanima ni najmanje. Nekako se mislim, da sto se durenja tice (a ja ti nisam u tim "filmovima"),mozda tebe to "pere"?
Inace vidim, istrazivao si dosta i samoizgradivao se duhovno, pa si dosta toga i spoznao...zato nam i mozes stosta toga objasniti. To jest, naci za shodno, da nam pomognes shvatiti. Neke stvari jel? Mislim da bi trebao pricekati, jos neko vrijeme, pokusati jos par kazana pure, pa onda vidjeti kako stvari stoje. Moj ti je savjet, (za kojeg te boli briga), ali dacu ti ga; samo polako. Bez zurbe. Mirno i stentano. Kolafjaka. Triba stat i odmorit...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 04/01/2018 : 09:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Hmm...nekako mi nije jasno o kakvom popu govorimo - da li je to samo segment stripovi+muzika ili možda šire.

Ako govorimo o popu sigurno je broj 1 Velika Britanija, ne samo po kvantiteti i kvaliteti nego i po specifičnoj "britanskosti" - nažalost su baš kot stripa "najtanji", pa ne znam u kakvoj mjeri se uklapaju u koncept popa postavljenog u ovom topicu.

Amerika je narvno broj 1 u produkciji popa. Ta je razrađena, razparcelirana i optimirana za sve moguče ciljne grupe ali krajnji rezultat je šoping centar. Čak i više - ako za neki pop produkt nema dovoljno (glupe) publike, u Americi su je ustanju napraviti.

Kod Francuza su drugi problemi - zbog povjesti, razširenosti i opterečenosti sa "visokom" kulturom, pop kultura ispada manje relevantna, a i Francuzi je baš ne forsiraju izvan frankofonskog područja. Kao drugo, u Francuskoj je odnos ponuda:potrošač na području kulture dosta ravnopravniji - znači izbor pop ili neke druge kulturne potrošnje je na potrošaču. Kad smo kod negativnijih stvari, najviše mi smeta taj njihov larpurlartizam i nabijanje nekakve "umjetničke" dodatne vrijednosti na svaku moguču stvar (što medij stripa još najbolje podnosi).

Teza o Italiji kao pop lideru Evrope i Bonelliju, kao kruni tog popa, je naravno stinkyeva provokacija. Ali kad smo več tu, neka mu bude - Itelija može biti nekakav pop fenomen za Talijane i možda ex-Yu ali za ostalu Evrope nije dosta više od pizze i Pavarottija. Bonelli je u sklopu fumetti-ja 80-ih možda bio relevantan dio pop kulture, ali to odavno več nije. Bonelli je upao nerd subkulturu, gdje se još vuku na račun američke i japanske pop produkcije, a sa druge strane se pokušavaju koprcati prema mainstream medijima sa nekakvim "kvalitetom".

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2018 : 11:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Macone, ti puno toga ne znaš. To je jednostavno tako.
Nitko ne zna sve, a ima ogromno onih koji ne znaju ništa te puno koji puno toga ne znaju.

"Život jest bizaran"... ma daj. Život jest bizaran, ali onima koji ne znaju puno toga te ne mogu postaviti nikakvo jedinstvo. Život je iskrzan, kontradikcija... a opet jedinstvo. Bizarnost je nešto sasvim drugo, drugi rang. Bizarnostima se bavi estetska svijest, ali ti eto ne znaš da je Gadamer uradio ISTINU I METODU 1960., podijelio je na tri dijela, prvi dio Razotkrivanje pitanja o istini na osnovu iskustva umjetnosti, podnaslov Transcendiranje estetske dimenzije i tu sad imaš treću glavu pod b) KRITIKA APSTRAKCIJE ESTETSKE SVIJESTI. Znači, da bi ti uopće mogao se orijentirati u svijetu (vidi: Jaspers, FILOZOFIJA, prvi dio Filozofska orijentacija u svijetu) te znati koji je koji rang, znači kakav je pravi rang nečega, a ovdje konkretno stvari o kojima pričamo, tzv. autobigrafskih stripova efemernih pojedinaca (namjerno sam stavio Pierrea, jer to je taj rang beznačajnosti = bizarnosti), dakle da bi ti to mogao obuhvatiti na pravi način, morao bi poznavati najmanje ove dvije knjige koje sam ti stavio. Ali to ne bi bilo dovoljno, jer trebaš poznavati još desetinu drugih.

