Author |
Topic |
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17824 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/09/2018 : 06:52:25
|
Kako ono kazu; vidi novcanica od dolara, je jos uvijek s jedne strane siva, a s druge zelena...kad svake prestupne clanovi TNT-a, dobiju 'placu'. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7610 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 11/09/2018 : 07:14:12
|
#195: Zamrznut
Uskoro dolazi vrijeme da programirani stroj automatski odmrzne Tromba, a na njegovom imanju, pod vodstvom profesora Kroizera, svi se vesele tom trenutku. Zbog cijele zbrke s ubojstvom Broja Jedan, general War odlučuje da nije vrijeme za to i šalje poruku Kroizeru telefaxom da spriječi odmrzavanje. Ta poruka, odnosno formula TROMB u njoj, vrati Katodika i Baby Kate u ovu dimenziju. Sada ih nešto vuče prema Trombu, pa moraju naći načina doći do njega. U međuvremenu, na imanju je pobuna zbog nove naredbe, jer plaće nema već šest mjeseci. Kroizer ide kod Wara tražiti novac, a kad mačke nema, miševi kolo vode.
Da ova epizoda zapadne u ruke nekome tko još nije čitao Alan Forda, sigurno bi mislio da smo svi mi koji to čitamo teški luđaci. Ovdje je Bunker svega nabacao. U biti, ovo je parodija samog Alan Forda kao serijala! Kao što sam već naglašavao, tome kumuje i neduhoviti Della Monicin crtež. Mislim, ovdje je gomila smiješnih likova, ali nije mi uspio izvući osmijeh na lice. Dobro, je jednom kod one standardne Tromb scene s uništavanjem makete Zemlje, ali to nije bilo zbog crteža, već zbog same apsurdnosti kompletne scene, Tromba, njegova izgleda i misije. Koliko god puta Bunker to punovio, uvijek je smiješno! Naslovnica vrlo dobra.
(priča: 2, scenarij: 2, crtež: 6, naslovnica: 8) - 38% |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 11/09/2018 07:17:54 |
|
|
iggyk23
New Member
281 Posts
Member since 02/09/2014 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17824 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7610 Posts
Posted - 12/09/2018 : 18:06:07
|
#196: Kakva gužva!
Alan i Bob dobivaju tajanstvenu poruku da dođu na određenu adresu u Bronxu. Tamo ih dočeka netko koga ni u snu nisu očekivali. U međuvermenu Sir Oliver je u Los Angelesu pod zaštitom Velikog Cezara jer u New Yorku nije sigurno. Ipak, unatoč mjerama pedostrožnosti, i tamo je jedva izvukao živu glavu u novom pokušaju atentata. Vidjevši da od čekanja nema ništa, pada odluka da se vrati u New York i pokuša otkriti zavjernike. Nakon što se uselio u trgovinu kod Binga (Halo Bing, kako brat?:-)), svjedoči čudnom događaju. Bob i Alan opljačkaju banku i pobjegnu biciklima. Slijedivši ih, vidno uzbuđen, pa i oduševljen viđenim, dođe do oronule zgrade u Bronxu. Prisluškujući čuje kako njih dva daju novac tajanstvenom liku i planiraju nove pljačke. Tko je on i što se desilo s našim junacima? Vi koji još niste, ostaje vam da pročitate!
Kao što se i po kratkom sadržaju da žaključiti, zanimljiva priča s dosta zanimljivih scena i preokreta. Čak mi je ostala u sjećanju iz djetinjstva, a to je dobar pokazatelj. Scene su efektne, a humor ponegdje graniči s morbidnošću. Scenariju ide manja ocjena jer pravi ljubitelji Alan Forda brzo shvate tko je tajanstveni lik. Scena gdje dva lika peku policjaca na ražnju da bi ga poslije pojeli u današnje vrijeme ne bi prošla. Znači, epizoda samo za punoljetne!
Picinninno mi nije baš omiljen crtač, ali njegov crtež, iako neprecizan, je vrckav s dosta humora. Likovi su smiješni na izgled, što je problem za Della Monicu, koji je, inače, puno kvalitetniji ctrač. Fali mu taj vic kojeg Picinninno, moram priznati, ima. Naslovnica dobra, iako baš nema veze s radnjom. Možda je i bolje tako, jer čitatelju ne otkriva radnju i vodi ga na krivi trag.
(priča: 9, scenarij: 6, crtež: 7, naslovnica: 7) - 73% |
Edited by - Spock on 13/09/2018 06:33:42 |
|
|
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2225 Posts
Member since 12/12/2016 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7610 Posts
Posted - 13/09/2018 : 07:00:04
|
#197: Da se okladimo?
Proučavajuću oproštajnu snimku Broja Jedan, prema imenu novina koje su također na snimci, general War zaključi da je nastala u Los Angelesu. Smatrajući da Veliki Cezar bi trebao znati više o tome, odluči da ponovno s cijelom preostalom TNT ekipom posjeti Los Angeles. Alan sve više sumnja da ga Brenda vara jer je stalno na putu, baš u Los Angelesu. Sada ima priliku i provjeriti iz prve ruke. Bob ima problema u ophodnji, a Sir Oliver organizira posao u Bingovoj trgovini. Ispada da se vaze iz dinastije Ming prodaju u ogromnim količinama. Dakle, ekipa je na okupu, ovaj put na trošak Velikog Cezara. Usput će gledati teniski masters turnir, malo se okladiti, pa i, po mogućnosti, namjestiti rezultat.
