forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

mpavin
Advanced Member

Niue
7869 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 09/09/2018 : 07:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

fridu ćemo vjerujem sigurno ponovno vidjeti u europskim pričama koje je preuzeo rauch. držim mu palčeve i na rukama i na nogama da ne zezne stvar, jer frida mi je drag lik. zasad je groficu vargu dobro pisao.

Taj nema talenta ni da zasere a kamoli da napiše neku spektakl priču. Vjerojatno će to biti neka status quo priča u kojoj će Frida imati nekakvu bezveznu ulogu...
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7815 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 09/09/2018 : 08:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:

eto meni nečeg na volejčinu iako je prošlo samo stopedeset sati od objave ovog ulomčića. naime

................................

fridu ćemo vjerujem sigurno ponovno vidjeti u europskim pričama koje je preuzeo rauch. držim mu palčeve i na rukama i na nogama da ne zezne stvar, jer frida mi je drag lik. zasad je groficu vargu dobro pisao.

Lep tekst - svaka čast na trudu.
Samo...ovim si stekao sve kvalifikacije da udješ u grupu onih, koji "od jednog stripa za decu i priglupe matorce prave stvar vrednu pisanja eseja,..."

Još nije kasno da sve obrišeš.

A nisi napisao najvažnije! Ipak ga je Marie Laveau na kraju ščepala i zatrudnjela s njim usred šuma Amazonije.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/09/2018 : 11:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Postoji mogućnost da su bili pucnji u prazno, ili je puška bez ičijeg znanja nabijena ćorcima.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 09/09/2018 : 14:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
quote:
...

Drago mi je da si ukazao na retke između kojih treba čitati i baš si lijepo prikazao hrpu detalja koje otkrivaju što je tajna Fride Lang. Vidim da ti je Frida jako zanimljiva jer si jedan od rijetkih koji joj je dao pozornost. Također vidim da je tvoj favorit buduće gospođe Wilding. Razlozi koje si naveo su i više nego valjani, ali ja i dalje nisam sigurna može li ona biti njegova žena. (Zbog njihovog razgovora na kraju Zimske Zmije.)

Boselli je Fridu još više uzdigao na tron kao jedinu pravu ljubav, pa i sam Zagor joj je to rekao. Pokazao je koliko Frida voli Zagora, da je u stanju prevariti zaručnika s njim, a on, vječiti moralist, nema nikakav problem sudjelovati u tom činu. Velika je to ljubav i možda je zanimljiva baš zato što je teška za izrealizirati ju.

Da se vratim na Nolittu. On je na kraju Zimske Zmije napravio djetinjariju u načinu na koji je Zagor otišao od Fride. ALI, mnogo je važnije ono što je Zagi rekao Fridi na rastanku. Kad bi maknuli komičan element, ima tu dosta racionalizacije i ozbiljnog pristupanja pitanju „Je l' ljubav dovoljna?“ Može li jedna austrijska plemkinja, ne znam sad točno što je barunica ili grofica, iz jednog raskošnog života uskočiti u život u kojemu će krpati čarape i čekati kad će se Zagor vratiti doma? I što je još važnije i od čarapa i od bečkog valcera - hoće li se uopće vratiti.

Uglavnom i ja se radujem možebitnom Fridinom povratku. Boselli je dodatno zapaprio situaciju i ostavio dosta upotrebljivog materijala. Nadajmo se najboljem.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 09/09/2018 : 14:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
SPOJLERI

STRAH NA VISOKOJ SIERRI (Marzorati, D'Arcangelo) 9,9,8,9 87%

Osoba koja je pročitala velik broj Zagora može lako primijetiti da ovo nije djelo jednog od standardnih autora. Ton je poprilično jezovit i morbidan, nema puno dijelova gdje se tenzije smire, a gadljive scene nisu ublažene. (Ono kad vukovi jedu šake mrtvih ljudi. Ili kad je mrtva žena, iz dimnjaka upala u kotao s juhom. Što drugo, nego gadarija... Fuj!)

Baš vrtim film unatrag i ne mogu se sjetiti da smo u Zagoru imali manijaka ubojicu ovakvog tipa. Nekog tko baca na Michael Myersa i slične likove koji su bili popularni u hororcima osamdesetih. Ima i osjećaj za stajling, prepoznatljiv outfit! Navukao je medvjeđe šape na noge. Dakle, on „šljapće“ po snijegu s tim nožicama i ubija ljude usput, te hrani vukove njihovim leševima. Poput Myersa i on dolazi iz nesređene obitelji. Imao je očuha luđaka koji ga je mlatio i činio sve da tokom odrastanja jedan mladi, potencijalno pomračen um, krivo klikne i proradi punom parom u svoj svojoj poremećenosti. Kreativnosti mu ne fali. (Npr. zamka koju je napravio kada je mrtvace poslagao oko vatre da simuliraju žive ljude i zavezao sebe kao da su ga tobože zarobili.)
Teško je dokučiti što se događa u umovima ljudi, pogotovo pomračenim, ali eto, u zbrčkanom Calebu postoji ljubav prema slušanju priča. Možda da je očuh pričao priče kao normalan otac, umjesto da ga je batinao i mučio, možda bi Caleb izrastao u uzornog trapera i graničara.

