forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Zenski Junaci !!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Modesti Blejz
Starting Member

8 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 23/07/2002 : 05:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Modesti Blejz a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav tvorcima stranica i ovog Foruma. Sve je super, sve je cool, ali nista o zenskim likovima iz stripova.
Zasto?
Jos nesto pokusavam pronaci neku "nice" sliku sa likom Modesti Blejz pa ako netko ima nek mi javi.
Jos jednom, odlicne stranice.
Unaprijed hvala.
p.s. i cure chitaju stripove ! ! !

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/07/2002 : 05:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pa, kaz dmo vec kod zenskih likova, upravo se "vracam: sa jednog dobrog sajta:
www. mangaheaven.net

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 23/07/2002 : 07:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pozdrav tvorcima stranica i ovog Foruma. Sve je super, sve je cool, ali nista o zenskim likovima iz stripova.
Zasto?

Pa jer su u "blagoj" manjini.Uostalom tu je Legs Weaver!
Nego,ovo nam je drugi zenski clan foruma ako se ne varam.

I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/07/2002 : 08:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zasto?
Jos nesto pokusavam pronaci neku "nice" sliku sa likom Modesti Blejz pa ako netko ima nek mi javi.
Jos jednom, odlicne stranice.
Unaprijed hvala.
p.s. i cure chitaju stripove ! ! !

Pozdrav!

Modesti ce se uskoro pojaviti, za mjesec dva na sajtu, a sto se ostalih zenskih junaka tice, predlozite neke pa cemo vidjeti...Znam da ce sigurno ici i Julia.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 23/07/2002 : 11:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pozdrav!

Modesti ce se uskoro pojaviti, za mjesec dva na sajtu, a sto se ostalih zenskih junaka tice, predlozite neke pa cemo vidjeti...Znam da ce sigurno ici i Julia.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

mogla bi i AXA....

When a man lies, he murders some part of the world
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 23/07/2002 : 11:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna velika pusa za Modesti Blejz.

Konačno da su se ovdje i cure pojavile. Drago mi je kada vidim da i ženska populacija uživa u stripu.

Vidim --dp-- da si uspio ući na site i drago mi je da ti se sviđa. Tamo su doista ženski likovi glavni.

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 23/07/2002 : 12:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message  Reply with Quote
quote:

a sto se ostalih zenskih junaka tice, predlozite neke pa cemo vidjeti

Na prvom mestu - Druuna.

I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2002 : 13:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Da li iko ikada citao jedan dobar strip s nekim zenskim likom ?
Naravno da ne ,moj top 50 ne cak top 100 stripova su svi s muskim herojima.Mange ne nabrajam .

Inace modesti cool to have you here!!

A bookstore is one of the only pieces of evidence we have that people are still thinking.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 23/07/2002 : 13:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da li iko ikada citao jedan dobar strip s nekim zenskim likom ?
Naravno da ne ,moj top 50 ne cak top 100 stripova su svi s muskim herojima.Mange ne nabrajam .

Inace modesti cool to have you here!!

A bookstore is one of the only pieces of evidence we have that people are still thinking.

A MODESTY BLAISE....TO TEBI NIJE DOBAR STRIP

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2002 : 13:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Nije los nije los.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 23/07/2002 : 13:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije los nije los.

Eto to vec bolje zvuci jer meni je modesty jedan od najboljih stripova...

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2002 : 13:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 23/07/2002 : 14:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Ovdje imas nekoliko "nice" slika s Modesty:
http://user.tninet.se/~csx358e/mbpix/Modesty_pics.html

