forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Isprani ljudski mozgovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/01/2018 : 23:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Kad bi bilo tako,ovaj forum i ovaj svijet bi bili najljepša mjesta za život ikada...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/01/2018 : 14:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Hr da nije na Balkanu?! Pozdravite dilera

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 22/01/2018 : 15:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
baš zato što smo balkanci smo i opstali toliko. "Normalan" narod bi već iščeznuo kraj toliko jebanja u mozak.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 22/01/2018 : 15:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Svi vi koji ovdje slavodobitno uključujete HR kulturološki u balkan, da li se osjećate ko balkanci? Je li dio vašega identiteta biti balkanac? Kene2, jesi li ti balkanac?

Edited by - nagor on 22/01/2018 15:45:47
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/01/2018 : 20:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ja osobno sam sa Kryptona i ne osjećam se kao balkanac.

http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Balkanac-etiketa-koja-ima-snagu-najvece-uvrede-i-izgovara-se-s-predumisljajem

Nadam se da ovdje u Hrvatskoj oko mene nema balkanaca.

Možda su balkanci ovi koji iseljavaju.

Oni znaju da smo mi balkan free zona.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/01/2018 : 21:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ja osobno sam sa Kryptona i ne osjećam se kao balkanac.

Balkanac-etiketa-koja-ima-snaguht-najvece-uvrede-i-izgovara-se-s-predumisljajem

Nadam se da ovdje u Hrvatskoj oko mene nema balkanaca.

Oni znaju da smo mi balkan free zona.

Točno na ovo sam mislio,ali pazim zadnjih godina što govorim i kako govorim i kome govorim.
Kako blaže nazvati ljude koji se ponašaju sukladno opisu drugog posta?Neka mi netko da primjer, možda ima blaži naziv.
To da su balkanci ljudi koji iseljavaju,rečenica koja nema niti jednog argumenta u svoju korist, upućuje na nešto drugo što ne želim ovdje iznositi.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/01/2018 : 21:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Svi vi koji ovdje slavodobitno uključujete HR kulturološki u balkan, da li se osjećate ko balkanci? Je li dio vašega identiteta biti balkanac? Kene2, jesi li ti balkanac?

Imaš čistih Njemaca u centru Berlina koji su pravi pravcati balkanci.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 22/01/2018 : 22:09:08  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nagore,jesi li ti Balkanac?

Wtf?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10635 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/01/2018 : 22:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote

quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by Tonka24
To da su balkanci ljudi koji iseljavaju,rečenica koja nema niti jednog argumenta u svoju korist, upućuje na nešto drugo što ne želim ovdje iznositi.

Riječ možda nije tvrdnja, a ova moja rečenica je gorki cinizam.

Naravno da ne mislim da su oni koji se iseljavaju balkanci.

Iseljavanje je trenutno (ali i za budućnost) naš najveći problem.

Edited by - Peyo on 22/01/2018 22:13:41
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 22/01/2018 : 22:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
S zadnjom rečenicom se 100% slažem,ljudi će sve više i više iseljavati dok god se ne dogodi velika i drastična promjena među redovima onih koji vode državu,a kako sada stvari stoje, to ako se i dogodi,dogodit će se puno prekasno.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 22/01/2018 : 23:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

quote:

Nagore,jesi li ti Balkanac?

Nisam.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 23/01/2018 : 07:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Jesi,jesi...

Wtf?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/01/2018 : 09:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

S zadnjom rečenicom se 100% slažem,ljudi će sve više i više iseljavati dok god se ne dogodi velika i drastična promjena među redovima onih koji vode državu,a kako sada stvari stoje, to ako se i dogodi,dogodit će se puno prekasno.

pa zato hr i je Balkan. u bilo kojoj normalnoj državi bi odlazak preko 1% ukupnog stanovništva godišnje bila katastrofa.
hr eliti jednostavno odgovara da ljudi idu van.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 23/01/2018 : 09:59:35  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne vidim tu išta slavodobitno, niti je to neko osobno viđenje.