Tok radnje mi se jako svidio. Krenuli smo u priču s grupom ljudi koja ima cilj pronaći i ukloniti ubojicu. Naravno, kako priča ide dalje, leševi iskaču iz svakog kantuna, a broj članova grupe se smanjuje. Dodatna intriga je Johnatanova sudbina. Vidimo da je manijakov zarobljenik, pitamo se zašto je pošteđen, što će mu sad taj luđak napraviti, hoće li Zagor i co. stići spasiti njegov život. (U onako jezovitoj atmosferi imao je izglede 50/50.) Dio s Golgotom mi nije bio toliko uzbudljiv, ali i on ima smisao. U pola radnje, kada pomisliš da morbidnije ne može biti, eto ti čitavog sela u kojem ne znaš tko je bolesniji od koga. Dobili smo društvo koje je iznjedrilo Caleba, vidjeli smo plodno tlo na kojem jedan potencijalni manijak može postati baš pravi manijak.

D'Arcangelo mi je jako dobar. Možda su face ljudi malo zblenute, ko na lutkama na napuhavanje. Bez obzira na to, njegov crtež mi ovdje djeluje kao nešto novo, svježe, drugačije, što se dobro poklopilo s istim takvim scenarijem. Generalni dojam o ovoj epizodi mi je također u tom tonu - odskače od onog što smo navikli gledati i baš mi je to pasalo.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 09/09/2018 : 19:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 09/09/2018 19:24:07
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/09/2018 : 08:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Znaju li se detalji sadrzaja ovog PZ?
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11681 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/09/2018 : 11:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Baci pogled na temu o PZ.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

733 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 11/09/2018 : 18:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
quote:

eto meni nečeg na volejčinu iako je prošlo samo stopedeset sati od objave ovog ulomčića. naime

o fridi i njenom pojavljivanju u ovoj priči u pravilu nitko nikad ništa nema za reći, zaboli ih nokat. rakosi je ovakav i onakav, grofica varga drsko krade svjetla pozornice i tomu slično, meni posve neinteresantno za replicirati, u ovih skoro 10 godina što sam (vrlo rijetko) tu. čak i štovatelje bossa zaboli đon za fridicu, važan je spektakl i sjajan novi lik, grofica varga. e pa kod mene nije tako.

Probaj pronaci na cijelom sajtu 3 suvisla komentara na temu cijele ove price, a tek onda nesto o nekakvoj fridi
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 11/09/2018 : 19:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Zašto je Frida "nekakva"?
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

733 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 11/09/2018 : 21:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Zašto je Frida "nekakva"?

Nemoj sad i ti kao teller, neke poruke su namijenjene odredjenim ljudima na sajtu, a mislim da ti to mozes prepoznati
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 11/09/2018 : 21:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Ovo je forum, ljudi se nadovezuju i komentiraju. Tvoju reakciju ne razumijem, ali ako je tako pripazit ću da općenito ne ulazim s tobom u komunikaciju.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

733 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 11/09/2018 : 21:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
svasta
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/09/2018 : 16:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Zagor - Južnoamerička odiseja

Povratak u pećinu/Sjeme zla (LU 231/232)
Evo krenuo sam ponovo čitati Južnoameričku odiseju i ovaj put ću je pročitati cijelu. Zadnji put sam stao na, čini mi se, LU 245 Cusco - tada sam odlučio da sačekam da odiseja završi, pa da sve fino u komadu pročitam.
Inače, odiseja zapravo počinje sa ovim brojem iako prava, baš Južnoamerička odiseja počinje u Mumiji sa Anda. Povratak u pećinu i Negromanti su u Darkwoodu, Cajuni su u New Orleansu, a Panama je Centralna Amerika. Ali dobro, sve je to jedna te ista odiseja i tako je, naravno , treba gledati.
Sve u svemu, meni je epizoda ispunila očekivanja. Imamo Fantastičnu priču, izgubljene civilizacije, skrivene baze, čudovišta...a sve je to obogaćeno sa Shyer i starom pričom o Zelenoj provaliji koja se ovdje odlično proširuje. Crtež je vrlo dobar, makar me zasmetala disproporcija baze kada ju Zagor ugleda sa dna ponora - kada dođe do nje, ona je puno veća.
Nego da vas pitam: Zagor je u Ciboli vidio "sebe" ali zar nije to bila baza Mua?
Znači, ako ovdje traži Atlantidu, to znači da će se baviti svojim neprijateljima?
Ne da mi se sad to provjeravati, pa rekoh da ovdje malo glasno razmišljam:))
Scenarij:7/10
Crtež:7/10

