forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 ČAROBNA KNJIGA predstavlja MERKURIO LOI
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

sawitch
Advanced Member

Serbia
41119 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/07/2018 : 21:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Uvijek se može jeftinije, samo je pitanje koliko dugo i s kojim ishodom.

Eto ti imas veliko iskustvo. Koliki rizik ovo moze biti po izdavaca pa onda neposredno i po nas koji poklanjamo poverenje? Da li je u pitanju samo cash flow ili nesto trece?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/07/2018 : 22:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:
Originally posted by petarStripovi10

quote:
Originally posted by zlatan bihac

koja razlika u cijeni u odnosu na libelus..tri puta jeftinije, a isto HC, boja, 200 stranica stripa i jos uz to veci format od onog klasicnog boneli..

Znači može se i jeftinije.

Naravno da može. Iako nas neki žele uvjeriti da nije tako.

Naravno da moze, dok ne "pukne", tj. dok ne izdusi i stane.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 25/07/2018 : 22:20:38  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by vronski 3

Sad kad

Kad sad?

Ma nikad, Lagunu stripovi ne zanimaju nimalo, nego samo kažem da bi lepo bilo kad bi poneseni uspehom konkurencije i oni krenuli sa stripovima...
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 25/07/2018 : 22:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grabb

Sreca pa mi je poznat sadrzaj, inace bi me bezlicna naslovnica odbila.
Cestitke za ovo izdanje.

moram priznati da su i meni lose ove naslovnice...puuuno ljepsa mi je ona iz la storia gdje se prvi put pojavljuje ovaj junak..ali tamo sve naslovnice crta jedan drugi crtac, dok su mi ove bas odbojne...ali, bonelli je, pa se naravno uzima..
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29701 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/07/2018 : 23:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by Markos

Uvijek se može jeftinije, samo je pitanje koliko dugo i s kojim ishodom.

Eto ti imas veliko iskustvo. Koliki rizik ovo moze biti po izdavaca pa onda neposredno i po nas koji poklanjamo poverenje? Da li je u pitanju samo cash flow ili nesto trece?

A vidi, ako radiš s jako malim marginama, uvijek postoji rizik, pitanje je samo imaš li dovoljno jako zaleđe da ga pokriješ. Svaki izdavač ima projekte koje gura iako su u minusu dok ih pokrivaju drugi koji su u plusu. Pitanje je samo što želiš postići, zaradu, veliki broj izdanja, ovo ili ono. E sad, možda griješim, ali meni se čini da je ovdje velikim dijelom u pitanju inat.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41119 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/07/2018 : 23:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Tako nesto sam i ja razmisljao. Ali mozda je ovo i dugorocna investicija. Kupujes bazu, kupujes poverenje, odvikavas konkurenciju od remplovanja. A posle mozes sta hoces.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29701 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/07/2018 : 00:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne znam, ali to ionako nije moj problem, pa me i ne briga:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41119 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/07/2018 : 08:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ti kupujes samo svoje stripove? :)

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 26/07/2018 : 08:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

quote:

quote:

koja razlika u cijeni u odnosu na libelus..tri puta jeftinije, a isto HC, boja, 200 stranica stripa i jos uz to veci format od onog klasicnog boneli..

Koliko vidin Fibra godinama objavljuje po više-manje korektnim cijenama a ima i često popuste pa još nije "pukla".
Ne košta im jedan cb strip od 100 stranica 150 kuna.

Edited by - mpavin on 26/07/2018 08:34:05
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29701 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/07/2018 : 08:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
;) Kamo sreće:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Unngenant
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 28/02/2012

Posted - 26/07/2018 : 09:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Unngenant a Private Message  Reply with Quote
quote:
E sad, možda griješim, ali meni se čini da je ovdje velikim dijelom u pitanju inat.

Izvini na quote, ali kako jesi dobro obavešten odn. da delom jeste inat, sam morao...

Ako je inat usmeren prema nekoj drugoj izdavačkoj kući (a meni se čini i opravdan), opet ČK radi ono što druga je pokušala pa evo i generalno fail-ovala. Na stranu, što ČK ima određeni luksuz sa štampanjem svojih izdanja odn. tiraža.

