forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1089

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 08:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Red Marquis

Ima li ikakve šanse za reprint Aldebarana?

Ima.

Ne znam čemu ljutnja ili nervoza. Pa sam si napisao da postoji šansa za reprintom Aldebarana. Valjda bi ti trebao biti kompliment što ti toliko ljudi traži ovaj strip, a ne razlog za nervozu. Da si napisao kako ti nije na kraj pameti izdavanje ovog stripa, a mi da smo te nastavili pilat onda bi razumio. Ali ovako...
Meni je iskreno žao ko psu da mi je takav strip promaknuo. Ali se nadam uz pomoć jednog forumaša da ću ga nabaviti u roku par dana.
Lijep pozdrav Marko i ne zamjeri što te toliko pilamo za ovaj strip.

Treba staviti stvari u perspektivu, ljudi sve to skupa malo olako shvaćaju. A i to "toliko ljudi traži taj strip", tih toliko ima manje od 10. Ova moja ponuda s kompletom je baš zgodan lakmus papir za eventualan reprint koji mi samo govori da ga je mozda bolje preskočiti. Pogotovo što i Betelgeusea ima još jako jako malo i onda ako reprintam Aldebaran, trebao bi i njega...

Trouble will find me
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6453 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/09/2018 : 09:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

Je, kako da ne. Ljudi, pa znate li vi koliko to košta? Fibra je recimo ove godine potrošila na reprinte više nego nekoliko drugih domaćih strip izdavača zajedno za cijeli svoj godišnji program. Mislim, samo Čuvari... Ma dobro. Uglavnom, evo copy paste jednog starog posta o reprintima. Prije i poslije Inkala se ne uklapa u nijednu od ove 4 kategorije. Za 2019. je za sada sigurno samo da ćemo raditi reprint Metabaruna. Sve ostalo ćemo vidjeti.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=412&TOPIC_ID=34006#2083946

Evo par generalnih crta oko reprinta. Sve stripove koje sam objavio sam objavio jer ih sam želim imati i jer su meni bitni/dragi/dobri... E sad, kad se/ako se neki strip rasproda, onda se postavlja pitanje reprinta. Problem je što sam ja objavljivanjeg prvog izdanja zadovoljio svoje motive - strip je objavljen u izdanju koje mene u potpunosti zadovoljava, imam svoj primjerak u svojoj kolekciji - samim tim, nemam potrebu za novim izdanjem, pogotovo što to financijski donosi određeni, nemali rizik.

Ja razmišljam ovako: reprint ću raditi
a) kada je u pitanju neki strip koji meni osobno jaaako puno znači (Eternaut, Maus, Svagdanja borba, Brodeckov izvještaj...) i želim da bude stalno dostupan
b) kada je u pitanju neki klasik od izuzetnog značaja za strip (Pakao, danas-sutra Čuvari, Vendetta...) i želim da bude stalno dostupan
c) kada je nužan kod velikih serijala, gdje ako nema prvih brojeva, neće se prodavati ni kasniji (Rip Kirby, Ken...)
d) kada, ruku na srce, procijenim da će taj reprint donijeti zaradu

Idealno je kad se poklopi nekoliko tih kriterija, pogotovo prva dva:) Opcija d je nerijetko kocka, pa je izbjegavam osim ako nisam baš uvjeren u ishod.

Strpljen spašen, za mene trenutno najbolja vijest

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

461 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 16/09/2018 : 12:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
znam da smo dosadni sa reprintima, ali moram postaviti pitanje. da li ima šanse za reprint stripova domaćih autora. mene osobno zanima Papak i Zlatka. dosta se to brzo rasprodalo pa mislim da bi bilo i financijske koristi.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7646 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 16/09/2018 : 12:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Znači da se već reprintalo prvih 12 brojeva

Je, ali ih opet nema.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/09/2018 : 12:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Za 2019. je za sada sigurno samo da ćemo raditi reprint Metabaruna. Sve ostalo ćemo vidjeti.

Nadam se da će on ići u mat papiru?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 13:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ionako ih nećeš kupiti, pa neće:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10658 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 16/09/2018 : 13:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kifi

znam da smo dosadni sa reprintima, ali moram postaviti pitanje. da li ima šanse za reprint stripova domaćih autora. mene osobno zanima Papak i Zlatka. dosta se to brzo rasprodalo pa mislim da bi bilo i financijske koristi.

Papak se dosta brzo rasprodao, a s obzirom da ga ima u knjižnicama možda je i to razlog.

Riječ je o kvalitetnom stripu i vjerujem da bi se reprint isplatio.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3388 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 16/09/2018 : 13:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

quote:

Ima li ikakve šanse za reprint Aldebarana?

Ima.

