Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
VALTER
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obelus.gif)
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/07/2018 : 19:14:42
|
Odlična je Paklena kolona. Majo stvara atmosferu bolju od najbolje ferrijanske, a Boselli oko rubnog povijesnog motiva, pobuni Vandeje i Bretanje protiv Revolucije, stvara sjajnu priču.
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/cloud.jpg)
Japan
2649 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 17/07/2018 : 16:05:56
|
quote: Originally posted by VALTER
Odlična je Paklena kolona. Majo stvara atmosferu bolju od najbolje ferrijanske, a Boselli oko rubnog povijesnog motiva, pobuni Vandeje i Bretanje protiv Revolucije, stvara sjajnu priču.
Vidi valtera kralja. Zna za pokrajinu/departman Vendée. Svaka cast. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
Edited by - Giuda Ballerino on 17/07/2018 16:07:32 |
|
VALTER
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
6414 Posts
|
DuskeArrow
Starting Member
![](AvatarUpload/avatar-12038.jpg)
Serbia
67 Posts
Member since 27/03/2018 |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/3(3).jpg)
14120 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/cruz avatar.jpg)
Croatia
13317 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 16/08/2018 : 20:57:41
|
Danas mi je došao komplet Dampyra 1-40 (Veseli) te knjiga 2 i 3. Kako smo pisali već, knjige 1 nema ni za lijek. Možda SA krene jednog dana sa redovnim izdanjem pa se popune i te epizode koje čini ta knjiga 1.
Naslovnice ovih kiosk izdanja su mi zaista super, baš se veselim ovome nije mi se dalo čekat hoće li SA početi sa redovnom serijom ili ne, pa sam se odlučio uzeti ovo. A i taman na kiosku danas uzeo ovaj novi Maxi br.2.
Čitat ću prvo redovnu seriju otpočetka, a nešto kasnije ću onda preći na ove nove specijale/maxije koji SA friško izdaje.
![](https://s22.postimg.cc/9nx08cbld/image.jpg)
![](https://s22.postimg.cc/htf26jpkh/image.jpg) |
Never leave it in the hands of the judges
|
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/08/2018 : 22:07:03
|
Nadam se da ce ti se Dampyr dopasti. Ima kasnije vise konaca i slojevitosti, ali do sada mi je jos uvijek jedan boljih SBE serijala (kada se pojavio me ni u sanjama nije zanimao, mislio sam "jos neki vampir serijal, phe, kome to treba"... was I wrong).
I dobar nakup.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13317 Posts
Posted - 16/08/2018 : 22:59:11
|
Mislim Poli da ce mi se svidjet ;) volim uvijek sa necim novim probati, dati mu sansu, a s ovim junakom je dobro sto ima tih skeniranih primjeraka gdje sam mogao malo provjeriti o cemu se radi tu, vidjet kakav je crtez i sve to sto me zanimalo, prije znaci nego li sam se odlucio na kupnju.
Ljudi su mi preporucili ovdje, a pisu i na dr.mjestima da se mozda neke stvari ne shvate kroz ove nove specijale ili maxije koji izlaze ako nam je to prvi dodir sa Dampyrom, ako nisi citao redovnu i upoznao se prije sa tim junakom i malo s radnjom. A i ja sam jedan od onih koji vole citat po redu nekog strip junaka :D
Volim vampire i taj svijet, a po komentarima mnogih o samom stripu, vidim da ce mi ovo odgovarati :)
Meni osobno jedan od najboljih filmova o vampirima mi je onaj iz 67', legendarni "Bal vampira". Takodjer iz te skupine bi spomenuo "Vampire" iz 98' ponajvise zbog James Woodsa kojeg obozavam, ali i Sheryl Lee (poznatija po ulozi Laure Palmer iz TW-a). Naravno, serijal Blade, ali i 30 days of night mi je imao mocnu atmosferu u onom snjegom zatrpanom gradicu na Aljasci gdje se pojavila skupina vampira..(mislim da isto postoji strip, ali zasad valjda samo na eng.).