Go to Top of Page

Modesti Blejz
Starting Member

8 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 23/07/2002 : 21:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Modesti Blejz a Private Message  Reply with Quote
Hvala za slike. Fantasticne su. Ma zena je zakon.
Ja sam inace odrasla uz stripove. Chitala sam sve i svasta. Pocevsi od Politikinog Zabavnika, Mikijevog Almanaha, Modre Laste, Zagora, Mikija, Mister Noa, Dilan Doga, Druzine od Vjesala, Marti Misterije...sve stripove sam naprosto gutala. Upalo mi je u ochi da su zenski junaci uglavnom u pozadini tek da bude ukras, ruglo , ili femme fatale(Bepa iz Alan Forda ili Margot iz Alan Forda ili Suzi od Kapetana Mikija). Disney je bio alergican na zene jer su ga pretpostavljam zeznule u zivotu nekako te su u njegovim crtachima zene uvijek bile prikazane kao zle, mrske, glupe itd.
Pojavom Modesti Blejz doslo je i do drugacijih likova, ali opet sve je to nekako slabo mozda zato jer zene nemaju bas veliki interes za chitanje ili crtanje romana.
Voljela bih da znam crtati. Mozda bih izmislila novi zenski lik. No nemam veze sa crtanjem. Nemojte sad misliti da se furam na feminizam....uopce ne.
Samo zelim podsjetiti musku publiku da i neke cure vole i postuju kulturu chitanja romana(stripova). I da su mozda nekako ostale zapostavljene ili prikazane u pogresnom svijetlu. Uvijek neko zlo od njih:-):-)
Samo zato sto sam zensko ne znaci da ne mogu voljeti ili chitati romane sa istom strasti(mozda i vecom) nego muska publika.
Imala bih jos svasta napisati, ali moram ici na posao.
Volim vas sve i chitamo se kasnije.
Jos jednom thx za odlicne slike...Imas veliku pusu

Go to Top of Page

sAdam
Junior Member

Croatia
346 Posts

Member since 29/06/2002

Posted - 23/07/2002 : 22:56:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sAdam an ICQ Message  Send sAdam a Private Message  Reply with Quote
kshh...ne bih se slozio sa onom izjavom o disneyu, to je totalno ne osnovana tvrdnja, daj bar jedan primjer
Pa sad cuj sto se tice cura u stripu stoji da su zapostavljene ali to je, moras se sloziti, zbog slabe zainteresiranosti zenskog dijela za stripove...pa i ti si ovdje tek druga djevojka na forumu...cuj nemam ja nist protiv, dapace volio bih da je vise djevojaka u strip vodama, mozda bih tad lakse nalazio djevojke

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 24/07/2002 : 00:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Welcome Modesti!
nice to have more girls,definitivno.Iskreno?u životu nisam sreo djevojku koja zainteresovano čita stripove.mislio sam da takvo što ne postoji.drago mi je da sam bio u krivu.
druuna first,iako mislim da Modesti ne misli na takvu vrstu ženskog junaka ;)
dobre ideje uvijek dolaze prije crtača.odesti,jesil imala neke 'dobre' ideje, pa ko zna...

Zagor Fan
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/07/2002 : 01:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Hej Modesti, odakle si?

Dr. Westax, pa naravno da sam nasao... znam valjda i ja ponekad sta valja
Sto se tice Axe, i ja sam za to da se i ona pojavi, uostalom, i ona je Romerov lik

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 24/07/2002 : 09:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hej Modesti, odakle si?

Dr. Westax, pa naravno da sam nasao... znam valjda i ja ponekad sta valja
Sto se tice Axe, i ja sam za to da se i ona pojavi, uostalom, i ona je Romerov lik

Da ali nemozes reci da je Modesty Romerov lik...to mi zvuci pogresno...ona je lik Petera o' Donnela covjeka koji je napisao sve scenarije za strip i 13 knjiga...dok su se crtaci mjenjali i mada je Romero OK, osobno vise preferiram Holdawaya...

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/07/2002 : 11:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hej Modesti, odakle si?

dd fan sindrom ponovo hara srbijom jel ?
Jedino bosanci govore romani pa je vjerovatno iz bih!

Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 24/07/2002 : 16:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
cura koja cita romane,pa jos iz bosne i hercegovine, jedne i jedine!ne moram rec da mi je drago!

Zagor Fan
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/07/2002 : 16:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
quote:

Upalo mi je u ochi da su zenski junaci uglavnom u pozadini tek da bude ukras, ruglo , ili femme fatale(Bepa iz Alan Forda ili Margot iz Alan Forda ili Suzi od Kapetana Mikija).

Da to je tacno.Sto se tice Alana Forda u tom stripu ima svih vrsta zena, ali isto tako svih vrsta muskaraca!
A Suzi iz kapetana mikija na primjer nije ni vrijedna spominjanja ;-)).
Zenski likovi u stripovima (pisani od strane musakaraca) su sterotipni i to je najcudnije jer zenski likovi u knijgama(opet pisani od strane muskih pisaca)su totalno drugacije opisani:jaki ,sposobni da se izvuku iz svake situacije itditd.
Ali isto tako je najcudnije da kada zenski pisac u knijgama opise nekog (u 95% slucaja) muskarca taj karakter je neki slabic,loser i
ostla vrsta nekog low life.

