forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Kratka pitalica o Duhu Sa Sjekirom
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 30/05/2018 : 22:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Dijagnoza je sasvim jasna kad ni na kratko pitanje ne mogu odgovoriti bez mini eseja
Ovo bi zapravo trebao biti uputno-anketni listic ako lijecnik posumnja na Zagoritis Philosophiae Vulgaris.
Kod Patka je to samo nezaustavljiva potreba da ubaci detaljnu (psiho)analizu na svakoj stranici o kojoj autor pojma nema vec se zurio napisati/naskrabati samo da ispostuje rokove Meni simpaticno.
Kod Kinga je to vec potpuna zamjena identiteta, izoblicenje stvarnosti, ono, dale bi se knjige napisati...

Akutni burattinitis
Manijakalna potreba za ekspozicijom jer onaj ko cita ne kapira
+crnačka satnica na poslu
I automtska magla na pitalicu: navedi samo tri
Šta tri, sve te jeblo?!

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

jankela
New Member

207 Posts

Member since 09/04/2018

Posted - 30/05/2018 : 22:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jankela a Private Message  Reply with Quote
1) Kad se počeli čitati Zagora, u kojoj kalendarskoj godini, koliko ste bili stari i tko vas je navukao na njega?
2) Tri osobine koje definiraju Zagorov lik?
3) Tri karakteristike Zagora kao stripa koje su vas privukle serijalu.

1) Još u ranom detinjstvu.
2) Čast, čojstvo, junaštvo
3) Zanimljivo mesto dešavanja - Darkvud, zanimljivi elementi raznorodnih žanrova itd...
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 31/05/2018 : 00:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Za Deea, jedan odgovor i od nekog tko je počeo u sedamdesetima.

1. Zagora sam počeo čitati krajem sedamdesetih, ali mi je bio usputni junak pored Bleka, Mikija ili Popaja. Krajem siječnja 79. išao sam na neki pregled u bolnicu s mamom i kako mi ne bi bilo dosadno otrčao sam do kioska i kupio strip Zagor-Te-Nej (prvu svesku tropskog korpusa). Tako sam s malo više od 9 godina kupio svog prvog Zagora. U bolnici sam na kraju ostao mjesec dana, Zagor mi se strašno svidio tako da mi je ujak (ljubitelj Zagora) donio desetak Zagora koje sam doslovce progutao. Najdublji dojam su ostavili Povratak u Darkwood i naročito četverodjelna epizoda Ocean.

2. Poštenje, pravednost, moralnost. Tada nisam vidio ili nisam obračao pažnju na negativne strane o kojima priča Patak i koje vidim kao odrastao čovjek.

3. U to vrijeme sam gutao knjige o Tarzanu (edicija s Julesovim ilustracijama) i Zagorova sličnost s Tarzanom je sigurno bila važna u početnoj fazi. Na to bih dodao avanturu i fantastiku.

Iako su mi najdraže epizode 7 runda i Zimska Zmija, one mi ne predstavljaju pravog Zagora. Čaki i kao devetogodišnjaku mi je bilo jasno da Zagorovo ponašanje u epizodi sa Superbanditom nije baš normalno, a i Zagorova borba protiv Zmijinih indijanaca (bez obzira na racionalizaciju) nije u skladu s Zagorovom etikom. Zbog toga mi je epizoda koja simbolizira Zagora Sloboda ili smrt. Zagor, Čiko i Manetola spremni umrijeti za ono u što vjeruju.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 31/05/2018 : 16:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
1. Sredina osamdesetih, nisam još znala čitati, ali sam zato znala bojati bojicama i gledati slikice. Stariji brat ih je skupljao. Možda je to bio prirodan bratsko/sestrinski nagon za uzeti nešto od onog starijeg, pošarati mu i upropastiti.

