Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/07/2018 : 16:52:04
|
quote: Originally posted by stripnik
quote: Originally posted by Curunir
remitenda ovoga bit ce ogromna. nema tu nikakve sanse. mnogi su kiosci dobili samo po 2 komada pa ako vidis da je ostao "samo" jedan, to ne govori mnogo. ali nekoliko je brojeva unaprijed otisnuto i naravno da ce ici na kioske. volio bih da grijesim (jer bismo onda kad-tad dosli do dobrih epizoda, oko br. 40 sto se mene tice), no realno, to je teska utopija. kazem, daj Boze da grijesim, ali... Tex nije Zagor (mnogo je bolji, no ne u pocetku).
Čini mi se da u Srbiji, odnosno Veseli Četvrtak, imaju puno pametniju prodaju. Nama čitaocima i kupcima sigurno ugodniju. Nekoliko prodajnih mjesta u Beogradu uz top striparnice + veće striparnice i odabrani kiosci u 20-ak gradova. Meni se u Zagrebu sviđa brdo od 20-ak komada najnovijeg stripa na stolu u SnK i uvijek u prolazu ugrabim jednog iz brda. Osjećaj je bolji kad kupuješ u striparnici.
Nekad te kao i mene, nije bilo briga sto uzimas na trafici. Bitan ti je bio strip. Pa ako ga i "zavrnes" i stavis u zadnji dzep, nije to nikoga zanimalo... Danas hoces uredan proizvod. Strip bez utora, "usiju" i naherenih hrbata. Zato je bolje kupovati u striparnici. Plus vlasnik SNK i izdavac Ludens su ti kumovi, pa se vise pazi. Meni do Splita svaki primjerak bude sjeban, a drugi grad u drzavi. Mos mislit sta je u malim mjestima. Nekidan na Bracu svi Ludens, trafika primjerci skrseni. Jbg. ubilo mi je svaki gust odlaska na kiosk. Sad uzimam sve na kup u izdavaca. Ti si dosta pauzirao, pa ti je ovo sve novo. Problemi s dustribucijom su ocajni. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
morski
Senior Member
2656 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 23/07/2018 : 17:47:52
|
quote: Originally posted by morski
ne znam da li se i vama dešava, ali meni se ponekad u snovima pojavljuju kiosci na kojima sam kao dete, uglavnom leti na pony bicikli obilazeći grad, kupovao zs/lms...
Naravno, jedna od najdražih uspomena |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 23/07/2018 : 18:34:41
|
Malo je off topic ali meni se kao klincu cesto dogadjala nocna mora u stilu: na kiosku brdo novih izdanja, a ja imam love samo za strip-dva i onda borba koji kupiti a koji ostaviti... i tako dok se ne probudim :))) |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
Edited by - nenno on 23/07/2018 18:35:27 |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 23/07/2018 : 18:50:45
|
remitenda ovoga bit ce ogromna. nema tu nikakve sanse. mnogi su kiosci dobili samo po 2 komada pa ako vidis da je ostao "samo" jedan, to ne govori mnogo. ali nekoliko je brojeva unaprijed otisnuto i naravno da ce ici na kioske. volio bih da grijesim (jer bismo onda kad-tad dosli do dobrih epizoda, oko br. 40 sto se mene tice), no realno, to je teska utopija. kazem, daj Boze da grijesim, ali... Tex nije Zagor (mnogo je bolji, no ne u pocetku).
Čini mi se da u Srbiji, odnosno Veseli Četvrtak, imaju puno pametniju prodaju. Nama čitaocima i kupcima sigurno ugodniju. Nekoliko prodajnih mjesta u Beogradu uz top striparnice + veće striparnice i odabrani kiosci u 20-ak gradova. Meni se u Zagrebu sviđa brdo od 20-ak komada najnovijeg stripa na stolu u SnK i uvijek u prolazu ugrabim jednog iz brda. Osjećaj je bolji kad kupuješ u striparnici.
+ 1 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 24/07/2018 : 00:27:40
|
quote: Originally posted by VALTER
Strip se kupuje na kiosku, sve ostalo je improvizacija. Ipak nismo svi čudaci koji s lupom kontroliraju rubove korica.
Naravno, da si nas ti prosvijetlio, nismo mogli kroz ovaj mrak hc luksuza naci izlaz... |
|
|
stripnik
Average Member
767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 24/07/2018 : 16:47:35
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
+ 1
Danas sam prošao po Jelačić placu i vidio sam Teksa kolorca u izlogu izloženog na full suncu. Ostale vade van svako jutro i postavljaju u tisku na vanjske gornje police. Presavijaju ih, oštećuju korice itd itd. Na kiosku kod Trešnjavačkog placa, onaj veliki kiosk kod bivše name, e-novine čini mi se, kupio sam u paketu 3 ludensova Dylana. Nakon par koraka shvatio sam da su upakirali 3 stara, oštećena, nekoliko puta čitana stripa. To je +1 Bio sam danas u Školskoj knjizi, Asteroidu i SnK. Tamo je jednostavno gušt kupovati i prelistavati stripove. Neplanirano sam kupio u ŠK 2 kolorca Stieg Larsson-ovog Millennium-a i retro izdanja ZS-e koja nisam planirao uzimati. Jednostavno, atmosfera je ugodna ... Tu je kupovina za 4 više od gornje. Klasik Teksa uzimam sigurno sutra u SnK.
