forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog 164 - Duboki svemir
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1857 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 10/04/2018 : 18:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Kako ne možemo naknadno stavljati pollove u Ludensove topice, solar će za sve naredne brojeve redovne serije u prvi post ubacivati eksterne pollove iz DD 2.0 topica. Poll za ovu priču je već postavljen u prvom postu, ali evo i ovdje direktan link:

OCIJENITE STRIP: Duboki svemir

Također, s obzirom da će u narednim brojevima redovne serije biti sve više kontinuiteta, bilo bi poželjno da:

Edited by - Sarghan on 10/04/2018 18:07:57
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1857 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 10/04/2018 : 18:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by zlatan bihac

mislim da nije prvi put kod ludensa da nije u boji a trebao biti...SD je broj 100 izdala crno bijeli, a ludens je broj 200 izdao u boji, ali ne i 300.. bar mi se cini tako..

Mislim da je negdje spomenuto kako je Ludens broj 300 greškom objavio c/b, ali to još stignu objaviti u boji kad extra serija dođe do tog broja (za nekih cca 8 godina?).

Jedini broj koji Ludens "namjerno" nije objavio u boji je extra 104 "Uz nit sjećanja" što mi osobno ni ne smeta jer taj broj ni originalno nije trebao biti u boji (obojan je kako bi talijani lakše podnijeli tadašnje povećanje cijene novih brojeva).

Mada, mislim da Ludens do sada još nije imao slučaj kad su dva broja za redom bila u boji pa me baš zanima kako će za par mjeseci u extra seriji pristupiti "Xabarasu"/"U ime oca".

Originally posted by going going

A ako me pitas zasto ja mislim da ne funkcionise prica to mogu da obrazlozim ali cu morati da zadjem u teritoriju spoilera, pa ako zelis objasnicu zasto i staviti upozorenje na spoilere.

Mene zanima, slobodno se raspiši u DD 2.0 topicu
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 10/04/2018 : 18:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by delboj

A cijena 18 kuna?

da. a nigdje natpisa "u boji", baš su šlampavi.
ali svaka čast što ne dižu cijenu u ovakvim slučajevima.
sve je u boji osim unutrašnjih strana korica.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 10/04/2018 : 19:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ček, jel ono bi Jezero na nebu da je originalno u boji? Jubilarni brojevi, ovaj spomenuti gdje je cijena u Italiji porasla, Xabaras dvobroj, broj 250, čini mi se da bi to trebalo biti to...
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9558 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/04/2018 : 19:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by swamp thing

Ček, jel ono bi Jezero na nebu da je originalno u boji? Jubilarni brojevi, ovaj spomenuti gdje je cijena u Italiji porasla, Xabaras dvobroj, broj 250, čini mi se da bi to trebalo biti to...

Ne, Dok nas smrt ne rastavi, original 121 je bio u boji. Uz ostale nabrojane je još Duboki svemir, broj 350, broj 361 (Mater Dolorosa), broj 375 (Sclavi).

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 10/04/2018 : 19:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Da, da, Dok vas smrt ne rastavi, pomiješah. Nisam ni računao ove poslije Dubokog svemira... Uglavnom, dočekaće se i taj br. 121 u Lib ili VČ verziji, ovi ostali su izašli u boji u srb ili hrv.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17099 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/04/2018 : 22:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ovo me baš zanima.
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
548 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 11/04/2018 : 08:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Sarghan

Mada, mislim da Ludens do sada još nije imao slučaj kad su dva broja za redom bila u boji pa me baš zanima kako će za par mjeseci u extra seriji pristupiti "Xabarasu"/"U ime oca".

Kako će pristupiti? Pa pristupiti će im kao i do sad. U dvije boje. Jedna je crna a druga bijela.
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
548 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 13/04/2018 : 22:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message  Reply with Quote
Hm, ovaj je u boji. Nisam vjerovao dok ga nisam kupio.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2363 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 13/04/2018 : 23:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Još da su i korice plastificirane,ko u almanaha to bi onda bio vrh.

#!??
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17099 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/04/2018 : 09:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Odlična cijena za ovaj strip!
Go to Top of Page

leKrava
New Member

277 Posts

Member since 21/01/2016

Posted - 14/04/2018 : 11:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send leKrava a Private Message  Reply with Quote
jedan od ljepsih DD-a, crtez i boja su za +5 (trebali bi ovoga koji je bojao posuditi i Zagoru koji put).
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8065 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 15/04/2018 : 06:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Potaknut pisanjima o novom razdoblju/preporodu Dylan Doga, nakon nekoliko godina, kupio sam novi broj na kiosku. Ne mogu kazati da sam razočaran, ali nisam ni očaran.

