da, poput ostalih Ludensovih - uglavnom dvije boje, crna i bijela
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Ako i ova 2 budu u boji Bernie će negdje morati nadoknaditi gubitke što takve stripove daje ispod cijene, to bi bila 3 broja u vrlo kratkom vremenu što se sigurno mora osjetiti na računu.
Nadoknadit ce debelo novim Čikom. 30 kn za 64 str. zbilja je previse. Bas me razocarao. To je baš jedino preskupo Ludensovo izdanje. A ovo jest ispod cijene ako je u boji.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Ako zanemarimo broj #300 kojeg je Ludens (navodno) greškom objavio c/b, Ludens je sve dosadašnje "obljetničke" brojeve (čitaj, brojevi koji su prije/tijekom pisanja scenarija bili zamišljeni da izađu obojani) objavio u boji. Istina, Duboki svemir u početku nije bio zamišljen da izađe u boji, no kako je došlo do promjene crtača (s Carnevala na Marija) te kako su odličili da će tim brojem "proslaviti" ulazak u preporod Dylana Doga, njega također možemo smatrati nekom vrstom "obljetničkog" broja. Ludens ga je kao takvog i objavio u boji, kako je izvorno bio i zamišljen.
#224 "Na talasima sjećanja" originalno nije ni trebao biti u boji. Naknadno je obojan (nakon što su crtež i scenarij bili dovršeni) i objavljen u boji kako bi talijani lakše podnijeli tadašnje poskupljenje stripova koje je, u Dylanovom slučaju, počelo od tog broja. Jednostavno rečeno, u tom periodu kada je SBE odlučio poskupiti stripove, ta je priča bila iduća na redu za izlaženje i to je jedini razlog zašto je "zaslužila" boju. Da sam izdavač na ovim prostorima, također bih taj broj objavio c/b kao što je to Ludens i napravio. Nema ničega "obljetničkog" ili "slavljeničkog" u toj priči.
Po toj "slavljeničkoj/obljetničkoj" logici, "Xabaras" bi također trebao biti u boji, isto kao i broj iza njega. Jedino sam skeptičan koliko si Ludens može dozvoliti da dva broja u godini (tri, ako ubrojimo i "Duboki svemir") izda u boji po cijeni c/b stripa. U tom im slučaju osobno ne bih zamijerio ako "Xabarasa"/"U ime oca" izdaju c/b.
S druge strane, zbog situacije s #300, pitam se kakve su šanse da Ludens greškom jedan broj objavi c/b, a drugi u boji.
I ja ga maloprije kupio,što reći osim fenomenalno izdanje,super je što je boja,a za istu cijenu ko i crno-bijeli,ma sve odlično,jako sam zadovoljan....
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
sto se tice ciko novih brojeva od 64 strane niko se ne pita kakva je cena italijanskom izdanju? mozda je i kod italijana cena veca (kao za obican strip
sto se tice ciko novih brojeva od 64 strane niko se ne pita kakva je cena italijanskom izdanju? mozda je i kod italijana cena veca (kao za obican strip