I ako izdrže, tu pre svega mislim na Kikrman-a (ako serijal uspe, ovde moram pohvaliti ČK na hrabrosti jer ovo je velika nepoznanica kako će ići i u USA), Asterix, DC i Marvel (ma koliko potonji ponekad imaju neke manjke tehničkim stvarima), to će biti dobro za fanove ove umetnosti na ovim prostorima...

Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1388 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 26/07/2018 : 10:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Kupio i procitao juce. Nisam imao neka velika ocekivanja, posto mi se serijal JDJP ne dopada. 5 losih pa jedna dobra.
Takodje me i tematika grada Rima nije nesto interesovala...Naslovnica me nije privlacila...

Medjutim zezno sam se :) Strip je nesto najbolje od Bonelija sto sam procitao u zadnje vreme. Svi ovi novi serijali nisu mu ni prici. Skroz drugacije. Tok price, pripovedanje. Dobro odradjeni likovi. Procitao obe epizode u cugu. Odlicno!

Npr Jan Dix sam uzeo samo prvu i jedva procitao jednu i po epizodu. Ne lezi mi. Ambrozini bolje da se drzao crtanja. Cak je prvu epizodu nacrtao on a ostale nije...samo je scenarista
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29701 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/07/2018 : 11:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne bih htio ulaziti u detalje i opravdanost i cijelu tu priču, premalo znam o svemu tome, ovo je čisto neki moj općeniti dojam koji sam stekao.

Trouble will find me
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/07/2018 : 11:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ivanl

quote:

quote:

quote:

Koliko vidin Fibra godinama objavljuje po više-manje korektnim cijenama a ima i često popuste pa još nije "pukla".
Ne košta im jedan cb strip od 100 stranica 150 kuna.

Ja ti mogu samo ovo ponoviti,(sto uvjek govorim);Fibra, ultimativni izdavac ovih prostora. Po dizajnu, sadrzaju i naravno; cijeni!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Melusine
Junior Member

350 Posts

Member since 17/05/2017

Posted - 26/07/2018 : 11:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Melusine a Private Message  Reply with Quote
Format Merkuria je A5 a ne B5.
Moja greška - izvinite!

Edited by - Melusine on 26/07/2018 11:41:15
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 26/07/2018 : 12:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
znači, ipak klasični boneli format stripa...
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 26/07/2018 : 18:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Nagovorimo Carobnu da izda Dragonera, Libelus ce nas oguliti

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 26/07/2018 : 21:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15852 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 26/07/2018 : 22:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

Ide Dragonero, vrlo brzo, ne brini. U punom sjaju kakav i zasluzuje. Ne mogu ga docekati... da se mene pita, Libellus bi izbacio odmah 10 knjiga po 3 epizode...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Grabb
Junior Member

340 Posts

Member since 26/03/2018

Posted - 26/07/2018 : 23:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Grabb a Private Message  Reply with Quote
Ide Dragonero, ide.... I guljaža skupa sa njim 😎, na koju dobrovoljno pristajem.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 26/07/2018 : 23:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Mozda carobnjaci citaju...

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7930 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 27/07/2018 : 08:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Neka preuzmu od VČ-a i nastave s knjigom 4.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 28/07/2018 : 20:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Procitao, interesantan i zanimljiv strip koji nije tipican za Boneli pre svega zbog svoje dubine. Likovi zanimljivi i kompleksniji. Bas me interesuje kako ce prica dalje ici.
Moram da iskomentarisem i to sto mnogi pominju cenu i porede sa drugim izdavacima. Mislim da se ovo ne moze porediti sa Libellusom po kvalitetu izrade ni papir ni stampa ni korice, tako da ne treba po meni preterivati. Slazem se da bih ja bio zadovoljan da su Boneli izdanja u ovakvom kvalitetu i po ovoj ceni i kod Libellusa, ali i onda bi se neko nasao da prigovara, verovatno 😀
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16701 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/07/2018 : 07:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
sad je još samo pitanje kada se bude mogao kupiti u striparnicama u Zagrebu...

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000