Neobična priča - svakako, novi početak - nikako! Već smo imali čudnih epizoda u Dylan Dogu, a ova me najviše podsjeća na film "Event Horizon", s tim što film ima onaj pravi strah od nepoznatog, šok nakon saznanja gdje su završili. Ovdje je sve to nekako mlako prezentirano, bez neke dubine. Sclaviju i Barbatovoj ne trebaju ubojstva da nas šokiraju i to izdiže ovo dvoje scenarista iznad ostalih. Mari nikad bolji! Izgleda da njegovom crtežu odgovara kolor, a bio bih se kladio u suprotno. Naslovnica fenomenalna!! Ona me i najviše potakla da nakon dugo vremena kupim novi broj Dylan Doga. Iako mislim da je davno već sve rečeno u ovom serijalu, kupit ću još nekoliko slijedećih brojeva, tek tako, da vidim kuda to vodi.
(priča: 6, scenarij: 6, crtež: 9, naslovnica: 10) - 73%

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 15/04/2018 16:18:44
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 15/04/2018 : 13:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Djoletova recenzija:

http://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-sr-337-duboki-svemir/1813/
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 15/04/2018 : 15:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Kopija "Event Horizona", s razlikom što on kulminira, a ovo se razvodni.
No ima i dobrih trenutaka, crtež je dobar, boja odlična - za 18 kn svakako preporuka.
Jer, teško da može biti lošije od onog na što se DD sveo.
Tako da je svaka promjena, makar i ovakva, dobrodošla.
Neće u serijal udahnuti nov život, ali će već mrtva tjelesina dobiti nešto životne snage i uveseljavati nas godinu - dvije.
Mene su kupili.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 15/04/2018 : 16:57:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Ma jesi ti to Spock editirao cijeli post zbog jednog T??

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8065 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 15/04/2018 : 17:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Curunir

Ma jesi ti to Spock editirao cijeli post zbog jednog T??

Skoro! Nakon tvog komentara, sjetio sam se da je "Event Horizon" ime broda, pa sam i drugu riječ napisao velikim slovom.
Eh da, ubacio sam i ocjene!
Ipak sam Vulkanac, zar ne?

Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1586 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 16/04/2018 : 10:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Loš otisak boje. Pao standard u Ludensu. :D
Go to Top of Page

dariohead
New Member

101 Posts

Member since 23/02/2011

Posted - 16/04/2018 : 14:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dariohead a Private Message  Reply with Quote
Odličan! Boja me jako pozitivno iznenadila, inače nisam super fan boje za Dylana ali ovdje je vrlo organski iskorištena.

Atmosfera je zbilja dobra i priča je OK. Malo re-hash "Event Horizon" filma kao što su neki već opazili... Ali u svakom slučaju, ako će svi novi brojevi biti na ovom tragu, već se veselim!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/04/2018 : 21:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Uz izuzetak par Manfredijevih i Chiaverottijevih epizoda Dylana uopće ne volim niti me pretjerano zanima.
Međutim ovo sam prolistao na kiosku i odmah kupio.
18 kn za strip u boji se svakako mora podržati.

Priča je solidna. Ništa revolucionarno ali zato jako čitljivo- vjerojatno zbog prirodnih dijaloga. Primjetio sam to kod Reichionija još na Siročadi. Međutim nevjerojatno je da Reichioni nije pokazao više hrabrosti da se poigra s odnosima različitih Dylana i Dylana. Šteta.
Sa crtežom sam i više nego zadovoljan a boja je suvišna ako je u pitanju Roi no Mariju leži ko naručena.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12167 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/04/2018 : 22:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Cromwell

Uz izuzetak par Manfredijevih i Chiaverottijevih epizoda Dylana uopće ne volim niti me pretjerano zanima.

Uh, ajde Chiavi jos i nekako moze da prodje jer je zabavan. Ali de nadje Manfredija? Ja svaku njegovu epizodu na Dilanu sam jedva procitao, nikako mu ne lezi Dilan ili ode u neki fantasy ili u cisti krimic vise prigodan za Nika Radjera. Dok mi je na Magicnom vetru i Teksu odlican, Manfrediju nikako nije mesto na Dilanu.

A kako ti se ne svidja Sclavijev Dilan? Ili Barbatin ili Rekionijev?
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 17/04/2018 : 23:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Manfredi je valjda najdosadniji scenarist u Galaktici, osim u MV-u.
A i tamo se zapleo nakon nekog vremena.
Vrlo ogranicenih dosega a pokusava biti Kafka i Dostojevski istovremeno.
Jedan od najgorih.

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8065 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 18/04/2018 : 07:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
Da, koliko god mi je bio odličan u Magičnom, toliko mi je bio loš u Dylanu. Manfredi mi je jedan od najlošijih scenarista u Dylanu, a nije ni Chiavi daleko.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 18/04/2018 : 09:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@going: Možda je ključno ono da mi ne leži Dylan pa su mi valjda zato najnetipičnije epizode najbolje.
Btw i Arakne/Proročanstvo su ti isto loši? Po meni je tu Manfredi briljirao ali ok, ja volim i njegovog Gordon Linka pa je možda u meni problem
Chiavi može biti jako dobar i jako grozan, međutim ima svoj prepoznatljivi stil i zbog toga ga jako cijenim.

Što se tiče Sclavija- prije dvije-tri godine sam pročitao cijelu extra seriju i zaključio da uz par izuzetaka nije to za mene. Uopće ne razumijem taj kult koji se od njega stvorio

Bok, kako si.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000