Ne znam čemu ljutnja ili nervoza. Pa sam si napisao da postoji šansa za reprintom Aldebarana. Valjda bi ti trebao biti kompliment što ti toliko ljudi traži ovaj strip, a ne razlog za nervozu. Da si napisao kako ti nije na kraj pameti izdavanje ovog stripa, a mi da smo te nastavili pilat onda bi razumio. Ali ovako...
Meni je iskreno žao ko psu da mi je takav strip promaknuo. Ali se nadam uz pomoć jednog forumaša da ću ga nabaviti u roku par dana.
Lijep pozdrav Marko i ne zamjeri što te toliko pilamo za ovaj strip.

Treba staviti stvari u perspektivu, ljudi sve to skupa malo olako shvaćaju. A i to "toliko ljudi traži taj strip", tih toliko ima manje od 10. Ova moja ponuda s kompletom je baš zgodan lakmus papir za eventualan reprint koji mi samo govori da ga je mozda bolje preskočiti. Pogotovo što i Betelgeusea ima još jako jako malo i onda ako reprintam Aldebaran, trebao bi i njega...

Ne mora da znači, ja recimo imam ova tri, pa mi komplet ne treba. Sigurno nisam jedini.
Naravno niko ne zahteva ništa od tebe, reprinti nisu obaveza. Sam sam kriv što sam otpisao Aldebaran u startu jer mi generalno ne leži francuski sci-fi pa ga sa zakašnjenjem pročitao.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/09/2018 : 13:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hoću ako bude mat

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/09/2018 : 15:13:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ko prevodi ex machinu? da li se goran marinic vratio, posle duzeg vremena se pojavio sa shangri laom?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13064 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 16/09/2018 : 15:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Je li valja šta taj Ex makinja?
Da se bacim na čitanje.

Have mercy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 16:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kifi

Ne znam, stvarno. Ja sam fokusiran na nova izdanja, reprinti nisu prioritet. Ali Papak mi je jako jako drag strip, a Zlatka je klasik, pa samim tim imaju šanse. Ali to je sve što ti mogu reći trenutno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 16:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne mora da znači, ja recimo imam ova tri, pa mi komplet ne treba. Sigurno nisam jedini.
Naravno niko ne zahteva ništa od tebe, reprinti nisu obaveza. Sam sam kriv što sam otpisao Aldebaran u startu jer mi generalno ne leži francuski sci-fi pa ga sa zakašnjenjem pročitao.

Ne mora da znači, ali je indikativno. Ne znam, vidjet ću.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 16:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

ko prevodi ex machinu? da li se goran marinic vratio, posle duzeg vremena se pojavio sa shangri laom?

Solanović!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 16:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Hoću ako bude mat

Taj papir iz Kolorke nije mat, to je isto premazni papir, ali ima manji odsjaj. Da, za Metabarune će ići taj papir. Kad izađu, ima da ih naručiš s fibrinog webshopa ili ću napraviti skriptu koja će svaki puta kad spomeneš riječi "papir" i "mat" u postu automatski izbrisati tvoj post s foruma!

Trouble will find me
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/09/2018 : 16:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by kasper

Solanović!

jos samo najava i to je to
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 16:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Biće najave skoro. Neka se još malo naslova nakupi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

K1bo
Starting Member

2 Posts

Member since 14/10/2017

Posted - 16/09/2018 : 16:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Send K1bo a Private Message  Reply with Quote
Sta se desava sa drugim ciklusom Metabarona, jel to idalje drzi hangar7?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/09/2018 : 16:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/09/2018 : 17:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Taj papir iz Kolorke nije mat, to je isto premazni papir, ali ima manji odsjaj. Da, za Metabarune će ići taj papir. Kad izađu, ima da ih naručiš s fibrinog webshopa ili ću napraviti skriptu koja će svaki puta kad spomeneš riječi "papir" i "mat" u postu automatski izbrisati tvoj post s foruma!

Važi ali samo kad bude popust

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 16/09/2018 : 20:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Važi ali samo kad bude popust

Jaki, ol ti izdanja Fibre samo posuđuješ? :P

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7982 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/09/2018 : 21:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
Ovo je bitno a pogotovo poslednji u zagradi..
c) kada je nužan kod velikih serijala, gdje ako nema prvih brojeva, neće se prodavati ni kasniji (Rip Kirby, Ken...)

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27658 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/09/2018 : 22:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Pa vecinu iz knjiznice a manji dio kupim.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/09/2018 : 23:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

Ovo je bitno a pogotovo poslednji u zagradi..

Pa supermark je već rekao da se to odnosi na reprint prvih 12 brojeva Kena Parkera.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7343 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 17/09/2018 : 18:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vice

Pa vecinu iz knjiznice a manji dio kupim.

Da živiš u Trogiru ne bi ti bilo tako lako.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page
Page: of 1089 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.8 seconds. Snitz Forums 2000