Animirani nastavak "Starship Troopersa" s naslovom "Starship Troopers: Traitor of Mars" imat će premijeru 21. kolovoza i u američkim će se kinima navodno prikazivati samo jedan dan.
Riječ je o dugometražnom crtiću u trajanju od 100 minuta, protagonisti su opet Rico i Dizzy Flores, kojima će glasove posuditi Casper Van Dien i Dina Meyer, a redatelj je Edward Neumeier koji je režirao treći nastavak serijala iz 2008. (koji nisam gledao), a koji je najpoznatiji kao (su)scenarist izvornih Starship Troopers te prvog RoboCopa, nove verzije iz 2014. i nekoliko serija iz franšize.
Pobjednik ovogodišnjeg Animafesta u dugometražnoj konkurenciji je sjajna Crvena kornjača Michaëla Dudoka de Wita, film nagrađen u programu Izvjestan pogled na lanjskom Cannesu i ove godine nominiran za Oscara.
O filmu uskoro opširnije, a dotad tu je izvrsni de Witov kratki crtić Otac i kći iz 2000., predivna priča o uzaludnom cjeloživotnom čekanju i nadanju, nagrađena Oscarom, nagradom BAFTA, Nagradama publike u Annecyju i na DOK Leipzigu te Velikom nagradom na Animafestu 2002.
De Wit je majstor u stvaranju začudnih suptilnih, naglašeno emotivnih i poetičnih (mikro)svjetova bez riječi.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Zadnje sto sam gledao u kinu. Uvod kad upoznajemo glavnog negativca Evil Brata i on izvodi svoju prvu pljacku je urnebesan i pun parodije 80ih koja je jasno namijenjena roditeljima. Kako je to cest slucaj sa ovim novim crticima, taj pocetni dio je i najzabavniji dio filma, ali kvaliteta ostaje solidna cijelo vrijeme, a pomaze joj i preseljenje na neimenovanu mediteransku lokaciju. Neke sale i gegovi, posebno od strane Miniona, su također za odrasle, ali su one nepristohnije uglavnom dobro zakamuflirane da ih klinci ne primjete. Ovog puta u radnji nema ljubavne price, koja je bila glavna okosnica drugog dijela. Nije se islo na "odrastanje s publikom" (Gruove klinke su jos istog uzrasta). Zato se prica vrti oko drugog tipa ljubavi: Bratske i majcinske. Naglasak je ovaj put na obiteljskim odnosima. S obzirom da je ovo, racunajuci spinoff, vec cetvrti film u serijalu to ga cini jednim od dugovjecnijih, a po mom sudu i jednim od rijetkih kojem kvaliteta nije drasticno opala ( za razliku od npr. Shreka i Ice Age).
Ima na torentima... meni te na engl nisu sad zanimljive, ali zato pogledam povremeno one epizode sto smo gledali kao klinci - Sive lubanje silom Povratak u sretno detinjstvo u momentu...
Ne verujem da ima sve na YT.. previse ih je, cini mi se, 130 epizoda.
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0