Lijepo nacrtano, ali lagao bih kad bih rekao da kuzim sta se u stripu dogadja.
2.studenog(Dan mrtvih),1891.,16 pralja iz Preka na otoku Ugljanu stradalo je na moru dok su nosile oprano rublje zadarskoj gospodi. Tu tragediju spojio sam u likovni kolaž sa običajem koji je star barem 500 godina - svake godine na prvi dan korizme oblačimo se u lancune i idemo u koloni po ulicama mista.
Da...vjerojatno bi dvije tri rečenice pomogle. Samo ne znam di da ih stavim. Možda uz naslov Lancun postavit datum i godinu tragedije, pa tko ima volje neka progugla o konkretnom događaju.
Jos jedan lijep rad! Ako ovaj put imam primjedbu to je da se dosta tesko vidi (kuzi) sto se desava. Mozda je to namjera da citaoc mora pazljivo prostudirati table jer se iz prve to ne vidi i ne razumije.
Dečka njegova neizlječiva bolest progoni kako u stvarnosti tako i u snu. U snovima joj bar na kratko može pobjeći. Leptir je tek trenutni spas, tj. simbol ljepote, nevinosti ali i kratkog životnog vijeka. Dok se korov bolesti širi, dječak traži spas na ramenu svog anđela čuvara, čija krila prestaju biti kamena. Eto...ostavljam naravno i druge moguće interpretacije, ovo bi bila moja. I hvala svima koji prate moje nijeme stripove. :-)
Još jedan kratki, naslova "Bu!nika", od 10 tabli. Btw, danas je svjetski dan radija(čuo slučajno na hrtu), pa eto da ga i ja obilježim kroz ovu priču. Također, potrudio sam se napisati i nešto teksta u stripu...netko će reći bolje da nisi, ali eto, jesam ;-)!