Žezlo Zin-Hinan/Negromanti iz Kusha/Bog prašine/Dvoboj na oceanu/Aligator Bayou (LU 233/234/235/236/237)
Odlična epizoda, ima svega, i starih prijatelja i starih neprijatelja, kvalitetne radnje, i dinamike te vrlo dobrog crteža. Nadam se da će se Kain što prije pojaviti, a možda ga vidimo još i u ovoj sagi:))
Mali nedostatak:Bog prašine je prejednostavno i prebrzo eliminran (a to vrijedi i za Alidoru i Fayeda mrvicu ranije). Morao je taj sukob biti malo epskiji.
Inače, dobro je objašnjeno zašto je Green postao takav kakav je, a naravno da ne sumnjam da je Richter živ:))
Scenarij:8/10

Aligator Bajou/U kraljevstvu Cajuna/Beskrajna noć/Ruta za Panamu (237/238/239/240)
Još jedna priča u kojoj imamo kombinaciju starog i novog (Zeleni ponor, Kain & co i sada Braća sa rijeke) s tim da s ovom pričom nisam oduševljen kao sa prijašnje dvije. Priča ima dosta dobre likove i kvalitetnu dinamiku ali na mene jednostavno nije ostavila neki poseban utisak.
Scenarij:6/10

Ruta za Panamu/Put zlata/Pacifik/Mumija s Anda (LU 240/241/242/243)
Ovdje nemamo starih neprijatelja ali i novi su dobri. Sporedni likovi su dobro smišljeni, kako Škot Cullen i njegovi momci, tak oi glavni negativac Jenki El Diablo

Mumija s Anda/Na tragu Dextera Greena/Cuzco/Grad na Kordiljerima (LU 243/244/245/246)
I evo ih u Južnoj Americi! Inače, ovdje imam istu foru kao i kada sam ponovo čitao afričke pustolovine od Mister Noa - o svemu se informiram na netu, pa tako fino poslije stripa malo čitam o Panami, Peruu, Maču Pičuu...Dobro je što živimo u ovo doba:)) (Ha dobro, možda za 100 godina smisle i takvu Wikipediju koja te direktno pošalje u mjesto koje si otipkao - hm, to bi malkice bilo bolje, ne?:)) Al' dobro, i sa ovim sam zadovoljan:))
Epizoda je vrlo dobra, a i ovaj negativac Barranco je zanimljiv lik. Naravno, ni za njega ne mislim da je poginuo. Inače, je li ikada itko u Zagorovom svijetu poginuo od pada u rijeku sa neke litice. Dvije stvari su kod Zagora vječne - preživljavanje pada sa litice u rijeku i rečenica "Nema šanse da je preživio ovaj pad sa litice u rijeku".
Znači za sada imamo Greena, Richtera i Baranca. Zanimljivo, zanimljivo:))

Grad na Kordiljerima/Zeleni labirint/Na obalama velike rijeke (LU 246/247/248)
Kakva posveta Mister Nou! Cijela epizoda je zapravo jedan veliki hommage pilotu i postoji ogroman broj scena koje se reflektiraju na njegove epizode. Scenarij nije loš, a Ferri je ovdje dosta dobar.
scenarij:7/10
Crtež:8/10

Na obalama velike rijeke/Ratnice/Pirane/Bahia u krvi (LU 248/249/250/251)
Eto ga na sad. Ja volim Laurentija i bio mi je dobar u svim epizodama koje je crtao (od Aljaske do Močvare robijaša) i nisu mi loše ni njegove naslovnice za VČ Zagora ali ovdje fakat nije na visini. Ne znam što mu se desilo ali ovdje nije ni sjena onoga što je prije bio. Radnja je ok ali ništa posebno. Ovdje je bilo toliko potencijala za stvoriti legendarnu epizodu da je stvarno šteta što je cijela epizoda podbacila, što vizualno, što scenaristički.
Crtež:5/10

Bahia u krvi/Vjetar pobune/Armija luđaka (Lu 251/252/253)
Osrednja epizoda. Sve je to ok, pobuna robova, izdaja, pravda, ljubav zbog koje se prelazi Atlantik...Ali epizoda nije na mene ostavila neki poseban utisak. Della Monica odličan.
Crtež:8/10

