Author |
Topic |
vice
stripovi.com suradnik
7319 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 31/05/2018 : 20:58:34
|
quote: Originally posted by risbozg
quote: Originally posted by zlatan bihac
valjda ce i on kao tex sad u junu mjesecu..a maxi dampyr mozda u julu ili augustu..ko zna.. specijal je najavljen na svaka dva mjeseca a maxi na svaka tri mjeseca sto je tempo kakav ni zagor ili dilan nisu nikad imali...
kaj i maxi..pa nisam vidio nigdje da o tome neko raspravlja i da maxi najavljuje..samo za specijalce...ako ide i maxi moje veseje je dvostruko
Da da, ide i Maxi. :) |
And like that... he's gone. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15926 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 31/05/2018 : 21:01:45
|
quote: Originally posted by vice
valjda ce i on kao tex sad u junu mjesecu..a maxi dampyr mozda u julu ili augustu..ko zna.. specijal je najavljen na svaka dva mjeseca a maxi na svaka tri mjeseca sto je tempo kakav ni zagor ili dilan nisu nikad imali...
kaj i maxi..pa nisam vidio nigdje da o tome neko raspravlja i da maxi najavljuje..samo za specijalce...ako ide i maxi moje veseje je dvostruko
Da da, ide i Maxi. :)
superrrr,,,,za ovo imaš pivu kaj se vidimo |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7319 Posts
Posted - 01/06/2018 : 02:13:16
|
superrrr,,,,za ovo imaš pivu kaj se vidimo
Još da uleti i Lazarus, eto ti slavlja. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15926 Posts
Posted - 01/06/2018 : 06:20:41
|
superrrr,,,,za ovo imaš pivu kaj se vidimo
Još da uleti i Lazarus, eto ti slavlja.
to bi već bilo za pravu feštu..čevapi +pivo |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
Edited by - risbozg on 01/06/2018 11:18:07 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7319 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15926 Posts
Posted - 04/06/2018 : 09:33:33
|
quote: Originally posted by dzoni
odlicne vesti...lagani povratak dampira
+1 |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2347 Posts
Member since 13/01/2009 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7319 Posts
Posted - 04/06/2018 : 14:45:32
|
Evo ostavljam i ode: ukoliko netko ima Dampyra knjigu 1 od VČ-a za prodat, bija bi zahvalan. Promakla mi je onomad usred studentskih (m)učenja i nikako je nać. :) |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17842 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 04/06/2018 : 15:34:41
|
quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by ivanl
Bogme istina je ovo za Dampyra maxi i specijal, gazda mi je potvrdio... trebao bi prvi broj sad od prvog srpnja...a onda u budućnosti, ko zna mozda opet i redovni...sjajno.
Ivanl, jel se isplati nama uzimat koji nemamo redovna izdanja? I jesi ga pitao mozda za ovaj Klasik, kad starta i od kog broja?
Moj ti je savjet da prvo nabaviš knjige u izdanju Strip Agenta i Bookglobea. Mogu se naći jako jeftino, a možeš doduše provjeriti i digitalnu verziju.
U svakom slučaju, bolje je da se prvo upoznaš s junakom i njegovim sidekickovima, čisto zbog većeg gušta u čitanju.
I Specijali i Maxiji će vrlo vjerojatno bit one shotovi i zaokružene priče koje se može čitati bez prethodnog čitanja originalne serije, ali opet, bar da prva 2 broja pročitaš, da stvari budu kompletnije. :)
Svakako preporucujem prvo upoznavanje sa junakom i njegovim "svijetom" prije citanja specijalaca i maxija. Ali pored SA/BG knjiga imas tu i redovnu seriju kod Veselog cetvrtka, koja bi se trebala naci dosta povoljno. Prvih 40 sveski je izlazilo posamicno, kasnije u knjigama od po 3 epizode (odnosno prva knjiga je imala 4 da se zaokruzi prica), tako da je trenutno kod VC izaslo vec prvih 50 epizoda.
Svakako preporuke za ovaj strip. Boselli ovdje hara puno bolje nego na Texu ili Zagoru.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13323 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 04/06/2018 : 17:36:19
|
Hvala ti Poli volim kronologiju kod svakog junaka, tako da vidim da bi ovdje to isto bilo poželjno. Ljudi su mi preporučili i na dr. temi, tako da se baš veselim ovome. |
Never leave it in the hands of the judges
|
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 04/06/2018 : 17:48:06
|
Dobar serijal, mada je u ranim epizodama bilo svega i svačega i kojekakvih gluposti iz Boselijeve kuhinje, svojstvenih samo njemu kada mu đavo ne da mira pa bi svašta eksperimentisao.Srećom, većina tih loših epizoda su isključivo priče za sebe, odnosno nemaju nekakvog uticaja na generalnu priču serijala koja se vremenom polako otpliće.
