što se mene tiče...Darkvud je Stripoteku speljao na krivi put...ne sviđa mi se to što sada objavljuju.. ali valjda sam u manjini pa... Uzimat ču je do sudnjeg dana, samo to više nije Stripoteka kakvu sam zavolio i uz nju odraso.
Za Breću im naklon do poda!!!! Takvo remek-delo devete umetnosti objaviti je za svaku pohvalu!!!
Dobar je ovo strip. Tačnije rečeno, vrlo dobar. To jest, može se reći odličan, ali se meni lično Mort Cinder više dopada i crtački i scenaristički. Ovde je gotovo celokupna radnja svedena na košmarne vizije, delirične halucinacije ili kojim već imenom da ih nazovem, što inače volim da vidim u stripu, samo mi je možda zafalilo malo i neke konkretnije radnje. Književno delo po kome je urađen strip nisam čitao, ali, kako piše u propratnom tekstu, Breća je još i izostavio neke konvencionalnije delove tako da strip verovatno ne zaostaje mnogo u tom pogledu. A korišćenjem ovakve nekonvencionalne tehnike crtanja/oslikavanja Breća je svakako uspeo da dočara svu izopačenost psihe glavnog junaka. Slike u pojedinim kadrovima kao da predstavljaju Roršahov test, pa i mi čitaoci/posmatrači možemo sebe da preispitamo šta sve primećujemo na njima. Evo, ja sam na jednom mestu video Karađorđa. Jedna od zanimljivijih mi je bila i slika oktopoda koji vodi ljubav sa ženom, odmah mi padne na pamet scena iz filma Posednutost.
Samo ponekad ... Kod stripova koji se slabo komentarišu, da im malo podignem prosek (broja postova)... A ima i puno forumaša koji prate samo po jedan forum, pa nije pravo da ostanu uskraćeni za moja lucidna razmišljanja...
Dobar meni i ovaj Korto, crtež OK, radnja OK, samo da još vidimo kraj. Prat je neprevaziđen što se tiče okončanja priče, baš ćemo da vidimo da li će ovi biti u stanju slično odraditi...
Nego, možda je malo bezveze, ali meni su bile super one čestitke na naslovnicama, Srećna Nova 1984. godina i sl. za novogodišnje brojeve. Ja pamtim te brojeve i po tom detalju, kada pregledam brojeve i vidim da piše čestitka pokušam da se sjetim kad je to bilo, šta je tada bilo... Predlažem da se ovo vrati opet :)
Nego, možda je malo bezveze, ali meni su bile super one čestitke na naslovnicama, Srećna Nova 1984. godina i sl. za novogodišnje brojeve. Ja pamtim te brojeve i po tom detalju, kada pregledam brojeve i vidim da piše čestitka pokušam da se sjetim kad je to bilo, šta je tada bilo... Predlažem da se ovo vrati opet :)
Da, slazem se, bila je to lepa tradicija...podrzavam...meni su drage i kolorne najave, na zadnjoj strani, novih albuma i knjiga, a sto je MP upraznjavao...a tek kolorne strane stripa u samoj reviji, eeeh...;) :)
U to ime, evo male retrospektive novogodišnjih Stripoteka :
Iskreno ja ne vidim ništa lepo u ponavljanju ili reklamiranju izdanja koja već postoje...Ovo više liči veštačko držanje Stripoteke i to po meni radi apsolutno kontra efekat za one koji kupuju magazin...Zbog ovakvih gluposti više od 80 % izdanja zadnjih 10 brojeva nisam uzeo...no dobro...
Iskreno ja ne vidim ništa lepo u ponavljanju ili reklamiranju izdanja koja već postoje...Ovo više liči veštačko držanje Stripoteke i to po meni radi apsolutno kontra efekat za one koji kupuju magazin...Zbog ovakvih gluposti više od 80 % izdanja zadnjih 10 brojeva nisam uzeo...no dobro...