Author |
Topic  |
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19469 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 04/02/2018 : 11:34:47
|
Ma nitko si ne maze oci da ce ta ZS nova sada razturat.. Prodat ce se sigurno bolje od redovnih edicija VC... Naravno da ce broj 2 iza broja 1...kako bi drugacije? Ja tu ZS i kad pokrenu LMS vidim ko variantu da dobijem neka prateca izdanja meni dragih junaka na relativno jeftin nacin i jos upakirana u meni dragu formu... Ta izdanja nebi citao nikad ili po papreni Libellus cijeni.. Dobro, zagor almanahe vec imam ali nije mi problem procitat ili sakuput jos jednom,ipak je to Zagor.. U LMS bi ja da se mene pita stavio specijale Mister Noa i Marti Misterije... Ipak su Zagor,Tex,Mister No i Marti junaci koji su izlazili i jos izlaze i imaju malo veci krug citatelja od novijih Dampira,Dragonera,Barona itd itd.., A ako se misli unutra ubacit i nesto jako dobro..tu je Grejstorm,krasan strip,ljudi prolaze i ne zamecuju ga a da nije bonellijev vec bi krasio koju orkicu,fibricu..... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 04/02/2018 : 11:48:20
|
Iskreno ja bih voleo da se ove ubace i Mister No specijali. Što se tiče Zagor almanaha njih već imamo pa nisam siguran da ću uzimati. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/02/2018 : 11:53:22
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
quote: Originally posted by jaki
je,je.. a zašto ta velika hrpa nostalgičara ne pokupuje sve zs na aukcijama gdje ima primjerakai po par kuna kad toliko vole žute trake?
kiosk = impulsivna kupovina
Ta velika hrpa nostalgičara nema pojma da postoje Ludens ili VČ. Lično znam nekoliko njih od kojih sam čuo "eh, kad bi neko krenuo da ponovo izdaje Zagora i sl"... Ljudi u svojim četrdesetim-pedesetim, koji su nekad čitali i sakupljali, a onda su ih pregazile devedesete i sva sranja.
Njima, kao i svima nama u tim godinama, je ostala urezana u pamćenje ta čuvena žuta traka, tako da bi dosta njih kupilo (videlo!!!) na kiosku ovu novu ZS. Ne mislim da bi planuo čitav tiraž, ali bi se sigurno prodalo više primeraka, nego ovih bez tog dizajna korice.
Ti ljudi nemaju pojma da postoje striparnice, a još manje da je moguće naručiti putem interneta. Ili, bolje rečeno, ne pada im na pamet da tako nešto urade, čak i kada bi saznali da tako nešto postoji.
Kupce treba pridobiti i "otići do njih", a ne čekati da oni otkriju neki proizvod. Prilična reklama je ovo što je izašlo u PZ, ali mislim da bi strip sa žutom trakom u izlogu naveo dosta ljudi da ga kupe. Koliko god to nije popularno, ima dosta jugonostalgičara u zemljama bivše JU, a ZS i LMS su jedni od simbola bivše nam države.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 04/02/2018 11:54:11 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/02/2018 : 12:00:03
|
Sve stoji, ali ko zbilja voli strip, neovisno kiosk ili albumska izdanja, taj i zna gdje i kako će ih naći. Kojim kanalima, iz cijele regije, kod koga ,po kakvoj cijeni...itd...itd |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Posted - 04/02/2018 : 12:06:57
|
quote: Originally posted by ivanl
Sve stoji, ali ko zbilja voli strip, neovisno kiosk ili albumska izdanja, taj i zna gdje i kako će ih naći. Kojim kanalima, iz cijele regije, kod koga ,po kakvoj cijeni...itd...itd
Slažem se, ali ja govorim o nekim drugim ljudima. Ne mislim na nas, koji smo po forumima, znamo gde su striparnice, slažemo stipove na police i svađamo se da li je neki strip glancer ili pak 5-.
Pričam o onima koji su čitali stripove dok su jeli i nije im smetala mrlja od supe na prvoj stranici. Oni koji su pisali na unutrašnjoj strani naslovnice "otišao sam kod komšije" ili "ručak je u frižideru", oni koji su čuvli stripove ispod kreveta, gužvali ih, sekli sličice od "u sledećem broju" i slični.
Oni su i u vreme ZS i LMS bili većina onih koji su kupovali. Iz mog iskustva, nekih 70%, ako ne i više. Oni nisu bili kolekcionari, niti su mislili da je strip nek uzvišena umetnost. Oni su jednostavno kupovali i čitali stripove. |
|
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
|
Nebojša
Starting Member