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 24/07/2002 : 23:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Disney je bio alergican na zene jer su ga pretpostavljam zeznule u zivotu nekako te su u njegovim crtachima zene uvijek bile prikazane kao zle, mrske, glupe itd.

A Snezana tj. Snjeguljica?

Go to Top of Page

Modesti Blejz
Starting Member

8 Posts

Member since 23/07/2002

Posted - 25/07/2002 : 05:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Modesti Blejz a Private Message  Reply with Quote
Dobro Vece zelim svima,
ma da iz Bosne sam, iz Bosanskog Broda, ali trenutno zivim u Chicagu i evo se spremam chitati po stoti put Marti Misteriju, "Zaboravljena Knjiznica". To mi je jedini roman na nasem jeziku koji imam. Neke alan fordove sto sam imala su mi pokupili frendovi.
Ovdje su uglavnom Marvelovi romani. Spiderman, X-Man i slicno.
Sto se tice Disneya....ha ha Snjeguljica i sedam patuljaka (ma tvoj osmijeh mi kaze sve)...ma tip je imao problema sigurna sam(nisam sama dosla na tu ideju, Profach ovdje na collegu mi je skrenuo paznju jer smo u par navrata obradjivala Disneya, a cilj je bio da shvatim sto je propaganda i kako ona utiche na ljude, Disney i Hitler su bili najjachi aduti mog profacha i ja sam se slozila s njim)...vi koji se ne slazete procitajte neke od starijih Mikijevih Almanaha i malo obratite paznju na zenske likove.(Disney je malo bio i rasista).
Alan Ford ima svakojakih likova slazem se i muskih i zenskih, ali ajde nema nijednog glavnog zenskog lika. Sve zene su sporedne uloge jeli tako?
Seinfeld, volis tu seriju ?
Inace, ovaj svijet funkcionira tako da se samo po sebi podrazumijeva da cure ne chitaju romane ( chitaju ljubavne pisane:-) ja sam chitala i te i kaubojske pisane Laso takodje).
Jedino sto nisam mogla chitati bio je Moj Mikro i Svijet Kompjutera.
Ne znam zasto je to tako kako je. Ja sam izuzetak od casnih pravila.

Seinfeld, ti chini mi se sumnjas u sve sto napisem ili ?

Odoh ja...chitamo se sutra.
Ja malo kasnim sa odgovorom jer radim skoro svaki dan skoro chitav dan pa ne stignem sjesti za komp.
Ne ljutite se.
Volim vas sve
Vasa nepokolebljiva i nepobjediva i nesalomiva....
Da. Ono sto mi je najbolje kod Modesty Blaise je to da je zgodna, ljepa , dobra i pametna.
Takve ne postoje u stvarnosti ili ? ? ?

Jeli netko chitao crtanu kjnigu "Chuvaj se Senjske ruke" od ja mislim pokojnog Artukovica???

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/07/2002 : 09:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da. Ono sto mi je najbolje kod Modesty Blaise je to da je zgodna, ljepa , dobra i pametna.
Postoje - moja sestra npr.
Jeli netko chitao crtanu kjnigu "Chuvaj se Senjske ruke" od ja mislim pokojnog Artukovica???

Kakav molim te Artukovic (mislis li na Andriju)
Chuvaj se senjske ruke napisao je August Šenoa

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/07/2002 : 11:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
quote:

Seinfeld, volis tu seriju ?

Seinfeld je zakon,da li si gledala Seinfelda?

quote:

Seinfeld, ti chini mi se sumnjas u sve sto napisem ili ?

Ma ne rekao sam da se slazem s tobom u vezi zenskih likova u stripu ali ne 100%.Npr. glavni zenski lik u Alan Fordu bi sve pokvario!
quote:

Ja poznajem najmanje 5 takvih zena dakle itekako postoje!
quote:

Da davno ,i ko sto rommel rece od Senoa je.

Iz chicaga jel, ti barem mozes da pratis bullse !

Edited by - seinfeld on 2002/07/25 11:53:31
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 25/07/2002 : 13:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa zar to nije Maurovicev strip-album ?!

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000