Tako da zaista volim sve u vezi njih, ocekujem i od Dampyra priblizno takvo uzivanje kao u navedenim filmovima :) a i netko je spomenuo da zna radnja biti na ovim nasim prostorima, tako da je to jos dodatni plus :)
|
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 17/08/2018 : 14:56:50
|
nazalost u tom vremenu vc je imao losiji otisak...ja imam prva 32 broja u hrvatskom izdanju a ostalo u vc...pa sad i maksije i specijale imacu u hrvatskom opet...ipak nadam se da ces uzivati...odlican strip |
|
petarStripovi10
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1195 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13317 Posts
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1195 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13317 Posts
Posted - 20/08/2018 : 07:55:07
|
Zakon si Petre mislim da mi je možda najbolje onda kod Zlatka uzeti sva 3, znam da ću sigurno dobiti, a i odmah rješim sva 3 odjednom ![](icon_smile_wink.gif)
Evo samo da te još pitam (ispričavam se na offu, ali pričamo o vampirima pa i nismo daleko od teme), jel možda ovo jedna od tabli iz tog stripa (našao na netu sliku):
![](https://s8.postimg.cc/ycw246gx1/012.jpg) |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1195 Posts
Posted - 20/08/2018 : 12:40:16
|
quote: Originally posted by ReemCP Evo samo da te još pitam (ispričavam se na offu, ali pričamo o vampirima pa i nismo daleko od teme), jel možda ovo jedna od tabli iz tog stripa (našao na netu sliku):
Ne znam konkretno za ovu scenu koji si postavio, mislim da nije. Ovo od Algoritma je crtao umjetnik Ben Templesmith. Tu su slike:
![](https://imgc.allpostersimages.com/img/print/posters/ben-templesmith-30-days-of-night-dark-days-comic-page-with-panels_a-G-14257538-10577378.jpg)
![](https://imgc.allpostersimages.com/img/print/posters/ben-templesmith-30-days-of-night-dark-days-comic-page-with-panels_a-G-14257419-10577378.jpg)
![](https://imgc.allpostersimages.com/img/print/posters/ben-templesmith-30-days-of-night-dark-days-comic-page-with-panels_a-G-14257592-10577378.jpg) |
Edited by - petarStripovi10 on 20/08/2018 12:42:43 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13317 Posts
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 28/08/2018 : 22:45:12
|
Procitao specijalca broj 13, sa pomenljivim imenom Zemlja orlova. Ovaj put smo na podrucju Srbije i Albanije, a Dampyr ima posla sa dva gospodara moci i nađe se između. Pominje se i događaj iz specijala br. 9, kao i "drugi dampyr" kojeg je stvorio ________...
Prva tabla prikazuje Nis 1443. godine i tabor Otomanske vojske, a posljednja granicni prijelaz u Gorici između Italije i Slovenije.
![](http://shop.sergiobonelli.it/resizer/250/-1/true/1504790523424.jpg--la_terra_delle_aquile___speciale_dampyr_13_cover.jpg?1504790524000)
A vec u sljedecem specijalcu Strip-agenta koji izlazi (valjda) jos ove godine, to je u broju 3, naci cemo se u slovenskim Alpama, kao i u Laosu.
![](http://shop.sergiobonelli.it/resizer/180/-1/true/00ccaa463d8abdf27edddd835db18142.jpg--speciale_dampyr_n__3.jpg)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 29/08/2018 09:06:13 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14120 Posts
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14120 Posts
Posted - 29/08/2018 : 08:56:13
|
O čemu se točno radi u broju 100? Nešto sam načuo da se ondje pojavljuju partizani, ustaše i četnici.
Ako se ovo ne rasproda u Hrvatskoj, onda ništa neće![](icon_smile_big.gif) |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
![](AvatarUpload/cloud.jpg)
Japan
2649 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 29/08/2018 : 12:39:06
|
O čemu se točno radi u broju 100? Nešto sam načuo da se ondje pojavljuju partizani, ustaše i četnici.
o osvajanju trona kralja svijeta, ugrubo receno
inace jedna ako ne najbolja onda najkompleksnije ispricana bonelli prica, jer najbolji su ipak demoni/divovi qurca palca |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
vice
stripovi.com suradnik
7319 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 29/08/2018 : 12:53:45
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
Ako se ovo ne rasproda u Hrvatskoj, onda ništa neće![](icon_smile_big.gif)
Dodaj samo Zagora u mix i za svaki slučaj nazovi ediciju Nova Zlatna Serija i eto ga.![](icon_smile_evil.gif)
Time travel + Zagor protiv četnika, ustaša i partizana + ZS = kiosci i striparnice implodiraju |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 29/08/2018 13:11:34 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
|
Dexters
Senior Member
![](AvatarUpload/dxtr.JPG)
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Posted - 29/08/2018 : 20:50:18
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
o osvajanju trona kralja svijeta, ugrubo receno
inace jedna ako ne najbolja onda najkompleksnije ispricana bonelli prica, jer najbolji su ipak demoni/divovi qurca palca
Ali događa se u Bosni 1942.? |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|