Jedino ako oš reć da se treba praviti blesavim, a to, neka hvala...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 23/01/2018 : 12:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
ljudi koji su se izselili su balkanci a ne mi koji smo ostali ovdje.

Zar mislite da ako ste se odselili u Njemačku, Švedsku,...da ste onda za njih "europljanini". Oni na vas gledaju kao na "balkance" među redovima, mrze vas, smetate im i idete im na onu stvar. Jer ste tamo, da im uzimate poslove, žene, novac,...dok kada ja odem u Njemačku ili Švedsku ja sam za njih turist i vole me, jer ja njima donosim novac.
Slično ko izbjeglice. Oni koji su došli pješke iz Arapskih zemalja u Njemačku su nepoželjni (iako su bili pozvani sa strane frau Merkel) dok oni koji su došli sa avionom mogu kupiti npr Machester City, PSG,....šta god požele. A svi dolaze iz Arapskih zemalja.
Slično sa Rusima, ljudi se sprdaju sa njima, a Oligarhi su im pokupili pola Engleske, Amerikom vladaju židovi itd....

razlika je samo na koji način uđeš u neku zemlju. Recimo to tako, da nije najbolje iči u Europu pješice, na splavu,....ili sa golf dvojkom,....bolje vam je iči avionom, pa za nikoga nigdje nečete biti balkanci.
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 23/01/2018 : 12:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
Nije lako ovim balkancima sto im je balkan mrzak. To mu dodje nekako kao njezna zenska u tjelu snaznoga muskarca. Muke su to.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8224 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 23/01/2018 : 13:43:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjusticeforall

quote:

taj bezglavi bijeg s balkana i pridruživanje balkanu, balkancima, balkanskom kulturološkom krugu i mentalitetu isključivo negativne konotacije je hrvatski izum
u percepciji ostalih, pogotovo ne-balkanskih naroda 'balkan' nije isključivo negativan pojam, iako se jedan dobar dio stanovnika balkana naprosto natječe u primitivnosti
a balkan ima i svoje pozitivne stvari, ima bogatu kulturnu i vjersku pomiješanost, kao nigdje drugo u europi, a narodi u ovom dijelu svijeta znaju biti i gostoljubivi, pristojni i dobri ljudi, te vrijedni radnici kada odu u onu 'pravu' europu

a to bježanje od balkana je svojstveno kompleksašima poput tuđmana i krugera, koji su uvjereni da su bolji od svojih susjeda, ne shvaćajući da ih i to čini balkancima
paradoks je da baš naši desno orijentirani sunarodnjaci bježe od balkana ko vrag od tamjana, a tipični su primjerci istinskog balkanca u onoj negativnoj percepciji

jesam li ja balkanac?
zemljopisno nedvojbeno jesam
odrastao sam u balkanskoj zemlji, na mediteranu, upoznao razne kulture i tradicije, te mogu reći da je balkan dio mog identiteta
a što se mentaliteta tiče, ovako objektivno mislim da nisam tipični balkanac u onom negativnom smislu
ali povremeno i to izbije na površinu
eto, jesam

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 23/01/2018 : 14:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Lavričeva Evropa dobro opisuje temu Balkana.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 23/01/2018 : 17:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

quote:
Originally posted by andjusticeforall

quote:

taj bezglavi bijeg s balkana i pridruživanje balkanu, balkancima, balkanskom kulturološkom krugu i mentalitetu isključivo negativne konotacije je hrvatski izum
u percepciji ostalih, pogotovo ne-balkanskih naroda 'balkan' nije isključivo negativan pojam, iako se jedan dobar dio stanovnika balkana naprosto natječe u primitivnosti
a balkan ima i svoje pozitivne stvari, ima bogatu kulturnu i vjersku pomiješanost, kao nigdje drugo u europi, a narodi u ovom dijelu svijeta znaju biti i gostoljubivi, pristojni i dobri ljudi, te vrijedni radnici kada odu u onu 'pravu' europu