2. Top tri Zagorove osobine – majstor preživljavanja, samopouzdanje/odlučnost i nepogrešiva intuicija. Drugim riječima, jasan je sam sebi i drugima, ne sumnja u svoje odluke, vjeruje svojoj intuiciji. I u najgorim situacijama ne očajava, sabran je i gleda izvući živu glavu.
Ove osobine postoje kod njega još od Nolitte i dobro se drže i dan danas. Neki autori se snalaze bolje s takvim karakteristikama, neki su više skoncentrirani na karakteristike koje su mu sami usadili. Ali su svi to uspješno održali kao konstantu u Zagorovom karakteru. Svi osim Sclavija. Zagor mu je uspio umrijeti dva puta, u samo devet epizoda.

3. Mješavina žanra mi je najbolja karakteristika Zagora kao stripa. Lagan je za čitanje, a radnja se uglavnom odvija na otvorenom, negdje u prirodi, po šumama, gorama. Kad već cijeli život živim u gradovima barem da u stripu doživim divljinu i malo svježeg zraka.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 31/05/2018 : 17:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

1. Zagora sam počeo čitati krajem sedamdesetih, ali mi je bio usputni junak pored Bleka, Mikija ili Popaja. Krajem siječnja 79. išao sam na neki pregled u bolnicu s mamom i kako mi ne bi bilo dosadno otrčao sam do kioska i kupio strip Zagor-Te-Nej (prvu svesku tropskog korpusa). Tako sam s malo više od 9 godina kupio svog prvog Zagora. U bolnici sam na kraju ostao mjesec dana, Zagor mi se strašno svidio tako da mi je ujak (ljubitelj Zagora) donio desetak Zagora koje sam doslovce progutao. Najdublji dojam su ostavili Povratak u Darkwood i naročito četverodjelna epizoda Ocean.

2. Poštenje, pravednost, moralnost. Tada nisam vidio ili nisam obračao pažnju na negativne strane o kojima priča Patak i koje vidim kao odrastao čovjek.

3. U to vrijeme sam gutao knjige o Tarzanu (edicija s Julesovim ilustracijama) i Zagorova sličnost s Tarzanom je sigurno bila važna u početnoj fazi. Na to bih dodao avanturu i fantastiku.

Iako su mi najdraže epizode 7 runda i Zimska Zmija, one mi ne predstavljaju pravog Zagora. Čaki i kao devetogodišnjaku mi je bilo jasno da Zagorovo ponašanje u epizodi sa Superbanditom nije baš normalno, a i Zagorova borba protiv Zmijinih indijanaca (bez obzira na racionalizaciju) nije u skladu s Zagorovom etikom. Zbog toga mi je epizoda koja simbolizira Zagora Sloboda ili smrt. Zagor, Čiko i Manetola spremni umrijeti za ono u što vjeruju.

Ti si kao mali čitao te sjajne epizode za koje mi nismo znali niti da postoje, osim u "kutku za kolekcionare"...
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 02/06/2018 : 15:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

Ti si kao mali čitao te sjajne epizode za koje mi nismo znali niti da postoje, osim u "kutku za kolekcionare"...

Kako sam bio u Zaraznoj, nisu mi dopustili da stripove vratim doma. Nakon toga sam ujakove stripove mogao čitati samo kod njega doma

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/06/2018 : 09:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Koliko je tako samo stripova nestalo u kojekakvim situacijama u proslosti koji bi danas vrijedili dobru "kintu"... ma ko je to onda mislio i koga je bilo briga...
Koliko se god naprezao ne spominjem se prvog Zagora. Ne znam tocno koja je to bila epizoda. Ali stalno je bio prisutan. Moja ekipa je jedino Alan Forda cijenila i voljela vise.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 06/06/2018 : 10:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by velka031

quote:

Kako sam bio u Zaraznoj, nisu mi dopustili da stripove vratim doma. Nakon toga sam ujakove stripove mogao čitati samo kod njega doma

Kad je bila u Zaraznoj, mom prijatelju nisu dozvolili da ženu vrati kući. 8 mjeseci... I danas tvrdi da mu je to bilo najljepše razdoblje u životu. Ne znam zašto...
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000