Author |
Topic  |
ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/07/2018 : 16:52:04
|
quote: Originally posted by stripnik
quote: Originally posted by Curunir
remitenda ovoga bit ce ogromna. nema tu nikakve sanse. mnogi su kiosci dobili samo po 2 komada pa ako vidis da je ostao "samo" jedan, to ne govori mnogo. ali nekoliko je brojeva unaprijed otisnuto i naravno da ce ici na kioske. volio bih da grijesim (jer bismo onda kad-tad dosli do dobrih epizoda, oko br. 40 sto se mene tice), no realno, to je teska utopija. kazem, daj Boze da grijesim, ali... Tex nije Zagor (mnogo je bolji , no ne u pocetku).
Čini mi se da u Srbiji, odnosno Veseli Četvrtak, imaju puno pametniju prodaju. Nama čitaocima i kupcima sigurno ugodniju. Nekoliko prodajnih mjesta u Beogradu uz top striparnice + veće striparnice i odabrani kiosci u 20-ak gradova. Meni se u Zagrebu sviđa brdo od 20-ak komada najnovijeg stripa na stolu u SnK i uvijek u prolazu ugrabim jednog iz brda. Osjećaj je bolji kad kupuješ u striparnici.
Nekad te kao i mene, nije bilo briga sto uzimas na trafici. Bitan ti je bio strip. Pa ako ga i "zavrnes" i stavis u zadnji dzep, nije to nikoga zanimalo... Danas hoces uredan proizvod. Strip bez utora, "usiju" i naherenih hrbata. Zato je bolje kupovati u striparnici. Plus vlasnik SNK i izdavac Ludens su ti kumovi, pa se vise pazi. Meni do Splita svaki primjerak bude sjeban, a drugi grad u drzavi. Mos mislit sta je u malim mjestima. Nekidan na Bracu svi Ludens, trafika primjerci skrseni. Jbg. ubilo mi je svaki gust odlaska na kiosk. Sad uzimam sve na kup u izdavaca. Ti si dosta pauzirao, pa ti je ovo sve novo. Problemi s dustribucijom su ocajni. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
morski
Senior Member

2666 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17095 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 23/07/2018 : 17:47:52
|
quote: Originally posted by morski
ne znam da li se i vama dešava, ali meni se ponekad u snovima pojavljuju kiosci na kojima sam kao dete, uglavnom leti na pony bicikli obilazeći grad, kupovao zs/lms...
Naravno, jedna od najdražih uspomena  |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3080 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 23/07/2018 : 18:34:41
|
Malo je off topic ali meni se kao klincu cesto dogadjala nocna mora u stilu: na kiosku brdo novih izdanja, a ja imam love samo za strip-dva i onda borba koji kupiti a koji ostaviti... i tako dok se ne probudim :))) |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
Edited by - nenno on 23/07/2018 18:35:27 |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5111 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 23/07/2018 : 18:50:45
|
remitenda ovoga bit ce ogromna. nema tu nikakve sanse. mnogi su kiosci dobili samo po 2 komada pa ako vidis da je ostao "samo" jedan, to ne govori mnogo. ali nekoliko je brojeva unaprijed otisnuto i naravno da ce ici na kioske. volio bih da grijesim (jer bismo onda kad-tad dosli do dobrih epizoda, oko br. 40 sto se mene tice), no realno, to je teska utopija. kazem, daj Boze da grijesim, ali... Tex nije Zagor (mnogo je bolji , no ne u pocetku).
Čini mi se da u Srbiji, odnosno Veseli Četvrtak, imaju puno pametniju prodaju. Nama čitaocima i kupcima sigurno ugodniju. Nekoliko prodajnih mjesta u Beogradu uz top striparnice + veće striparnice i odabrani kiosci u 20-ak gradova. Meni se u Zagrebu sviđa brdo od 20-ak komada najnovijeg stripa na stolu u SnK i uvijek u prolazu ugrabim jednog iz brda. Osjećaj je bolji kad kupuješ u striparnici.