Sertao/Cangaseirosi udaraju (LU 254/255)
Ha dobro, ok, nije loše al' dajte više "Fantastičnih priča" u ovoj sagi.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Terminator
New Member

Bulgaria
203 Posts

Member since 26/06/2003

Posted - 12/09/2018 : 20:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Terminator a Private Message  Reply with Quote
Lov na čovjeka / Bounty killer

Zagor i Chico spletom okolnosti nalijeću na Shamrocka, koji lovi odmetnike, i prate ga u grad gdje Zagoru namjeste ubojstvo, a u lov na njega kreće i sâm Shamrock. Zagoru je namješteno da se barska dama domogne saluna, ali i da mu se jedan neprijatelj osveti.

Prilično je jednostavna i pitka priča, ali uzbudljiva i drži na nivou. Shamrock je zanimljiv lik, čak i kad je krenuo na Zagora, a vlasnik saluna prilično je brzo i neočekivano skončao od nama poznatog lika. Definitivno vrijedi pročitati više puta!

10/10.

I am the law.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 12/09/2018 : 21:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Terminator

Lov na čovjeka / Bounty killer

Zagor i Chico spletom okolnosti nalijeću na Shamrocka, koji lovi odmetnike, i prate ga u grad gdje Zagoru namjeste ubojstvo, a u lov na njega kreće i sâm Shamrock. Zagoru je namješteno da se barska dama domogne saluna, ali i da mu se jedan neprijatelj osveti.

Prilično je jednostavna i pitka priča, ali uzbudljiva i drži na nivou. Shamrock je zanimljiv lik, čak i kad je krenuo na Zagora, a vlasnik saluna prilično je brzo i neočekivano skončao od nama poznatog lika. Definitivno vrijedi pročitati više puta!

10/10.

Slazem se, ovo je jedna od najjacih prica, jedva cekam da izadje u odabranim pricama.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/09/2018 : 23:18:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam je prošli mjesec i meni je bila toliko isforsirana i prepuna klišeja, a Zagor ispao takav naivac kao da je Chico u pitanju.
Jedino je dobro ispalo držanje u tajnosti glavnog negativca sve do kraja.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/09/2018 : 09:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je to vrlo solidna priča koju (za nas sa kraja 70-ih) dobrano izvlači nostalgija.
Volim te dvobroje koje je radio Toninelli, uglavnom se radi o jednostavnim scenarijima, nepretencioznim, lako čitljivo i fino za ubiti sat, sat i pol. Veliki je plus što u to vrijeme nisu crtali razni jajoglavi ili braća C, već provjerei asovi Ferri, Donatelli, Pepe... Osim nostalgije, ima tu i kvalitete.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/09/2018 : 13:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Možda je problem što je u ono vrijeme nisam čitao (barem se ne sjećam), dok većinu Toninellijevih iz tog perioda jesam što često može biti odlučujuće.

Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2948 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 14/09/2018 : 08:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
Zagor u Politikinom zabavniku

Ali priča se nastavlja u sledećem broju.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts

Member since 20/11/2015

Posted - 14/09/2018 : 13:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send RadioClash a Private Message  Reply with Quote
Intervju petkom: Zagoru je neophodna promena

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-45507833

"Gambare Gambare Senpai"
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13560 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 14/09/2018 : 23:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
U priči "Morske hijene", kolega mi je ukazao na neku "opasku", a radi se o tome da je Digging Bill odjednom oćelavio u SD primjerku, dok u LL normalno ima kosu jel zna netko u čemu je caka?

U stripu prije (ista priča), ima kosu, i poslije toga u sudnici je proćelav u LL ima normalno kosu.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13560 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 14/09/2018 : 23:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Mislim da je Libellus išao ispravljati očitu pogrešku Talijana, ili kako se lik razvijao,Ferri nije znao kako ga crtati, pa je kasnije učestalo da bude s kosom,valjda je to LL išao ispravljati.
Tako nalaže logika, za drugo ne znam.

Da, ali prve dvije c/b slike su iz iste priče ima kosu, pa nema, ista ep.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13560 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 14/09/2018 : 23:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Aha, moguće onda da je tako, nisam se sjetio i te Tutto verzije.

Go to Top of Page

nikotin
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2307 Posts

Member since 12/12/2016

Posted - 15/09/2018 : 10:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nikotin a Private Message  Reply with Quote
Playboy Slovenia Decembar 2011

Spisak Alan Forda - MEGA
Spisak Alan Forda - MediaFire
Spisak Alan Forda - Google

Edited by - nikotin on 15/09/2018 10:26:17
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page