|
Edited by - stripnik on 24/07/2018 17:28:06 |
|
|
Mali Vuk
New Member
176 Posts
Member since 24/05/2016 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 25/07/2018 : 14:21:04
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
+ 1
Danas sam prošao po Jelačić placu i vidio sam Teksa kolorca u izlogu izloženog na full suncu. Ostale vade van svako jutro i postavljaju u tisku na vanjske gornje police. Presavijaju ih, oštećuju korice itd itd. Na kiosku kod Trešnjavačkog placa, onaj veliki kiosk kod bivše name, e-novine čini mi se, kupio sam u paketu 3 ludensova Dylana. Nakon par koraka shvatio sam da su upakirali 3 stara, oštećena, nekoliko puta čitana stripa. To je +1 Bio sam danas u Školskoj knjizi, Asteroidu i SnK. Tamo je jednostavno gušt kupovati i prelistavati stripove. Neplanirano sam kupio u ŠK 2 kolorca Stieg Larsson-ovog Millennium-a i retro izdanja ZS-e koja nisam planirao uzimati. Jednostavno, atmosfera je ugodna ... Tu je kupovina za 4 više od gornje. Klasik Teksa uzimam sigurno sutra u SnK.
Distribucija stripova dostavnim vozilima te rukovanje istima prilikom transporta je kriminalna. A tek baratanje knjizicama u kiosku... to se podrazumjeva kao roba koja se,(ako to iko i cita...), kad se procita, baci u smece. Slijedom te logike, tako se i pohranjuju, nude i distribuiraju. Kao nesto nevazno i jednokratno. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 25/07/2018 : 14:48:35
|
kolega mi je radio u tim firmama radno vrijeme od 3 noću dok ne završiš... nekad u 9 nekad u 11 ujutro profil ljudi je takav da nisu baš pretjerano ljubitelji papira i stripova njima je to roba kao i trgovcu svaka druga plaće nikakve zdravlje narušeno samo da bi mi imali u 9 ujutro glanc strip jer radimo po europskom radnom vremenu
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Posted - 25/07/2018 : 16:32:25
|
quote: Originally posted by Mali Vuk
Dali itko zna jel stigao na kioske?
Pa nije ni najavljeno da će danas biti na kioscima. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/07/2018 : 16:49:38
|
Vec u SNK..sutra bi trebao sirom Hrvatske... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zagor2805
Starting Member
Croatia
50 Posts
Member since 14/04/2012 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 26/07/2018 : 09:03:32
|
quote: Originally posted by zagor2805
Kupljeno na kiosku.
+1 cak dobio glancera |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 26/07/2018 10:01:50 |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Posted - 26/07/2018 : 09:16:46
|
quote: Originally posted by ivanl
Strip se kupuje na kiosku, sve ostalo je improvizacija. Ipak nismo svi čudaci koji s lupom kontroliraju rubove korica.
Naravno, da si nas ti prosvijetlio, nismo mogli kroz ovaj mrak hc luksuza naci izlaz...
I kao što se ovo izdanje, po svojem autentičnom stripovskom izgledu, razlikuje od sterilnih LL "knjiga", tako se pravi stripofili, kojima je uvijek bitniji sadržaj, razlikuju od beživotnih sakupljača i mrtvih puhala koja se vazda trude uočiti utore od konopca...
|
Edited by - VALTER on 26/07/2018 11:27:02 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 26/07/2018 : 10:22:28
|
E da je sto vise takvih izdanja na kioscima..podrzimo ovo da necemo morat kupovat skupocijena deluxparexscelans. |
|
Edited by - teller on 26/07/2018 10:22:51 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
13990 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 26/07/2018 : 11:19:08
|
quote: Originally posted by teller
E da je sto vise takvih izdanja na kioscima..podrzimo ovo da necemo morat kupovat skupocijena deluxparexscelans.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 26/07/2018 : 11:39:35
|
quote: Originally posted by ivanl
Naravno, da si nas ti prosvijetlio, nismo mogli kroz ovaj mrak hc luksuza naci izlaz...
I kao što se ovo izdanje, po svojem autentičnom stripovskom izgledu, razlikuje od sterilnih LL "knjiga", tako se pravi stripofili, kojima je uvijek bitniji sadržaj, razlikuju od beživotnih sakupljača i mrtvih puhala koja se vazda trude uočiti utore od konopca...
Tja, nije dovoljno imati svaki primjerak, vec svaki primjerak u savrsenom stanju. To ti je maksima, ali stripovski/kolekciinarski analfabete to ne mogu razumjeti, to se uostalom od njih ni ne ocekuje... |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
|
Mali Vuk
New Member
176 Posts
Member since 24/05/2016 |
|
stripnik
Average Member
767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 26/07/2018 : 12:30:25
|
Eto, kupih ga na kiosku. I naravno ima utore. Pokazale mi je još jedan koji je imala. Isto, isto!
Daleko od toga da sam perfekcionist. Prvi puta u životu, prošli tjedan, sam stavio strip u korice. Samo zato jer je kolekcija Vjesnikovih Alan Fordova kompletirana. I nažalost, brojevi od 350 do kraja izgubili su boju hrpta. Sad je u nijansama od bijele do anemične crvene. Premjestio sam vitrinu u najtamniji dio boravka koji je, btw, isto poprilično na svjetlu. Nema šanse da ih nosim negdje u tamnu prostoriju u kojoj ne boravimo.
Istina je jedino, da bi volio da je strip bar kod kupovine besprijekoran.
NIšt, ajmo čitat. Uživam u kolor Teksu i volim baš ovakav format. |
Edited by - stripnik on 26/07/2018 12:32:28 |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13048 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 26/07/2018 : 13:05:56
|
quote: Originally posted by mogorovic
A, eto na mojem kiosku svi bez utora, kao ispod preše da su izašli, pa plačite!
Jel mozda taj kiosk u Senju? Ajd javi pa da javim zetu da mi kupi poslije posla |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Topic |
|