+ 1 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts
Posted - 24/07/2018 : 00:27:40
|
quote: Originally posted by VALTER
Strip se kupuje na kiosku, sve ostalo je improvizacija. Ipak nismo svi čudaci koji s lupom kontroliraju rubove korica.
Naravno, da si nas ti prosvijetlio, nismo mogli kroz ovaj mrak hc luksuza naci izlaz... |
 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 24/07/2018 : 16:47:35
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
+ 1
Danas sam prošao po Jelačić placu i vidio sam Teksa kolorca u izlogu izloženog na full suncu. Ostale vade van svako jutro i postavljaju u tisku na vanjske gornje police. Presavijaju ih, oštećuju korice itd itd. Na kiosku kod Trešnjavačkog placa, onaj veliki kiosk kod bivše name, e-novine čini mi se, kupio sam u paketu 3 ludensova Dylana. Nakon par koraka shvatio sam da su upakirali 3 stara, oštećena, nekoliko puta čitana stripa. To je +1 Bio sam danas u Školskoj knjizi, Asteroidu i SnK. Tamo je jednostavno gušt kupovati i prelistavati stripove. Neplanirano sam kupio u ŠK 2 kolorca Stieg Larsson-ovog Millennium-a i retro izdanja ZS-e koja nisam planirao uzimati. Jednostavno, atmosfera je ugodna ... Tu je kupovina za 4 više od gornje. Klasik Teksa uzimam sigurno sutra u SnK.
|
Edited by - stripnik on 24/07/2018 17:28:06 |
 |
|
Mali Vuk
New Member

176 Posts
Member since 24/05/2016 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts
Posted - 25/07/2018 : 14:21:04
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
+ 1
Danas sam prošao po Jelačić placu i vidio sam Teksa kolorca u izlogu izloženog na full suncu. Ostale vade van svako jutro i postavljaju u tisku na vanjske gornje police. Presavijaju ih, oštećuju korice itd itd. Na kiosku kod Trešnjavačkog placa, onaj veliki kiosk kod bivše name, e-novine čini mi se, kupio sam u paketu 3 ludensova Dylana. Nakon par koraka shvatio sam da su upakirali 3 stara, oštećena, nekoliko puta čitana stripa. To je +1 Bio sam danas u Školskoj knjizi, Asteroidu i SnK. Tamo je jednostavno gušt kupovati i prelistavati stripove. Neplanirano sam kupio u ŠK 2 kolorca Stieg Larsson-ovog Millennium-a i retro izdanja ZS-e koja nisam planirao uzimati. Jednostavno, atmosfera je ugodna ... Tu je kupovina za 4 više od gornje. Klasik Teksa uzimam sigurno sutra u SnK.
Distribucija stripova dostavnim vozilima te rukovanje istima prilikom transporta je kriminalna. A tek baratanje knjizicama u kiosku... to se podrazumjeva kao roba koja se,(ako to iko i cita...), kad se procita, baci u smece. Slijedom te logike, tako se i pohranjuju, nude i distribuiraju. Kao nesto nevazno i jednokratno. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17896 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 25/07/2018 : 14:48:35
|
kolega mi je radio u tim firmama radno vrijeme od 3 noću dok ne završiš... nekad u 9 nekad u 11 ujutro profil ljudi je takav da nisu baš pretjerano ljubitelji papira i stripova njima je to roba kao i trgovcu svaka druga plaće nikakve zdravlje narušeno samo da bi mi imali u 9 ujutro glanc strip jer radimo po europskom radnom vremenu
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Posted - 25/07/2018 : 16:32:25
|
quote: Originally posted by Mali Vuk
Dali itko zna jel stigao na kioske?