Jedna od tih je Vanja Sutlić, UVOD U POVIJESNO MIŠLJENJE, prvi dio Povijest u Hegelovoj filozofiji. Tek tu ćeš, Macone naći razvijenu metodologiju razabiranja onoga što je, korektno te citiram "nešto realnije i životnije". Ti pričaš apstraktno, kao piljarica (prema Hegelu) a usuđuješ se postavljati značenje cjeline: "Nešto takvo baš ne može nešto značiti jer je retro kliše od klišeja i njegovo temeljno ograničenje preveliko za bilo kakav osvrt na nešto realnije i životnije."
Pričati tako kao što si ti učinio je retro kliše od klišeja i njegovo temeljno ograničenje je preveliko za postavljanje bilo kakvog značenja od formata.

Znači, Macone, mi pričamo sa sasvim različtih razina; tvoja razina je apstraktno mišljenje piljarice (babe s placa = baba s placa ima isto takvo mišljenje da je život bizaran, da se nekome nešto dogodilo i da je to stvarnost, da je "autobigorafija"), a moja konkretno povijesno mišljenje. Zato ja mogu čitati Zagora, sada, danas, nakon što sam uradio en-ciklo-pediju, razumiješ, puni krug. Tebi fali ciklo, hermeneutički krug koji se opet ne smije srozati na circulus vitiosus, ali o tome zna puno toga reći Heidegger.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13162 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2018 : 11:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
GGG, tobom se neću ozbiljno baviti, jer pričaš o provokacijama. Da, provociram. Hodi spat. Da li ti, veliki poznavatelju britanskog popa (Britanci i pop??? ti kicoši, dendiji... joj, kolika je razina tvog nesnalaženja u popvodama) uopće možeš sebi predstaviti kakav bi ja nikogović bio da sam a) utrošio 15 godina života da budem znalac i onda b) da to rasipam na provociranje bezazlene razine scoma???????? Jel bi to uradio iole normalan čovjek? Jesam li ja iole normalan čovjek, po tebi?
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1419 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 04/01/2018 : 12:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Ne trebam akademsko citirati Heideggera i Hegela, da bi primjetio, da je mišičasti tip u crvenoj majici koji skače po drveću sa kamenom sekirom, kliše od klišeja, o kojem nema ništa od životnog znaćenja. I Pierre (Zašto sam ubio Pierrea Fibre?) i Zagor su simulakri ali mi je drugi nezanimljiv zbog stvari iz scenarističkog i likovnog polja koje sam naveo. Više volim simulakre četvrtog reda tipa Ranxerox ili Inkal koji se ne prave, da imaju veze sa bilo čem nego kvazi istorijske aspekte jednog Zagora, jer sam zato prečitao previše istorije.

I ja sam efemeran pojedinac, zato volim čitati o isto takvima. Kad sam bio mlađi sam dosta čitao o značajnim i istorijskim ličnostima. Moje mišljenje je mišljenje babe s placa, ali ti si u ovakvoj temi ili debati nepotrebno pretenciozan i opet kliše od klišeja. O pop kulturi pročitaj McLuhana, jer je relevantniji od Heideggera već zbog vremena u kojem je pisao.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 04/01/2018 : 12:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 04/01/2018 : 12:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Britanci su ultimativni pop, ne samo muzika i TV, od Džeka trbosjeka do monarhije, iz svega su uspjeli napraviti pop. Jebi ga, turisti na dopustu u Španjolskoj idu na fish'n'chips u Gibraltar. A u popvodama su kicoši i dendiji samo plus...

A ljudi na svašta utroše 15 godina, nije ni talijanski pop najgora stvar

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000