Volim ovakve tečne i jednostavne epizode sa mnoštvom zgoda iz svakodnevnog života naših junaka. Glavna priča je u drugom planu, a završava naprasno. Izgleda da je ponestalo stranica! To je i najveća zamjerka scenariju. Sveukupno gledajući, pravi Alan Ford bez nekih većih zamjerki.
Kao i u prošloj epizodi, Piccininnov duhoviti crtež doprinosi pozitivnom utisku kod čitanja. Ovdje je čak malo i bolji, pa zaslužuje osmicu. Lica likova su neujednačena, a crtež pomalo statičan, ali duhovitost je najbitnija, pa ću mu malo pogledati kroz prste. Naslovnica odlična iako zavarava.
(priča: 9, scenarij: 8, crtež: 8, naslovnica: 10) - 85% |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
|
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2225 Posts
|
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2225 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 14/09/2018 : 14:52:50
|
Eh, kakav je majstor bio Roberto... Danas mu radovi i crtezi zlata vrijede, a nekad davno on osobno je davao svoja dijela u bescijenje. Ljudi su mu kupovali cijelu epizodu Alan Forda za 'parsto' maraka, a danas jedna tabla ide od 400 eura do 1 500. I vise ako je Superhik na njoj... |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2225 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 15/09/2018 : 03:32:12
|
Bilo bi stvarno vrijeme i red da 'druzinu od vjesala' neko objavi kako zasluzuje. Reprezentativno. Kao u Italiji, gdje je izdanje 'stani pa gledaj'. Mozda Fibra? Da nastavi s Magnusovim djelima? Compagnia della forca, to i vise nego zasluzuje. |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 15/09/2018 : 09:02:45
|
quote: Originally posted by ivanl
Bilo bi stvarno vrijeme i red da 'druzinu od vjesala' neko objavi kako zasluzuje. Reprezentativno. Kao u Italiji, gdje je izdanje 'stani pa gledaj'. Mozda Fibra? Da nastavi s Magnusovim djelima? Compagnia della forca, to i vise nego zasluzuje.
Slazem se, ali sa prevodom u duhu Alan Forda. |
Pozdrav!!! |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14031 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 15/09/2018 : 11:47:04
|
Knjige Compagnie della forca sam gledao i listao u Milanu na Cartoomicsu, i to mi je bila jedna od vecih impresuja. Bila bi fantazija takvo sto ovdje tiskati i imati s hrvatskim prijevodom. Sad kad se poteze pitanje, sto to ne bi Fibra odradila? Bas me sad uhvatila zelja za ponovnim citanjem Vjesnikova izdanja. I kad smo vec kod toga, ceka se i izdavanje Robertovog Maxmagnusa, ako je ikako moguce... |
|
|
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2225 Posts
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2332 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 15/09/2018 : 22:24:56
|
Ma da,objavljen je Maxmagnus u SA,ali mislim da nisu one Magnusove kratke Maxmagnus priče koje su izlazile u Vjesnikovom Maxiju,čini mi se(neka me neko ispravi ako sam u krivu).Nego ako itko ponovno objavi Družinu od vješala(što i ja jako želim)volio bi da to ponovno bude mali Alan Fordovski da tako kažem format,Neznanac od Fibre je stvarno lijepo napravljen,ali nekako ne volim velike albume,malo mi Magnusovi stripovi više pašu u malom džepnom formatu knižice,možda sam u krivu pa mi je to već stvar navike zbog Alan Forda. |
#!?? |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7610 Posts
|
nikotin
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2225 Posts
Posted - 15/09/2018 : 22:36:53
|
quote: Originally posted by bvagner3
Ma da,objavljen je Maxmagnus u SA,ali mislim da nisu one Magnusove kratke Maxmagnus priče koje su izlazile u Vjesnikovom Maxiju,čini mi se(neka me neko ispravi ako sam u krivu).Nego ako itko ponovno objavi Družinu od vješala(što i ja jako želim)volio bi da to ponovno bude mali Alan Fordovski da tako kažem format,Neznanac od Fibre je stvarno lijepo napravljen,ali nekako ne volim velike albume,malo mi Magnusovi stripovi više pašu u malom džepnom formatu knižice,možda sam u krivu pa mi je to već stvar navike zbog Alan Forda.
Tih 29 kratkih maxmagnusovih priča sam sebi isprintao. Super su ispale. Radio sam ih u A4 format jer nemože drugačije. I u Italiji su isto tako izašle. Čuo sam da če da se pojavi i piratsko izdanje. Ne vjerujem da ču ga uzimati. |
Spisak Alan Forda - MEGA Spisak Alan Forda - MediaFire Spisak Alan Forda - Google |
Edited by - nikotin on 15/09/2018 22:37:33 |
|
|
Topic |
|