Serbia
84 Posts
Member since 21/10/2015 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9271 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Posted - 04/02/2018 : 12:23:44
|
quote: Originally posted by Nebojša
Дилан магазин! Врх! 
Jesi siguran? Ne vidim od ova 3 magazina da i jedna naslovnica odgovara
A možda je i ovo Banetova naslovnica, pa nema šanse da je pogodimo. |
Edited by - djukak on 04/02/2018 12:28:21 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Posted - 04/02/2018 : 12:44:26
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by ivanl
Sve stoji, ali ko zbilja voli strip, neovisno kiosk ili albumska izdanja, taj i zna gdje i kako će ih naći. Kojim kanalima, iz cijele regije, kod koga ,po kakvoj cijeni...itd...itd
Slažem se, ali ja govorim o nekim drugim ljudima. Ne mislim na nas, koji smo po forumima, znamo gde su striparnice, slažemo stipove na police i svađamo se da li je neki strip glancer ili pak 5-.
Pričam o onima koji su čitali stripove dok su jeli i nije im smetala mrlja od supe na prvoj stranici. Oni koji su pisali na unutrašnjoj strani naslovnice "otišao sam kod komšije" ili "ručak je u frižideru", oni koji su čuvli stripove ispod kreveta, gužvali ih, sekli sličice od "u sledećem broju" i slični.
Oni su i u vreme ZS i LMS bili većina onih koji su kupovali. Iz mog iskustva, nekih 70%, ako ne i više. Oni nisu bili kolekcionari, niti su mislili da je strip nek uzvišena umetnost. Oni su jednostavno kupovali i čitali stripove.
I to je tocno, ali vec onda, cijela ekipa, nas klinaca je imala strigo odredena pravila o cuvanju stripova; ne jedi nad stripom, ne idi u wc sa stripom, ne zavrci stranice oko hrbata...i tako to. Stvarno smo ih pazili. A cuj, vjerovatno iz toga stava i dan danas mozes pronaci kvalitetan primjerak po aukcijama. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9560 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 04/02/2018 : 12:59:00
|
quote: Originally posted by Nebojša
Дилан магазин! Врх! 
Svaka čast! Oko sokolovo!
A ima i smisla, nove epizode iz magazina prate promjenu u redovnoj seriji pa će biti dobro da postoji edicija di će to izlazit paralelno. Stare priče iz Almanaha će ionako izaći kroz Superbook.
nadam se samo da će uz ostale stripove iz magazina biti i unutra gostujući po, čini mi se, svim magazinima kratke dvostranične priče Susy & Merz od Bacilierija i Giusfredija. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Posted - 04/02/2018 : 13:11:03
|
Koji broj je ovo magazina |
 |
|
shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7130 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 04/02/2018 : 13:47:00
|
Da, to je to definitivno. Neću uzeti ali nije loše. Onda poslije neka uzmu Martyjeve i Mister Noove specijale i Zagorove almanahe (ako baš moraju) i vrte u krug, naravno ritam izlaska mjesečni. |
loading...
|
 |
|
djukak
Senior Member

2977 Posts
Posted - 04/02/2018 : 13:58:36
|
Svaka cast Gledao sam ali nisam skontao |
 |
|
paranoid
Junior Member

341 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27612 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 04/02/2018 : 14:10:09
|
Oni su i u vreme ZS i LMS bili većina onih koji su kupovali. Iz mog iskustva, nekih 70%, ako ne i više. Oni nisu bili kolekcionari, niti su mislili da je strip nek uzvišena umetnost. Oni su jednostavno kupovali i čitali stripove.
Ne znam...Čini mi se naivno vjerovati da će ti slučajni kupci čitaći kupiti na kiosku strip samo zato što ima žutu trakicu na korici a dosad nisu znali da ima kupit stripova?Ko da kiosci nisu bili puni (a i sad su)stripova pa ne vjerujem da će se zbog trakice nešto promijeniti.Uostalom tako i misle u VČ pa će nostalgićna varijanta ići samo u striprnice.Po meni trakica je proizvod za nostalgičare ali ne ove koji ne kupuju stripove već za one koji su uvijek i kupovali pa tako ne vidim priliku za rast prodaje već samo omaž nekadašnjoj ediciji. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 04/02/2018 : 15:47:37
|
Slažem se s tobom. To je proizvod samo za nostalgičare. Ali, kao što sam već spomenuo u jednom drugom topicu, nostalgija je jebena stvar  |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/02/2018 : 16:12:00
|
Sve ovo što kažeš, kao i u tvom predhodnom postu, apsolutno stoji...isto iskustvo imam, evo već nekoliko dana kako se pojavila ova vest znam nekolicinu koji bi kupili verziju sa ŽT... naravno većina njih nije čula za to na forumima pa i fb, pa čak kao što reče, većina njih pojima nemaju da psotoje druga kiosk izdanja VČ i Ludensa, ali kada bi videli na kiosku ŽT kupili bi...
Čak ova verzija sa ŽT trakom neće odmah ići u striparnice, već samo preko klupa čitalaca VČ, pa tek u striparnice... sve u svemu veoma loša procena uredništava VČ-a, ali kao što znamo ide drugi broj, valjda će to ispraviti, ili neće, nego tek za 9 godina kao što su uradili sa dizajnom svojih izdanja, i oslobodili se čuvenog Blažine... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts
Posted - 04/02/2018 : 16:21:22
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Sve ovo što kažeš, kao i u tvom predhodnom postu, apsolutno stoji...isto iskustvo imam, evo već nekoliko dana kako se pojavila ova vest znam nekolicinu koji bi kupili verziju sa ŽT... naravno većina njih nije čula za to na forumima pa i fb, pa čak kao što reče, većina njih pojima nemaju da psotoje druga kiosk izdanja VČ i Ludensa, ali kada bi videli na kiosku ŽT kupili bi...
Čak ova verzija sa ŽT trakom neće odmah ići u striparnice, već samo preko klupa čitalaca VČ, pa tek u striparnice... sve u svemu veoma loša procena uredništava VČ-a, ali kao što znamo ide drugi broj, valjda će to ispraviti, ili neće, nego tek za 9 godina kao što su uradili sa dizajnom svojih izdanja, i oslobodili se čuvenog Blažine...
Blažinu ne komentarišem.
A što se ovog drugog tiče: ti znaš nekolicinu, ja isto, a velika većina takođe. Nostalgija je zajebana stvar, žuta traka bi im se finansijski sigurno isplatila. Ja prvi neću kupiti ovo izdanje za kioske, a ovo drugo ću kupiti samo zbog žute trake. |
|
 |
|
Topic  |
|