Dakle, preporučujem da se serijal prati ipak nekim redom, iz početka jer ima likova i neprijatelja koji se pojavljuju više puta, zatim polako napreduje priča vezano za Harlanovog (Dampyrovog) oca, a isto tako uočavaju se i neke opšte smernice vezano za svet čudovišta sa kojim se Dampyr suočava, otkrivaju se neki istorijski podaci i stvari iz prošlosti i saznajemo stalno nešto novo o mestu koje je sedište i glavno boravište Dampyra, odnosno o Pragu. Specijali i Maksiji se takođe nadovezuju na redovnu seriju, doduše više ovi prvi. Lično, mene isti ne zanimaju dok za njih ne dođe red po hronološkom redosledu. Može se doduše naleteti na epizode koje su priča same za sebe, naravno nemoguće je serijal popuniti bez toga, ali ako se naleti na neku priču koja je bitna za glavne smernice serijala, ne valja je čitati, a da nisi upoznat sa nekim ranijim epizodama. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15926 Posts
Posted - 04/06/2018 : 18:02:06
|
quote: Originally posted by maelstrom
Dobar serijal, mada je u ranim epizodama bilo svega i svačega i kojekakvih gluposti iz Boselijeve kuhinje, svojstvenih samo njemu kada mu đavo ne da mira pa bi svašta eksperimentisao.Srećom, većina tih loših epizoda su isključivo priče za sebe, odnosno nemaju nekakvog uticaja na generalnu priču serijala koja se vremenom polako otpliće.
Dakle, preporučujem da se serijal prati ipak nekim redom, iz početka jer ima likova i neprijatelja koji se pojavljuju više puta, zatim polako napreduje priča vezano za Harlanovog (Dampyrovog) oca, a isto tako uočavaju se i neke opšte smernice vezano za svet čudovišta sa kojim se Dampyr suočava, otkrivaju se neki istorijski podaci i stvari iz prošlosti i saznajemo stalno nešto novo o mestu koje je sedište i glavno boravište Dampyra, odnosno o Pragu. Specijali i Maksiji se takođe nadovezuju na redovnu seriju, doduše više ovi prvi. Lično, mene isti ne zanimaju dok za njih ne dođe red po hronološkom redosledu. Može se doduše naleteti na epizode koje su priča same za sebe, naravno nemoguće je serijal popuniti bez toga, ali ako se naleti na neku priču koja je bitna za glavne smernice serijala, ne valja je čitati, a da nisi upoznat sa nekim ranijim epizodama.
s obzirom na redovni serijal ja bi ipak bez obzira na sve preporućio da se pročita |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14120 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13323 Posts
Posted - 04/06/2018 : 20:39:33
|
Hvala i tebi maelstrom na preporuci, evo gledao sam u medjuvremenu i cini mi se da je najbolje nabaviti ovih prvih 40 brojeva od Veselog, a potom se nadovezuju njihove 3 knjige sto je sve skupa prvih 50 epizoda redovne serije. |
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14120 Posts
Posted - 04/06/2018 : 21:03:41
|
Hvala i tebi maelstrom na preporuci, evo gledao sam u medjuvremenu i cini mi se da je najbolje nabaviti ovih prvih 40 brojeva od Veselog, a potom se nadovezuju njihove 3 knjige sto je sve skupa prvih 50 epizoda redovne serije.
Bude često na aukcijama. Lakše ćeš tako skupiti, nego da odmah počneš pojedinačno. Za koji tjedan pojavi se neki komplet sigurno |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13323 Posts
Posted - 04/06/2018 : 21:15:20
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Hvala i tebi maelstrom na preporuci, evo gledao sam u medjuvremenu i cini mi se da je najbolje nabaviti ovih prvih 40 brojeva od Veselog, a potom se nadovezuju njihove 3 knjige sto je sve skupa prvih 50 epizoda redovne serije.
Bude često na aukcijama. Lakše ćeš tako skupiti, nego da odmah počneš pojedinačno. Za koji tjedan pojavi se neki komplet sigurno
Da da, uzimao bih tako u kompletu, tako mi je najbolje |
|
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14120 Posts
Posted - 04/06/2018 : 21:20:23
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Bude često na aukcijama. Lakše ćeš tako skupiti, nego da odmah počneš pojedinačno. Za koji tjedan pojavi se neki komplet sigurno
Da da, uzimao bih tako u kompletu, tako mi je najbolje
Lukavo |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17842 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik