Ovo je najkvalitetnije od svih novopokrenutih izdanja...
Konkurencija je ove godine jaka, a i kalendarska godina još nije pri kraju, vidjet ćemo za izdanje godine...
Nisam još skužio to glasanje, uglavnom odvojeno je posebno za kiosk izdanja i albume, jel da?
Po meni, svaka čast ovome Texu u klasiku i koloru, ali kiosk izdanje je ZS od Veselog kiosk izdanje godine, nešto što je svaki fan priželjkivao i dočekao. A sad, hoće li zaista tako i biti, vidjet ćemo. Svakako je dobro da je konkurencija jaka, to znači da imamo puno dobrih izdanja :)
Ja se isto nadam da će biti kategorija kiosk izdanje godine, prošle godine nije bilo. Bila je neka kategorija strip svesci i onda tu stavljena kiosk izdanja + izdanja što idu samo u striparnice.
edit: sad sam našao da je Markos napisao sljedeće: Cijeli Bonelli ide pod sveske, tako je dogovoreno prije x godina.
Ja se isto nadam da će biti kategorija kiosk izdanje godine, prošle godine nije bilo. Bila je neka kategorija strip svesci i onda tu stavljena kiosk izdanja + izdanja što idu samo u striparnice.
edit: sad sam našao da je Markos napisao sljedeće: Cijeli Bonelli ide pod sveske, tako je dogovoreno prije x godina.
Da Bonelli ide pod kiosk knjizice, a pobjedi HC "telefonski imenik" Dylan Doga od 5 kila. Koji jest izvanredan, bez dvojbi, ali "sveske"???, ej...
Baš sam ga gledao neki dan u SNK i izgleda još kvalitetnije napravljeno nego većina Ludensovih izdanja, definitivno se prebacujem na SA od broja 11. A Cossua boja stvarno popravi jer popuni onaj njegov crtež koji meni izgleda prazno u c/b.
Dakle, novi Kolor Tex. Ne mogu ne izraziti divljenje ediciji koja je vrhunska. Za savršenstvo bih ipak tražio širi format, ali šta se može.
Priča nas vodi sa sjeverne strane granice, prati izvjesnog Chancea, a uz njega i Texa i Carsona, koji padaju u ruke razbojnicima iz magle. I, da ne duljim, jedni kreću na druge.
Iznimno su mi se svidjeli mnogi elementi; magla na jezeru, familija koja ondje operira, njihov napad na indijansko selo (možda malko prebrutalno), završni obračun. Ono kako su Tex i Chance pobjegli iz zarobljeništva ipak je bilo predvidljivo i jedini detalj koji mi nije pasao.