Procitao sam mnoge dobre stvari o zadnjem Maxiju u Italiji, onom snjeznom s povratkom Eskima. Talijanski fanovi su ga uglavnom nahvalili.
Ja ga jucer procitao, ufff, boli glava koliki smor, objasnjavanje objasnjenog i tako opet i opet. Likovi se spremaju na neku opcu bitku u kojoj sudjeluju dvije brojne suprostavljene strane i onda tamo negdje od 150. stranice pa do 270. objasnjavaju jedni drugima poteze koje ce napraviti. Nakon sto se utvrdilo i ponovilo 20-ak puta ko ce imati kakvu ulogu krece bitka na jedno 7,5 stranica i onda umjesto da zavrsi na 290. stranici kako mislim da je bilo predvidjeno, ubacuje se jos naknadno zavrsni obracun s Eskimom do stranice 322. Sad posto je prica definitivno zavrsena, nije mi jasno na koju fintu su tri ovogodisnja maxija povezani. Ma smece.
Ufff! Steta! No barem si mi sad snizio ocekivanja. Eskimo mi je oduvijek drag lik.
Procitao sam mnoge dobre stvari o zadnjem Maxiju u Italiji, onom snjeznom s povratkom Eskima. Talijanski fanovi su ga uglavnom nahvalili.
Ja ga jucer procitao, ufff, boli glava koliki smor, objasnjavanje objasnjenog i tako opet i opet. Likovi se spremaju na neku opcu bitku u kojoj sudjeluju dvije brojne suprostavljene strane i onda tamo negdje od 150. stranice pa do 270. objasnjavaju jedni drugima poteze koje ce napraviti. Nakon sto se utvrdilo i ponovilo 20-ak puta ko ce imati kakvu ulogu krece bitka na jedno 7,5 stranica i onda umjesto da zavrsi na 290. stranici kako mislim da je bilo predvidjeno, ubacuje se jos naknadno zavrsni obracun s Eskimom do stranice 322. Sad posto je prica definitivno zavrsena, nije mi jasno na koju fintu su tri ovogodisnja maxija povezani. Ma smece.
Ufff! Steta! No barem si mi sad snizio ocekivanja. Eskimo mi je oduvijek drag lik.
Možda tvoji ukusi nisu isti kao njegovi ukusi,možda tebi bude vrhunska priča. Pogledaj malo ovaj video:
Meni ovo izgleda potpuno suprotno od onoga što kaže GB.
I ja se nadam da je GB preterao,i da mu jednostavno strip nije lego... Meni izgleda zanimljiv a i dosta puta se izpostavilo da je nekome smece drugome savrsenstvo...nismo svi isti.. Obicno se mi ono sto nahvale talijani dopada.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Pa, tamo su ljudi normalniji... Ovde neki "intelektualci" stalno drobe kako ništa ne valja, pa se mnogi povedu za tim. A većina njih niti skuplja Zagora, niti ih taj strip preterano interesuje - sem da prosipaju kontra mišljenje na najpopularnijim temama.
I moram da priznam da se od svih post600 brojeva najvise radujem ovoj epizodi sa Plavokosom opasnosti i sa Takedom. Ni Bafinova zemlja, ni vampiri, ni Smirnof ni ostale epizode mi ne deluju toliko interesantno kao ove dve.
Ova poslednja je meni licno najbolja i zao mi je sto ona nije isla u stampu.
Stvarno su mi skise puno zanimljivije od zavrsenog crteza. Obozavam ovu leprsavost. Picijev zavrseni crtez je nazalost previse sterilan. Previse korektan i detaljan. Neki kompromis izmedu ova dva stila bi bio perfekcija i smanjio bi alanfordovski osjecaj.
Treca je odlicna a i Zagor mi lici na Ferijevog. Zadnje dvije naslovnice Zagor mi previse lici na neki maneken u faci, previshe nezno lepuskast, kao da je izrastao u nekih od gradova na istoku. Mislim na americki istok.
I moram da priznam da se od svih post600 brojeva najvise radujem ovoj epizodi sa Plavokosom opasnosti i sa Takedom. Ni Bafinova zemlja, ni vampiri, ni Smirnof ni ostale epizode mi ne deluju toliko interesantno kao ove dve.
Odavno sam to negde napisao (da su mi skice skoro pa bolje od konacnih verzija),ali pitanje je kako bi to PIcineli izveo kad bi radio leprsavije. Kod Vernija je to dalo odlicne rezultate jer mu je crtez dobio na dinamici sto je njemu i bila nejveca mana. No, i meni kod Picinelija smeta taj stul, kako ga vi nazivate, "alanfordovski"...
I meni smeta ta primesa karikaturalizma, tj. alanfordizma, ali ne znam odakle to Piccineliju, kada pogledamo ranije ilustracije koje je radio za Zagora mnogo pre nego sto nas je maestro Ferri napustio, uopste nije bilo tog alanfrod stila. Ne znam zasto ga sad ima.
ja sam nesto vidio jucer na fb, ali nisam otvarao link..zagor i neki lik sa gitarom..kontao da je kakva kratka prica..mislio sam da ce vec neko to kod nas napisati...mada ne mora znaciti da je to to..