a to bježanje od balkana je svojstveno kompleksašima poput tuđmana i krugera, koji su uvjereni da su bolji od svojih susjeda, ne shvaćajući da ih i to čini balkancima
paradoks je da baš naši desno orijentirani sunarodnjaci bježe od balkana ko vrag od tamjana, a tipični su primjerci istinskog balkanca u onoj negativnoj percepciji

jesam li ja balkanac?
zemljopisno nedvojbeno jesam
odrastao sam u balkanskoj zemlji, na mediteranu, upoznao razne kulture i tradicije, te mogu reći da je balkan dio mog identiteta
a što se mentaliteta tiče, ovako objektivno mislim da nisam tipični balkanac u onom negativnom smislu
ali povremeno i to izbije na površinu
eto, jesam

Sjedi,pet...

Wtf?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13010 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/01/2018 : 18:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Olako daješ petice, učo bagi. Pitanje je bilo lagano.

Have mercy
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 23/01/2018 : 18:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Sjedi drvo na drvo,kec...

Wtf?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13010 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 23/01/2018 : 18:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bagi

Sjedi drvo na drvo,kec...

Jbg bagi, Balkancima dijeliš petice a meni, svjetskom čovjeku, keca.

Vidi se da si Balkanac-Bosančero. To ti je posebna, najjebenija vrsta

Have mercy
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/01/2018 : 19:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

Zar mislite da ako ste se odselili u Njemačku, Švedsku,...da ste onda za njih "europljanini". Oni na vas gledaju kao na "balkance" među redovima, mrze vas, smetate im i idete im na onu stvar. Jer ste tamo, da im uzimate poslove, žene, novac,...dok kada ja odem u Njemačku ili Švedsku ja sam za njih turist i vole me, jer ja njima donosim novac.
Slično ko izbjeglice. Oni koji su došli pješke iz Arapskih zemalja u Njemačku su nepoželjni (iako su bili pozvani sa strane frau Merkel) dok oni koji su došli sa avionom mogu kupiti npr Machester City, PSG,....šta god požele. A svi dolaze iz Arapskih zemalja.
Slično sa Rusima, ljudi se sprdaju sa njima, a Oligarhi su im pokupili pola Engleske, Amerikom vladaju židovi itd....

razlika je samo na koji način uđeš u neku zemlju. Recimo to tako, da nije najbolje iči u Europu pješice, na splavu,....ili sa golf dvojkom,....bolje vam je iči avionom, pa za nikoga nigdje nečete biti balkanci.

Balkan je srce Europe. Mene ne vole ni u Hrvatskoj, nemam potrebe ići u Njemačku i Švedsku.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/01/2018 : 19:25:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

pa zato hr i je Balkan. u bilo kojoj normalnoj državi bi odlazak preko 1% ukupnog stanovništva godišnje bila katastrofa.
hr eliti jednostavno odgovara da ljudi idu van.

To je jedan od razloga, ima tu dubokih razloga u mentalnom sklopu,što bi rekli u vjerskim krugovima- mišlju,riječju,djelom i propustom.
Nije velika razlika ni kod zapadnjka ili Amerikanaca, samo... ne znam kako bih to opisao.
Oni to nekako sve na finiji način i kada im daš do znanja da ne ide tako dalje, povlače se,ostave te... kod nas te još fizički napadnu.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/01/2018 : 19:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

Stvar je u glavi, kako se postaviš i koliko cijeniš sebe i druge tako će ti i biti.
Vidiš, osobno imam iskustvo gore navedeno, iako nisam došao pješke.
To iskustvo se popravilo na puno bolje u trenutku kada sam jasno pokazao svoj stav prema sebi i prema njima.
Sada kad ostvarim prvi kontakt u danu s tim ljudima, to više nema ni najmanje veze s onim što je bilo na početku.
I još nešto, nisu svi isti.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000