Pa nije ni najavljeno da će danas biti na kioscima. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19401 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/07/2018 : 16:49:38
|
Vec u SNK..sutra bi trebao sirom Hrvatske... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
zagor2805
Starting Member
Croatia
50 Posts
Member since 14/04/2012 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19401 Posts
Posted - 26/07/2018 : 09:03:32
|
quote: Originally posted by zagor2805
Kupljeno na kiosku.
+1 cak dobio glancera |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 26/07/2018 10:01:50 |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Posted - 26/07/2018 : 09:16:46
|
quote: Originally posted by ivanl
Strip se kupuje na kiosku, sve ostalo je improvizacija. Ipak nismo svi čudaci koji s lupom kontroliraju rubove korica.
Naravno, da si nas ti prosvijetlio, nismo mogli kroz ovaj mrak hc luksuza naci izlaz...
I kao što se ovo izdanje, po svojem autentičnom stripovskom izgledu, razlikuje od sterilnih LL "knjiga", tako se pravi stripofili, kojima je uvijek bitniji sadržaj, razlikuju od beživotnih sakupljača i mrtvih puhala koja se vazda trude uočiti utore od konopca...
|
Edited by - VALTER on 26/07/2018 11:27:02 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19401 Posts
Posted - 26/07/2018 : 10:22:28
|
E da je sto vise takvih izdanja na kioscima..podrzimo ovo da necemo morat kupovat skupocijena deluxparexscelans. |
|
Edited by - teller on 26/07/2018 10:22:51 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17896 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14504 Posts
Member since 28/11/2017 |
Posted - 26/07/2018 : 11:19:08
|
quote: Originally posted by teller
E da je sto vise takvih izdanja na kioscima..podrzimo ovo da necemo morat kupovat skupocijena deluxparexscelans.
 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15840 Posts
Posted - 26/07/2018 : 11:39:35
|
quote: Originally posted by ivanl
Naravno, da si nas ti prosvijetlio, nismo mogli kroz ovaj mrak hc luksuza naci izlaz...
I kao što se ovo izdanje, po svojem autentičnom stripovskom izgledu, razlikuje od sterilnih LL "knjiga", tako se pravi stripofili, kojima je uvijek bitniji sadržaj, razlikuju od beživotnih sakupljača i mrtvih puhala koja se vazda trude uočiti utore od konopca...
Tja, nije dovoljno imati svaki primjerak, vec svaki primjerak u savrsenom stanju. To ti je maksima, ali stripovski/kolekciinarski analfabete to ne mogu razumjeti, to se uostalom od njih ni ne ocekuje... |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
|
Mali Vuk
New Member

176 Posts
Member since 24/05/2016 |
|
stripnik
Average Member

767 Posts
Member since 30/12/2010 |
Posted - 26/07/2018 : 12:30:25
|
Eto, kupih ga na kiosku. I naravno ima utore. Pokazale mi je još jedan koji je imala. Isto, isto!
Daleko od toga da sam perfekcionist. Prvi puta u životu, prošli tjedan, sam stavio strip u korice. Samo zato jer je kolekcija Vjesnikovih Alan Fordova kompletirana. I nažalost, brojevi od 350 do kraja izgubili su boju hrpta. Sad je u nijansama od bijele do anemične crvene. Premjestio sam vitrinu u najtamniji dio boravka koji je, btw, isto poprilično na svjetlu. Nema šanse da ih nosim negdje u tamnu prostoriju u kojoj ne boravimo.
Istina je jedino, da bi volio da je strip bar kod kupovine besprijekoran.
NIšt, ajmo čitat. Uživam u kolor Teksu i volim baš ovakav format. |
Edited by - stripnik on 26/07/2018 12:32:28 |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14499 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 26/07/2018 : 13:05:56
|
quote: Originally posted by mogorovic
A, eto na mojem kiosku svi bez utora, kao ispod preše da su izašli, pa plačite!
Jel mozda taj kiosk u Senju? Ajd javi pa da javim zetu da mi kupi poslije posla  |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
Topic  |
|